Gość krzyck Opublikowano 16 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 Witam, jakiś czas temu zrobiłem sobie interfejsik "consult" (pająk ale działa ), przetestowałem pare programów i chciałem się włączyć do dyskusji w tym tymacie. Koledzy, z tego co przeczytałem wcześniej chcielibyście w czasie rzeczywistym obserwować przebiegi różnych parametrów pracy silnika na wykresie. Jest taka możliwość i mam programik który potrafi to pokazać. Nie pamiętam teraz jak się nazywa i pod jaki model nissana jest napisany ale komunikuje się bez problemu z moją N15'ką. Dzisiaj po południu postaram się przejrzeć programiki to jutro podam więcej informacji. A co do interfejsu na ELM'ie, to dajcie sobie spokój, szkoda kasy, bo i tak nie bedzie się komunikował z nissanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 16 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 a czy przypadkiem ELM to nie jest jakis zamiennik MAX232 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas.nis Opublikowano 16 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 komunikuje się bez problemu z moją N15'ką. Też sobie zmontowałem,narazie próbowałem z softem TECU.......i działa Wtyczkę sam sobie zrobiłem może nie wygląda super ale spełnia swoje zadanie. Nadal szukam jakiegoś dobrego softu........... Polecam stronkę o "consulu" i sofcie:PULSAR GROUP of AUSTRALIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzyck Opublikowano 16 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 a czy przypadkiem ELM to nie jest jakis zamiennik MAX232 ?? ELM nie jest zamiennikiem MAX'a. To dwa zupełnie inne układziki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzeniua Opublikowano 16 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 a czy przypadkiem ELM to nie jest jakis zamiennik MAX232 ?? ELM nie jest zamiennikiem MAX'a. To dwa zupełnie inne układziki. Swieta racja - MAX232 tylko zamienia poziomy sygnalu na odpowiednie dla transmisji szeregowej po RS232 a ELM nie dosc ze zamienia poziomy to jeszcze "tlumaczy" komendy przeslane po RS na OBD (w srodku jest zaszyty procek PIC Microchip'a). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość okolook Opublikowano 16 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 Ostatnio w chwili wolnego czasu przysiadłem i z majstrowałem interfejs na ELM 323. Interfejs zagadał za pierwszym razem, ale rozczarowały mnie możliwości programów pisanych pod ten układ. Testy przeprowadziłem na moim Reno Cangoo 1.5 dci, ale ze specyfikacji układu wnioskuję, że powinien połączyć się też z każdym Nissanem posiadającym OBD2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzeniua Opublikowano 17 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 No ladne cacko To moze napisz na jakie ograniczenia sie natknales? Co te darmowe softy sa w stanie zdiagnozowac, pokazac... Jakie maja mozliwosci :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzyck Opublikowano 17 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 na upload'dzie http://www.chomikuj.pl/krzyck wrzuciłem wszystkie swoje programiki do nissanów jakie do tej pory znalazłem w internecie. Wszystkie sprawdzałem z moją N15'ką i działąją, chociaż nie były pisane pod ten model. Jest też pełna wersja programu o nazwie calamsult_full. I od razu pytanie, czy ktoś potrafi rozszyfrować angileskie skróty z programu DDLReader (programik napisany pod maxime). :!: UWAGA: programy używacie na własną odpowiedzialność :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzeniua Opublikowano 17 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 A o jakie skroty dokladnie chodzi?? Nie moge odpalic tego programiku bo mi nie wykrywa urzadzenia i wiele opcji jest nieaktywnych.. Moze zrob jakies screenshot'y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzyck Opublikowano 17 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 działąjący programik wygląda jak poniżej i co oznaczają rejestry np. IACV/FICD, P/REG, itd., albo do czego służy test Power Balance, bo w czasie wykonywania tego testu program na chwilę wyłącza kolejne cylindry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzeniua Opublikowano 17 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 IACV (Idle Air Control Valves) - to oznaczenie zaworu regulacji powietrza (silnik krokowy w zespole wtryskowym) FICD (Fast Idle Control Device) sol - skrot od solenoid (cewka) naprawde niezla zagadka.. czy nie ma tam helpa konkretnego :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzyck Opublikowano 17 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 niestety helpa nie znalazłem. Chyba na stronie www.cefiro.ru jest więcej informacji o ddlreader (strona z "about"), ale tamten język do mnie nie przemawia. A co myślicie o napisaniu własnego programu serwisowego do naszych nissanów? Mam opis protokołu komunikacji consult i tabele rejestrów ECU z ich funkcjami i konfiguracjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaras Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Podpiąłem się pod ten temat z krótkim pytaniem. Co można wyciągnąć i jak ze złącza w GA14/16DS gaźnik z kat. założyłem temat w Primerze http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?p=257655#257655 niestety bez odzewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maddrajwer Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 A można się zapytać jak można teraz taki fejsik zdobyć i ile ew. miałby kosztować ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzeniua Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 No ktos to wystawial na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komprez Opublikowano 7 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 Mam pytanie moze ktos juz kombinowal tam jest chyba mozliwosc wgrywania map.... robil juz to ktos ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 nie wiem chlopaki na czym tu stoicie (za duzo do czytania) ale wynalazlem cos takiego: http://www.phatg20.net/media/diagrams/BCIS.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komprez Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Stary to jest ok ale za prosty schemat nie ma zabezpieczen przepieciowych mozna sobie uj...bać ECU w aucie a w tym temacie jest dostepny schemat owego conzulta ale problem jest z CLOCKiem bo te 153KHz nie zawsze idzie tak jak chce ja zrobilem na osobnym procku taktowanie juz przetestowalem i powiem ze dziala ale czy wie ktos jak te zasrane mapy modyfikowac ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams Opublikowano 22 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 okolook, czyli mowisz ze ten na ELM323 ma mniejsze mozliwosci od poprzedniego ktory zlozyles ?? interesuje mnie to dosc mocno bo nie wiem czy pamietasz ale ten na RS232(?) mial male problemy z moim ECU pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sashxxx Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 witam . czy consultem wykasuje kontrolke od AIRBAGU w 200SX14A i jakim softem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzyck Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 witam . czy consultem wykasuje kontrolke od AIRBAGU w 200SX14A i jakim softem ?? sashxxx, w tym temacie masz opisane jak wykasować błędy bez consulta: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=24238[url=http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=24238 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość primeraW10 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 witam ja chetnie kupie interfejs do nissana i z tego co widzialem na fotkach na forum wykonanie przez Okolook jest super. Jednak niestety kontakt z Okolook jest niemozliwy znalazlem na allegro cos takiego LINK mial ktos kontakt z tym interfejsem ? moze ma ktos cos takiego ??? moze jest ktos z okolic Gliwic i jest posiadaczem interfejsu ?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bogas Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Witam. Przeczytałem cały wątek, ale nie widzę info na temat Micry K12. Powiedzcie proszę jak jest z podpięciem się do tego modelu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek.21 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Witam Chciałbym sie dowiedzieć czy ktoś posiada interfejs do primery 2,0TD 1997 rok, lub jaki należy ewentualnie zakupić żeby działał. Drugie pytanie to czy za pomocą interfejsu i oprogramowania ScanTechNissanCarPC mozna ustawiać niektóre parametry czy tylko je odczytywać chodzi mi konkretnie o obroty silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zamiast kąbinować czekać i strugać coś samemu to proszę znalazłem o coś takiego: http://www.allegro.pl/item289989598_obd1_i...ejs_nissan.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi