Gość buli107 Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Żadnych naklejek na mym pięknym aucie , jestem z Wami duchem a nie naklejkami Chociaż kto wie....kto wie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ash_One Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Żadnych naklejek na mym pięknym aucie Ostatnio troszke szukalem w necie, bo chce zrobic reklame na aucie, auto na firme to nich dodatkowo zarabia na siebie Ale z naklejek jakie fajne znalazlem to ta : No i ktos tu cos pisal o strazy pozarnej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli107 Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Hahaha, wypisz wymaluj, no i jest......jaskrawoczerwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 no ładnie, rura bez homologacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Luk - a gdzie chcesz przykleić to 4x4? Z tyłu na bocznych burtach paki dałbym coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pawliko1 Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Tak super, choćbyś teraz chciał naklejkę NISSANKLUBu to za nic nie kupisz, nie ma wypuszczonej następnej serii ;/ też bym chciał, no ale - zesraj sie a nie daj sie :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli107 Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Juz jedno ostrzeżenie chyba masz :028: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M_Alien Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 luk - dla ścisłości ja bym napisał na naklejce "4x4 - ale bez między osiowego mechanizmu róźnicowego" Wtedy by ci nikt nie zarzucał ze swoim "nędznym" pikapem podciągasz się pod prawdziwe Terenowce Ja już powoli wymiękam w temacie obelg co jest "wieśniactwem" a co nie... Na razie czaję się na Zawirusowanie kompa ...oczywiście nadal będę jeździł zgodnie ze znakami, przepisami i w pasach... [ Dodano: Czw 13 Mar, 2008 22:06 ] domadm - po czy mniemasz że Strażacka rura przednia nie ma homologacji? Tak z ciekawości pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli107 Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Jak już to zrobisz to daj znak gdzie, co, jak i za ile, oraz jakie efekty to dało. [ Dodano: Czw 13 Mar, 2008 22:08 ] A pisanie na temat "wieśniactwa" to dobra rzecz, uczy tolerancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 M_Alien, jedyne rury z homo jakie znam to te z Anteca, a w tym strażackim to raczej są inne, mają sensowne mocowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M_Alien Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 oki, teraz kumam... nie wnikałem jeszcze dogłębie w tematy rurek i "na oko" nie rozróżniam tych zgodnych z normą Ale chyba są tzw. niskie (nie zasłaniające znaczka) rurki z homologacją i dla nich musi być rozwiązane mocowanie nie przechodzące przez grill i tym samym nie będące zagrożeniem dla chłodnicy. A poza tym, Strażaki mają wciągarkę - znów "na oko" jakby mocowaną do orurowania, zatem żadne rurki z homologacją tego by nie zniosły... Chyba że wciągarka jest mocowana do płyty z tyłu - nie dowidzę na tym zdjęciu więc nic nie spekuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 luk - dla ścisłości ja bym napisał na naklejce "4x4 - ale bez między osiowego mechanizmu róźnicowego" Wtedy by ci nikt nie zarzucał ze swoim "nędznym" pikapem podciągasz się pod prawdziwe Terenowce Przecież navara to pełnoprawna terenówka. Możliwość zapięcią stałego napędu na przód i tył, reduktor oraz blokada tylnego mostu - nic Ci to nie mówi ? Centralny dyferencjał to raczej domena bulwarówek. :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli107 Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Napisz to na forum Mitsubishi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Albo Nivy :diabel2: Co do tej wyciągarki to jest mocowana do specjalnej płyty, orurowanie nie ma nic z tym wspólnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M_Alien Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 luk - zmieniam zdanie... na następujące: - naklejkę nadal zostaw "4x4 - ale bez między osiowego mechanizmu róźnicowego", wtedy nikt ci nie zarzuci że podciągasz się swoim pikapem pod prawdziwe 4x4 Pisząc 4x4 mam na mysli te auta które po czarnym mogą śmigać na 4 buty, a nie tak jak my maluczcy Navarovicze po sliskim, piachu i sniegu... PS> Oczywiście my też możemy 4x4 po czarnym ze szkodą dla opon i podzespołów. Ale sprobuj tak zaparkować pod Tesco... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Pytam z ciekawości, jakie oznaczenie napędu pasuje do navary. Skoro nie 4x4, to może 4WD ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli107 Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Hmmm, a może 4WC :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M_Alien Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Luk- zrób naklejkę "2H" - tak jak na kręciołku na konsoli Wtedy będzie zgodne z prawdą i nikt ci nie zarzuci że się wychylasz, że niby taki kozak "4x4" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKmario Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 znaczy ja mam swoja ori zerwac :?: :?: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Ale macie problemy A Navara jako jedna z nielicznej grupy aut 4x4 potrafi mieć 3 koła z zawsze zapiętym napędem (4H lub 4L + blokada tylnego mostu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Podniecają się tym międzyosiowym dyfrem niektórzy i chyba nie wiedzą jak to naprawdę działa. Jak to ustrojstwo nie będzie miało torsena albo LSD to w sytuacji poślizgu koła zachowuje się tak, jak zwykła oś bez jakiejkolwiek blokady. Czyli teoretycznie to jest stały napęd na 4 koła, ale tak naprawdę nim nie jest. Cztery koła mogą być napędzane, ale nie są. Tak jak dmadm napisał: w krańcowej sytuacji możecie mieć 3 koła napędzane. Ja 2 i pół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Generalnie się z Wami zgadzam - ale powiedzcie co to ma wspólnego z tematem "Tuning optyczny" ????? A tak BTW jestem ciekawy po co komu 4x4 na czarnym , suchym ?? Na jednym z forum usłyszałem odnośnie Navary: "... ale ty nie możesz z napędem na 4 koła jeździć po asfalcie?"" Moje pytanie po co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKmario Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Moje pytanie po co??i to jest dobre pytanie, rzekl bym nawet bardzo dobre i nawet powiem wiecej, ze retoryczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ptasiek Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 moze po to by jezdzic pewniej i bezpieczniej .. ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli107 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Do bezpiecznej jazdy po suchym ( bo po mokrym to przecież można 4x4 ) wystarczy jazda przepisowa. Nie trzeba do tego poczwórnego napędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi