Gość mirekg9 Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Ja osobiście nabyłem Tetgum i nie narzekam http://tedgum.pl/sklep/index.php?cPath=33&osCsid=f95464f492b81d39fcdab1ad3561a210 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Miałem płaskie Maxgear i polecam, teraz kupiłem Dokuji i nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Mam boscha od tira i trzy lata mi już smiga bez smug i zadrapań Valeo 1xrok mot gum po zimie zrywały się gumki może już sie poprawiła jakość ale po co mam wymieniac dobrą na nową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limo Opublikowano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 (edytowane) Też kiedyś miałem Alca, ale wg mnie nie są dobre (dałbym ocenę góra dostateczny). Nawet oryginały Nissana są wg mnie cieniutkie. Co by tu nie kryć najlepsze wycieraczki to wciąż Bosch i Valeo (nawet jeżeli kogoś razi, że najbardziej popularne). Szarpnąłem się jakiś czas temu na Bosch AeroTwin - tanio nie było, ale są więcej warte, niż te wszystkie eksperymenty forumowe pokroju Alca, Motgum itd. Niestety moi drodzy forumowicze choćby nie wiem jak zaklinać tania wycieraczka nigdy nie będzie bardzo dobra, choćby nie wiem jak zaklinać rzeczywistość. Niby to tylko kawałek gumy i metalu/plastiku a jak widać trudna sztuka dla wielu innych producentów. Zwykłe Bosch Twin też polecam. Edytowane 23 Czerwca 2012 przez limo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Jeżeli o mnie chodzi to używałem Valeo.(ramieniowe). Takie czy siakie, należy wymienić co roku po zimie. A nie czekać aż ledwo zbierają, rozlecą się.Teraz od 3lat używam płaskich/listwowych Motgum. I jestem z nich zadowolony. (chodź akurat ja mam je za free) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 . I jestem z nich zadowolony. (chodź akurat ja mam je za free) ja też chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gosiabidulka Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 ja Bosha stosuje od zawsze i nie wydaje się żebym przepłacała, bo mają one najwyższą jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salamon Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Panie (i panowie) zasada jest taka, że wycieraczki zmieniamy co sezon (na wiosnę - po zime, najtrudniejszym dla nich okresie). Jakiej by firmy nie były, po 12 miesiącach ich krawędzie są już tak wymęczone/wyszczerbione, że nie zbieraja prawidłowo wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos217 Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Panie (i panowie) zasada jest taka, że wycieraczki zmieniamy co sezon (na wiosnę - po zime, najtrudniejszym dla nich okresie). Jakiej by firmy nie były, po 12 miesiącach ich krawędzie są już tak wymęczone/wyszczerbione, że nie zbieraja prawidłowo wody. to jest racja. Można jeszcze próbować je reanimować http://www.conrad.pl/Regenerator-wycieraczek-samochodowych-ECOCUT-727.htm?websale8=conrad&pi=491396 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ylem30 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 A ja mam pytanie jakiej firmy najlepiej kupić wicieraczki do Juka z 2011 r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorzelniax Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 W Juke moj brat ma założone najzwyklejsze wycieraczki firmy chyba Champion czy coś takiego: http://www.iparts.pl/czesc/pioro-wycieraczki,nissan,juke-od-2010-06,1-6-dig-t-200km,80-8922-58599-100133-0-43-x58b01.htmlJa uważam podobnie jak salamon. Wycieraczka to wycieraczka, po zimie i tak będzie odczuwalny spadek jakości jej pracy i prawdopodobnie trzeba będzie je wymienić. Ostatnio dużo słyszy się o jakichś hybrydowych piórach wycieraczki od Denso ale nie wiem co ludzie w tym widzą niezwykłego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol_S Opublikowano 16 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Powiedzcie mi proszę, gdzie mogę kupić pióro wycieraczki TYLNEJ do Primery P12 kombi, w marketach nie ma, na stacjach benzynowych nie ma, w serwisie krzyczą jak za zboże... i ogólnie ciężko ją dostać... ktoś coś podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeslaw4 Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Witam Pod tym adresem kupisz napewno: http://www.iparts.pl/ Jeśli nie chce Ci się szukać, to znalazłem Ci konkretną wycieraczkę. : http://www.iparts.pl/czesc/pioro-wycieraczki,nissan,primera-kombi-wp12-od-2002-01,1-8-115km,80-4834-16275-100133-0-21-567790.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol_S Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Wielkie dzięki Czesiu, właśnie zamówiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeslaw4 Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Cieszę się, że mogłem pomóc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melsky Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Przerabiałem wiele modeli wycieraczek. Najdłużej posłużyły mi takie Bosche http://www.iparts.pl/czesc/pioro-wycieraczki-bosch-3397008534,nissan,primera-p11-1996-06-2001-12,2-0-16v-115km,80-1899-7854-100133-0-30-3397008534.html, cena nie jest tragiczna, wytrzymały nawet mrozy i lód na szybie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Ja przerabiałem Bosch Valeo Motogum teraz przerabiam Alca super flat i jestem bardzo zadowolony z ich cichej pracy i zbierania wody w dwie strony Ale najbardziej podoba mi się ich naprawdę płaski kształt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 ...... teraz przerabiam Alca super flat i jestem bardzo zadowolony z ich cichej pracy i zbierania wody w dwie strony.... Edek a jak długo je przerabiasz, ile m-cy wytrzymują bez widocznego pogorszenia jakości, bo na początku to wszystkie są dobre...a później ...heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Ja Alki (zwykłe szkieletowe) używałam chyba z 7 lat... Pewnie były by dłużej , tylko zaczęły piszczeć - więc kupiłam nowe ..a jak się okazało, to piszczały wytarte sworznie ramion wycieraczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Przerabiam czyli testuję Ja je zakupiłem bo stare wyjadacze tego super forum ,polecają wycieraczki Alca 7 lat ja cię nie p............................... Sky a szyba czysta przezroczysta czy pokutana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 [...] Sky a szyba czysta przezroczysta czy pokutana Spoko - rys nie posiadam . Gdybym zobaczyła choć jedną , to wycieraczki lecą do śmieci. Podobnie ze smugami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Sky to przez te 7 lat musiałaś niezmiernie rzadko włączać wycieraczki Ja nie znam wycieraczek na rynku co by wytrzymały 2 lata Valeo ! a 7Lat Alca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Ja Alki (zwykłe szkieletowe) używałam chyba z 7 lat... Pewnie były by dłużej , tylko zaczęły piszczeć - więc kupiłam nowe ..a jak się okazało, to piszczały wytarte sworznie ramion wycieraczek no no.. w takim razie muszę je wypróbować przy następnej wymianie z tym że raczej Alki aero... i jak mi wytrzymają 9 m-cy bez pisków to więcej nie wymagam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Jakie chcesz Kupić Alca ?? http://alca.com.pl/3-piora-wycieraczek Ja lubie płaskie a super flat są super płaskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Jakie chcesz Kupić Alca ?? http://alca.com.pl/3-piora-wycieraczek Ja lubie płaskie a super flat są super płaskie myślę że też Alca Super Flat.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi