piotrkrzysz Opublikowano 11 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 Mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrkrzysz Opublikowano 11 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 Może być problem... Ta czarna, poprzeczna plastikowa przegroda nie pozwoli amortyzatorowi się schować podczas zamykania maski. Tak mi się wydaje, bo zawias do mocowania maski chowa się przed tym plastikiem podczas zamykania, patrząc od podszybia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 Tak samo jest w Qashqaiu.Daje radę.Z tego co widzę to trzeba by było brać pod uwagę śruby mocujące reflektor.Zamiast nich sworzeń z gwintem przynajmniej na 15mm długim.A jaka jest odległość od śruby mocującej reflektor do końca zawiasu(tzn,nad górną śrubę zawiasu klapy) dasz radę zmierzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrkrzysz Opublikowano 11 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 Przy max otwartej klapie,Tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrkrzysz Opublikowano 11 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 Dokładnie obok tej śruby od mocowania masz śrubę do przykręcania błotnika, ta biała. Z lewej i prawej odległość od śruby mocującej zawias klapy, tej górnej po jej otwarciu wynosi ok. 41 cm + - 0,5. Te śruby mocujące błotnik są nawet bardziej osiowo w stosunku do śrub mocujących zawias. Widać to na załączonych zdjęciach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miroy511 Opublikowano 11 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2023 Cześć, Jestem zainteresowany kupnem do J11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2023 Nie ma problemu. Proszę na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekub Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Witam . Jaka jest aktualna cena takiego zestawu do J10 z 2013 roku. 2.0 benzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Tak jak było...140 zeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekub Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Jak można zamówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekub Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 (edytowane) Zestaw dotarł i zamontowany. Wykonanie super podobnie ja działanie. Podziękowania dla JACKO29za super wykonanie, włącznie z malowaniem pod kolor. Edytowane 15 Kwietnia 2023 przez jacekub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uti Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Czesc, mam i ja! Silowniki zamowione u JACKO29 wraz z montazem. Wszystko smiga elegancko, silowniki pod kolor, fachowa robota. Dzieki i pozdrawiam !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio_FCI Opublikowano 24 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2023 W dniu 6.04.2023 o 18:20, JACKO29 napisał: Tak jak było...140 zeta. @JACKO29 jestem zainteresowany siłownikami do J11FL Pisałem na messengerze, ale nie wiem czy doszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2023 Doszło ,doszło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 7 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2023 (edytowane) @JACKO29 Paczka dotarła. Należycie zapakowane i opisane instrukcją ze zdjęciami.. Bardzo dziękuję. Zaraz zabrałem się do pracy. Wszystko pasowało jak należy. Zeszło 15 minut bez piwka. Piwko dopiero teraz po pracy (BHP) wygląda teraz tak: TU FILM Edytowane 7 Czerwca 2023 przez melonowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quadro26 Opublikowano 23 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 @JACKO29Czy można u Ciebie zakupić zestaw siłowników do J12? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 Tak,jest tylko problem w montażu,bo trzeba podciąć gąbkę ,tą o którą opiera się zawias maski.W nią musi wejść siłownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garbaty Opublikowano 8 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2023 (edytowane) Dziękuję poraz kolejny @JACKO29za siłowniki. Prosty montaż, wszystko działa tak jak trzeba! Polecam i pozdrawiam! Edytowane 8 Września 2023 przez garbaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falco01 Opublikowano 3 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2023 W dniu 6.12.2014 o 18:11, JACKO29 napisał: Zadałem sobie trochę trudu ,by wykombinować lekkie otwieranie maski silnika w Qashqaiu J11. Zastosowałem więc sprężyny gazowe.Dobierałem je trzykrotnie pod względem mocy,długości i skoku tłoczyska,i UDAŁO SIĘ! http://images67.fotosik.pl/433/d47d4fa74b420aabmed.jpg Tak to wygląda. Maska otwiera się lekko i bez szarpnięć i uderzeń ,Nic nie ulega odkształceniu,a cały montaż trwa około 15 minut.Uchwyty wykonane są z kajnerki.Do montażu wykorzystane są już istniejące otwory technologiczne,tak więc nic nie trzeba przerabiać.Zamykanie również nie wymaga siły.Po opuszczeniu luzem,klapa zaskakuje na pierwszy zaczep,a nie bije z całą mocą o zamek.Wydaje mi się ,że tak jest najbardziej optymalnie dobrana siła sprężyn,oraz mocowanie,które zmieniało się również parokrotnie.w poniedziałek ruszam do pobliskiego warsztatu gdzie mają CNC ,być może za wycinanie z kajnerki uchwytów nie będą chcieli zedrzeć skóry.Jak nie to pozostanie wycinanie i obróbka ręczna. Witaj Jacko29 czy masz jeszcze taki zestaw do j11 bo jestem chętny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2023 Tak,mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia W tej chwili mam zestawy mam po 120 zł,na dobrych siłownikach.padła propozycja obniżki kosztów za siłowniki ,przez hurtownię to i ja obniżam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 23 Stycznia Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) Przepraszam, że piszę w tym wątku, ale nie wiem gdzie zapytać. Czy wiecie jak można zdjąć wygłuszenie maski silnika bez wyłamania zapinek? Może jakiś filmik, czy instrukcja się gdzieś znajduje? Chciałbym wymienić starą matę, bo mi kuna pogryzła, ale nie wiem jak zdjąć te duże okrągłe zapinki i prawy uchwyt trzymający kijek maski. PS.: Lepiej kupić używany oryginał, czy nowy zamiennik maty? Jakiś polecacie? Edytowane 23 Stycznia przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uti Opublikowano 24 Stycznia Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia Czesc, pare miesiecy temu tez musialem sciagac oslone i niestety nie udalo mi sie sciagnac tego bez wylamania spinek. Kupilem na allegro i pasuja idealnie. Wiec bez sensu sie z tym "cackac" tylko wyrywac i potem zamontowac nowe. https://allegro.pl/oferta/nissan-frontier-spinki-wciski-oslony-silnika-10061919013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 24 Stycznia Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia Dzięki, a jaką matę kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi