BULI Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Slabe przyspieszanie: zapieczone tylne hamulce. Dzieki Lukas. Ja wymieniłem całe hamulce tarcze + klocki na wszystkich 4 kołach i dalej coś trzyma. Ostatnio nawet czuć drgania podczas hamowania na kierownicy - wymiana była na wiosnę i dalej pali jak powalony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 18 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 spalanie nadal 15l po miescie. nie wiem co jest, juz sie z tym pogodzilem i nawet juz nie szukam przyczyny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Sprawdzić można prosto: podnieść auto i obrać każdym kołem - przednie trochu ciężej, ale tyle powinny się kręcić po obróceniu lub dorwać kogoś z taką samą Primerą i przepchnąć auta na luzie, Jak w którymś z powyższych będzie ciężko szło - szukać w hamulcach; klocki, tarcze, zapieczone tłoczki, prowadnice ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysztof P. Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 no nieźle :/ no wahacze górne przednie to typowe dla Primer' date=' najlepeij włożyć teflonowe tulejki i postępować tak jak było to opisane na forum. Mnie też czeka wymiana wahaczy, ale ogranicze sie do wymiany samych tulejek. A co do poduszki to no coments, makabra :/ moze i oleju poprzedni wlasciciel wogole nie zmianial, to by mowilo czemu lancuch padł, o ile faktycznie to łańcuch :/ i co tam było robione, że ktoś zabiarał się za poduchy:D aż boje sie pomysleć :diabel2: a co do mechanikow z wawy to nie wiem, jestem z pomrza na forum był poruszany temat wymiany łańcucha, odwiedź wyszukiwarkę "rozrząd" współczuje Ci kłopotów z P 11 i to jeszcze takich :/[/quote Kolego a czy te tulejki to się normalnie kupuje czy to się jakoś dorabia. Pytam bo mam lekki luz na takowym wachaczu. Pozdro [ Dodano: Pon 18 Lut, 2008 16:11 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 zacznij od podstaw - czyli zmien przewody i swiece, kopulke i palec, wyczysc przepustnice itd itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Krzysztof P., usuń watek o kodzie 34 - pytałeś o to w innym temacie i podałem ci odpowiedzi i linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysztof P. Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Krzysztof P., usuń watek o kodzie 34 - pytałeś o to w innym temacie i podałem ci odpowiedzi i linki. Sorki, już go wywaliłem. Chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EzE Opublikowano 20 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Witam "Piotrek_S" doszedłeś do jakiegoś wniosku ?? co to może być ?? Pytam ponieważ obroty w moim aucie falują straszliwie od 750/do 950 na LPG na Pb jest Stabilnie około 750 jak jade na Pb to dziura jest przy 2400 do około 2700 a później KOP! a na LPG przy dojeżdżaniu do świateł lub hamowaniu obroty spadają do 500 i niżej - szarpie i skacze - potrafi zgasnąć.... Na zimnym silniku jak przełączę na LPG to od razu gaśnie - trzeba kręcić żeby odpalił na Pb Nazbierało mi się już tyle roboty z moja primerką że nie wiem od czego mam zacząć .... -Wariowanie na LPG i Pb -Mam zamiar zamontować BLOS + Jakiś Stożek - czy BLOS to dobra decyzja ?? na sekwencję mnie nie stać. -Podgrzewacze Lusterek ( kupione czekają na instalacje) -Szum w tylnym prawym kole ( który ustaje a czasami się nasila ze nie da się rozmawiać ) Mam wywalony katalizator wstawioną RuRĘ Nie bierze oleju pali stosunkowo normalnie w mieście 10l Pb , LPG jak już da się jechać to do 13l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi