jwa Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 pewnie lakier był położony w lewą stronę a nie w prawą i jest naklejka eura na błotniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wally5 Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 A moja primerka rocznik 1998 ma 96 KW, 2 litry i napis SLX i zawiera dużo fajnych rzeczy w wyposażeniu: ABS, elektryczne 4 szyby, regulację reflektorów, elektryczne i podgrzewane lusterka zewnętrzne, podgrzewane przednie fotele (kierowca i pasażer), 4 poduchy, 6 głośników, wycieraczki na reflektorach, centralny zamek, zderzaki i lusterka w kolorze nadwozia, klime ręczną i fajny bajer w postaci wyłącznia się światła w samochodzie po zamknięciu auta pilotem, a nawet skórzaną kierownicę ale to dopiero od wczoraj hehehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tdz Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 jestem ti pierwszy raz i mam pytanie: mam p10 LX z 96, w dowodzie wpisane 80kW ale nie znajduję takich silników dla tego typu (wychodzi 110KM). bład w dowodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 80kW x 1,3 = 110KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 bład w dowodzie? Nie byłoby w tym nic dziwnego. Ja mam w dowodzie 131 KM a silnik 140. Inny chłopak z forum ma identyczny silnik jak ja a w dowodzie 150 :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 A moja primerka rocznik 1998 ma 96 KW, 2 litry i napis SLX i zawiera dużo fajnych rzeczy w wyposażeniu:wycieraczki na reflektorach To był standard?? myslałem że tak się tylko Volvo bawiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 To był standard?? myslałem że tak się tylko Volvo bawiło Łada 2107 też miała wycieraczki na reflektorach i spryskiwacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Łada 2107 też miała wycieraczki na reflektorach i spryskiwacze a Fiat 132 miał dwie przeciwbieżne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 (edytowane) Nie wiem czy wszyscy wiedzą ale p11 miało tak naprawdę 3 wersje P11,p11.144 oraz lifting p11.144 A tu taki mały dodatek: Nie wszyscy w P11.144 mają termometry prawda? a wiedzą że mogą mieć? procedura jest taka: 1. sprawdzamy czy mamy czujnik temperatury zewnętrznej (TEN NA FOTCE) jeśli nie mamy to dokupujemy go lub zakładamy termistor 2.5K(2.50zl w elektronicznym) 2. Po wpięciu aktywujemy go w opisany sposób: a) przytrzymujemy oba przyciski na liczniku i włączamy zapłon gdy włączymy zapłon puszczamy przycisk kasowania licznika c) na wyświetlaczu ukaże nam się napis E6 d) puszczamy przycisk zegarka i przyciskiem kasowania przełączamy wskazania do momentu aż na wyświetlaczu nie będzie nic e) w tym momencie wszystkie zegary podniosą się w górę ok 3-4razy f) po skończonych "wygłupach" licznika zobaczymy piękne 2 kreski pomiędzy licznikami a pod zegarkiem pojawi nam się temperaturka zewnętrzna Zapożyczone z nz Edytowane 11 Grudnia 2012 przez Mateusz_P11_144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 a to ciekawostka, możesz napisać czym różni się P11.144 od P11.144 lift? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 (edytowane) A pewnie że mogę Drobne różnice między p11.144 do 09.2000 a po tej dacie czyli tzw lifcie liftu. Niestety oprócz estetyki inne zmiany to raczej cięcia kosztów: po 09.2000 - inne zegary (wsk. temp silnika poniżej wsk. paliwa, obrotek do 8 tys z niższą odcinką - 6600, dioda immo na zegarach nie na podszybiu. - inny wyswietlacz komp pokładowego, znaczy inaczej rozmieszczone wyśw informacje - inne "pokrętło" reg elektycznej lusterek (okrągłe takie jak w p12) - inna kierownica (jak w p12) - wsk. poziomu płynu spryskiwaczy (nie jestem pewien czy we wcześniejszych też nie było, w ostatnim wypuście jest na pewno) - trochę inna gałka zmiany biegów ? (z taką plastikową plakietką) a teraz z cięć niestety - pojedyńcze uszczelki drzwiowe zamiast podwójnych, tzn są tylko te wokół otworu drzwiowego karoserii, brak tych biegnących spodem samych drzwi! (niestety róznica w wytłumieniu zauważalna) -brak uszczelek maski silnika (dwóch nad reflektorami i środkowej wzdłuż chłodnicy) - brak uszczelek pod migacze boczne te w błotniku! - brak stopki, podstópki, podnóżka (jak zwał tak zwał) lewej nogi. Zn nie ma tej gumowo plastikowej łatki , jest czysta wykładzina! Bardzo mnie to irytuje. - brak plastikowych szybek/osłonek na wyświetlaczach reg temp i nawiewu klimatyzacji. - lampka bagażnika nie przykręcana na wkręty a jedynie na wcisk który się często łamie ;/ - z mechanicznych to Primy po tym okresie teoretycznie powinny mieć z tyłu znowu mniejsze tarcze tj 257mm zamiast 278 i "nowe" wsp hamulców. - zmiany w elektryce. Brak osobnego modułu odpowiedzialnego za sterowanie c. zamkiem. Ma on swoją nazwę lecz teraz nie pamiętam. Najlepsze jest to że schematy elektryczne do modeli po 2001r nie istnieją a są trochę inne. [Nissan z**e] Primera ta po lifcie liftu ma antenkę z przodu na dachu. Z tego co jeszcze zauważyłem to ma najczęściej listwy progowe i zderzakowe w kolorze nadwozia,chromy na nerce,klamkach wew,zew,oraz nawiewach i SR20 ma obrotomierz do 8000 obr (przed liftem liftu 9000) Lift liftu miał podgrzewane lusterka (włączane wraz z ogrzewaniem tylnej szyby) Teraz wszyscy sie rzuca do aut żeby sprawdzić Edytowane 12 Grudnia 2012 przez Mateusz_P11_144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermit Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zestawienie imponujące, chyba jeszcze tak kompletnego w jednym miejscu nie było. Mam jedynie dwie uwagi: - wsk. poziomu płynu spryskiwaczy (nie jestem pewien czy we wcześniejszych też nie było, w ostatnim wypuście jest na pewno) Moja WP11.114 z 1999 ma kontrolkę kończenia się płynu - być może czujnik poziomu występował np. w komplecie z xenonami. Ale ogólnie przed liftem wskaźnik poziomu płynu również montowano. Lift liftu miał podgrzewane lusterka (włączane wraz z ogrzewaniem tylnej szyby) Teraz wszyscy sie rzuca do aut żeby sprawdzić Ponownie - lift sprzed liftu - ma podgrzewane lusterka. Chyba można do listy jeszcze dodać sterownie radiem z kierownicy - dostępne według mnie tylko z nową kierownicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Jak szukałem primery to o większości z tych różnic wiedziałem ale myślałem że jest to do 2000 r. i od 2001 r. więc szukałem z 2001 a mogłem też z końca 2000, no ale w końcu znalazłem z 2001 i jestem bardzo zadowolony. Co do różnic to nakładki progowe i zderzakowe mam czarne. Dodam jeszcze że od marca 2001 roku zmienili tylne hamulce, są inne zaciski były Lucas'a są TRW te pierwsze były rozbieralne a TRW według manuala nie są ale poczekam do wiosny i to sprawdzę oraz czy są plug&play. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zestawienie imponujące, chyba jeszcze tak kompletnego w jednym miejscu nie było. Mam jedynie dwie uwagi: Moja WP11.114 z 1999 ma kontrolkę kończenia się płynu - być może czujnik poziomu występował np. w komplecie z xenonami. Ale ogólnie przed liftem wskaźnik poziomu płynu również montowano. Ponownie - lift sprzed liftu - ma podgrzewane lusterka. Chyba można do listy jeszcze dodać sterownie radiem z kierownicy - dostępne według mnie tylko z nową kierownicą. O włąsnie zapomniałem o sterowaniu w kierownicy Pisałem te wszystkie info bazując na dotychczasowej wiedzy na temat modelu oraz po lekturze innego forum ale każda sugestia jest na wagę złota Zawsze może być coś czego się nie wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 (edytowane) Super zestawienie :-) no to ja mam dziwną hybrydę. Mam akurat auto z września 2000 i u mnie jest: z poliftowej: - okrągły przełącznik regulacji lusterek, jak w P12 - wskaźnik poziomu płynu spryskiwaczy - od wczoraj cieszy me oko, pierwszy raz się zaświecił odkąd mam auto :-) przy okazji wymiany żarówki w halogenie zauważyłem że był urwany przewód od czujnika (jest na spodzie zbiornika). Także jak ktoś ma P11.144 sprzed liftu a nie nie widział sygnalizacji płynu to niech spojrzy pod spód bo może czujnik jest, tylko trzeba odkręcić śrubki plastikowej osłony nadkola. - gałka z plastikową plakietką - antena z przodu - ale to może dlatego że kombi - listwy progowe i zderzakowe w kolorze ciała - chromy na nerkach, klamkach zewnętrznych i wewnętrznych, ale na nawiewach już nie - podgrzewane lusterka - sterowanie z kierownicy - ale sama kierownica inna niż w P12 z przedliftowej: - zegary ze wskaźnikiem temperatury i paliwa na jednym poziomie, obrotomierz do 9000 - dioda immo w podszybiu - tarcze z tyłu 278 - wszystkie uszczelki o których pisałeś - łatka pod lewą nogę Edytowane 12 Grudnia 2012 przez nrb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 (edytowane) Super zestawienie :-) no to ja mam dziwną hybrydę. Mam akurat auto z września 2000 i u mnie jest: - chromy na nerkach, klamkach zewnętrznych i wewnętrznych, ale na nawiewach już nie -wskaźnik poziomu płynu spryskiwaczy - od wczoraj cieszy me oko Moje cieszył tez od niedawna przy zmianie płynu na zimowy Gdyby nie przymus wyplumpania letniego to do tej pory bym nie widział że to mam Te chromy na nawiewie to chodzi o te małe dinksy do ustawiania kąta powietrza bezpośrednio na kratce wentylacyjnej Edytowane 12 Grudnia 2012 przez Mateusz_P11_144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Super zestawienie :-) no to ja mam dziwną hybrydę. Mam akurat auto z września 2000 i u mnie jest: To się tylko cieszyć same plusy bez minusów:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 NRB a może Ty masz składaka ze Szwajcarii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 NRB a może Ty masz składaka ze Szwajcarii? Z angielskim rodowodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 NRB a może Ty masz składaka ze Szwajcarii? Kupiony w salonie w Polsce. Ale czy dziś można być czegokolwiek pewnym? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Nie własnie;D Ja nie jestem czasem pewny jak mam na imię a co dopiero co się działo z samochodem które ma 12 lat ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielkq Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Mateusz, jaki jest sens kopiowac slowo w slowo informacje z jakiegokolwiek innego forum, ba, zaznaczajac, ze sie 'samemu pisalo' jak niemal co do slowa pokrywa sie z tym, co inni napisali? W tym przypadku niemal cale zestawienie jest stworzone przez elemera80 z NZ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 (edytowane) Mateusz, jaki jest sens kopiowac slowo w slowo informacje z jakiegokolwiek innego forum, ba, zaznaczajac, ze sie 'samemu pisalo' jak niemal co do slowa pokrywa sie z tym, co inni napisali? W tym przypadku niemal cale zestawienie jest stworzone przez elemera80 z NZ... Przeciez napisane jest [nissan z**e] Nie pisalem nigdzie że to są moje słowa ba..zaznaczyłem że sa to infromacje zapozyczone z innych forum oraz mojej wlasnej wiedzy Nie wiem o co Ci chodzi ;/ Nie każdy jest na 2 forach i wie o co chodzi. i nie ELEMERA tylko elmer80 Edytowane 12 Grudnia 2012 przez Mateusz_P11_144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio M Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 (edytowane) siema, a powiedzcie mi o co chodzi z drewnianymi wstawkami w p11.144, mam tylko na kierownicy i dolnej części przy gałce zmiany biegów, a widziałem, że te drewniane wstawki są też dookoła zegarów itd. widziałem też na allegro wersje które mają dookoła zegarów i na dole a nie mają na kierownicy, chyba wszystkie możliwe kombinacje mozna na allegro znależć chyba mądry człowiek w fabryce powinien stwierdzić: "jak już pchamy tu niby drewno to wszędzie a nie raz tylko na dole a raz dookoła zegarów tez dorzucimy..." Edytowane 17 Stycznia 2013 przez Arkadio M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Mi sie wydaje że to chodzi o jakieś dodatkowe okleiny bo wkoło zegarów nie widziałem ;P możliwe że jakas okleina czy tjuning;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi