JJacek Opublikowano 29 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2024 U mnie też nic. A mówili w ASO że po wakacjach miało być, tylko nie powiedzieli po których. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helvaar Opublikowano 1 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2024 U mnie 2 m-ce temu zaproponowało i przeprowadziło aktualizację map Polski i z tego co widziałem, są nowe wersje na chyba całą Europę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaNo Opublikowano 1 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2024 @Helvaar i jakie masz teraz wersje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helvaar Opublikowano 1 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2024 Teraz mam wersję 22219_8, poprzednio było 22219_5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaNo Opublikowano 2 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2024 Poskarżyłem się wam, i co? I dziś dostałem update! Ręcznie kliknąłem sprawdzenie czy jest update i ku mojemu zaskoczeniu, pierwszy raz w życiu wyskoczyło mi okienko, że update jest dostępny! Faktycznie zaktualizowało mi mapy do 22219_8 z 22219_5 (choć podczas updatu twierdziło, że updatuje do 22219_0). I zaczęło też instalować update systemu, ale niestety musiałem wjechać do garażu, więc "Installing" (po tym jak ukończyło się "Downloading") jak stanęło na 0% tak je zostawiłem. Mam nadzieję, że się doinstaluje jak znów wyjadę z garażu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekPt Opublikowano 2 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2024 (edytowane) Potwierdzam, po uruchomieniu samochodu wyskoczył komunikat o możliwości aktualizacji map. Po ok 10 min - ver. 22219_8 Sprawdziłem też aktualizację systemu i jest dostępna właśnie się instaluje. W końcu coś się dzieje. Edytowane 3 Grudnia 2024 przez WojtekPt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmarchos Opublikowano 3 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2024 (edytowane) Wczoraj zdałem X'a po 2letnim wynajmie. Pierwotny plan wykupienia nie przeszedł bo 5 dzieci i rodzice mieściliśmy na ciasno. Niby dało się ale szczególnie nikt nie chciał siedzieć na środkowym miejscu kanapy z powodu zbyt wąsko umieszczonych klamr pasów, które po prostu się wbijały. Ja lubię X'a w wersji e4orce. Procedura po wynajmie jest dwojaka (trzeba negocjować z bankiem i pisać bo telefony nic nie dają): 1. trzeba zrobić pełen detailing, żeby odebrali, albo 2. zdać wcześniej, a oni z waszego AC zrobią naprawę i negocjować z bankiem, żeby nie liczyli przedłużenia umowy. Ja sam załatwiłem z AC a po negocjacjach bank obiecał nie liczyć tych dni przekroczenia wynikających z napraw lakierniczych i regeneracji felg. Zaraz piszę maila po uzgodnieniu telefonicznym i wtedy będę wiedział na pewno. Są zwolennicy i przeciwnicy wynajmu. Po kredycie, czy leasingu jak oddajesz SWOJE auto w rozliczeniu to z kolei dealer obcina znacznie więcej z wartości realnej auta niż ja wydałem na detailing i niższe raty. Najlepiej jest jak masz kasę i czas, samemu sprzedać. Może będę zerkał na forum, bo jakoś tu sympatycznie i merytorycznie a część uwag pasuje do Qashqai'a mojej żony. Póki co dziękuję i pozdrawiam. Edytowane 3 Grudnia 2024 przez mmarchos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJacek Opublikowano 3 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2024 2 godziny temu, mmarchos napisał: Wczoraj zdałem X'a po 2letnim wynajmie. Pierwotny plan wykupienia nie przeszedł bo 5 dzieci i rodzice mieściliśmy na ciasno. Niby dało się ale szczególnie nikt nie chciał siedzieć na środkowym miejscu kanapy z powodu zbyt wąsko umieszczonych klamr pasów, które po prostu się wbijały. Ja lubię X'a w wersji e4orce. Procedura po wynajmie jest dwojaka (trzeba negocjować z bankiem i pisać bo telefony nic nie dają): 1. trzeba zrobić pełen detailing, żeby odebrali, albo 2. zdać wcześniej, a oni z waszego AC zrobią naprawę i negocjować z bankiem, żeby nie liczyli przedłużenia umowy. Ja sam załatwiłem z AC a po negocjacjach bank obiecał nie liczyć tych dni przekroczenia wynikających z napraw lakierniczych i regeneracji felg. Zaraz piszę maila po uzgodnieniu telefonicznym i wtedy będę wiedział na pewno. Są zwolennicy i przeciwnicy wynajmu. Po kredycie, czy leasingu jak oddajesz SWOJE auto w rozliczeniu to z kolei dealer obcina znacznie więcej z wartości realnej auta niż ja wydałem na detailing i niższe raty. Najlepiej jest jak masz kasę i czas, samemu sprzedać. Może będę zerkał na forum, bo jakoś tu sympatycznie i merytorycznie a część uwag pasuje do Qashqai'a mojej żony. Póki co dziękuję i pozdrawiam. Ja po prostu kupiłem, co moje to moje. Ja tez mam aktualizację :). pytanie a wie ktoś co się zmieniło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fijenharmen Opublikowano 6 Stycznia Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia Ja cały czas czekam na aktualizacje ale niestety system twierdzi że wersja 22219_5 jest najnowsza. Jakie macie roczniki aut? Ja mam 2023. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaNo Opublikowano 6 Stycznia Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkur Opublikowano 6 Stycznia Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 22219_8 weszła na początku grudnia. Auto wyprodukowane w sierpniu 2023. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fijenharmen Opublikowano 6 Stycznia Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia Przy wymianie oleju pytałem w ASO czy mogą mi zaktualizować system i mapy. Powiedzieli, że nie. Twierdzili, że powinienem zadzwonić do Nissan Polska bo aktualizacje idą od nich. Może jest jakaś kolejka czy cos na te aktualizacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano Niedziela o 09:47 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 09:47 W dniu 6.01.2025 o 11:55, Fijenharmen napisał: Przy wymianie oleju pytałem w ASO czy mogą mi zaktualizować system i mapy. Powiedzieli, że nie. Twierdzili, że powinienem zadzwonić do Nissan Polska bo aktualizacje idą od nich. Może jest jakaś kolejka czy cos na te aktualizacje? włącz w telefonie hotspot a w samochodzie wifi. potem w ustawienich wszystkie nawigacji można pobrać aktualizacje wybranych rejonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi