Gość johny_fellow Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 jaką ma średnice wlot i wylot ten tłumik Tego jeszcze nie wiem. Postaram się dowiedzieć w poniedziałek. a jaka cena 220 złociszy z montażem, ile bez też jeszcze nie wiem. Może jakby było więcej chętnych to uda mi się jakiś rabat wytargać na większe zamówienie. Ja mam z audi ale jestem średnio zadowolony Tzn :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Ja mam z audi ale jestem średnio zadowolony Tzn :?: Mogło by być ciszej i mam wrażenie że delikatnie popierduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 220 zl za niewiadomo co tak naprawde. ja mam zrobiony przelotowy maksymalnej dlugosci i w rozmiarze jakim 3x wiekszym od standardowych na wymiar pod wydech 60mm w el-tec-u i w cenie oczywiscie wiekszej ale efekt duzo bardziej przewidywalny. jest duzo ciszej a restrykcji zero. kazdemu polecam profesjonalne uslugi u pana Wojtka z El-Tec-a. ps. mam nadzieje ze nie OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 greg76 to podaj cenę tego z El-Tec'a, może się skuszę. Muszę pocztać na ich stronie internetowej co tam mają za ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 moze nie jest najtaniej ale warto. a cena hmmm ........... bylo jakies 500 :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Muszę dokładnie zmierzyć tłumik środkowy i katalizator i na podstawie ich wymiarów postaram się obliczyć pojemność i ewentalną szerokość/wysokość układu i npiszę do El-Tec'a maila z zapytaniem o cenę takiego wymyślonego badziewia. Zastanawiam się też czy dać w środek przelotówkę, komorówkę czy przelotowo-komorówkę (chcę żeby było w miare cicho). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 moj srodkowy przelot jest wielkosci wiekszosci tlumikow koncowych. kombinowalismy tak by wszedl jak najdluzszy i jak najszerszy i wyszlo naprawde mistrzostwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość toli Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 morze jaqieś foto ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 zapraszam pod auto a powaznie to brak i nie zanosi sie zebym sie czolgal wiec moze przy jakiejs okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Rurki kwasówki 2" już mam - dzięki Pablo's I chyba jednak kupię ten tłumik od GTi bo raczej narazie funduszy mi nie styknie na coś poważniejszego. W przyszłości jak będzie więcej hajsu to wrzucę nowy kolektorek i może jakiś tłumiczek El-Teca ale narazie niestety nie. Muszę jeszcze znaleść kogoś w mojej mieścinie kto pospawa mi kwasówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 w El-Tecu robia bardzo ladne i swietnie jakosciowo wykonane koncowe tlumiki. albo sie zdecyduje wypchac moj u nich ich sianem albo kupie nowy gotowy. jakies 20cm dluzszy od mojego. maxymalnie dlugi jaki sie zmiesci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Za jakiś czas jak będę miał trochę więcej hajsu na "drobne wydatki" to sobię sprawię koltorek OBX 4-2-1 i jakiś porządny tłumik środkowy (może z polecanego właśnie El-Tec'a) ale teraz poprzestanę na środkowym od GTi firmy WALKER, przed nim zamiast kata SPEEDER MICHAEL i końcowym BLACKFALME EXO 140PS i wszystko połączone od kolektora do końca 2" kwasówą. I narazie chociaż strzelę porting kolektora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 johny_fellow co to za kolektor chcesz zalozyc? mi tak chodzi po glowie zrobic wydech ale nia ma $$, a jeszcze jakies felgi chce wrzucic i to sprzeglo pewnie do lata bedzie trzeba zalozyc, no coz albo rybki albo akwarium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 johny_fellow co to za kolektor chcesz zalozyc Taki jak ma lukasz_lublin, o taki: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/OBX-Exhaust...1QQcmdZViewItem ale to później, teraz brak hajsu. :/ jeszcze jakies felgi chce wrzucic Ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 ile wyjdzie to z przesylka i clem ?? http://cgi.ebay.com/ebaymotors/OBX-Exhaust...bayphotohosting i jaki jest czas dostarczenia do Polski lacznie kolektora podpasowane jest pod seryjny wydech czy tam jest wieksza srednica ?? drugie pytanie gdyby dac taki kolektor i reszte rur 52mm i zostawic narazie standardowe tlumiki? co o tym sadzicie albo dac narazie tylko sam kolektor i reszte standard ?? dopiero pozniej jak pojawi sie $$ to by poleciala reszta czesc wydechu jak sie nalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 drugie pytanie gdyby dac taki kolektor i reszte rur 52mm i zostawic narazie standardowe tlumiki? co o tym sadziciealbo dac narazie tylko sam kolektor i reszte standard ?? szkoda kasy na robienie rury 52mm i seryjne tlumiki, jak już to dać kolektore i od niego puścić do koncowego seryjnego tlumika rurę 52mm będzie cicho... Z czasem końcowy zamienić na jakiś tuningowany egzemplarz i dłorzyć jakiegoś środkowego na średnicę 52mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 to jak tylko zdobede gotowe zrobie jak piszesz, to poleci kolektor i rura do konca 52mm, a pisales cos o przerobce seryjnego kolektora, odetkaniu w nim czegos czy jakos tak?? no niestety ale za miesiac OC a teraz przeglad i do tego obrona pracy :/ i z kasa slabo podjade jutro do goscia ciekawe ile zaspiewa za zrobienie rury 52 od kolektora do konca :] a jak bedzie szmal to i tlumik koncowy jakis lepszy wskoczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 Najtaniej cię wyjdzie, w seryjnym kolektorze zciąć zejście w 1 gałąź na tyle wysoko żeby było ono możliwie jak najszersze, ew. w środku można je jeszcze rozfrezować i od tego miejsca puścić nową rurę tzn o średnicy 52mm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 wpierw niewiem czy nie zalatwie sobie drugiego, ktorego bede rzezbil(wyfrezowanie o ktorym piszesz a od strony glowicy polerka w miare mozliwosci i dopasowanie do glowy) i dalej poleca rury cos ok 50mm, wygiecia moze podpasuje z wygietcyh co mi leza pociete na kawalki(z takiej wielkiej zjezdzalni-zobacze w jakim sa stanie-srodek czy nie jest skorodowany, ale nie byly otwarte tak zeby woda wpadala) a jak nie to mam proste rowniez z zjezdzalni i sporo normalnych, ewentualnie wygne na gietarce zalezy co znajde u siebie , i bedzie to ze zwyklej stali na koneic zostanie seryjny tlumik tak jak piszesz Coobcio, a docelowo podejda jakies z zwiekszych motorow co maja srednice wejscia wyjscia ok 50mm zapewne ta operacja pociagnie sie z 1-2 miesiace po 1 pojade do łasku i postaram sie wytargac za grosze kolektor, chyba ze Tomaszkowi co nieco sie zostalo z sentry a z SR20 nic nie podejdzie do GA ?? zamiast tego laczenia elastycznego na sprezynach i stozku pojdzie plecionka czy spokojnie mozna zespawac zeliwo ze stala czy trzeba jakies laczenie wykombinowac ?? a jak bedzie kasa to wleci jakis ladny kolektorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 a z SR20 nic nie podejdzie do GA ?? Ja mam u siebie tłumik środkowy stosowany w GTi z SR20 ale to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doc Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 U siebie chciałem założyć 60mm. Jaki dać środkowy tłumik przelotowy? No i czy to nie będzie przerost formy nad treścią, w sensie czy nie wystarczy 50mm do SR20DE? Podobno końcowy w miarę łatwo można dostać w tym rozmiarze, gorzej ze środkowym. Edit: A może to podejdzie? http://tiny.comm.pl/?9D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zell Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 z 2,5 cala są najlepsze przyrosty przy sr20de Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doc Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 W takim razie ostro biorę się za szukanie środkowego tłumika 60mm. Gdyby ktoś miał na oku, to niech da znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 mozesz zamowic wykonanie takiego w El-Tecu. ja mam wlasnie dokladnie taki tam wykonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doc Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 Raz że daleko, a rura mi za przeproszeniem wisi przed pierwszym tłumikiem, a dwa że szukam czegoś tańszego niestety Jak uda mi się teraz dostać coś w dobrej cenie, to może z czasem wymienię na el-teca. Edit: W akcie desperacji pierwszy raz pomyślałem o strumiennicy zamiast tłumika przelotowego - przynajmniej towar dostępny, w odpowiednim rozmiarze. El-tec sprzedaje po 70, spełniłoby to swoją funkcję? el-tec strumiennica Wtedy w paczkę wrzuciłbym ten ładniutki tłumik końcowy od El-teca: el-tec tłumik Sorry, sram się z tym jak nastolatek, ale jakoś tak bez nyski szlag mnie trafia... Edit 2 :okulary2: Czy tłumik środkowy do wydechu z kwasówki może być z dowolnego materiału, czy też ma być z kwasówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi