Gość greg76 Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 sluchaj moze zadzwon do el-teca i zapytaj czy by ci zrobili strumienice bez srodka tzn bez lusek. tlumik ich jest bardzo dobry, swietnie wykonany i z dobrych materialow. sam sie zastanawiam nad zmiana mojego blackflame-a na ich wyrob. pozdr [ Dodano: Sro 02 Maj, 2007 22:39 ] tak naprawde to wydech wcale nie musi byc z kwasa a tym bardziej tlumik srodkowy. to bardziej moda niz koniecznosc. jak masz 15 letnie auto nie zawsze jest sens robic "dozywotni wydech" prawda :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doc Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 Dzięki greg76, właśnie o to mi chodziło. Zasadziłem się na tego kwasa, ale faktycznie, wielu lat nysce nie wróżę, więc nie ma co przeinwestowywać. Do czasu jej zajeżdżenia chcę jak najlepiej poznać SR20de, jak się sprawi z przelotowym wydechem, na blosie, cai, może jakiś ecumaster itp, bo następne auto też chcę z takim silnikiem W piątek przedzwonie do el-teca, zobaczę, co mi powiedzą, najpóźniej po niedzieli już muszę ostro ruszyć z tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wszok Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 to moj wczoraj zalozony drobne zmiany. wrazenia: wczesniej mialem seryjny wydech i na tym wydechu max moment (dupochamownia) uzyskalem przy mocno przyspieszonym zaplonie. po zalozeniu powyzszych gratow o dziwo prawie nic sie nie zmienilo dopiero po cofnieciu zaplonu poczulem(dupochamownia) wyrazny przyrost. ma ktos jakies pomysly? laczego zaplon cofniety? dodam ze to wszystko na LPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 W GA16/14DS jest tak że jak przyspieszasz zapłon to masz poprawę do 3500obr.min kosztem wszystkiego powyżej, jak cofniesz zapłon to auto ciągnie lepiej od 3500 a najwyższe przyrosty są powyżej 5000obr.min. Uderz na hamownię i wyszukaj optimum dla Siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?p=343004#343004 soul napisal .. pamietajcie ze zaplon w gaznikach sterowanych elektronicznie sterowany jest za pomocą podcisnień własnie... w sposob posredni przez boost sensor i w starszych w sposob bezposredni... jezeli wydaje wam sie ze auto jezdzi lepiej to tylko dlatego ze po wywaleniu podcisnienie ktore bylo do nich kierowane idzie w sensor boosta co za tym idzie zaplon dostaje niezlego wyprzedzenia ... ja po wywaleniu wszytkich tych bajerow podcisnieniowych musialem cofnac aparat zaplonowy dobre 3mm wstecz zeby miec takie same ustawienie zaplonu jak wczesniej [ Dodano: Sob 05 Maj, 2007 22:36 ] najwiecej daje kopa zaplonowi daje zaslepienie pochlaniacza par paliwa i AIV, te dwa bajerki są sterowane tym samym podcisnieniem co boost sensor koniecznie musze udac sie na hamowanie swoja n14, tak mnie ciekawi jaka moca dysponuje PB/LPG i czy sprawdza sie moje przewidywanai co do mocy no i z zaplonem mozna bylo by sie zabawic i zobaczyc jak to skutkuje u mnie pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Chłopaki schodzicie na OT, jutro rano tu posprzątam [ Dodano: Wto 08 Maj, 2007 07:33 ] no i posprzątane Ps. za godzinę ruszam do EL-TECa po ich robocie podzielę się wrażeniami z jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sami Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 do mnie tez ostatnio wpadl nowy wydeszek... nie z nierdzewki bo bez sensu - Coobcio pisales cos o kolankach ze zwyklej stali wydechowej, ze nigdzie nie ma.. w gdansku sa, 2,5 cala, 30zl za sztuke Jak bedzie chwila i wolny kanal to wrzuce fotki jak to wyszlo, 2,5 cala od kolektora do konca, na koncu przelotowy upgrade czy tam blackflame, cos w tym rodzaju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 w gdansku sa, 2,5 cala, 30zl za sztuke Wole Kwasowe po 50zł... Wychodzi mi ich sztuk 4 Ps. w czwartek odbiór czerwonej, dwa tłumiki wjadą By EL-tec mam nadzieje że będzie cisza na poziomie sportowego auta seryjnego i moc wzrośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doc Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Dzięki poradom kolegów z forum (dzięki) wleciał wydech przelotowy z kwasu na 2 cale made by Geo. Chodzi rasowo, chociaż w środku trochę głośno. Wstępnie dupohamownia stwierdziła poprawę dołu, ale jeszcze nie potestowany. Do zapięcia wydechu na ostatni guzik brak mi: jakiejś obejmy pod łączenie końcowego tłumika - jarzemko czy jakoś tak; uszczelki na łączeniu kolektora z rurą (podobno pasta lepsza); rozwiercenia urwanej śruby od łączenia z kolektorem i wstawienia nowej. Na razie szukałem tego jarzemka w obi, ale nie znalazłem. Jak ktoś wie gdzie dostać - proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Witam chce w maximie zalozyc jakis koncowy tlumiczek Srednica calego wydechu to 55mm, natomiast koncowy tlumik ma 50mm. Wszystko mierzone po zewnatrz. Wlasciwie to chce nowy tlumik koncowy i jakis przelot srodkowy i moze zamiast kata tez jakis przelot. Teraz co byscie mi polecili? Wydech ma rasowo mruczec a nie wyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 zaden wydech przelotowy nie bedzie cichy. albo przelot albo cisza. tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 greg76, ja nie chce zeby bylo cicho. Tylko wydech ma fajnie burczec Nie chce tlumika, ktory bedzie budzil okolice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Ja będe mieć na sprzedarz Niebrzydki tłumik przelotowy pod rury 2,5" z silencerem, mocowaniami pod bude P10 i kawałkiem z pół metrowym kawałkiem wydechu (od tłumika do mniej więcej belki)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 greg76wydech ma fajnie burczec ta wypowiedz mozna interpretowac na jakies 100.000 sposobow. mam chyba dosc dobrze wykonany uklad wydechowy oparty o dwa przlotowe tlumiki kolektor 4-2-1, pozbawiony katalizatora, srednicy 60mm i jest glosny nawet z silencerem budze alarmy. jak dla mnie fajnie buczy szczegolnie bez zatyczki ale ludzie uciekaja z pasow nawet jak jade spokojnie :diabel: wiec stwierdzenie "fajnie buczec" jest dosc subiektywne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pavoolon Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 bo masz mala puszke na koncu u mnie siedzi max duza z omegi V6, pelny przelot i jest az za cicho, ostatnio robilem trase 2500 km w obie strony i nic nie meczy, tylko z zewnatrz gra jak trzeba :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Coobcio, ale chyba nie ma sensu wstawiac tlumiuka 2,5 cala jak reszta ma 55mm. Faktycznie okreslenie fajnie buczy mozna roznie interpretowac. Ja wlasnie nie chce "budzic" alarmow. pavoolon, jaka srednice ma ten tlumik z omegi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Coobcio, ale chyba nie ma sensu wstawiac tlumiuka 2,5 cala jak reszta ma 55mm. to jest oczywisce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 bo masz mala puszke na koncu u mnie siedzi max duza z omegi V6, pelny przelot i jest az za cicho, ostatnio robilem trase 2500 km w obie strony i nic nie meczy, tylko z zewnatrz gra jak trzeba :diabel2: sam masz mala puszke :!: a wogole to moj woz jest szybszy od twojego :!: powaznie to cos w tym jest co piszesz. faktycznie fale dzwiekowe ukladaja sie sinusoidalnie (chyba nie grozi mi stos za to porownanie?) i im dluzszy tlumik ty teoretycznie wiecej wylapie. moja pucha jest ktorka i mysle nad customem by el-tec o dlugosci jakies 70cm ale juz bez silencera. pomijajac dlugosc wazne czym jest tlumik wypelniony. wiekszosc wydawac sie moglo przyzwoitych produktow ma siano ktore wypala sie po max kilku miesiacach. ale na to tez jest sposob. ww el-tec oferuje napelnianie takich wypalonych puszek swoim wkladem. wycinaja do spodu maly otwor i wypelniaja tlumik wata. koszt ok 100. [ Dodano: Pią 11 Maj, 2007 16:44 ] ale chyba nie ma sensu wstawiac tlumiuka 2,5 cala jak reszta ma 55mm. nie ma, 55mm do 2l styka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 oja pucha jest ktorka i mysle nad customem by el-tec o dlugosci jakies 70cm Mi Wojtek już spawa końcowy długość puszki 50cm - to jest absolutny max tyle się akurat mieść między łącznikiem stabilizatora a brzegiem zderzaka, puki co mam dołożony środkowy i w porównaniu do tego co było jest przynajmniej dwa razy ciszej, we wtorek wpadam na zmianę końcowego - ciekawe czy będzie taka cisza jakiej się spodziewam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 oja pucha jest ktorka i mysle nad customem by el-tec o dlugosci jakies 70cm Mi Wojtek już spawa końcowy długość puszki 50cm - to jest absolutny max tyle się akurat mieść między łącznikiem stabilizatora a brzegiem zderzaka, puki co mam dołożony środkowy i w porównaniu do tego co było jest przynajmniej dwa razy ciszej, we wtorek wpadam na zmianę końcowego - ciekawe czy będzie taka cisza jakiej się spodziewam zeby nie sklamac to chyba zaraz pojde i zmierze bo wydaje mi sie ze mi wejdzie dluzszy. zaczyna sie tuz za belka wiec moge miec wiecej miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Panowie ja chce do swojego wydechu 55mm wstawic dwa tlumiki. Srodkowy przelot(jeszcze troche i sam odpadnie )i koncowy komorowo przelotowy. Koncowy ma teraz 50mm a chce go zmienic na 55 jak reszta. Ile w el-tecu krzycza za takie cos? Myslalem jeszcze o wywaleniu kata i za niego tez jakis przelot wstawic, ale to pozniej. Generalnie zalezy mi troche na czasie bo chce sie do borska wyrobic :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 wrocilem z parkingu. mam koncowy przelot i smialo moge powiedziec ze w p11 zmiesci sie 60cm a jak dobrze powalczyc z ominieciem beki to i 70 wjedzie. dylson tlumiki w el-tecu nie sa tanie. mnie za srodkowy przelot z montazem skasowali 500. byl robiony na miejscu pod wymiar. Kuba robil teraz srodkowy i koncowy i tez go mesko podliczyli. ceny sa umowne i mozna sie targowac ale ceny stali niestety nie tanieja pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Dzisiaj postaram sie wjechac na kanal i zobacze ile tam jest miejsca na te tlumiki. Najwyzej srodkowy przelot od jakiegos auta dobiore, a z koncowym sie pomysli. Bo 500zl za jeden tlumik to za drogo :zly: Za koncowy chcialem dac max 300zl, a za srodkowy ok 150 zeby z montazem sie w 500zl zamknac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pavoolon Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 pavoolon, jaka srednice ma ten tlumik z omegi? cos kolo 52mm ale w puszcze rura rozchodzi sie juz na dwie osobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Ile w el-tecu krzycza za takie cos? Z montażem na gotowo powinieneś się zamknąć w kwocie 1000zł (Oba duże tłumiki przelotowe)... Za to będzie cisza i święty spokój na lata... Wersia droższa to z tłumikiem przelotowo-komorowym pewno ze 100-150zł drożej wyjdzie. Ps. co to masz za wydech 55mm u siebie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi