Gość navara Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 A jak zrobic żeby sie też tylne zapaliły ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 podłączyć kabelek Czekaj czekaj zabiłeś mi ćwieka..... Kurna w tym samochodzie jest gupia instalacja...ale z tego co pamiętam to była instrukcja w pudełku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 No i jak postępy koledzy? Komu zapalaja się światła automatycznie po odpaleniu silnika? Chwalić się Już mnie wkurza to wieczne przekręcanie :kosci: Może dostać się do czujnika na szybie i zewrzeć na krótko kabelki ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mario62 Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 No więc mi się zapalają. Motoda króla Ćwieczka. Malutka okrągła naklejka, czarna, cienka, o średnicy ok. 1,5 cm na czujniku na szybie czołowej. Nie odkleiła się już od miesięcy. Jest praktycznie niewidoczna. Dzemik - dzięki za pozdrowienia i nawzajem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crensch Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 ale jak sie odlei a jest jasno to trudno sie zorientowac ze sa wylaczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 A co sądzicie o zwarciu kabelków z czujnika zmierzchu ? Dostęp tam nie jest zbyt trudny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mario62 Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Jak mówię - już b. długo ją mam. Poza tym będą migać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Chyba dzisiaj spróbuję z naklejką. Najprostsza metoda - nieinwazyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mario62 Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Pobawiłem się z ciekawości. Otóż tylko ten sam mały czujnik jest od desczu. Polanie wodą pozostałogo obszaru prostokąta przy lusterku nic nie daje. Tylko to małe gówienko reaguje na wodę. O dziwo przez naklejkę tak samo. Cuda nie? Wot balszaja tiochnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 A jeszcze jest taki mały czujnik na lusterku. Co to za zdobycz techniki ? Początkowo myślałem że to jest czujnik zmierzchu. Czy to jest czujnik do ściemniania lusterka ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mario62 Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Myślę, że to jest czujnik do przyciemniania lustra. Chociaż u mnie musi tam gdzieś jeszcze być mikrofon do zestawu głośnomówiącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Zakleiłem czujnik i działa b.dobrze. Dzieks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gumis78 Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 a nie pytal nikt w ASO czy nie znajda tego w consulcie zeby zaprogramowac DTLR ? ... w sumie to ja juz zapomnialem co to za pokretlo na dzwigni kierunkowskazu ... ale moze kazda wersje da sie tak przezbroic skoro nic nie daje posadzenie przekaznika a bez przekaznika dziala tak samo jak z ? co do naklejki ... kurde wycieraczka przez nia przechodzi wiec szkoda troche piora ... ale skoro patent dziala to tymczasowo jest ok co do lusterka jesli chodzi o to okienko kolo zielonej diody to jest od sciemy lusterka ... fajnie to dziala ... bawilem sie palcem :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mario62 Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 To gdzie jest ten mikrofon? bo sam nie wiem w którą stronę gadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 17 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Czyli: naklejam coś na to oczko na szybie i światła się włączają, a wycieraczki działają jak zawsze, czyli automatycznie?????? To co wy tam naklejacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Ja nakleiłem kawałek czarnej tasmy izolacyjnej, ale planuję coś cieńszego. Jadę za 2 miesiace na przegląd i wyduszę z kolegów żeby coś takiego wymyślili żeby znieczulić czujnik i żeby odpalało się zawsze. Nie chce mi się specjalnie do nich jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Wydaje mi się, że jeden z kolegów opisywał schematy podłączenia swiateł w różnych wersjach Navary. Może trzeba to jeszcze raz przeanalizować? Czy to było w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gumis78 Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 ryzy ... schamcik byl w oparciu o przekaznik ... ale nie zadzialalo ... ja wypinalem przekaznik bo go mam i tez bez zmian .. nadal sie zalaczaly ... dzemik ... jak maja Consult II niech podepna i sprawdza czy znajda w menu DTLR ... jak bedzie to go na ON i zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Chyba mnie zmobilizowaliście Wstąpie dzisiaj do artystów z ASO z kompem Może coś wyrzeźbią :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crensch Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Wstąpie dzisiaj do artystów z ASO z kompem to moze tez poradza cos na to zeby autosciemniacz lusterka byl domyslnie off po wlaczeniu silnika - wyjezdzajac z garazu prawie zawsze musze ten p. sciemniacz wylaczac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtek4x4 Opublikowano 18 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 Ja pytałem wczoraj w ASO i mi powiedzieli, że "się nie da , można taki moduł dokupić, jak są na allegro na przykład..." Według mnie to jest nie możliwe, żeby w komputerze się nie dało ustawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gumis78 Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 Wojtek ... a sprawdzali czy tak tylko powiedzieli ? ... bo chciec to móc ... kiedys gdzies na forum ktos pisal o zamowieniu przekaznika ze sie to nie udalo ale ze majstry pogrzebali w kompie i wlaczyli nie moge tego znalezc ... niech sie ten ktos przyzna komu to zrobili ... znalazlem tylko ze ryzy tez byl i nie znalezli ... trzeba by wydrukowac odpowiednia strone z SM i niech poszukaja ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtek4x4 Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 Wojtek ... a sprawdzali czy tak tylko powiedzieli ? ... bo chciec to móc ... Tylko tak powiedzieli, ale gość w ASO mówił, że już tak kombinowali z czyjąś Navarą i się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Tak jak obiecałem - sprawdziłem. Dowiedziałem się w ASO , że się da częsciowo wyłaczyć w programie komputera czujnik, tak że światła będą się właczać zawsze po uruchomieniu silnika. Koszt 100 zł brutto , 1 godz. pracy serwisu. :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gumis78 Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 czemu czesciowo ? ... no jak bym mial dostep do consult II to bym poszperal w opcjach ... w SM jest nawet napisane gdzie szukac ... ale juz wiadomo ze sie sie da ... a 100 wobec mandatu za niemanie swiatel to rzekl bym za darmo :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi