Gość pawel_s Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 Ależ oczywiście , że można wszystko można , tyle że z angli (najbliżej) to z przesyłką wychodzi ok 200 funtów, a jak liczyłem koszt części to maxymalnie 100zł!!!!! wiec chyba warto Po takiej cenia to pewnie, że warto - tylko, żeby ktoś miał czas i potrafił to zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrek503 Opublikowano 1 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2006 jeśli nie masz 7 pinu to odpada norma ISO 9141-2 obejmująca piny 7 dla K i 15 dla L. Zostaje więc norma SAE J1850 obejmująca 2 dla K i 10 dla L. Ale wstrzymaj się parę dni, spróbuję się upewnić na 100% Nadal czekam :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostek Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 jeśli nie masz 7 pinu to odpada norma ISO 9141-2 obejmująca piny 7 dla K i 15 dla L. Zostaje więc norma SAE J1850 obejmująca 2 dla K i 10 dla L. Ale wstrzymaj się parę dni, spróbuję się upewnić na 100% Nadal czekam :? Ty czekasz, a ja polecam http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=12887 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mar0791 Opublikowano 5 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2006 witam,jesli to nadal aktulane to prosze o przesłanie na poniższy dares programu diagonostycznego i fejsa do niego bo z tego co czytam to nadal jest chyba problem nierozwiazany do kona moj model p10 '95 2.0 slx pelna elektryka z gory dziekuje mar0791@gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Temat chyba umarł na dobre? Odkurzę więc i zapytam czy doszedł ktos w końcu do tego jak zdiagnozować Primerę P11.144 z silnikiem TD czyli CD20T ? Wiemy że piny 2 i 7 są puste tylko co dalej. Może wie ktoś jakiego toprotokołu uzywa bo w instrukcji serwisowej nic na ten temat nie ma. Od razu Consult II i tyle. Podejrzewam że wielu użytkowników CD20T będzie wdzięcznych jak ktos się wypowie na ten temat. [ Dodano: Sro 14 Sty, 2009 22:38 ] Wyszło że odpowiadam sam sobie.. no trudno... Po raz kolejny odkurzam temat ponieważ może pojaiło się światełko w tunelu dla Primery TD z wtyczką jak OBDII która niekoniecznie nią jest. Szperałem po necie i natknąłem się na instrukcję do silnika CD20 w Nissan'ie Serena. Poniżej link do niej: www.sky.od.ua/~eugeny/serena/motor_cd20.pdf Niby podobna instrukcja jak do Primery ale przejdźcie na stronę EC-CD-27. Tam jest widok złącza diagnostycznego i tutaj chciałbym poruszyć temat czy ktoś może próbował takiego sposobu na CD20T w Primerze po lifcie? Może właśnie na tym polega autodiagnostyka w tym samochodzie skoro zwykły czytnik OBDII nie zdaje egzaminu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JanekW Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Ja się właśnie przymierzam do kupna elm327 na obd2. ponoć ma działać. Co do samodiagnostyki silnika jest dokładna instrukcja bodajże w dziale zrób to sam. u mnie zadziałało. Mam też pytanie, czy ktoś się orientuje czy TEN będzie pasował do p11.144 z silnikiem diesla, takim jak kolegi powyżej? pozdrawiam Janek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Mam też pytanie, czy ktoś się orientuje czy TEN będzie pasował do p11.144 z silnikiem diesla, takim jak kolegi powyżej?pozdrawiam Janek Aukcja została usunięta przez pracownika Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eldb Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Aukcja została usunięta przez pracownika Allegro. Na szczęście jest Google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JanekW Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Na szczęście jest Google i forum Nissana... chodzi mi o taką aukcję http://www.allegro.pl/item578953265_sam_na...oscan_2009.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ice Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Na szczęście jest Google i forum Nissana... chodzi mi o taką aukcję http://www.allegro.pl/item578953265_sam_na...oscan_2009.html Czy do P11.144 1999r benzynka bedzie pasował ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi