bobroy Opublikowano 30 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2006 No i zrobiłem kontrolę jak mówiłeś. Na postoju szybko poruszałem kierownicą w lewo i prawo i coś stuka. Co to może stukać? końcówki drążków kierowniczych albo maglownica, pojedź na kanał i się wszystko wyjaśni Jakiś czas temu byłem w warsztacie i mechanik mówił, że lewa końcówka drązka do wymiany, widać, że już pora na nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazek Opublikowano 2 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2006 obydwa stukają ? a może w układzie kierowniczym zrobiły się luzy, poruszaj szybko kierownicą w lewo/prawo i posłuchają czy coś nie stuka No i zrobiłem kontrolę jak mówiłeś. Na postoju szybko poruszałem kierownicą w lewo i prawo i coś stuka. Co to może stukać? u mnie też stukało i zrobiłem tak, sprzedałem nissana :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 2 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2006 u mnie też stukało i zrobiłem tak, sprzedałem nissana :wink: No i co? Sprzedałeś Nissana a stukanie zostało? :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazek Opublikowano 2 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2006 u mnie też stukało i zrobiłem tak, sprzedałem nissana :wink: No i co? Sprzedałeś Nissana a stukanie zostało? :wink: sprzedałem razem ze stukaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 4 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 No i się okazało, że to wyrobiło się tzw. jabłko na drążku kierowniczym i dlatego stukało. wkrótce będę ten drązek wymieniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 No to odświeżę temacik. Na allegro oferują Febi po 120 PLN i 555 po 165. Czytając posty tego tematu dochodzę do wniosku, że Febi są lepsze no i wynika przy okazji, że sporo tańsze. W zasadzie, to przy naszych drogach co by nie wkładać i tak będzie padało max. po dwóch latach (tak jak w mojej Primce. Na oryginale przejździła 2 latka). Ale jeżeli się mylę, to niech mnie ktoś z błędu wyprowadzi Ponizej link: http://www.allegro.pl/search.php?string=wa...new=0&pay=0 Czy górne wahacze były takie same do P10,P11 i P11.144 ? (tak mi coś wynika z katalogu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość master1 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 wziąłem bilinsteina po 120 na prawą stroną, jak założę to powiem co i jak. Kupiłem tez przegub i kolcki razem jakieś 600 zł kurde blade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazek Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Febi, takie właśnie pobrałem w ubiegłym roku do mojej p10 były po 150zł/szt. i dobrze się sprawowały i dalej jeszcze nie stukają u nowego właściciela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alva Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Czy górne wahacze były takie same do P10,P11 i P11.144 ? (tak mi coś wynika z katalogu) Jak mi Coobcio wymieniał w mojej P11.144 to powiedział że są takie same jak w P10, a więc pewnie tak jest. Pozdr A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hoover Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Tak, górne wahacze są te same w Primerach od 1990 aż do 2002 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gringo Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Ja u siebie wymieniłem górne wahacze w zeszłym roku zaraz jak sprowadziłem auto w sierpniu na wahacze 555, jak do tej pory nic sie nie dzieje zlego. Polecono mi tego producenta wiec spróbowałem, teraz pewnie tez zaufalbym 555 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin 80 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Ja wymieniałem wahacze na jesieni. Mechanik polecił mi Febi, co do 555 to powiedział że maja słabsze uszczelnienia. Na febi zrobiłem od tamtej pory ok.10tys km i cisza jak na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Witam. ja tylko dodam że wachacze z tulejami (gumowostalowe) rozpadną sie wszystkie i to szybko ..... zostają więc tylko z tulejami pływającymi.. a jakiej firmy trudno stwierdzić dużo zależy jak kto jeźdźi i hamuje (w dziurach).. ja miałem wytoczone tulejki z brązu zamiast oryginalnych ( plastik- teflon ?) i dużo wytrzymały ale nie przeżyły hamowania na dziurze i musze znowu toczyć nowe tulejki (popękały) a może wytocze ze stali .............może wytrzyma ... jak wytrzyma dam znać . pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość escaflowne Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Lemforder. Duzo lepsza marka niz Febi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cichy-68 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Ja zamontowałem FEBI zimą i już po miesiącu zaczął trzeszczeć. Wyjąłem go niedawno i o dziwo luzów na tulejach nie było (przynajmniej nie wyczułem). Wyjąłem też tuleje i wcisnąłem smar sylikonowy pod zemeringi, bo nie wiedziałem jak to bardziej rozebrać i złożyłem. Trzeszczenie wróciło po paru dniach, choć było inne i tylko jak jest sucho - trzeszczy. Wydaje mi się, że one nie mają teflonowych tulei, tylko stalowe zatopione w gumie ale będę to wiedział na pewno dopiero jak kupię nowe 555, a te rozbiorę do rosołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość master1 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 a tak wogóle to zarządcy dróg powinni zwrócić mi kasę za wahacz, kur...na Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Radkiewicz Krzysztof Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Witam Które są bardziej trwałe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danstan Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Witam Zawsze od użytkowników Primer słyszałem, że "555". Pozdrawiam :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 -> http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=12342 Ja osobiscie kupilem Febi, bo tansze, a na 555 latwiej trafic o podrobke jak sie kupuje na allegro na przyklad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danstan Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Ja osobiscie kupilem Febi, bo tansze, a na 555 latwiej trafic o podrobke jak sie kupuje na allegro na przyklad. A może, zamiast na allego to u tego oferenta, gdzie wahacze "555" są po 155 zł szt. : http://www.autocentrum.pl/go/75____2052268...02__0__0__.html Pozdrawiam :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 A może, zamiast na allego to u tego oferenta, gdzie wahacze "555" są po 155 zł szt. :http://www.autocentrum.pl...02__0__0__.html Pozdrawiam A mozna tez Ja za Febi placilem 125 PLN za sztuke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaras Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Lemforder czy jakoś tak. Robione u wroga;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DuMonde Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Ja kupilbym 555 a jelsi chodzi 100% oryginal - od tego goscia mozesz smialo brac - dobre ceny i 100% oryginaly .Oto adres stronki: http://www.walcar.wroclaw.pl/kontakt.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas200sx Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 zamontowałem wahacze "555" , przejachałem na nich 60 tys.km i własnie się odezwały :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Ja dostałem 555 po 137 zł. W sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi