toruńczyk Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 (edytowane) Myślę ,że jakby Ciebie nie było ... szkoda byłoby maski ! Może trzeba byłoby umieścić znak ostrzegawczy np. "Otwieranie automatycznie" ! ... tylko gdzie ? Edytowane 27 Lutego 2015 przez nowy 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 27 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Stwierdzili,że to jest super,zorientowali się od razu ,że jest na otworach technologicznych,chodzili oglądali,nikt nie podważył zasadności i gwarancji.Nie było w ogóle o tym słowa.Drugim zaskoczeniem była pokrywka na cewkach,oryginał nissana! Też pierwszy raz widzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berater Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Jacku, może pomyślałbyś o takim kompleciku do x-traila. W razie czego, ja już się piszę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Zrobić zawsze można,jeżeli jest do czego po przymierzać,a niestety brak modelu do badań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berater Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Wrzucę link do działu X-Traila. Może ktoś blisko Ciebie się odezwie. A tymczasem wrzucam zdjęcia komory T31. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Jeżeli prawa strona jest podobna do Qashqai'a J10,to lewa już zupełnie inaczej wygląda.Musiałbym mieć wózek ,żeby coś pokombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berater Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 To dziwne. Pod maską wygląda symetrycznie. Postaram się zmotywować któregoś z Kolegów do podstawienia wozidła do pomiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Po prawej stronie widzę dwie śruby od mocowania ramy,czy po lewej też tak są założone?Bo na zdjęciu coś nie mogę dostrzec tej symetrii.A poza tym,zmierz mi odległość od górnej śruby zawiasu klapy,do pierwszej śruby z tych dwóch widocznych po prawej stronie i rozstaw tych dwóch śrub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 (edytowane) A HA , Jackowi już się rodzi pomysł https://www.youtube.com/watch?v=_peqkFLXVPk Będzie coś z tego !!! Edytowane 9 Marca 2015 przez Fergul11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berater Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Niedługo kierowniczka wróci do domu to zmierzę. Nie wiem czy czasem nie będzie pasowało 1:1 z QQ. Jeszcze kwestia, jak jest r-ca w wadze samej klapy. Założyłem temat w naszym dziale. Może ktoś się zgłosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Oj,o różnicę w wadze mnie nie pytaj,nie podnosiłem jej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berater Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 (edytowane) Ale będziesz musiał podnieść, dobierając siłownik . zmierz mi odległość od górnej śruby zawiasu klapy,do pierwszej śruby z tych dwóch widocznych po prawej stronie i rozstaw tych dwóch śrub Mam. Odległość od powierzchni zawiasu (na wysokości górnej śruby) do osi łba bliższej z tych dwóch - 465 mm Rozstaw - 30 mm. Wszystkie wymiary identyczne po obu stronach. Edytowane 9 Marca 2015 przez berater Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Siłowniki już o przynajmniej 60mm dłuższe jak w Qqłce. Muszę zobaczyć,może będę mial podobne siłowniki.Zmierz jeszcze rozstaw śrub klapy,sorry że tak na raty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berater Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Dziś już za ciemno. Jutro zmierzę. A te 6 cm nie da rady zgubić kształtem i długością mocowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Tak się składa,że posiadam około 10 kompletów uchwytów,które miały być do Qqia,a nie spasowały.rozstaw otworów pasuje Jak mi podasz rozstaw śrub klapy ,to postaram się zrobić górne i jak nikt sie nie odezwie to wyślę je do ciebie celem przetestowania i pomiaru odległości między sworzniami mocowania siłowników.Na tych uchwytach ,które mam, już jest wytracone ok.40mm .Jeżeli w klapie mierzyłeś od główki śruby to wymiar i tak się jeszcze zmniejszy,bo odsunie go ucho uchwytu.Więc nie jest powiedziane ,że 400mm siłownik nie bedzie pasował.Problem może być jedynie z dopasowaniem skoku i siły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berater Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Z modelem do pomiaru u Ciebie na razie słabo. Brak odzewu. Te 465 mm mierzyłem od powierzchni blachy zawiasu. Rozstaw śrub na klapie - 70 mmm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 No to jeszcze lepiej Można śmiało przyjąć ,że 400mm wystarczy,tylko czy wystarczy skoku i siły? 70mm to tak jak w Qqłce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berater Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Nie wiem czy czasem nie będzie pasowało 1:1 z QQ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 No cóż,uchwyty mam,testera brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berater Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Czekając na testy, powiedz mi czy spodziewasz się dużej różnicy w sile tłumienia siłowników w skrajnych temperaturach zewnętrznych +30 i -20 ? Oczywiście po nocy lub dłuższym postoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Mogę tylko powiedzieć to co już zaobserwowałem.Nieznaczny spadek siły na mrozie,jak będzie w lato?Zobaczymy,ale raczej nie będzie znacząco mocniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekpl Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Jacko a może na wzór X-Traila by zrobić otwieranie bagażnika tylnego hihhihihmam tez fiata Bravo II i tam już ten problem rozwiązano bo też sam fabrycznie nie brykałhttps://www.youtube.com/watch?v=tjuYdHK1V4M jest tylko otwieranie zaczepu z pilota ale się nie podnosi w standardzie a tu pięknie idzie w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Każdy może się pobawić sprężynami zakładanymi na siłowniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@ro Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Jacko, Ja też dziękuję. Podoba mi się to rozwiązanie. Szybki montaż, pełna satysfakcja. Jak już ktoś tu opisywał, ja również założyłem "kapturki" na śruby - zobacz zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Estetycznie ... Choć pod maska nie pada deszcz to może do kompletu pasowałoby założyć takie kapturki na pozostałe śruby ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi