Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Komputer pokładowy w N15 (projekt)

Gość ynio
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

rozmiary plytek podawalem w formie linkow do dok. wyswietlacza.

nie pisalem do firmy od obudow bo ja poki co nie potrzebuje, jest tak jak mam i pewnie zostanie chyba ze wloze 4x20. ale wtedy to jedynie przy szybie :(

chyba ze obudowa tylko wyswietlacza, takie minimum i przylepic np na rzepa do deski za kierownica. tam moze by sie wpasowlo. elektronike schowac.

tak jak ma vulture30 pod katem mysle ze nie jest zle. fakt jadac i patrzac na to odrywamy wzrok od tego co potrzeba :) drogi :) ale z doswiadczenia mimo ze mam wysoko to bardzo rzadko zerkam na dane. raczej jak stane na swiatlach czy korku.

i co to wszystko w tym temacie?

ktos montuje to do n16tki ?

[ Dodano: Wto 28 Mar, 2006 ]

Może i masz rację, a widziałeś wnętrze Primery? Ja mam dodatkową wnękę pod kierownicą. I mam tam wsadzić wyświetlacz? Żeby cokolwiek zobaczyć, trzeba bardzo mocno się pochylić. Mnie raczej chodzi o to, by bez problemu widzieć co się dzieje na wyświetlaczu. U mnie wnęka pod pokrętłami ogrzewania jest tochę cofnięta i pochylona w kierunku silnika, tak więc nic nie będzie widać.

wlasnie z kumplem z roboty kombinujemy gdzie by to do niego wsadzic.

kurecze gdyby dac inny wyswietlacz! :)

[ Dodano: Wto 28 Mar, 2006 ]

no i jeszcze jedno pytanie! czy moze da sie zastosowac wyswietlacz 2x16 znakow?

bo znalazlem prawie taki jak mam w almie wiec pasilo by do wystroju!

no wiec jestem gotowy do montazu w n16tce. Obudowa juz przygotowana w 100% teraz tylko czekam na elektornike.

tak sie to prezentuje na ta chwile

IMG_1461.jpg

IMG_1458.jpg

co Wy na to ?

to biale w miejscu wyswietlacza to jest folia ochronna plexy, zerwe gdy wyswietlacz przybedzie.

tutaj widok na mój z perspektywy kierowcy.

na fotce wyszło jabym sieidzął bardzo dalkeo. w rzeczywistosci nie ma najmniejszych porblemów z odczytamienm liczyb.

CZy trzeba wzrok oderwac od jezdni? no trzeba, tak samo jak gdy patrzymy na radio. nawet mniej bo tu wsytarczy szybki rzut okiem na aktulane spalnie.

39w8gbhze36pkiln.jpg

spoko musisz zapodac zdjecie jak bedzie zalozony 8) gdzie wykonałeś takie mocowanie jak wczesniej na zdeciach? da rade taie czarne zrobic?

no zrobilem to sam!

mam dojscie do blachy i odp procesw technologiczncyh!

wszystko da rade!

]

do wyboru

czarne matowe

czarne polysk

czarne fakturka pół mat :))

a da rade taka obudowe zeby sam wyswietlacz wszedl ?? bo ja chce obudowac wyswietlacz i nad nawiewami na jakims deliktanym wysiegniku dac...

:D a ja doppiero dzis sie dotoczylem na spalonym sprzegle ;]

licznik dziala cacy :) tylko jeszcze jakas obudowa i zmiana kalibracji... (bo mam wieksze kola i mi zaniza predkosc :) ) musze tez jeszcze zalozyc oslne na kompa :) aha... jednak te szybkozlaczki to gowno... (nie ynio? :wink:)

a teraz kilka fotek :

ynio1.jpg

mini spot za maciem na gorczewskiej :D

ynio2.jpg

ynio3.jpg

ynio4.jpg

podziekowki dla ynia za cierpliwosc :P i dobra robote :)