RaNo Opublikowano 6 Stycznia Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia No, to ja odbieram w poniedziałek! Produkcja wrzesień, zamówiony w październiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wd40 Opublikowano 8 Stycznia Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia Witam, jak już zdecyduje się na zmianę kol to muszę felgi kupować z czujnikami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 8 Stycznia Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia Pewnie nie musisz ale za każdym uruchomieniem silnika wyskoczy ci błąd ciśnienia. W starym nissanie i kijance wystarczyło dać OK. .I jechać dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 8 Stycznia Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia Przy tym koszcie całkowitym 500 za czujniki....to. A to jednak wygoda i bezpieczeństwo. Flaka 1.9 nie widać a czujnik to czujników. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmarchos Opublikowano 9 Stycznia Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 14 godzin temu, JackSet napisał: Przy tym koszcie całkowitym 500 za czujniki....to. A to jednak wygoda i bezpieczeństwo. Flaka 1.9 nie widać a czujnik to czujników. Właśnie tak. Mi ostatnio przed trasą pokazał ubytek ok. 20%. Malutki wkręcik do drewna. Zrobiłem i uniknąłem problemu. Gdybym nie miał czujników to niedzielę na autostradzie czekałbym na pomoc drogową ze zniszczoną oponą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 9 Stycznia Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 5 godzin temu, mmarchos napisał: Właśnie tak. Mi ostatnio przed trasą pokazał ubytek ok. 20%. Malutki wkręcik do drewna. Zrobiłem i uniknąłem problemu. Gdybym nie miał czujników to niedzielę na autostradzie czekałbym na pomoc drogową ze zniszczoną oponą. Jak wyżej! Zgadzam sie. Juz 2 razy tak miałem, ze kuśtyczek w oponie siedzi, ale spadek jest w okolice 1.8 bar. Nie widać z pozoru, ale odczuwalne juz podczas szybkiej jazdy. Ja po zmianie sezonowej zawsze mam ponizej 2 (mimo ze zostawiam napompowane). Na pierwszy rzut oka opona wygląda na ok, ale po paru km czujniki łapią i pokazuje flaki ? I od razu podjeżdżam na stację i dopompuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wd40 Opublikowano 9 Stycznia Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia Kupie najprawdopodobniej 18-ki z czujnikami ale dopiero na nowy sezon zimowy. Zima zaraz się skończy. Jaki najlepiej rozmiar dobrać[ opony zimowe] i jakie oponki polecacie? https://www.olx.pl/d/oferta/oryginalne-felgi-aluminiowe-z-czujnikami-nissan-18-5x114-3-qashqai-CID5-IDXT2sH.html takie będą ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal84 Opublikowano 9 Stycznia Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia Witam.Ja kupiłem takie tylko opony z profile 60 i jest Okej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJacek Opublikowano 10 Stycznia Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia Witam Jest, jest dzisiaj odebrałem mojego X. I pojechał do foliowania. Ale jechało się super te 20 min. :) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 10 Stycznia Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 26 minut temu, JJacek napisał: Witam Jest, jest dzisiaj odebrałem mojego X. I pojechał do foliowania. Ale jechało się super te 20 min. :) OMG superaśnie!!!! Zazdraszczam ? Ja jak na szpilkach siedzię i codziennie czekam na info z salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 10 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia W dniu 9.01.2024 o 18:05, wd40 napisał: Kupie najprawdopodobniej 18-ki z czujnikami ale dopiero na nowy sezon zimowy. Zima zaraz się skończy. Jaki najlepiej rozmiar dobrać[ opony zimowe] i jakie oponki polecacie? https://www.olx.pl/d/oferta/oryginalne-felgi-aluminiowe-z-czujnikami-nissan-18-5x114-3-qashqai-CID5-IDXT2sH.html takie będą ok? Jakie dobrać felgi i opony masz w instrukcji/homologacji/na słupku inne są nie dpuszczone do ruchu. A zimówki lepsze mniejsze i więcej gumy Szkoda zawieszenia na breji i dziurach. Ja zimą zmieniam 19 na 17 Wygląd na minus, komfort jazdy na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 10 Stycznia Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 49 minut temu, Smakor napisał: Jakie dobrać felgi i opony masz w instrukcji/homologacji/na słupku inne są nie dpuszczone do ruchu. A zimówki lepsze mniejsze i więcej gumy Szkoda zawieszenia na breji i dziurach. Ja zimą zmieniam 19 na 17 Wygląd na minus, komfort jazdy na plus. Ej...na minus, na minus ? to kwestia gustów. Mnie np naleśniki nie smakują, wolę pączka angielskiego. Zobacz. To sa 3 kola o zbliżonej srednicy.20' 18' 17' I szczerze mówiąc tarcze slabo wyglądają w duzej feldze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 10 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia Spoko tylko ambaras tkwi w tym, że patrzysz nie na koło (chyba, że w garażu na stojaku) tylko na całe auto i wtedy niestety czar pryska - mała felga + dużo opony - bieda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 11 Stycznia Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 11 godzin temu, Smakor napisał: Spoko tylko ambaras tkwi w tym, że patrzysz nie na koło (chyba, że w garażu na stojaku) tylko na całe auto i wtedy niestety czar pryska - mała felga + dużo opony - bieda Nie, nie patrze tylko na koło. Patrze na całość. Po prostu nie podoba mi sie duza felga z cienką oponą w SUV. Co innego w zgrabnym sedanie. Po to ma mam wysoki profil i duzy przeswit, zeby z tego korzystac. Zaden krawężnik, spowalniacz czy dziura nie uszkodzi samochodu. Mialem przypadek, ze jeden po drugim z kolegą wjechaliśmy w te samą dziurę i zgadnij kto zmieniał koło i naprawiał felgę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joker Opublikowano 11 Stycznia Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia W dniu 17.01.2023 o 21:07, Rafal84 napisał: Witam. Jestem na etapie zamawiania nowego X. Proszę jeśli ktoś użytkuje już Nissana e power o informację związaną ze spalaniem,czy faktycznie jest takie niskie ja obiecuje producent. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 11 Stycznia Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 41 minut temu, Joker napisał: Którą wersję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaNo Opublikowano 11 Stycznia Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia Hej. Kto mi powie co to jest za wystający "cycek" nad szybą kierowcy i pasażera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joker Opublikowano 11 Stycznia Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia W dniu 15.11.2023 o 14:44, K2o napisał: Mógłbyś poddać linka do tego uchwytu? A po co w X-trail uchwyt? Przecież jest ładowarka indukcyjna i obsługa telefonu przyciskami lub z ekranu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hetman72 Opublikowano 11 Stycznia Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 29 minut temu, RaNo napisał: Hej. Kto mi powie co to jest za wystający "cycek" nad szybą kierowcy i pasażera? Wg. mnie bardzo dobrze zaczepia się osłonę szyby do tego ? Taki drobiazg a cieszy. 8 minut temu, Joker napisał: A po co w X-trail uchwyt? Przecież jest ładowarka indukcyjna i obsługa telefonu przyciskami lub z ekranu. Nie wszyscy mają z indukcją telefon, ja nie mam. A jak ty nie potrzebujesz to inny też nie potrzebują, kocham takie podejście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaNo Opublikowano 11 Stycznia Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia (edytowane) 34 minutes ago, Hetman72 said: Wg. mnie bardzo dobrze zaczepia się osłonę szyby do tego ? Taki drobiazg a cieszy. Co to jest osłona szyby? [Edit] Aaa, chodzi o szybę przednią? Edytowane 11 Stycznia przez RaNo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hetman72 Opublikowano 11 Stycznia Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2 godziny temu, RaNo napisał: Co to jest osłona szyby? [Edit] Aaa, chodzi o szybę przednią? Można kupić dedykowana osłonę na przednią szybę, którą zaczepia sie o te wystające ustrojstwa, mam nawet taką, tylko że to liche jest takie, że szkoda było na to pieniędzy (Aliexpress) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 11 Stycznia Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia (edytowane) 3 godziny temu, RaNo napisał: Hej. Kto mi powie co to jest za wystający "cycek" nad szybą kierowcy i pasażera? Jedyne sensowne wytłumaczenie które znalazłem "utrzymuje prawidlowo szybe gdy zamaykasz ja np. przy duzych predkosciach, kiedy potrafi mocno "falowac" szyba. Miałem takie coś w Almerze N16 i wtedy też mnie to zastanawiało. Elektroniki wtedy nie było żadnej raczej ? Ot taki patent Nissana. Edytowane 11 Stycznia przez JackSet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 11 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia Pomaga szybie trafić gdzie należy... Jak to stosują to widocznie jest jakiś problem sztywności szyby albo drzwi. niektóre auta tak maja inne nie. Może kwestia kształtu szyby też ma znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJacek Opublikowano 11 Stycznia Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 51 minut temu, Hetman72 napisał: Można kupić dedykowana osłonę na przednią szybę, którą zaczepia sie o te wystające ustrojstwa, mam nawet taką, tylko że to liche jest takie, że szkoda było na to pieniędzy (Aliexpress) Ładny z czarnym dachem, a dach szklany też ma? 4 godziny temu, JackSet napisał: Którą wersję? A tak ci mocno zależy na tym spalaniu? Ważne że fajnie jeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaNo Opublikowano 11 Stycznia Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia Jeżdżę tym X-Trailem od paru dni i powiem wam, że pierwsze wrażenia są na prawdę rewelacyjne, z jednym mankamentem: menu ekranowe. Jest koszmarnie nieintuicyjne, nie wiadomo co która opcja oznacza, a instrukcja samochodu często niewiele pomaga. Na przykład: Co to jest to całe menu "Operation Guidance", albo "Pomoc w obsłudze" jak kto woli po polsku? Jak jednym przyciskiem włączyć tempomat? (przycisk "SET-" nie działa dopóki wcześniej nie aktywuje się jakiegośtam asystenta, co wymaga użycia już 2 przycisków). W Nissanie Micra po prostu się naciska "SET-" i jest. Co zrobić, żeby po każdorazowym włączeniu samochodu nie musieć zatwierdzać (bądź odrzucać) pytania o inwigilacji kierowcy? Co zrobić, żeby po restarcie ponownie włączył się poprzednio wybrany tryb jazdy (np. Eco lub Sport)? Co zrobić, żeby rozpoczynając jazdę jednym ruchem wrzucić bieg "B" a nie "D"? Co oznacza "Lo" na wyświetlaczu klimatyzacji tylnej kanapy (po obniżeniu temperatury całkiem w dół)? Jak zsynchronizować nie tylko temperaturę kierowcy i pasażera, ale też tylnej kanapy? Jak wyłączyć nawiew tylnej kanapy całkowicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi