Gość Grzesiek13 Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 tak Ryży mam kompleksy ... zdajesz sobie sprawe za za pathfindera miałabym 2 nawary ? zanim zaczniesz dyskusje sprawdz definicje samochodu terenowego. ps/ proponuje jeszcze w tej budzie dla pasa zasadzić drzewo, żeby pies miał sie gdzie wysikać po cholere ma wysiadać ? dobrze, Ryży ze masz taki porządny samochód terenowy, bo pewnie w tej warszawie 90 % to polne drogi Aleś złośliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciek 007 Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 ale ostra baba. :kosci: baby na traktory!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzesiek13 Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Właśnie, niestać jej na navarkę to se pata kupła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crensch Opublikowano 24 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 tak Ryży mam kompleksy ... zdajesz sobie sprawe za za pathfindera miałabym 2 nawary ? no wg mnie to przeplacilaz za troche blacy i 3 szyby wiece sory ale za ta kapuche, to na patha bym nawet nie spojrzal tylko lykal landcrusera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamela26 Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 sory ale za ta kapuche, to na patha bym nawet nie spojrzal tylko lykal landcrusera heheh no tak oczywiscie ze jako nissanomaniak wybrałbyś landcrusera......... ps/ oczywiscie jako nissanomaniak jesteś świadomy, ze od 50 lat najlepsze rozwiązania w samochodach terenowych ma własnie nissan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crensch Opublikowano 24 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 a czy ja powiedzialem ze jestem maniakiem hiszpansko-francuskich samochodow? i nie ma od 50 tylko mial...a czas mija a nissan (o przepraszam renault) nie ma juz na celu bycia wielkim...to niestety nie jest dzisiaj ekonomiczne a co takiego niepowszechcego znajdziesz w nissanie? (z rozwiazan terenowych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzesiek13 Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 sory ale za ta kapuche, to na patha bym nawet nie spojrzal tylko lykal landcrusera heheh no tak oczywiscie ze jako nissanomaniak wybrałbyś landcrusera......... ps/ oczywiscie jako nissanomaniak jesteś świadomy, ze od 50 lat najlepsze rozwiązania w samochodach terenowych ma własnie nissan Ja też bym łyknął toykę crusa Nawet miałem brać hiluxa, ale silnik i wypas kiepski Za to L200 wygląda jak "pół dupyzza krzaka" Wgrała Navarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 panowie dajmy na loooz bo jak zaczniemy z kobietą o samochodach to się awanturą skończy.... Koleżanka kupiła Patha i się z tym świetnie czuje. I dobrze. Jeszcze jej się wydaje, ze ma pojęcie o samochodach Ja też nie jestem Nissanomaniakiem Jakbym miał nieograniczone środki to i tak bym kupił G-klasse 400CDI i miałbym na 20 lat spokój Faktem jest, że Nissan z jakością poleciał w dół ale już go Toyota goni Mitsubishi obecnie jeszcze jakościowo jakoś daje radę ale nowa Pojarka to coś nie halo. W tej chwili to z aut salonowych, którymi mozna pojechac w teren to tylko Nissan Patrol, Land Criuser.... no ten droższy nie pamiętam jego oznaczenia i włąsnie Gelenda. Reszta to plastikowcy wymagający znacznych ingerencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzesiek13 Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Ale miło, że chociaż jedna kobitka w gonie samców, i pewno jeszcze do tego niezła sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamela26 Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 czy ja powiedzialem ze jestem maniakiem hiszpansko-francuskich samochodow? nieeeeeeeee, ja Ci wpisałam pod nickem nissanomaniak.......... Ryży mam pytanie chodzi o sformułowanie" znać sie na samochodach" czy jezeli ktoś odróżnia marki samochodów to sie na samochodach zna czy nie ? co do Landcrusera....no cóż.....założe sie ze zaden z was nim nie jeżdził ja tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzesiek13 Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 co do Landcrusera....no cóż.....założe sie ze zaden z was nim nie jeżdził ja tak Nie grzesz wiecej Co masz w domu toykę? Bo my też nie mamy tylko navar Wrzuciłabyś lepiej swoje zdjątko w pacie - będzie co komentować :zdziw: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamela26 Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 ok, jak sie zrobi cieple rzuce się toples na maske, zrobie fotke i wrzuce na forum zaraz Wam sie path spodoba........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciek 007 Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 jak się zrobi cieplej to ta fota może nie byc już tak atrakcyjna jak bys to zrobiła przy -10 stopniach :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 No czekamy na topless Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzesiek13 Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Dla mnie może być zdjątko 100% tekstylne No dawaj te fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Gdyby nie odliczenie VATu to na pewno kupiłbym samochód terenowy - klasyk - PATROL !!!! To jest samochód nie do zajechania. Klasyczne rozwiązania , wszędzie wjedzie, umiarkowana ilość elektroniki. Ale teraz po prawie roku jazdy pickupem , to chyba tak jak Ryży Koń , następnym samochodem będzie pick up i też z hardtopem. Zauważcie , że Navara jest o ponad 20 cm dłuższa od Patha - dla mnie liczy się przestrzeń ładunkowa . Path jest ok, ale Patrol jest niestety dużo , dużo lepszy. I dużo tanszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crensch Opublikowano 26 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 czy ja powiedzialem ze jestem maniakiem hiszpansko-francuskich samochodow? nieeeeeeeee, ja Ci wpisałam pod nickem nissanomaniak.......... to zamiennie sie stosuje a to "nissanomaniak" z automatu sie zapodaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamela26 Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 dzemik : sprostowanie 1... z tego co pamietam to nawara ma 5,4 a path 4,8....... więc róznica w długości to ok 60 cm sprostowanie 2....poatrol jest lepszy i tańszy.....tak to tylko w erze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Navara wersji KC -5220 mm, Path-4740 mm . A ceny za Patrola były niższe niż za Patha w podobnym wyposażeniu. Patrol ma takie rzeczy których Path nie będzie miał. A Patrol to cooltowy samochód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzesiek13 Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Rzeczywiście nie ma co porównywać Pata z Patrolem, to różnica klas i przeznaczenia, tam bulwarówka a tu klasyk 4x4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamela26 Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 w terenie: pathfinder:zdolność pokonywania wzniesień rzędu 39%, prześwit 254mm i maksymalny kąt przechyłu bocznego 48%. Dodatkowo dochodzą własności takie jak kąt natarcia 33%, kąt zejścia 26%, kąt rampowy 24%. PAtrol: kąt natarcia 37%, kąt zejścia 27%, kąt rampowy 31% silnik pathfinder 270KM i 4000 mobrot, PATROL 160KM i 3600 m obrot zawieszenie PAtfinder i PAtrol - rama napęd: patfinder 2WD, 4WD, Auto PATROL: 2WD, 4WD komfort jazdy - patfinder rewelacja patrol - bujanie, trzeszczenie itd..... Faktycznie nawet nie ma co porównywać .................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 No i co wynika z Twojego porównania - Patrol ma dużo lepsze własności terenowe !!!- lepsze zdecydowanie kąty-natarcia, rampowy, zejcia. Nie podajesz głebokosci brodzenia - Patrol 700mm. Obecnie w Patrolu montuje się to samo co w Pathu - dopedzanie przodu -tryb Auto. Pathfinder wszedł za nieprodukowane już Terrano , a Patrol to PATROL :kosci: Moc i moment obrotowy nie są tak ważne w terenie jak konstrukcja samochodu- przecież i tak ma reduktor. Generalnie ten temat trzeba oczyscić. Prośba do moderatora. Zakładam nowy temat. "Porównianie Pathfinder z innymi samochodami" Przeniesmy tam dyskusję, bo tutaj nie na temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saku Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Witam Jakiś czas temu widziałem u mnie w mieście pickupa Navara z ukośną zabudową paki z tym że był to jakiś starszy model - nie taki jak np. TEN Przeszukałem wszystkie możliwe strony sprzedaży z autoscout24.de na czele i nigdzie nie znalazłem starszych modeli z taką zabudową. Na tym forum znalazłem dzisiaj wyżej pokazane zdjęcie oraz dowiedziałem sie iż jest to zabudowa sport. Czy macie jakieś zdjęcia starszych modeli z taką zabudową? Ile może kosztować taka zabudowa do modelu z np. 1998 - 2000? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciek 007 Opublikowano 27 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Mysle że tu możesz smiało zapytać http://apadesign.pl/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bestlesio Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 witam w temacie zabudów do d22 to chyba coś będę miał. Szukałem dla siebie i znalazłem 2 sztuki jedna przeszkloa druga nie, jeśli jest ktoś zainteresowany to proszę o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi