Monster3 Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 OBDII czyli piny 1 i 8 tylko że w u mnie 1 jest pusta (lewy górny zgadza się??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 a check na desce świeci?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster3 Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Właśnie w tym problem że świeci. Nie wiem czy to ma związek ale w poniedziałek rano siostra wyjeżdżała z garażu i jej zgasł a po zapaleniu jakoś koślawo chodził. Wieczorem już było wszystko ok a dzisiaj zaświecił się silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 to zostaje scaner, pewnie i ELM by sobie poradził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster3 Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 No to lipa . Będzie trzeba w końcu się zaopatrzyć w jakąś kosteczkę. Polecacie coś konkretnego czy brać najtańszy jaki w łapy wpadnie?? A Primera P11 sprzed liftu ma OBDII?? Tyle czasu mam a jeszcze nie musiałem sprawdzać . Miałem jedynie błąd poduchy po rozebraniu kiery ale ogarnąłem go czujnikiem otwarcia drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 17 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 A Primera P11 sprzed liftu ma OBDII?? tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster3 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Kupiłem kabelek i podpiąłem Almerę. Kody błędów to P0031 i P0037. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 2 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 P0031 p0037 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster3 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Google mi powiedziały że chodzi o grzałki sond i że przyczyną może być na przykład uszkodzona kostka albo jakiś kabelek. Możliwe żeby obydwie padły w tym samym momencie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 3 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 sprawdź zasilanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster3 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Wygląda na to że znalazłem przyczynę problemu. kilka dni przed awarią tata sprawdzał bezpieczniki bo coś nie świeciło czy coś tam i ten od sondy wpiął gniazdo obok które według schematu nic nie zabezpiecza. Bezpiecznik wpiąłem wczoraj a dzisiaj podpiąłem komputer i wyszło że ma tylko te 2 błędy zapisane a aktualnie nie występuje. Zgasiłem kontrolkę i zobaczymy jutro co będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garymarlin Opublikowano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Podepnę się do tematu. N16 2.2DI. złącze 16 pin pod kierownicą. Rok 2000. Mam błędy w sterowniku silnika. Kontrolka na desce się świeci. Próbowałem wymigać kody. Zadziałał dopiero sposób: 1. Stacyjka na ON 2. Zworka ON 3. Kody błyskają. 7 długich 5 krótkich 7 długich 4 krótkie i powtórka. Nie wygląda to na standardowy sposób wyświetlania kodów jaki był wspominany na forum. Może ktoś wie, albo ma odpowiednią tabelę, żeby pomóc w diagnostyce? Ew, może ktoś z Warszawy (Praga Pn.) zechciałby się pofatygować z interfejsem i spróbować się połączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi