Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nowy X-Trail 2022

Smakor
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie też nic. A mówili w ASO że po wakacjach miało być, tylko nie powiedzieli po których.

U mnie 2 m-ce temu zaproponowało i przeprowadziło aktualizację map Polski i z tego co widziałem, są nowe wersje na chyba całą Europę.

Poskarżyłem się wam, i co? I dziś dostałem update! :) Ręcznie kliknąłem sprawdzenie czy jest update i ku mojemu zaskoczeniu, pierwszy raz w życiu wyskoczyło mi okienko, że update jest dostępny! Faktycznie zaktualizowało mi mapy do 22219_8 z 22219_5 (choć podczas updatu twierdziło, że updatuje do 22219_0). I zaczęło też instalować update systemu, ale niestety musiałem wjechać do garażu, więc "Installing" (po tym jak ukończyło się "Downloading") jak stanęło na 0% tak je zostawiłem. Mam nadzieję, że się doinstaluje jak znów wyjadę z garażu :)

• Like 1

Potwierdzam, po uruchomieniu samochodu wyskoczył komunikat o możliwości aktualizacji map. Po ok 10 min  - ver. 22219_8

Sprawdziłem też aktualizację systemu i  jest dostępna właśnie się instaluje. W końcu coś się dzieje.

Edytowane przez WojtekPt

Wczoraj zdałem X'a po 2letnim wynajmie.

Pierwotny plan wykupienia nie przeszedł bo 5 dzieci i rodzice mieściliśmy na ciasno. Niby dało się ale szczególnie nikt nie chciał siedzieć na środkowym miejscu kanapy z powodu zbyt wąsko umieszczonych klamr pasów, które po prostu się wbijały. Ja lubię X'a w wersji e4orce.

Procedura po wynajmie jest dwojaka (trzeba negocjować z bankiem i pisać bo telefony nic nie dają):

1. trzeba zrobić pełen detailing, żeby odebrali, albo

2. zdać wcześniej, a oni z waszego AC zrobią naprawę i negocjować z bankiem, żeby nie liczyli przedłużenia umowy.

Ja sam załatwiłem z AC a po negocjacjach bank obiecał nie liczyć tych dni przekroczenia wynikających z napraw lakierniczych i regeneracji felg. Zaraz piszę maila po uzgodnieniu telefonicznym i wtedy będę wiedział na pewno.

Są zwolennicy i przeciwnicy wynajmu.

Po kredycie, czy leasingu jak oddajesz SWOJE auto w rozliczeniu to z kolei dealer obcina znacznie więcej z wartości realnej auta niż ja wydałem na detailing i niższe raty.

Najlepiej jest jak masz kasę i czas, samemu sprzedać. 

Może będę zerkał na forum, bo jakoś tu sympatycznie i merytorycznie :) a część uwag pasuje do Qashqai'a mojej żony.

Póki co dziękuję i pozdrawiam.

Edytowane przez mmarchos

2 godziny temu, mmarchos napisał:

Wczoraj zdałem X'a po 2letnim wynajmie.

Pierwotny plan wykupienia nie przeszedł bo 5 dzieci i rodzice mieściliśmy na ciasno. Niby dało się ale szczególnie nikt nie chciał siedzieć na środkowym miejscu kanapy z powodu zbyt wąsko umieszczonych klamr pasów, które po prostu się wbijały. Ja lubię X'a w wersji e4orce.

Procedura po wynajmie jest dwojaka (trzeba negocjować z bankiem i pisać bo telefony nic nie dają):

1. trzeba zrobić pełen detailing, żeby odebrali, albo

2. zdać wcześniej, a oni z waszego AC zrobią naprawę i negocjować z bankiem, żeby nie liczyli przedłużenia umowy.

Ja sam załatwiłem z AC a po negocjacjach bank obiecał nie liczyć tych dni przekroczenia wynikających z napraw lakierniczych i regeneracji felg. Zaraz piszę maila po uzgodnieniu telefonicznym i wtedy będę wiedział na pewno.

Są zwolennicy i przeciwnicy wynajmu.

Po kredycie, czy leasingu jak oddajesz SWOJE auto w rozliczeniu to z kolei dealer obcina znacznie więcej z wartości realnej auta niż ja wydałem na detailing i niższe raty.

Najlepiej jest jak masz kasę i czas, samemu sprzedać. 

Może będę zerkał na forum, bo jakoś tu sympatycznie i merytorycznie :) a część uwag pasuje do Qashqai'a mojej żony.

Póki co dziękuję i pozdrawiam.

Ja po prostu kupiłem, co moje to moje.

Ja tez mam aktualizację :). pytanie a wie ktoś co się zmieniło?