Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

tuning optyczny

Gość GRZEGORZ36
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Żadnych naklejek na mym pięknym aucie

Ostatnio troszke szukalem w necie, bo chce zrobic reklame na aucie,

auto na firme to nich dodatkowo zarabia na siebie ;)

Ale z naklejek jakie fajne znalazlem to ta :

nismo.jpg

No i ktos tu cos pisal o strazy pozarnej:

nissan.jpg

:D:D:D:D:D

Gość Pawliko1

Tak super, choćbyś teraz chciał naklejkę NISSANKLUBu to za nic nie kupisz, nie ma wypuszczonej następnej serii ;/ też bym chciał, no ale - zesraj sie a nie daj sie :diabel:

luk - dla ścisłości ja bym napisał na naklejce "4x4 - ale bez między osiowego mechanizmu róźnicowego" :D Wtedy by ci nikt nie zarzucał ze swoim "nędznym" pikapem podciągasz się pod prawdziwe Terenowce :D

Ja już powoli wymiękam w temacie obelg co jest "wieśniactwem" a co nie...

Na razie czaję się na Zawirusowanie kompa ...oczywiście nadal będę jeździł zgodnie ze znakami, przepisami i w pasach...

[ Dodano: Czw 13 Mar, 2008 22:06 ]

domadm - po czy mniemasz że Strażacka rura przednia nie ma homologacji?

Tak z ciekawości pytam :D

Jak już to zrobisz to daj znak gdzie, co, jak i za ile, oraz jakie efekty to dało.

[ Dodano: Czw 13 Mar, 2008 22:08 ]

A pisanie na temat "wieśniactwa" to dobra rzecz, uczy tolerancji :D

M_Alien, jedyne rury z homo jakie znam to te z Anteca, a w tym strażackim to raczej są inne, mają sensowne mocowanie :)

oki, teraz kumam...

nie wnikałem jeszcze dogłębie w tematy rurek i "na oko" nie rozróżniam tych zgodnych z normą :D

Ale chyba są tzw. niskie (nie zasłaniające znaczka) rurki z homologacją i dla nich musi być rozwiązane mocowanie nie przechodzące przez grill i tym samym nie będące zagrożeniem dla chłodnicy.

A poza tym, Strażaki mają wciągarkę - znów "na oko" jakby mocowaną do orurowania, zatem żadne rurki z homologacją tego by nie zniosły...

Chyba że wciągarka jest mocowana do płyty z tyłu - nie dowidzę na tym zdjęciu więc nic nie spekuluję ;)

luk - dla ścisłości ja bym napisał na naklejce "4x4 - ale bez między osiowego mechanizmu róźnicowego" :D Wtedy by ci nikt nie zarzucał ze swoim "nędznym" pikapem podciągasz się pod prawdziwe Terenowce :D

Przecież navara to pełnoprawna terenówka. Możliwość zapięcią stałego napędu na przód i tył, reduktor oraz blokada tylnego mostu - nic Ci to nie mówi ? Centralny dyferencjał to raczej domena bulwarówek. :one:

Albo Nivy :diabel2:

Co do tej wyciągarki to jest mocowana do specjalnej płyty, orurowanie nie ma nic z tym wspólnego :D

luk - zmieniam zdanie... na następujące:

- naklejkę nadal zostaw "4x4 - ale bez między osiowego mechanizmu róźnicowego", wtedy nikt ci nie zarzuci że podciągasz się swoim pikapem pod prawdziwe 4x4 :D

Pisząc 4x4 mam na mysli te auta które po czarnym mogą śmigać na 4 buty, a nie tak jak my maluczcy Navarovicze po sliskim, piachu i sniegu...

PS> Oczywiście my też możemy 4x4 po czarnym ze szkodą dla opon i podzespołów. Ale sprobuj tak zaparkować pod Tesco... :D

Luk- zrób naklejkę "2H" - tak jak na kręciołku na konsoli :D

Wtedy będzie zgodne z prawdą i nikt ci nie zarzuci że się wychylasz, że niby taki

kozak "4x4" ;)

Ale macie problemy :D

A Navara jako jedna z nielicznej grupy aut 4x4 potrafi mieć 3 koła z zawsze zapiętym napędem (4H lub 4L + blokada tylnego mostu).

Podniecają się tym międzyosiowym dyfrem niektórzy i chyba nie wiedzą jak to naprawdę działa.

Jak to ustrojstwo nie będzie miało torsena albo LSD to w sytuacji poślizgu koła zachowuje się tak, jak zwykła oś bez jakiejkolwiek blokady. Czyli teoretycznie to jest stały napęd na 4 koła, ale tak naprawdę nim nie jest.

Cztery koła mogą być napędzane, ale nie są. Tak jak dmadm napisał: w krańcowej sytuacji możecie mieć 3 koła napędzane. Ja 2 i pół :D

Generalnie się z Wami zgadzam - ale powiedzcie co to ma wspólnego z tematem "Tuning optyczny" ?????

A tak BTW jestem ciekawy po co komu 4x4 na czarnym , suchym ??

Na jednym z forum usłyszałem odnośnie Navary: "... ale ty nie możesz z napędem na 4 koła jeździć po asfalcie?""

Moje pytanie po co??

Moje pytanie po co??
i to jest dobre pytanie, rzekl bym nawet bardzo dobre i nawet powiem wiecej, ze retoryczne ;)