daniel33650 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 WYMIENIASZ NA NOWE ..ILE BEDZIE CIE TO KOSZTOWAŁO JA ZNALAZŁEM NA ALLEGRO URZYWANE W DOBRAJ CENIE SZKODA MI KASY NA NOWE.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 niektóre części to raczej nowe, jakieś 500 za dwie nie wiem dokładnie, jak odbiorę to dam znać, ale odrazu w trasę lecę to może dzisiaj nie dam rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Szkoda kasy na używkę , bo też może zaraz się ukręcić .kupuj nowa koszt około 200 zł bez przegubów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danielvlv Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 ja kupilem 2 nowe po 150 zl sztuka, gosc sam je odlewa i tez jezdzi primera, odebralem osobiscie ,sprzedawce znalazlem na allegro, ale jeszcze nie wymienilem bo te stare sa sprawne, wiec nie wiem jak beda chodzily, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 z wymianą wyszło 740 złociszy (2x półoś, 2x osłony ma przeguby), lewa była dobra, jak chcesz to podeślę w cenie przesyłki, tylko, że została u mechan ika a ja wracam w piątek w nocy, czyli jak będzie we wtorek to mogę zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 UWAGA Z półosiami to bywa tak że jest różna liczba zębów i nie zawsze będzie pasowała akurat ta czy inna. Osobiście używki bym nie kupił. Jak DINO chce oddać i będzie pasować to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gustlik Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 dopisuje się do klubu 207tyś lewa "krótka" już wymieniona tylko że jak wszyscy piszą że im się ukręcała przy lekkim ruszaniu a moja w całkiem innym momencie tzn podczas palenia gumy tzn nawet nie zapiszczały:D tylko był JEB a auto jak stało tak nawet nie drgnęło dobrze że 15 metrów od domu a nie gdzieś na skrzyżowaniu przy wymuszaniu pierwszeństwa Pozdrtawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojteklu Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 (edytowane) Również i ja chciałbym się zapisać do klubu ukręconych półosiek. 235 tyś. km. Chciałem trochę popiszczeć, ale niestety.. było tylko wielke buum i koniec jazdy. Ukręciła się lewa, na tłumiku drgań czy jak to tam się zwie. Była już przyrdzewiała i pęknięta, tak mi powiedział mechanik. Edytowane 26 Maja 2010 przez wojteklu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopich Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Witajcie ja też się dołączam do klubu ukręconych półosiek wczoraj mi pękła lewa dołączałem sie do ruchu z pod lekkiej górki dodałem wiecej gazu i nie wytrzymała usłyszałem wielki huk i koniec jazdy dobrze że stało się blisko domu a nie w trasie gdzieś moj przebieg to 237 tys km a pekła dokładnie na tym tłumiku drgań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik14 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 i u mnie prawa poszla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blackdogwwl Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 (edytowane) Witajcie. Ja też chcę zapisać się do klubu ukręconych półosiek. Ukręciła mi się lewa gdzieś przy przebiegu 173tyś. Strzeliła mi na skrzyżowaniu Solidarności z Targową. Zdążyłem tylko zakręcić kołami i jebut dojeżdżając do środka skrzyżowania. Była akcja przesiadka i pchałem moją Nissanicę przez całe skrzyżowanie. Odziwo nikt na mnie nie trąbił bo zaraz włączyłem awaryjne jak ja w gaz, a auto nic. Wtedy jechałem na egzamin Zdjęcia też wrzucę Edytowane 16 Czerwca 2010 przez blackdogwwl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz89 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 ja ukrecilem lewa przy 140tys... w zasadzie juz o tym zapomniałem półośka ukrecila sie pod tłumikiem drgań i wlaśnie gdzieś czytałem że orginalne półośki sa wadliwe wlasnie przez te tłumiki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość popas Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Witam wszytkich. Mi też przydażyło się to nieszczęście i wczoraj podczas ruszania poszła lewa. Mam primerke 1,6 16v 99r. Mam pytanie dotyczące demontażu/montażu czy to skomplikowana sprawa? na co trzeba zwrócić uwagę? cena półosi do mojego to ok 180 zł.naprawdę te półosi to są lipy. proszę o odp. no ja do domu na holu 20 km jechałem. pozdrawiam i cieszcze się że jest takie super forum na którym można się dowiedzieć praktycznie wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 jeśli chodzi o samą robotę to mi zajęło to ok pół godzinki, potem do sąsiada poszedłem, zrobiliśmy to tak: kawałek grubościennej rurki jako łącznik i grubym spawem po obu stronach złapane. potem szybko zamontowałem i po trzech godzinkach fura znowu śmigała. jest to rozwązanie doraźne, ale działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość popas Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 jeszcze jedno pytanie: czy jak nie będę miał tego tłumika drgań to nic się nie stanie? pewnie z prawej strony jest ale już na lewą nie zamierzam zakładać bo pod nim właśnie się ukręciła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 ukręciła się tam dlatego że właśnie pod nim bo tam pod tą gumą się zbiera syf z drogi, sól i niema jak wylecieć. ja wywaliłem i nie czuję różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lan Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Witam, ja również dołączyłem dziś do klubu urwanych półosi ;/ P11 '97 , 186k, ukręciła się lewa pod tłumikiem drgań, przy ostrzejszym ruszaniu. I tak dziwne że tyle wytrzymała, patrząc jak bardzo była przekorodowana. Od mechanika usłyszałem że ten model tak ma... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość longer 81 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Witam na prawej stronie też już kręcę bez tłumika drgań i jest ok,a teraz czekam na lewą stronę i obym jak najdłużej czekał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość truszczu Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 A mi kilka dni temu trzasnęła lewa ponad 500km od domu przy przebiegu 98000km. Ktoś może ma wymiary prawej półosi z np. motomaxa do 1.8 z 2000r ? o bym sobie zamówił i wymienił a nie chcę rozbierać i dopiero zamawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sawickas Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 a ja takze sie dzis dołacze urwała sie w mojej p10 kolo 205kkm wiec widze ze w normie szkoda ze laweta wyniosła 200 zeta http://img268.imageshack.us/i/p8102188.jpg/ http://img844.imageshack.us/img844/9288/p8102190.jpg a to zdjecie prawej : http://img638.imageshack.us/img638/8994/p8102189.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 To najlepiej obejrzec sobie półosi w jakim sa stanie żeby sie przygotowac.Chyba ciezko dostac taka półoś i malo pewnie nie kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas007 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Witam, czy po wymianie półosi normalne są drgania powyżej 80km/h? Czy to sie musi ułożyć czy też półoś jest do kitu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 to nie jest normalne. zakładałeś nową czy używkę? może wygięta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzybu Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 No i moja niezawodna Babci padła ;/ 205tysi i prawa półoś strzeliła na południu Francji ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas007 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 to nie jest normalne. zakładałeś nową czy używkę? może wygięta? Nowa kupiona na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi