bobroy Opublikowano 23 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 A może skrobnąć maila do tego www.maszczyk.pl z pytaniem czy zrobią obudowę samego wyświetlacza z dziurką z tyłu i z tym gumowym dynksem na kabelek? Ale to trzeba by było zrobić dla wyświetlaczy o jednakowych wymiarach płytki i samego wyświetlacza. Wydaje mi się, że to Ynio powinien napisać, bo zna wymiary wyświetlaczy. Można by też uwzględnić dłuższe wyświetlacze takie do 2x24. Najwyżej pudełko będzie trochę dłuższe. Co do pudełka na płytkę, to już chyba wystarczy jakaś obudowa o zbliżonych wymiarach z ich katalogu. Ynio: czy sam układ licznika grzeje się w czasie pracy? Można by go umieścić na gąbce, żeby się nie uszkodził na skutek wstrząsów samochodu. Czy są takie łączniki niestabilne normalnie otwarte, które można by podpasować do nieużywanych zaślepionych miejsc na konsoli? Chodzi mi o te zaślepki koło przycisków świateł awaryjnych i ogrzewania tynej szyby. Ta zaślepka mogła by być naciskana z dwóch stron jako sterowanie do licznika. Nie wiem, czy dość dokładnie i precyzyjnie napisałem o co mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejwra Opublikowano 23 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 tak napisałeś zrozumiale 8) własnie tzreba jescze nad guzikami pomyśleć!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ynio Opublikowano 23 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 ja daje na kabelkach takie microbuttony. ale zawsze mozna zmienic. wazne zeby po nacisnieciu przycisk zwierał, a nie rozwierał. co do obudowy, to panowie, beda liczniki w fuerach cos wykombinujecie. ja osobiscie zaczynam myslec o 4x20 niebieskim. fajowy jest skubaniec ale koszt 50zl. mysle co by nawet program pod taki zmodyfikowac co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejwra Opublikowano 23 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 Wlasnie niebieski jest najładniejszy a ten co wczesniej pokazywales to nie za mały będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 23 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 co do obudowy, to panowie, beda liczniki w fuerach cos wykombinujecie. ja osobiscie zaczynam myslec o 4x20 niebieskim. fajowy jest skubaniec ale koszt 50zl. mysle co by nawet program pod taki zmodyfikowac co wy na to? ło matko i córko! Strasznie duże to to będzie! teraz mam niezły problem z wpasowaniem czegoś większego niż zapałka, a co dopiero taki duży 4x20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ynio Opublikowano 23 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 spokojnie mowie ze tylko moze byc taka opcja. poki co trzymajmy sie 2x20. a ja to nawet nie wiem jak primerka wewnatrz wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 23 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 a ja to nawet nie wiem jak primerka wewnatrz wyglada. Mówisz i masz! http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=93858434 http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=93304543 http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=93036841 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C969869 ta ostatnia to prawie jak moja tylko oczywiscie moja jest najładniejsza i najlepsza bo moja ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ynio Opublikowano 23 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 prawie jak w almerce. fakt nie ma i u mnie i u ciebie miejsca takiego akurat na licznik ergonomie maja dobra znaczy sie, przestrzzen wykorzystana hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fostof Opublikowano 23 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 Ktory wg was wyswietlacz (zielony czy niebieski) bedzie mniej oczojebny a zarazem bardziej widoczny? bo w sumie niebrzydki ten niebieski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 23 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 prawie jak w almerce. fakt nie ma i u mnie i u ciebie miejsca takiego akurat na licznik ergonomie maja dobra znaczy sie, przestrzzen wykorzystana hihi No właśnie. Dlatego zostaje mi tylko miejsce pod szybą, przy nawiewach. Ale przyszło mi coś do głowy. A jakby zamiast wyświetlacza wykorzystać palma, takiego najprostrzego, jak m100? Od razu byłby zapis parametrów, ale by było wypaśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ynio Opublikowano 23 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 ja swojego czasu mysllem o pamieci flash np jakies 16MB co by rejestrowala jazde. poterm do np mysql'a i wykresy itd ale po co hahah poza tym z pamiecia obsluzeniem takiej duzej problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 23 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 hmm a ktos zamawia to cudo do n16tki ? mysleliscie gdzie to zamontowac? ja mysle o wnece na zmieniarke nad popielniczka! w sumie wystarczyl by zrobic plytke z ladnie wycietym otowrem pod wyswietlacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ynio Opublikowano 23 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 właśnie, ladnie wyciety otwor to nie takie proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 23 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 troche pomodelowalem i wyszlo co wszylo calos zrobiona w zamysle z blachy aluminium 1.5mm. potem anodowane i malowane proszkowo na czarno. przed tymi zabiegami zaokroaglona krawedz otworu na R1.5mm potem wgrzane kolki montazowe na wyswietlacz Fi3.5mm i kolki pod plytke z elektronika. calosc montowana w seryjnym miejscu na zmieniarke w n16tce.! co wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejwra Opublikowano 23 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 beauty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ynio Opublikowano 23 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 wlasnie zauwazylem ze nie przewidzialem miejsca na otwory montazowe w plytce elektr. ale w sumie jest miejsce na 3 srubki. wiec spoko wystarczy. nie odp wczesniej, uklad sie nie grzeje. jedynie moze byc cieply stabilizator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 23 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 no to troche to poprawilem w zestawie ma byc termometr wiec dodalem wlocik powietrza do czujnika temp wewnetrznej no i dodalem guziczki wlasnie o takim czyms mysle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 23 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 u mnie to wygldą tak :] przyciski schowałem do popielniczki, wiec ich nie widac. jak cos robie to tylk owysówam popielncizki i pstryk pstryk. nie jest to nie wygodne bo juz nie raz w dordze zmieniałem tam rózne rzeczy no a taką zaślepke znapsaiem nissan to chyba każdy ma. ewentulanie można był było Zrobic tak zeby nie ucinac napsai NISSAN, ale to znowu będzie niesymetrycznie Wszytko ąłdnie widac, wiec jak dal mnie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 23 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 u mnie to wygldą tak :] Obrazek Obrazek przyciski schowałem do popielniczki, wiec ich nie widac. jak cos robie to tylk owysówam popielncizki i pstryk pstryk. nie jest to nie wygodne bo juz nie raz w dordze zmieniałem tam rózne rzeczy no a taką zaślepke znapsaiem nissan to chyba każdy ma. ewentulanie można był było Zrobic tak zeby nie ucinac napsai NISSAN, ale to znowu będzie niesymetrycznie Wszytko ąłdnie widac, wiec jak dal mnie jest ok. hm no nawet spoksik powiedz mi jak z katami widzenia na tym wyswieltaczu? bo to mnie martwi najbardziej jestes w stanie odczytac wszystko zerkajac na to z gory ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 23 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 powiedz mi jak z katami widzenia na tym wyswieltaczu?bo to mnie martwi najbardziej jestes w stanie odczytac wszystko zerkajac na to z gory ? nie ma z tym najmniejszwgo propblemu. wszytko ładnie widac. jak nie zaponie tozorbie fotki z punktu widze kierowcy to wkleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 23 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 TO SPOKO. cos takiego mi sie wlasnie widzi w mojej n16tce szkoda ze nie ma wysietlacza z podobnym podswietleniem do mojego moze na wolumenie cos znajde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 24 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2006 To co zaproponował vqsoft1 i vulture30 jest ciekawe, ale u mnie się nie da zastosować. U mnie kieszeń schowka jest za nisko, więc żeby cokolwiek zobaczyć, to muszę patrzeć w inne miejsce. Ja będę kombinował z obudową na podszybiu. Nie mam innej rady. Ynio: podaj mi wymiary płytki wyświetlacza 2x20, a nie układu. A może pisałeś już do tej firmy, która robi obudowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 24 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2006 wiesz kazda nakldaka na podzybie bedzie troche lipnie wygladala. zrobi sie primera z deska rodem z Seicento . wedlug mnie trzeba zaadoptowac seryjne wneki itp ja stawiam na moj pomysl ze wzgledu na prostote i dokladnosc wykonania. zrobc cos takiego z aluminium to poprostu pestka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 24 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2006 Może i masz rację, a widziałeś wnętrze Primery? Ja mam dodatkową wnękę pod kierownicą. I mam tam wsadzić wyświetlacz? Żeby cokolwiek zobaczyć, trzeba bardzo mocno się pochylić. Mnie raczej chodzi o to, by bez problemu widzieć co się dzieje na wyświetlaczu. U mnie wnęka pod pokrętłami ogrzewania jest tochę cofnięta i pochylona w kierunku silnika, tak więc nic nie będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fostof Opublikowano 24 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2006 vulture30 a jak jest z patrzeniem na wyswietlacz w czasie jazdy? bo jednak trzeba solidnie oderwac wzrok zeby zobaczyc na spalanie itd...chyba, ze jest inaczej? no ale jak masz mozliwosc to zrob fotke mniej wiecej z wysokosci oczu zobaczymy jak to wyglada w praktyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi