Gość DJSzmer Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 ciekawe jak Cobcio zasmaży kapciocha tym SXem Szykuje sie rakieta :D RWD i stadnina kucy pod machą, będzie zawracanie bez dotykania kierownicy Doktor'ek ma talent i cierpliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Dziś byłem świadkiem prac przy dolocie jeszcze bez filtra ale odpalenie było pomimo trochę "skróconego" wydechu, ale kręci się ładnie i nawet nie za głośno. :diabel2: Początek chinskiego wydechu już dopracowany i pasuje, autem przejechałem się jakieś 30km po mieście no i żyje W poniedziałek dokańczam dolot i obowiązkowo jakiegoś stożka zapodaje bo narazie szmata wjechała i ostro zatyka wóz A co do mocy to automat skutecznie będzie ją tłumić :fuckyou2: ... przez jakiś czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 to co kiedy mnie przewieziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtomek Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 też się piszę, zwłaszcza, że chyba będziesz dłubał czerwoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROKI Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Nie wiem jak reszcie, ale mi sie przejaszdza nalezy i juz :diabel2: jeszcze nie jechalem bokiem, najwyzsza pora to zmienic :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zarąbisty ten automat, przy 3000obr.min łapie 140, tak więc idealnie do docierania... Pierwsza trasa za nami - Wawa Kazimierz, bez problemu Potem do Lublina, troszkę przygazuwek i turbina padła - wcześniej ją zmęczyłem zatkanym wężem olejowym no i jestem 3 kilo w plecy więc następna wleci nie wcześniej jak za tydzień... Trasa powrotna Kazimierz Wawa masakra, za mną chmura dymu i prędkość nie większa jak 80km/h - ok 1700obr.min i co 20-30km postój by dolać oliwy, przez 150km przelało się jej prawie 3,5L... Jestem wkurzony i jednocześnie zarąbiście podjarany jak się jeździ tylnonapędówką - no inny świat, w zakręcie dodaje się gazu i nic przodu nie wywala No i mocy jest na tyle (mimo seryjnego wydechu - na trasie cisza prawie jak w SAABIie) że jak się daje Kick Downa to nie rzadko zamiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 zdjęcie 2: za***isty wóz i za***ista czapka :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doc Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 (...)Potem do Lublina, troszkę przygazuwek i turbina padła (...) Widzisz, jak byś przyjechał na oględziny SR20 do Świdnika zamiast do Lublina, to by nie padła A tak serio to powodzenia w reanimacji i modach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Oj z wymianą turbiny to się wstrzymuję na trochę... Najpierw chciałbym zaopiekować się klimatyzacją, wrzucić ECU mastera z Map sensorem + wystroić jak jest, zapodać większe wtryski z myślą o nieco wydajniejszej turbinie jak była. Ps. cholernie podoba mi się ten wydech firmy OBX, 3" przelot: Osa już się o niego ubiega dla mnie A na dzień dzisiejszy wyjechała turbina i SX zrobił się łagodnym dupowozem - idealnie pasuje do niego automat i jeszcze tylko ta klima... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 chała turbina i SX zrobił się łagodnym dupowozem - idealnie pasuje do niego automat prawie jak s14 z ka24de 157hp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 No dzięki Osie w parę dni wprost pod mój garage przybyła wielka paczka - jakby lodówka w niej była, ale ta niska masa i napisy OBX zdradziły zawartość A w środku armatka średniego kalibru: Już nie mogę się doczekać kiedy znajdę odrobinę czasu i ją zapodam, przy tej okazji może wleci seryjna suszarka tzn T28... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rossi20 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 heheeh no jak dzialko przeciw lotnicze ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 z tym to już i na czołgi spokojnie można ruszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROKI Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Niezly kawal blachy :diabel2: osa, ty czasem nie pracujesz w okolicach odrowaza?? Czesto widuje niemal identyczne sunny przy stacji Konpal Odrazu przepraszam za OT :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 osa, ty czasem nie pracujesz w okolicach odrowaza?? Czesto widuje niemal identyczne sunny przy stacji KonpalOdrazu przepraszam za OT tak to moje auto ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Coobcio a na jakie pociski "to bydle" 76mm? Przyznam prezentuje się godnie. :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rossi20 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 tak 3 cale ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 21 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Świnka onboard bez turbiny SX chlał mi w mieście ok 17 litrówmial tak więc przed trasą posanowiłem zapodać mu Ecu mastera i wystroić, średnio zdjąłem mu ok 20% paliwa - aż tak był zalany... teraz jeszcze tylko wrzucić wydech i czekać na mikołaja co sprowadzi mi turbinę, no chyba żę będzie to jedyny dopracowany 200SX bez T :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtomek Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Bez T, ale jak wygląda i go słychać....miodzio Sprawdziłem w piątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Tak z czystej ciekawosci - przepustnice przelozyles w calosci z primy - mam racje? Trzeba ja bylo jakos z lekka zmodyfikowac? Czy nie ma problemow ze ssaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 9 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Hehe adams w związku z tym że zamieściłeś opis swojego wozu to muszę się zabrać za swój - już mam turbinę na oku, na dniach ją zamówię przez dobrego zioma OSĘ A co do przepustnicy to ja modyfikowałem orginalną - dałem by mi przetoczyli obudowę pod Fi 60mm a liścia samego dałem właśnie z primery 2.0... Gdyby pójść na łatwiznę i wsadzić całą przepustnice z primery to niestety niestety nie było by ssania - auto jak jest zimne przygasa... (SX ma mechaniczne ssanie wbudowane w korpus przepustnicy dokładnie tak jak w GA14/16DE) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Dokladnie o to mi chodzilo kiedys badalem temat i wyszlo na to ze wlasnie "cold start" musi byc wywalony jak bierzesz z primy. Zreszta od tego czasu dalem sobie spokuj z tym modem - koles na sxoc podmienil, ale bez strojenia, i wyszlo ze spadlo mu kilka koni po tym modzie. No a ze jak wiesz ja biore chipy czyli gotowy program to pewnie mialbym analogiczna sytuacje jak u niego... Ale Ty sam stroisz wiec gratka mod pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 9 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 na pewno po nim pedał bardziej w pozycji 0-1 chodzi... większa przepustnica przy mniejszych uchyleniach przepuszcza już więcej powietrza. No wsadzę turbo wsadzę manuala wsadzę wtrsyki 555ccm to będzie można jakieś wykresy porobić, choć szczerze przyznam że fajnie jest z automatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 wsadzaj przepustnicę od Q45 :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 20 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 No wjechał dzisiaj nowy wydeszek wreszczcie: Mimo że to średnica prawie 80mm i pełen przelot to nie zrobiło się jakoś nad zwyczajnie głośno - puki co początek jeszcze siedzi ze starego kompletu z dodatkowym 3cim tłumikiem, jak wsadzę początek z OBX to już jego nie będzie i będzie pewno nieco głosniej ale już niebawem turbo i cisza... Osa dał cynk że suszarka już jest ale wskoczyła na cło tak więc myślę że w tym tygodniu będzie jej montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi