Gość kamario Opublikowano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 No , u mnie - 25 C i odpałka od pierwszego kopa ( troszkę było mu ciężko zakręcić ) , po 1 min przeszedł na gaz i pojechałem bez problemu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 u mnie luz ale ciezko skrzynia chodziła:P hmm no i szybkosciomierz zamarzł tzn do 30 km/h normalnie a potem do160km/h i buczał ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snakeee Opublikowano 20 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 u mnie luz ale ciezko skrzynia chodziła:P hmm no i szybkosciomierz zamarzł tzn do 30 km/h normalnie a potem do160km/h i buczał;] jechales 160km/h ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dante79 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 U Mnie rano było -23 i Nismo dał rade tak, że nie jest źle ale na weekend wybieram sie w okolice Suwał a tam o wiele zimniej zobaczymy jaki bedzie efekt 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dandi_X Opublikowano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 to chyba bede wyjatkiem bo moj wczoraj po 8godz stania na mrozie pod praca nie odpalil. czekalem az swiece sie zagrzeja i to kilka razy i nic, krecilem az akumulator padl, pozniej brat z kablami podjechal i tez nic. to na hol i do garazu rodzicow. tam podlaczony pod prostownik po godzinie odpalil, ale gazu dodalem i od razu zaczal prychac i gasl. wyjecie filtra paliwa, przeczyszczenie nic nie pomoglo. dzisiaj odmrazacz brat kupil, wymieszal z 20 ropy i dolal do baku, pozniej na hak i pobujal autem i odpalil. ma przyjechac po mnie. (info z dnia dzisiejszego to telefoniczny przekaz brata co robil). a tylko - 25 w suwalkach, ludziska porozpinane chodza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość banshior Opublikowano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 -20. Dzisiaj 7 rano po nocy. W ciągu pół sekundy wrrrruuuummm.... Co z tego skoro później okazało się, że mi pozamarzała chłodnica - patrz kilka wątków obok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dandi_X Opublikowano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 za szybko sie ucieszylem, ze wszystko jest ok. mam pytanie, czy P10 maja cos takiego jak podgrzewacze paliwa lub cos co nie pozwalaloby na zamarzniecie paliwa w baku. bo brat pojezdzil troche i znow po odpaleniu gasnie ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dandi_X Opublikowano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 extremalne rozwiazanie, ktore zastosowal moj brat przed chwile i na razie dziala i wszyscy sasiedzi wokolo recza ze nie ma prawa przestac dzialac: prawie pelen bak ropy + 2l nafty + 1,5l benzyny+odmrazacz caly (nie wiem jaka pojemnosc) i jezdzi jak szatan, pali od razu. ale ryzykowac nie bede, zona przypomina sobie jak sie jezdzi i do pracy mnie wozi z pracy zabiera, a w tym czasi auto stoi w cieplym garazu sorki za nudzenie, ale pytanie pozostaje, czy jest podgrzewacz paliwa w P10 diesel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość przema77 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 ja dziś wyjechałem ale juz nie wróciłem do domu.... było -16 i po paru kilomerach ropka dała ciała i zamarzła... najgorzej że stoi gdzieś w ciemnej ulicy zdala od domu i nie wiadomo do kiedy bo na cieplejsze dni się nie zapowiada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 Niestety Primerki w dieslu nie maja podgrzewacza paliwa. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Eda Opublikowano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 dzisiaj rano przy -22 primerka w dieselku przy przebiegu 305 tys odpaliła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 dzisiaj rano przy -22 primerka w dieselku przy przebiegu 305 tys odpaliła Tak OT, niedługo Cie dogonie, moja ma 298 tys km. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość przema77 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 dzisiaj rano przy -22 primerka w dieselku przy przebiegu 305 tys odpaliła to że odpaliła to nie znaczy że daleko zajedziesz.... mi też odpaliła ale nie wróciła na parking;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf Opublikowano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 A moja odpaliła bez problemu. Trochę dłużej niż zwykle paliła się kontrolka świecy żarowej, zanim mogłem odpalić, ale primerka odpaliła za pierwszym razem. A trochę się bałem, bo mam ją dopiero od tygodnia, ale na szczęście mnie nie zawiodła. A termometr wskazywał -23. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Eda Opublikowano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2006 tankuje dobre paliwko i jak na razie jeszcze paliwo mi nie zamarzło, w tam tym roku tankowałem na stacji jet i paliwko mi zamarzło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
competer Opublikowano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2006 Moje kombi po pięciu dniach postoju załapało praktycznie od razu. Rozrusznik tylko na początku trochę zwolnił, zamielił i po trzecim obrocie Primera odpaliła. Bałem się o aku, ale jest widocznie w jeszcze dobrym stanie. Temperatura wynosiła rano -22 gradusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ruda Opublikowano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2006 Mój Niebieski odpalił jak zawsze. Półobrotu (jak Chuck :wink: ) silnika i wrrrrrummm 8) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY Opublikowano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2006 8) -19 i nie bylo problemów,tylko zaworki zaklekotały na chwilkę,ale mam nowy akumulator prąd rozruchowy 580ah.Ufff,ale dziś już wstawiam do garażu bo niestety miałem przez moment za mało miejsca na samochód :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 u mnie luz ale ciezko skrzynia chodziła:P hmm no i szybkosciomierz zamarzł tzn do 30 km/h normalnie a potem do160km/h i buczał;] jechales 160km/h ?? jechalem moze ok 30-40 ale mechanizm musiał troszke przymarznąć . potem jak autko sie rozgrzało było ok i jest ok :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snakeee Opublikowano 22 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 A juz myslalem ze na takiej sliskiej drodze pedziles 160. W piatek byl i nas w warszawie straszy wypadek dlatego moje zdziwienie ta predkoscia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość przema77 Opublikowano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 żaden problem odpalić benzyne...... czym tu sie podniecać...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość japim Opublikowano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 Eh. po wczorajszych jazdach - dzisiaj Primerka nie odpalila. Rozrusznik kreci ale slabo. Dolalem wzbogacacza do baku ale to chyba nie o to chodzi. Moze mam juz kiepski akumulator? Wczoraj wlozylem go naladowanego i odpalila bez problemu a po nocy juz nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 dzis... -24st. troche slabo krecil :/ ale to chyba wina gestego oleju... ale skrzynia biegow prawie nie chodzi wstecznego sie nie dalo wogole wcisnac:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kozi6 Opublikowano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 25 stopni na minusie 2 w nocy pali bez problemu z pierwszego kopniecia -ropa z neste A24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marmor Opublikowano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 - 20,4 st. C bez zająknięcia, po 8 godzinach na mrozie. Tylko lewarek biegów ledwo chodził. p10, 1,6 slx, 1991r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi