Gość Piotrek503 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 No dobra ale jak jest z tymi pinami w primerze diesel CD20T 2000rok? Fotka powyżej. Co mam gdzie podłączyć żeby auto sie odezwało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 jeśli nie masz 7 pinu to odpada norma ISO 9141-2 obejmująca piny 7 dla K i 15 dla L. Zostaje więc norma SAE J1850 obejmująca 2 dla K i 10 dla L. Ale wstrzymaj się parę dni, spróbuję się upewnić na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrek503 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 Dobra tylko 2 też nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mauzer Opublikowano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 oho widzę skan z KTS-a, mam złe doświadczenia, cornholio od którego roku możesz diagnozować nim nyski? a co do podpisu na nim że nie możesz tym diagnozować ABSu to się zgadza, w starszych modelach jest model b2 który wymaga diagnostyki nieco innnej że tak powiem, i niestety tylko servis ma do tego sprzęt bo to zabytek pozdrawiam i za kilka dni napiszę swoje doświadczenia z GUTTMANA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostek Opublikowano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 cornholio78 SPOX:) A ma ktoś z Was jakiś schemat jak zrobić kabelek do primery z 1995r jaka wtyczka(jaki typ) i jak łączyć z com-em. Zapomniałem podziekowac za sofcik, sciagnol sie scan_tech...., bez problemu zainstalowal sie ale i tak nie mam kabla aby sprawdzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość filtron Opublikowano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 ja też poprosze filtron@interia.pl dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 zrobiłem na szybkości zrzucik ekranu nie mam kabla do złacza starego typu, ale zrobić nie jest wielki problem nigdy nie potrzebowałem sprawdzać nissana ze starym złaczem. Teoretycznie wszystkie z systemem ECCS, motronic M, dieslowski EDC, ECCS z EODB. Na liście jest parę wersji poduszki i abs, jednak np z moim absem nie mogłem się połączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafp11 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 To i ja poproszę rafal-ewa-n@tlen.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Loop Opublikowano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 To i ja rasio@op.pl Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 czekajcie niech kolega posiadający ten działający programik wrzuci go na jakiś serwer typu putfile i da nam link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrek503 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2005 Tak jak pisał Ostek najszybciej bedzie zassać go emułem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostek Opublikowano 15 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2005 Tak jak pisał Ostek najszybciej bedzie zassać go emułem. jak tylko wroce z pracy, to gdzies go wrzuce i podam link do strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostek Opublikowano 15 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2005 jak tylko wroce z pracy, to gdzies go wrzuce i podam link do strony. dostepny jest pod linka http://rapidshare.de/files/9230451/Scan_Tech_Nissan.rar.html Pozdrawiam, macie schemat jak zrobic wtyczke do mojej primy szczeg. w opisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arkom Opublikowano 15 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2005 programy do nissana można też ściągnąć z : http://www.geocities.com/obdscantech2000/Download.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaano Opublikowano 15 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2005 Panowie spokojnie.... moze to ktos jasniej wytlumaczyc - jakie modele maja jaki typ OBD - mysle ze wiekszosc chcialaby skorzystac z programu, co wogole mozna odczytac i co zrobic, czy ABS tez wchodzi w rachube??????????? jak zrobic (kupic) wtyczke, itp..... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 16 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2005 jeśli dobrze myśle to wszysktie nissany do 99 roku mają stare nissanowskie złącze do normalnej diagnostyki OBD od 99 roku wystepuje złącze CARB. modele wyposażone w benzynowe silniki mają normalnie rozłozone piny i podlegaja diagnostyce EOBD/OBD2 a diesle jak doszliśmy do wniosku z Piotrasem mają jakoś inaczej (trzeba jeszcze obadać jak) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaano Opublikowano 16 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2005 to tym bardziej jestem(smy) zainteresowani.. a kable - wtyczki mozna jakos kupic?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrek503 Opublikowano 16 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2005 Ostek wysłałem Ci schemat interfejsu do 14 pinowego złącza nissana. Byłoby fajnie gdybyś mógł go udostępnić innym a jeżeli nie to wyśle chętnym mailem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 16 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2005 umieść na www.imageshack.us i tu daj linik Pietrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostek Opublikowano 16 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2005 Ostek wysłałem Ci schemat interfejsu do 14 pinowego złącza nissana. Byłoby fajnie gdybyś mógł go udostępnić innym a jeżeli nie to wyśle chętnym mailem. Ok, już jest http://rapidshare.de/files/9269376/Basic_C...ssanam.pdf.html Kolega ,ktory troszke zna sie na elektronice, mowi ze malo jasny jest schemat, nie masz czegos wiecej. jakis opis albo cus?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sashxxx Opublikowano 16 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2005 oki:) schemat czytelny tylko nie mamy wsadu do tego ukladu exo-3 i ciekawe jeszcze jakie to jest exo-3?? sa rozne czestotliwosci tego ukladu:( pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sashxxx Opublikowano 16 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2005 a moze ktorys z kolegow wie gdzie kupic taki interfejs?? bo mysle ze to bedzie problem z tym ukladem:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 16 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2005 koledzy poczekajcie kilka dni - wysłałem schemat najlepszemu kołobrzeskiemu elektronikowi zobaczymy co powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sashxxx Opublikowano 16 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2005 hehe ciekawe co powie:) ja zajmuje sie na codzien elektronika( serwis tel kom) i wiem ze ten uklad jest programowalny i nie mamy jak narazie wsadu do niego:( szukam jakiegos opisu samej kosci pamieci i czym by mozna to zaprogramowac pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 16 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2005 to mały offtopic: ściągasz simlocka z n6680? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi