Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Turbina Qashqai J11 1.6 Dig-t A raczej jej problemy.

JACKO29
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Po dłuższej nieobecności.Przymulania brak,albo jest tak niewyczuwalne.Co tankowanie dolewam specyfik Archoil do benzyny,dodatkowo czyściłem preparatem wlot do turbo.Po kilku tankowaniach rzeczywiście przymulanie zniknęło,albo stało się prawie niewyczuwalne.Jeszcze na pełny zbiornik zastosuję specyfik do benzyny do czyszczenia turbo

W dniu 30.10.2024 o 13:27, JACKO29 napisał:

Po dłuższej nieobecności.Przymulania brak,albo jest tak niewyczuwalne.Co tankowanie dolewam specyfik Archoil do benzyny,dodatkowo czyściłem preparatem wlot do turbo.Po kilku tankowaniach rzeczywiście przymulanie zniknęło,albo stało się prawie niewyczuwalne.Jeszcze na pełny zbiornik zastosuję specyfik do benzyny do czyszczenia turbo

A jak z buczeniem przy przyspieszaniu ? Również zniknęło ?
(ja mam dwa identyczne auta z tego samego roku 2018 i jedno auto buczy(czasami bardziej, czasami mniej, podobnie jak czasami owo przymulanie), a drugie wcale )

Buczy

Witam,

Czy ktoś wie co to za zielony element zaznaczony na czerwono, na przewodzie wysokiego ciśnienia wychodzącym z pompy wtryskowej w silniku M9R 2.0dci/Qashqai J10 ?
image.thumb.png.33787264106248d06e3a25952e5f67eb.png
Zdaje się, że ten element posiada króciec, z którego wychodzi krótka rurka elastyczna, łączona dalej z metalową rurką prowadzącą w dół, otwartą na końcu, jakby odpowietrzenie.
Ten zielony element daje się obracać wokół osi przewodu wysokiego ciśnienia.
(zadałem to pytanie w wątku  rozrząd-wtryskiwacze-pompa , ale zdaje się że zły wątek, więc ponawiam tu, może ktoś wie)

W dniu 11.08.2024 o 20:31, JACKO29 napisał:

No i coś zaczyna się dziać nie teges...Przy dojeździe do skrzyżowania obroty spadają do 450 i wracają na 750 (z klimą)nie falują.

hej 

znalazłeś jakieś rozwiązanie ? , mi też przy dojeździe do skrzyżowania obroty spadają do 450 a czasem i zgaśnie  .... masakra 

Po zastosowaniu dodatków do paliwa,typu....czyszczenie wtrysków,dolotu,a cały czas dodaję teraz archoil,wszystko wróciło do normy