Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Porównanie Coobcio Wozu i Subaru Impreza WRX'00

Coobcio
 Share

Recommended Posts

Elo!

Ale wyczyalem smieszny artykół na temat Subaru, nic w nim smiesznego jak nie fakt smiesznych wręcz osiągów tego turbodoladowanego pojazdu.

No to porównajmy dane techniczne.

Subaru:

Moc: 218KM/5600obr.min

Moment obrotowy: 293Nm/3600

waga: 1400kg

Przyspieszenie: 0-100 w 6,2 sek, 0-160 w 18sek

Coobciowóz:

waga 1250kg

Przyspieszenia: 0-100 w 7 sek, 0-160 w 16sek

Jestem w szoku jak napęd 4x4 i nieco większa masa negatywnie wplywa na przyspieszenia zwłaszcza powyzej 100km/h, ciekawe jak by mi poszło na 400m z taką seryjna Subaryną ??

Guest tomekkj

Pojemność silnika cm3 1994

Moc maksymalna kW (KM) / obr/min 165 (225) / 5600

Maks. moment obrotowy Nm / Obr/min 300 / 3600

Prędkość maks. km/h 232

Przyspieszenie 0-100 km/h sek. 5,9

wg aktualnego katalogu przedstawia się to nieco inaczej

Ja wziolem dane pomiaraowe (nie katalogowe) z Auto swiat 3 styczeń 2005...

Nie zmienia to fektu ze seryjna Impreza WRX Kombi'00 to straszny wół :D

no dane kolegi sa nissamowite hehe, niezla jego maximka musi być.

Mysle ze jak bedzie turbo to i STI zrucham w mordę :D

a słyszeliscie moze o subaru impreza STI SE ?? ja akurat mialem okazje taja pojezdzic, ponad 300 kucy, mysle ze komentowac nie trzeba . Seria STI poprawiona przez Prodrive

Guest --Mlody--
no dane kolegi sa nissamowite hehe, niezla jego maximka musi być.

Mysle ze jak bedzie turbo to i STI zrucham w mordę :D

Sorry, ale takich bzdur to dawno nie slyszalem, coobcio, przejedz sie STi , osraj te `prospekty` i rozwazania teoretyczne, bo rece mi opadly :) Ale zycze powodzenia ... i jak najlepszych wynikow.

PS. Prywatny subar Hołka wykrecil 13 z mala gorka. . . Wiec wysoko mierzysz primerka 8) .

PS. Prywatny subar Hołka wykrecil 13 z mala gorka. . . Wiec wysoko mierzysz primerka 8) .

No tylko wez to pod uwage ze Holek jest zawodowym kierowca i chyba wie znacznie lepiej jak sie jezdzi

Guest --Mlody--

WielkiWacu, z calym szacunkiem, ale na 400 m nie trzeba miec nawet 1/100 umiejetnosci Holka zeby wykrecac dobre czasy, zapewniam.

Prosze Was wszystkich, o nie mylenie wyscigow na 1/4 mili z JAZDA samochodem, bo to 2 rozne bajki.

No czy ja wiem, np. moj ojcec moja Primerą nie otrafi zejść ponizej 9 sek do paki a mi sie udaje zchodzić spokojnie ponizej 7 sek z taka samą konfiguracją....

kolejny przykłąd to Auto Moni ona sama najlepszy czas do setki jaki wykręciła to 10,44 do setki a ja wsaidlem za ster chwile pozniej po niej i wynik 9,16...

No mniejsza o to w Auto Swiecie nr. 3 stycznia 2005 jest tes Subaru zwyklej WRX rok 2000 według ich pomairów ma ona przypsieszenie 0-160km/h w marne 18 sek moje auto do tych 160 przyspeisza o wiele lepiej, mowa o seryjnej imprezie kombi

Ps. Jak byś nie weidzial to hołka Subaryna jest na zestawie prodrive i ma nieco ponad 300 kucy do dyspozycji jego auto seryjnego WRX STI robie z palcem w zadku :D

no włąśnie a mi chodzilo o porówannie moejgo auta do seryjnego WRX a nastepnie po moim soft turbo porowananie do WRX STI :D

Jednak pojde n całość i moze dogonei chołka 2,5 T - bardzo bym chciał :o

Coobcio z całym szacunkiem zycze powodzenia w dogonieniu STI, ale mysle ze nawet jezeli bys mu nie odpuszczal nie ma co porównywac 4 butow sti do primerki , a nawet ogolnie do innych tego typu aut. mysle ze impreza STi i lancer evo to sa najlepsze auta, jesli chodzi o zawieszenie, o wlasciwosci jezdzne , o sportową jazde, z tym ze oczywiscie trzeba miec jakies pojecie o jezdzie, bo byle laik na pewno nie wykorzysta nawet 40 % mozliwosci tego auta, jezdzilem troszke z Kuzajem i wiem co potrafi cztero napedowe STi w wersji Solberd Edition

mi ciagle chodzą po głowie przyspieszenia nie jazda :D

Chodzi mi zeby szyciej robic 400m jak seryjna WRX STI.

Powyzej 100km/h nape 4x4 przynosi tylko same straty, pamętajcie o tym...

Choć fakt faktem ze juz taki 400konny Lancer EVO co kiedyś zawitał na "S" to z miejsca wyrywał jak pocisk aż wszyscy sie odsóali z drogi - to był potworek :o

Guest --Mlody--

buhehehehe, slyszalem o takim bananie w takim lancerku ktorego zrobil moj kumpel Renault 5 Gt turbo :) Hhehehehehe, a wczesniej ten lampucer z evo powiedzial - nie bede sie z tym czyms scigal, to jest EVo ( iwo ... tak powiedzial ) jak nie widzisz. Ale dal sie namowic , dostal 3 razy w dupsko i pojechal ze swoja blond dziwą do domciu mowiac na odchodne.. ``dosyc tego upokorzenia`` :)

A w renówce 5 , kolega ma... 280... KM... no comments.

hahahaha niezly oszołom z tego gościa od Lancerka musiał być :D

Pewno sobie tlumaczyl w REno 5 jak sama nazwa wskazuje siedzi silnik pięcio litrowy :lol:

Frajer jakis.

Tak jak mnie jakis dwoch pajacow probowalo scignac wczoraj: Golfikiem IV 1.8T i Jeep-em Liberty 3.7L 210 kucy.

Hehe :!: :!: ale mialem zabawe :D:D:D

no są giganci co przebudowywują autka, a widzieliscie malucha z silnikiem corvetty?? jakis koles w USA to wmontowal i siedzi i kieruje z tylniego fotela, widzialem filmik jak na rownoleglych startuje z carrera i carrera nie ma szans do malucha. Poprostu wszystko zalzy do czego komu autko sluzy i do czego jest przygotowywane

no są giganci co przebudowywują autka, a widzieliscie malucha z silnikiem corvetty?? jakis koles w USA to wmontowal i siedzi i kieruje z tylniego fotela, widzialem filmik jak na rownoleglych startuje z carrera i carrera nie ma szans do malucha. Poprostu wszystko zalzy do czego komu autko sluzy i do czego jest przygotowywane

Dobre. Juz gdzies tez ten filmik widzialem ale nie moge sobie przypomniec gdzie :evil:

Włącz sobie automatyczne logowanie to nie będziesz musiał pamiętać :wink:

f*ck. Nie moge znalesc gdzie to sie robi :(

Jak się logujesz to wpisujesz:

Urzytkownik

Hasło

Tutaj jest taki mały kwadracik podpisany "zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie" i trzeba go kliknąć .

Klikasz "Zaloguj " i gotowe