Gość Krathor Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Pewnie tak... Ale mnie co innego dziwi, a mianowicie że jak dzisiaj jeździłem po Szczecinie to światła mi się na AUTO nie zapaliły chociaż było szaro i napewno nie jak w dzień. Ten czujnik ustawiony jest na całkowity mrok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwirek Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zwirek, napisz prozę jak te światła się zachowują w poszczególnych pozycjach (on, off, auto...). I kiedy podświetlona jest tablica rozdzielcza - czy zawsze, czy po zmierzchu? I w jakich pozycjach? Zasada działania jest taka sama jak opisał Krathor . Dziś wpadłem na suszarkę i obsługujący suszarkę stwiedził że powinien mi zabrać dowód rejestracyjny za taki sposób swiecenia światłami (chodziło mu o to że świeci tylko przód) tłumaczę mu że reszta dopala się jak się z ciemni , a on swoje . Na razie nie zabrał dowodu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krathor Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Coś mi się nie wydaje żeby mógł zabrać dowód za takie świecenie światłami. Przecież na żądanie (testowanie) można pokazać że samochód jest sprawny. Inna sprawa że w najbliższym czasie w ASO będą mi przestawiali świecenie na przód i tył. :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mario62 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Też myślę, że może tylko (ew.) wlepić mandat jeśli rzeczywiście muszą być tyły też ale nie może zabrać dowodu bo przecież możesz je włączyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Podobno jesteśmy jedynym krajem, gdzie w dzień muszą być właczone światła tylne . :kosci: , których w dzień i tak nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crensch Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 gdzie w dzień muszą być właczone światła tylne widac widac, szczegolnei w przy przejadach przez las itp..tylko nie mow ze z checia bys wylaczyl bo spalisz 0,00004 litra mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krathor Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Skoro już została poruszona kwestia spalania... Po dniu jazdy z włączonymi tylko przednimi światłami zauważyłem znaczny spadek spalania, mniejszy o ok. 0,3l/100km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 gdzie w dzień muszą być właczone światła tylne widac widac, szczegolnei w przy przejadach przez las itp..tylko nie mow ze z checia bys wylaczyl bo spalisz 0,00004 litra mniej Nie chodzi o spalanie. Jak gamonie coś uchwalają albo "rozporządzają" niech będzie to zgodne z przepisami innych Państw - w szczególności UE :kosci: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gumis78 Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 a ja sprawdzilem i u mnie tyl sie swieci w dzien w kazdym trybie (chyba, bo nie wpadlem zeby na OFF zerknac) - moze to byc kewstia wlasnie tego przekaznika co go mam ale to musial bym sprawdzic ... tylko ze w dzien to dopiero w sobote do poludnia bo po poludniu znowu bedzie "w gaznik" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi