Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Warianty wyposażenia i różnice w PRIMERACH

Gość marekmarecki
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem styczność z kilkoma egzemplarzami i żaden nie miał elektyki dlatego tak napisałem.

Na boczkach drzwi masz przełączniki czy zaslepki po korbach a przełączniki gdzieś między fotelami? Tak jak kilka egzemplarzy w ogłoszeniach.

Edytowane przez Melo

ja mam wersje P11 SRi i brak jest elektryki (szyby i lusterka), za to sa fotele a'la z GT (material zamiast skory), seryjne rozporki przod i tyl, szara otoczka zegarow, co do srebrnej otoczki wokol drazka skrzyni biegow to u mnie nie bylo, zalozylem z innej primery sobie :D, spojler na tylnej klapie z trzecim swiatlem stopu.Zawieszenie jest twarde :D

• 2 tygodnie później...
Gość krzysiek1972

Witam,

mam zamiar kupić primerę p12. Facet twierdzi, że samochód ma ASR, ESP, EDS. Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak to sprawdzić? Samochód jest sprowadzony, czy można to znaleźć w jakichś dokumentach? Czy tylko jadąc?

tak cz siak najlepiej jadac, co z tego ze mialby papiery skoro jak wsiadziesz i nic z tego dzialac nie bedzie, btw ja nic takiego w papierach nie mam..., jak koles bedzie ci wciskal ze ma navi nie wierz i zbij z ceny do p12 i tak nie ma map na Polske - wiem bo sam dalem sie tak zrobic w konia:)btw chwila w aucie i juz sie najaralem wiec lepiej wziasc kogos kto bedzie cie stopowal :) i trzezwo myslal , a przed zakupem zalecam przeczytac to

http://infobot.pl/r/1B9B

Gość krzysiek1972

Dzięki za szybki odzew. Jak mam sprawdzić w czasie jazdy czy samochód ma ASR, ESP, EDS? Czy są jakieś szczególne przyciski na panelu sterowania i lampki na desce rozdzielczej?

jeżeli jest esp to powinien być włączynik/wyłącznik poniżej kierownicy po prawej stronie + o ile się nie mylę to powinna być kontrolka przy załączeniu stacyjki podobnie jak w abs. ASR, EDS - nie mam pojęcia.

w sumie jest teraz zima to wsiądź w wozik i wprowadź go w lekki poślizg i zaraz zobaczysz co jest a czego nie ma

p.s. w moim miał być esp a ni ma... :(

jak masz ASR to pospolicie mowiac nie zerwiesz laczka ten system zapobiega boxowaniu kół, ESP jak kolega mowi powinines miec przycisk bodajze po lewej stronie od kierownicy obok regulacji lusterek , EDS- System rozpoznaje poślizg kół napędzanych poprzez analizę sygnałów z czujników ABSu nie wiem cz powinien byc jakis przycisk mysle ze nie sam nie wiem nawet czy to mam ... ASR nie mam :) na pewno Esp tez nie , pozatym im wiecej bajerow tym wieksze pradopodobienstwo ze cos sie popsuje pamietaj :)

a nie lepiej jest poprosić goscia aby podał Ci przed spotkaniem numer VIN? na forum jest kilka osób które sprawdzą ci co powinno mieć to autko... zaraz wyjdzie czy gość kombinuje czy nie, chociażby tym czy poda Ci numer....

Gość krzysiek1972

wITAM,

ZGODNIE Z SUGESTIĄ KOLEGI CHCIAŁBYM PORPOSIĆ KLUBOWICZÓW , KTÓRZY MOGĄ TO ZROBIĆ O SPRAWDZENIE NUMERU VIN PRIMERY KTÓRA CHCĘ KUPIĆ. NUMER VIN:SJNTFAP12U0231525

Edytowane przez krzysiek1972

Gość krzysiek1972

a nie lepiej jest poprosić goscia aby podał Ci przed spotkaniem numer VIN? na forum jest kilka osób które sprawdzą ci co powinno mieć to autko... zaraz wyjdzie czy gość kombinuje czy nie, chociażby tym czy poda Ci numer....

wITAM,

ZGODNIE Z SUGESTIĄ KOLEGI CHCIAŁBYM PORPOSIĆ KLUBOWICZÓW , KTÓRZY MOGĄ TO ZROBIĆ O SPRAWDZENIE NUMERU VIN PRIMERY KTÓRA CHCĘ KUPIĆ. NUMER VIN:SJNTFAP12U0231525

Witam..

Proszę się nie śmiać , ale jeżdżę tym autem 4 lata i nigdy się jakoś nie zainteresowałem jaką dokładnie wersją pomykam.. :blink:

Jest to P11 z 1999 roku ( czerwiec ) 1.6 16V , wersja z chromowanymi (?) klamkami , nakładkami na progi.

Czy to tylko ot optyczna ozdoba , czy może wiąże się z tym coś jeszcze..?

Ps.

Przymierzam się do sprzedaży i chcę dowiedzieć się jak najwięcej.

Podaj VIN w temacie o Historii serwisowania według VIN a tam Ci podadzą chłopakio co trzeba

PS VIN to numer budy w dowodzie jakbyś przez te 4 lata o tym nie wiedział smile.gif

Klamki to mogły być wymienione Samą wersją możesz sprawdzić na ruskiej strionie http://www.japancats.ru/nissan/

Może i mogły być..

Auto wcześniej jeździło w ambasadzie białoruskiej , więc może mieli tam ambasadora lubującego się w kombinowaniu z klamkami w aucie ;)

Ps.. nigdzie nie napisałem,że nie wiem co to VIN :)

Tyle ,że na stronkach mało informacji z tego można uzyskać.

Pzdrwm

Temat o VIN dotyczy samochodów po 2000 roku więc się nie załapię :(

SJNBAAP11U0352324

Edytowane przez Kowal997

Witam..

Proszę się nie śmiać , ale jeżdżę tym autem 4 lata i nigdy się jakoś nie zainteresowałem jaką dokładnie wersją pomykam.. :blink:

Jest to P11 z 1999 roku ( czerwiec ) 1.6 16V , wersja z chromowanymi (?) klamkami , nakładkami na progi.

Czy to tylko ot optyczna ozdoba , czy może wiąże się z tym coś jeszcze..?

Ps.

Przymierzam się do sprzedaży i chcę dowiedzieć się jak najwięcej.

Przepraszam, że pytam, ale co sensacyjnego jest w chromowanych klamkach? Moja WP 11 z kwietnia 99 też ma chromowane klamki. Co do nakładek, to nie wiem o jakich piszesz, bo widziałem dwie różne wersje. Takie z napisem nissan (takie mam) i z napisem primera (bardziej wypasione).

Może i mogły być..

Auto wcześniej jeździło w ambasadzie białoruskiej , więc może mieli tam ambasadora lubującego się w kombinowaniu z klamkami w aucie ;)

Ps.. nigdzie nie napisałem,że nie wiem co to VIN :)

Tyle ,że na stronkach mało informacji z tego można uzyskać.

Pzdrwm

Temat o VIN dotyczy samochodów po 2000 roku więc się nie załapię :(

SJNBAAP11U0352324

VIN: SJNBAAP11U03-52324 Модель: BAYALDFP11EGA-A3AJ Название: PRIMERA Серия модели: P11E Дата выпуска: 04.1999 BODY: SEDAN ENGINE: GA16DE TYPE ENGINE AREA: CENTRAL EUROPE AREA GRADE: GX TYPE TRANS: 5-SPEED MANUAL TRANS Код региона: EL1 Внешний цвет: BT3 Внутренний цвет: K

МОДЕЛЬPRIMERA [P11E ]

ДАТА ИЗГОТОВЛЕНИЯ04/1999

GRADEGX TYPE

ДВИГАТЕЛЬGA16DE TYPE ENGINE

КУЗОВSEDAN

РЕГИОНCENTRAL EUROPE AREA

ТРАНСМИССИЯ5-SPEED MANUAL TRANS

КОД ЦВЕТА[bT3] DARK BLUE

КОД ЦВЕТА ОБИВКИ[K] GREY

Список опций:

F/LIBYA

EMBLB

F/HDRST-RRX2

F/FRONT MUDGUARD

F/POWER WDW EXC REAR

F/ABS

F/SPKRX4

po 2000 he he he he he he he he he itd Nawet nie wiesz czym jeździsz, Tak, jeździł u tych Białorusinów z Libii biggrin.gif

Standardowe pytanie: A oleju nie bierze ? devil.gif

Edytowane przez and_pec

Przepraszam, że pytam, ale co sensacyjnego jest w chromowanych klamkach?

Nic sensacyjnego w nich nie widzę ;) tylko pytam

МОДЕЛЬPRIMERA [P11E ]

ДАТА ИЗГОТОВЛЕНИЯ04/1999

GRADEGX TYPE

ДВИГАТЕЛЬGA16DE TYPE ENGINE

КУЗОВSEDAN

РЕГИОНCENTRAL EUROPE AREA

ТРАНСМИССИЯ5-SPEED MANUAL TRANS

КОД ЦВЕТА[bT3] DARK BLUE

КОД ЦВЕТА ОБИВКИ[K] GREY

Список опций:

F/LIBYA

EMBLB

F/HDRST-RRX2

F/FRONT MUDGUARD

F/POWER WDW EXC REAR

F/ABS

F/SPKRX4

po 2000 he he he he he he he he he itd Nawet nie wiesz czym jeździsz, Tak, jeździł u tych Białorusinów z Libii biggrin.gif

Standardowe pytanie: A oleju nie bierze ? devil.gif

Że niby co po 2000 ? nie bardzo rozumiem to rozbawienie ;)

W książce serwisowej o żadnych Libańczykach nie wspomniano :P

Nie.. nie bierze oleju ;)

Dzięki za odpowiedzi.

Temat myślę że można zamknąć.

and_pec z olejem Tym To jakaś ankietę prowadziszbiggrin.gif

[/ quote]

Nie wiem czemu się utarło że te silniki po pewnym przebiegu biorą olej. Jakoś tak zawsze jak ktoś się pojawi z tym motorem to od razu się pytają o to

VIN można sprawdzić w zasadzie każdy. To historia serwisowa dla aut sprzed 2000 może nie być dostępna.

A wersja tej P11 Kowala997 to GX, z wykończeniem o podwyższonym standardzie, elektrycznymi szybami z przodu i elektrycznym szyberdachem.

I nie z czerwca, tylko z kwietnia :P

Pozdrawiam.

Edytowane przez Gaweł