Biskup Opublikowano 2 Stycznia Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia U mnie mapy są z 2013 roku, to chyba nawet jak będą aktualne na 2020 to będzie duży plus. I tak głównie jeżdżę z telefonem. Denerwują mnie alerty "ostrego zakrętu" jak już dawno w danym miejscu nie ma zakrętu itp. a czasem od wielkiego dzwonu też odpalę navi samochodową żeby mnie prowadziła z jakiejś niedalekiej trasy do domu jak nie chce mi się szarpać z telefonem - a droga u mnie była remontowana jakoś w 2016 i obecna wersja mapy nie widzi w ogóle mojego adresu i mnie prowadzi pół wsi dalej. Wystarczająco irytujące żeby te 100 zeta wydać. Nie chcę przekombinować z instalacją nowego radia, ostatecznie telefon z nawigacją na uchwycie nie jest aż tak irytujący żeby za pozbycie się go ryzykować utratę oryginalnej funkcjonalności (kamerki, wyświetlanie różnych funkcji na komputerze między zegarami itp) 6 godzin temu, Bilunia napisał: W necie też trzeba uważać od kogo się kupuje, bo masa oszustów - co innego deklarują, a co innego na karcie. Jedynie co mogę Ci doradzić, to sprzedawcę od którego ja (i kilka innych osób) kupiłem kartę NC3 v7:Dramp-Expert Dzięki, zagadałem i polecili jakieś mapki. Na dniach pewnie będę sprawdzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 2 Stycznia Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia (edytowane) 4 godziny temu, Biskup napisał: U mnie mapy są z 2013 roku, to chyba nawet jak będą aktualne na 2020 to będzie duży plus. Ty to jesteś optymistą - te z 2013 roku jak będą aktualne na 2010 to byłby sukces. Tyle się w ostatnich latach zmieniło w infrastrukturze drogowej, że jak kupiłem świeżynkę NC3 V7, to w wielu miejscach "gnałem polami", bo nie widziała nawet oddanych w ostatnim czasie S-ek Przemyśl sprawę, czy nie rozsądniej będzie kupić za ok. 100 zeta/rok apkę AutoMapa. Możesz korzystać on-line, lub off-line, masz kilka aktualizacji w roku, a oprócz tego masz bieżący traffik. Jak kupisz przez Google Play, to na twoje dane rejestracyjne możesz zainstalować i legalnie używać na kilku fonach. Dodam, że jest też opcja pobrania za free i przetestowania (bodajże przez tydzień) bez zobowiązań. Edytowane 2 Stycznia przez Bilunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karoln Opublikowano 16 Lutego Udostępnij Opublikowano 16 Lutego (edytowane) Czekałem cały czas na aktualizacje i nic. Na złość Nissanowi nie kupie więcej już ich samochodu. Olewają mnie (nas) to oleje ich również. To jedyny sposób aby sie im odwdzięczyć. Namawiam tez innych. Edytowane 16 Lutego przez karoln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 16 Lutego Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 4 godziny temu, karoln napisał: Czekałem cały czas na aktualizacje i nic. Na złość Nissanowi nie kupie więcej już ich samochodu. Olewają mnie (nas) to oleje ich również. To jedyny sposób aby sie im odwdzięczyć. Namawiam tez innych. Popieram Nie tak dawno pisałem nawet do centrali Nissana w Warszawie i prosiłem o jasną deklarację, kiedy udostępnią do NC3 nowsze mapy od V7. Ich odpowiedź można porównać do odpowiedzi diabła, którego ktoś zapytał, kiedy będzie mógł opuścić piekło - NIGDY. Nissan zakończył aktualizację map do NC3 i pozostajemy przy starociu V7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 16 Lutego Udostępnij Opublikowano 16 Lutego Bardzo mądrze zrobił Hyundai. Mam służbowego i30. System multimedialny obsługuje Android Auto / Car Play, a nie ma w nim wbudowanej nawigacji. I nikt się nie denerwuje, że producent olał aktualizacje map. Co do Nissana do wiele razy używałem na Forum określenia, że jest to produkt "nawigacjopodobny". I chętnie bym dopłacił przy zakupie nowego auta, żeby tej nawigacji tam nie było. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 16 Lutego Udostępnij Opublikowano 16 Lutego Teraz, Robert_B napisał: I chętnie bym dopłacił przy zakupie nowego auta, żeby tej nawigacji tam nie było. Dlatego też dawno temu zainwestowałem w Modekoma SX-7.1 + AutoMapę i wiem, że dojadę do celu bez niespodzianek i mam program który jest coś wart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 16 Lutego Udostępnij Opublikowano 16 Lutego @Bilunia, ja na szczęście mam już obsługę Android Auto, więc jedynie w co zainwestowałem to w subskrypcję TomTom GO. Google Maps mi nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 16 Lutego Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 35 minut temu, Robert_B napisał: więc jedynie w co zainwestowałem to w subskrypcję TomTom GO Pobierz sobie apkę AutoMapa z Google Play - dają 7 dni testów za free full wersji. Jak Ci się spodoba, to roczna subskrypcja EU z bieżącymi aktualizacjami o ile dobrze pamiętam poniżej 100 zeta. Mnie przypadła do gustu, ale skoro mam AM na Modekomie (7", WinCE), a w NC nie mam Android Auto, więc nie było sensu płacić za apkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 16 Lutego Udostępnij Opublikowano 16 Lutego Automapę jak najbardziej znam. Jednak przyzwyczaiłem się już do TomToma. TomTom rocznie na cały świat kosztuje 58 zł. To już w moim przypadku tylko kwestia przyzwyczajenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smyq999 Opublikowano 22 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia Hej, ojciec ma Qashquai, kupionego że 2 lata temu i mapy to jakaś masakra. Chciałem zaktualizować, ale polski w ogóle nie ma na liście, a pozostałe kraje są z 2017... Trochę poczytałem ten temat i widzę, że da się przez pendriva na kompie wymusić reset map. Ktoś podpowie jak to zrobić? Jął dużego pendriva potrzeba do tego? Jestem techniczny, więc poradzę bez problemu, jedynie ciężko przebrnąć przez temat, bo długi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karoln Opublikowano 14 Września Udostępnij Opublikowano 14 Września (edytowane) Szanowni użytkownicy QQ J11 minęły co najmniej tylko dwa lata i już mamy aktualizacje map do PATO-NAWIGACJI Nissana. Tak mi sie przynajmniej wydaje. Po kolei. Włożyłem pamięć usb z wersja map ściągniętą z nawigacji-samochodu do laptopa z aplikacja Map Update Tool i jest wiadomość, "Jest aktualizacja".! I zaczął sie cyrk. Zrobiłem reset kart i załadowany usb włożyłem do gniazda w samochodzie. Nawigacja zabrała sie ochoczo do aktualizacji. Po aktualizacji radio z nawigacja sie włączyło i wyłączyło dwa razy. Wszystko sie poprzestawiało na jezyk angielski, czas w samochodzie i takie różne tam. Drobnostka, przecież mam aktualizacje. Przez ciekawość sprawdziłem, jak to wygląda przez WLAN. Pokazało sie ze aktualizacja jest dalej możliwa. Czyli co? Przez usb nie zadziałało, czy jak. Ale wybrałem przez WLAN Polskę i Niemcy, bo tu najczęściej jeżdżę i wystartowałem aktualizacje i pokazał sie meldunek błędu. Powtórzyłem kilkakrotnie i nic. Niby chce dalej aktualizować, a nie aktualizuje. Nic z tego nie rozumie. Załączam zdjęcie wersji kart, jaka pokazuje sie w samochodzie, niby ta najaktualniejsza. Poprzednia wersja to: 15041_0_14 Edytowane 14 Września przez karoln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3110 Opublikowano 14 Października Udostępnij Opublikowano 14 Października Czy jest jakaś aktualizacja map do J11 bez androida rok auta 2017 , ewentualnie jak wgrać mapy google lub automapę ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi