magol Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Problem już rozwiązany.Wystarczy w silniczku wycieraczek wyczyścić blaszke po której ślizgają się trzy styki. Tak zrobiłem i od tej pory wszystko jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ela-kk Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Od kilku dni jestem szczęśliwą posiadaczką ALMERY TINO 2,2 DI z 2000r. Wiem, że nie będę oryginalna, ale bardzo, was proszę wyślijcie mi na e-maila (ela-kk@o2.pl) instrukcji obsługi tego autka po polsku. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chomik0482 Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 ela-kk, [ Dodano: Sob 17 Maj, 2008 16:29 ] witam was serdecznie czy kyos posiada instrukcje po polsuk do modelu z 2001r. Bigdany4 terz mam tem problem ale ponoc nie karzda stacja to nadaje [ Dodano: Sob 17 Maj, 2008 16:31 ] ela a jaki masz przebieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ela-kk Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Witam! Instrukcję ALMERY TINO po polsku już otrzymałam. Dzięki za szybką reakcję. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rob Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 witam wszystkich ponownie mam do Państwa pytanie czy alarm od nissana Note i od Micry k12 będze pasował do Tino? i jeśli tak to czy trzeba robić jakieś przeróbki? (alarm jest znacznie młodszy od auta). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo333 Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Witam wszystkich.Dziś przetestowałem (według porad z internetu) i uzyskałem dostęp ( tino 2,2 dci z 2004 roku) do menu serwisowego,może komuś się przyda.Opiszę krok po kroku jak to zrobić. 1.Zapalamy silnik. 2.Wyłączamy radio (wszystkie inne informacje na wyświetlaczu nie przeszkadzają) 3.Wciskamy przycisk "info" i trzymamy go jednocześnie kręcimy pokrętłem głośności w prawo o 30 pyknięć zaraz po tym usłyszymy charakterystyczne "bip" i na ekranie wyświetlą się informacje serwisowe. 4.po tym menu poruszamy się joystickiem,w każdej chwili można wyjść wciskając "back" Ja w moim tino przestawiłem informacje serwisu o wymaganym przeglądzie z 14000 tyś na 20000 tyś km.Jest tam również dostęp do ustawień klimy,oświetlenia komputera ,dzwięków informacyjnych i wiele innych informacji. Pozdrawiam . :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mazan77 Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Witam!Dwa tygodnie temu kupiem tino 2.2 dci z 10.2003r 139 000 km. na razie ok i wierze ze tak bedzie dalej. auto z luksemburga, wiec dopasione. dzieki za instrukcje po polsku (nie wiem komu bo niestety usunalem maila). Silnik 136 km, japonczzk, lancuch rozrzadu. profilaktzcznie zrobilem przeglad w nissanie tzn wymianka oleju, filtrow, ogolna kontrola 650 zl. serwis stwierdzil ze stan auta bbd. nawigacja dvd z mapa europy, po polsce widac "niebo" :/ wiec plyte wyjalem. oponki 16'' dunlop. zauwazam jedynie male trudnosci przy wrzucaniu jedynki, raz sa innym razem jak po masle. nie sprawdzalem spalanie ale chyba okolo 8l gdzie wiekszosc po zakorkowanym miescie. Pozdrawiam uzytkownikow tino. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picad Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Czy ktoś wie w którym miejscu w TINO jest zainstalowany komputer ECM sterujący pracą silnika ? Nie moge go namierzyć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo333 Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Czy ktoś wie w którym miejscu w TINO jest zainstalowany komputer ECM sterujący pracą silnika ? Nie moge go namierzyć ... Witam,powinien być z przodu za schowkiem pasażera po prawej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arek nowak Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 hej Ja tez chetnie wezme udzial . Ja mam problem z radiem chcialem go zmienic na cd bo nie chce odpalic jakis dziwny komunikat sie pokazuje i nie moge czy ktos to robil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ainkaa Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 a ja sie tutaj podczepie....moze zna ktos wlasciciela Almery Tino, bordowej, o rejestracji ETM..... ktora stoi bezpansko przy ul. Brzezinskiej w Łodzi. Stoi juz to od 4 tygodni, powoli traci powietrze z kol, jest zamknieta, z tylu ma wystawiony trojkat a przy przednim pasazerskim lezy linka holownicza, coraz czesciej interesuja sie nia ci, ktorzy napewno nie zostawia jej w dobrym stanie jesli wlasciciel ni znajdzie sie zbyt szybko albo jej chociaz nie omiecie z lisci. Wieczorkiem zamieszcze fotki bo maz kom. zabral a nia byly robione. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gregor29 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 cześć jestem nowy cz byłby ktoś tak miły i przesłał by mi instrukcję obsługi pl. do nissana Almery Tino 2.2Di 2002r. na adres 100.pa@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość romek5050 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Witam serdecznie wszystkich właścicieli Almery Tino. Sam od miesiąca jestem posiadaczem autka, 2000r silnik 2,2 di. Jestem bardzo zadowolony, tylko brakuje mi książki obsługi po polsku. Gdyby ktoś był tak dobry i przesłał na adres rom.mok@buziaczek.pl byłbym niezmiernie wdzięczny. Jeszcze jedna prośba. Czy wie ktoś, gdzie i za ile można kupić kompletną klimatyzację do tego modelu? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamw68 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Cześć wszystkim klubowiczom szukam instrukcji obsługi do almery tino rocznik 2002 / 2,2 di mój adres adamw68@gmail.pl z góry dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość romek5050 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Bardzo dziękuję jackowi zet1 za instrukcje obsługi. Mój Tino jest z 2000 roku i trochę sie różni, ale bardzo mi to pomogło. Ponawiam pytanie, czy ma ktoś namiary na klimę bo lato zapowiada sie gorące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Black Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Witam , wczoraj podczas jazdy w mojej Almerze silnik stracil moc , co może byc przyczyna :przeplywomierz, filtr powietrza czy cos innego? Jeśli ktos może podpowiedzieć z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szarobury Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 witam mam problem ze swoją almerką tino 2,2 DI 2002, przy jezdzie powyzej 100km/h (ale tylko i wyłącznie na 5) zaczynaja dochodzic od spodu dziwne dzwieki i chrobotania, ale jak połoze ręke na gałce to wszystko ustaje.jezdziłem z kumplem i zdjelismy gałke i mieszek i dalej jest samo.jakby ktos miał pomysł to bede wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzyś Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 :/ Witam szczęśliwych posiadaczy Tino. Mam ten samochód od kilku miesięcy. Na przeglądzie przy zakupie auta doradzono mi abym wymienił uszkodzone osłony amortyzatorów przednich. W serwisie Nissana zaśpiewali 160 zł za 1 szt. gumowej osłony. Czy ktoś wie coś o zamienniku lub ewentualnym dopasowaniu takiej osłony z innego modelu samochodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picad Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 A tutaj chcą za komplet osłon z obojnikami do Almery TINO - 45 zł. http://car-dom.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adaskommz Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 witam jestem nowym użytkownikiem NISSANA ALMERY TINO instrukcje już sciągnełem mam tylko mam prośbę o wytłumaczenie co z tą nawigacją almera jest z 2004r i ma wbudowana nawigacje z tego co przeczytałem muszę wiedzieć kto jest jej producentem ale jak to sprawdzić gdzie to jest napisane a po drogę jak sie nazywa ta mapa do nawigacji żebym ja ściągną Z góry dzięki Pozdrawiam Ps jeśli nie dokładnie szukałem i to już jest prosze o pokierowanie na aktualny wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Panek Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Witam, ostatnio dawałem tylny zderzak do lakierowania po kolizji (almera Tino 2002r.) i spartaczyli mi mocowanie. Mam prośbę może mi ktoś podesłać fotkę jakimi wkrętami jest mocowany do belki (po podniesieniu klapy, prawy i lewy dolny róg). Z góry dzięki mój e-mail grzes44@interia.pl Jasny gwint! Zadne wkrety! Otwieraj przednia klape i patrz na jakich spinkach trzyma sie atrapka/grill - takie same sa w opisanym przez Ciebie miejscu!!! :diabel2: Pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eliotddz Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Cześć wszystkim klubowiczom szukam instrukcji obsługi do almery tino rocznik 2002 / 2,2 di mój adres eliotddz@wp.pl z góry dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rob111 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Mam problem z przegrzewaniem sie silnika w swoim nissanie.Chodzi tu o nissana almera tino 2,2 dci 2001,problem wygląda następująco:sytuacja zaistniała na wiosnę powyże prędkości 110 na godzine zaczyna się podnosić wskazówka temperatury,aż do czerwonej strefy,i oczywiście wtedy przestaje działać klimatyzacja,miał ktoś taki przepadek jeśli tak to proszę o jakieś podpowiedzi email augustyniak99@wp.pl z góry dziękuje. Witaj. Po pierwsze sprawdź układ chłodzenia - ilość płynu w zbiorniczku wyrównawczym, szczelność samego układu (brak wycieków).... Jeżeli jest ok, to może być wina samego czujnika temperatury.. Ja tak miałem w poprzednim aucie tzn w Megane, gdzie powodem był wyciek z chłodnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Witam Dołączam do klubu użytkowników Tino. Mam 2.2 DI 2000r Autko I klasa. SIlnik pierwszorzedny (tradycyjnie do 2000obr lekko przymulony ale potem rakieta, a jak zimny to kleklocze), zawieszenie dwoch niezaleznych fachowcow mowilo ze mocne i trwale -w sam raz na polskie drogi. prowazdzenie pojazdu zarówno Tradycyjnie dolaczam sie do awaryjnej tylnej wycieraczki oraz zapytanai czy jak jest zimno 5-10oC to przy zapalaniu bez nicisniecia pedalu gazu pali Wam bez problemu? Jak troszke dodam gazu -to zatrybi w ulamek sekundy. Jak nie dodam to zapali i od razu gaśnie po puszczeniu rozrusznika. Zadam pytanie -czy ma ktos opis zlacza serwisowego? Musze zdiagnozowac usterke ABSu. Podobno spinajac ktores piny -kontrolka sama wskaze ktory z czujnikow jest uszkodzony lub nie laczy. Ktos wczesniej wspominal o awaryjnych przyciskach w pilocie -sprawa do zalatwienia poprzez wymiane mikroswitcha - cena 1,20zl/szt. sam wymienilem w jednym z pilotow bo poprzedni uzytkownik gume by zdarł zamiast sie tym zająć. Spalanie na trasie z klimą max.6,0l wiec uważam że bdb. W miesie trudno ocenić ale myśle ze kolo 7,0 Ogólnie polecam. Prowadzenie pojazdu na trasie jak i w miescie jest czystą przyjemnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość akosowska Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 witam wszystkich klubowiczów .Jestem posiadaczką Almerki Tino 2,2 dCi 2003 rok ,od dwóch tygodni. Poszukuję instrukcji obsługi po polsku Z góry dziękuję a oto mój adres annakosow@wp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi