Gość faraonpoland Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 A mozne ktos mi pomoze rozwiazac problem filtra stozkowego do N15.Jak to najlepiej wykonac.Prosze o jakies foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 17 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Najprościej i pewnie to dolot by Bort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Adaś na te +25Km nie masz co liczyć - zamknołeś dolot w puszce i go nie widać a to - 10 KM. :twisted: Ala na serio to profi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość faraonpoland Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 A moze ktos ma foty jak zrobic dolot do almery N15 i gdzie najlepiej zamontowac stozek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MariuszH Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 A co zrobić z gumowymi przewodami i tą karbowaną rurką z kolektora które "wchodziły" do seryjnego dolotu ? Zaślepiać ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 A moze ktos ma foty jak zrobic dolot do almery N15 i gdzie najlepiej zamontowac stozek poczytaj dokladnie caly watek... fotki sa, jak w almerze zrobione tez pokazane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 mozesz odwiedzic strone K&N, znalezc stozek do N15 i looknac w dostepna tam instrukcje montazu - filtr montowany bezposrednio na przepustnicy - potem walnac jakas puszke dookola i dolot zimnego powietrza - powinno byc git! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor Opublikowano 26 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2006 Jeszcze nie prześledziłem tego wątku w całości i w związku z tym mam "na szybko" pytanie:w Słoneczku na gaźniku co mam zrobić z tymi przewodami pocisnienia, które zamocowane są do obudowy filtra powietrza? :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość faraonpoland Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 kupujesz taki maly filterek na odme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaras Opublikowano 1 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2006 Jeszcze nie prześledziłem tego wątku w całości i w związku z tym mam "na szybko" pytanie:w Słoneczku na gaźniku co mam zrobić z tymi przewodami pocisnienia, które zamocowane są do obudowy filtra powietrza? :oops: Jest ich chyba 4, ja tymczasowo zaslepiłem wszystkie zeby nie ciagna lewego powietrza ale szukam intensywnie info o tych przewodach. No i trzeba sobie samemu odpowiedziec;-) UWAGA, SPRAWA DOTYCZY SILNIKÓW DS 1. Przewody które były podłączone do bimetalowego czujnika w kapeluszu zaślepić, odpowiadają jedynie za otwieranie klapki na dolocie, klapki dającej ciepłe powietrze znad kolektora wylotowego bądź troszkę mniej ciepła zza kierunkowskazu. Skoro wywaliliśmy oryginalny dolot nie mamy czym sterować, zaślepiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyklop Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 Ma też mam pytania dotyczące dolotu powietrza. Mam SR20DE i stare pudło z filtrem powietrza. Gumowa rura dolotowa po zamontowaniu miksera (gazownik uważał, że tego właśnie brakowało), jest pozaginana i powietrze ma teraz ograniczony tor. Pomyślałemm, że wstawienie stożka, z którym wiąże się usunięcie pudła z filtrem pozwoli na wyprostowanie gumowej rury i udrożenieni dolotu., a przy okazji może pomoże w jakiś sposób na lepszą pracę silnika. I teraz pytania: 1. Co jest najlepsze : stożek z materiału, stożek metalowy, stożek z przelotem prostym, czy stożek wirowy (skrzydełka ustawione pod kątem) 2. Jakie są wymiary, bo jak sprawdzałem stożki to jest ich cała masa i są najróżniejsze rozmiary otworów, łączników, przelotów itp itd (jestem zielony). 3. Czy jeszcze o czymś muszę pamiętać. Za wszelkie sugestie z góry dzięĸi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 3 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 Jak chcesz zamontować filtr bezpośrednio na zmodyfikowanej obudowie przepływomeirza powietrza to bierz taki o średnicy montarzowej 80-84mm, Jak od przepływki puscisz CAI to rób wszystko na rurkach Fi 80mm i stozek bierz też na taką średnice montarzową. Gabarayty stozka to w sumie im większe tym lepiej raz żę wolniej się brudzi a dwa że zapewnia większe przepływy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyklop Opublikowano 4 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 Wziąłem książkę w ręce i studiuję co ty do mnie Coobcio mówisz. Przepływomierz powietrza znajduje się tuż za obudową filtra powietrza. Przymocowany jest za pomocą trzech śrub, więc nie będzie jak przykręcić tam filtra, chyba, że o czymś nie wiem. Nie wiem też co znaczy "zmodyfikowana obudowa przepływomierza powietrza" i "jak od przepływki puscisz CAI". Czy przepływka i przepływomierz powietrza to jest to samo? :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 4 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 Zle przestudiowałeś tą ksiązkę... w silnikach 2.0 przepływke masz przykręcanądo puchy od filtra, a zmodyfikować ją mozesz tak jak ja to uczyniłem: http://www.nissanklub.pl/zrob_sam.php?pid=...id=4&tid=38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyklop Opublikowano 4 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 Chyba to samo napisałem, ale nie ważne. Rzeczywiście nie wygląda to specjalnie na skomplikowaną robotę. Z tym opisem to nawet ja zrobię Rozumiem, że to jest wersja ze średnicą montażową stożka 84cm?? Czy oprócz montażu stożka potrzebne jest jeszcze coś do zrobienia? Nie chciałbym się dowiedzieć po robocie, że coś źle chodzi, tym bardziej że mam instalację gazową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 Coobcio, a do Micry jak byś wstawił stożek (rozmieścił)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 19 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 nie wiem, nie widizałem i jeszcze do Micry się nie dotykałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KOSA Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 nie wiem, nie widizałem i jeszcze do Micry się nie dotykałem... kuba co ty pieprzysz........., widziałem jak sie po swoim micro dotykałeś......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 19 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 ZBOCZENIEC :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Skaut Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 Chlopaki a ja juz tez u siebie stozka wykolowalem.Powiem tak... Ludzie sie teraz za mna ogladaja zeby looknac co to jedzie!!Dzwiek jest masakryczny w zyciu sie czegos takiego nie spodziewalem!Mruczy mi nieziemsko a przy 7500RPM to nie mozna tego wprost opisac!Juz drugi dzien jezdze bez radia hehe z gazem w glebie!No i nieziemsko ciagnie w wysokich obrotach powyzej 5000!teraz to sie jezdzi fajnie jakos.Ale przy zimnym silniku nie trzyma obrotow gasnie szarpie.Jutro pogrzebie cos z zaplonem i wyreguluje obroty jalowe bo przepustnice czyscilem.Zobaczymy czy cos sie poprawi.Acha pozniej wkleje jakies zdjecia jeszcze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 5 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Montarz ładnego CAI i ile on daje: http://www.nissanperformancemag.com/february03/beater/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adrian200sx Opublikowano 11 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 witam kilka razy padalo pytanie ale nikt chyba nie dał odpowiedzi albo ja sie nie doczytalem mianowicie co zrobic z cienkim wezykiem gumowym ktory wchodzi od dołu w obudowe orginalnego filtra w P-11 1,6 zaslepic ,zostawic jak jest teraz mam oczywiscie orurowanie ze stozkiem .. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 11 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 Ten wężyk jest chyba od podciśnienia w układzie EGR który zaślep Spokojnie możesz go zawiązać na supeł ja tak zrobiłem i śmigam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 11 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 ja mam takie pytanko ... czy jest duza roznica pomiedzy wkladem do filtra tym "sportowym" [czy jak to nazwac] a stozkiem ?? bo chcialbym do mikrusa cos takiego wrzucic... koszt podobny a mniej roboty tylko nie wiem czy warto ... mial ktos doczynienia z taka wkladka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams Opublikowano 11 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2006 mam taka w primerce ale ciezko mi powiedziec jak z przyrostami bo niebyt czesto nie jezdze. natomiast na forum 200sx'a ludzie dosc zgodnie twierdza ze wkladka K&N'a plus lekko zmodyfikowana obudowa filtra (wiekszy otwor i dodatkowy nawiem zimnego powietrza) zdaja sie dawac bardzo podobny efekt do stozka tejze firmy (oprocz dzwieku oczywiscie- choc jak ta kwestia wyglada w N/A to nie wiem...) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi