kody Opublikowano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Czolem. Wyglada niewsiowo:). Mam chyba taki sam zderzak. Ciekawy jestem jaki silnik chciałeś zasadzić i ile miało kosztować? Ja wymienialem na gwarancji w Albani żeby było ciekawie. Teraz jeżdzę aż zajezdze. Schipowales, silnik daje radę tym kolom? U mnie było czuć utratę mocy na 33" kapciach. Zaraz po Nowym Roku zmieniam przełożenia , zakładam mimosrody bo ma lekkiego platfusa na moim lifcie i w drogę. Zarzuce potem jakieś foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiki Opublikowano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Witam, dzięki za miłe słowo zderzak zakupiłem na allegro i przerobiłem u siebie na zakładzie pod mój lift. Silnik jaki zamierzałem wrzucić to 3.0 V6 ale koszt dokonania swap-u sięgnął 20000tys zł dlatego też postanowiłem wrzucić ten sam badziew co był Chip nie został dokonany w obawie przed "wysiadką" tego silnika, zakupiony silnik ma 120000tys km przebiegu, co do utraty mocy to nie mam zbytnio porównania, podczas demontażu turbiny przed jej regeneracją okazało się że do układu wpadła (najprawdopodobniej panom w serwisie) nakrętka od kolektora wydechowego, która zrobiła w łopatkach wyrwę co powodowało, że nigdy nie zaznałem pełni mocy auta, aż do chwili obecnej Na chwilę obecną mocy wystarcza nawet przy moich 35". Ale żeby nie było zbyt różowo, wczorajszą wyprawę przypłaciłem awarią sprzęgła jednokierunkowego rolki alternatora, także dotoczyłem się rano do swego zakładu na resztkach prądu No cóż, lubię ten samochód, ale ilość awarii przyprawia mnie spokojnego człowieka o drżenie rąk Reasumując, po wszystkich dokonanych zmianach i zainwestowaniu w auto ponad półtorej wartości zakupionego auta, wreszcie od strony dzielności terenowej auto spełnia moje oczekiwania, nie spełnia jednak moich wymagań odnośnie trwałości części zastosowanych przez producenta Poniżej jeszcze kilka fotek z wczorajszej "wycieczki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymion620 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Ja posiadam coś takiego kółka 33 całe na 17tkach zawiszenie standardowe amortyzatory przód i tył fabryczne lift zawieszenia na dystansach jakieś 10 cm koszt około 2 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kody Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 No i stalo sie. Wreszcie, po swietach samochod odebralem od blacharza i lakiernika. Teraz stoi od specjalistow od machaniki: przelozenia, kasacja luzow w zawieszeniu, troche dodatkowych swiatelek, line zamienie na syntetyk i takie tam. Sesja zdjeciowa w lutym. Teraz fotka z ostatnich dni w warsztacie. Ile pali ci Fiki na tych kapciach ciekaw jestem i jak wrazenia z jazdy? No i stalo sie. Wreszcie, po swietach samochod odebralem od blacharza i lakiernika. Teraz stoi od specjalistow od machaniki: przelozenia, kasacja luzow w zawieszeniu, troche dodatkowych swiatelek, line zamienie na syntetyk i takie tam. Sesja zdjeciowa w lutym. Teraz fotka z ostatnich dni w warsztacie. Ile pali ci Fiki na tych kapciach ciekaw jestem i jak wrazenia z jazdy? Martin mozemy poszalec w terenie poczatkiem lutego, wtedy zajade do Lublina po samochod m.in. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiki Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Witam, no no, musze powiedzieć że robi wrażenie...czekam "sesji fotograficznej" po skończonym dziele co do spalania na moich 35" i standardowym przełożeniu, to oscyluje w granicach 13-14l/100km a wrażenia z jazdy? no cóż, spodziewałem się że będzie gorzej trzeba uważać na zakrętach gdyż autko zachowuje się troszkę nerwowo, to znaczy ma większą tendencję do zarzucania tyłem, oczywiście efekt ten znika po zapięciu napędu 4x4. Jazda po trasie o dziwo nie przysparza większych problemów, licznik zaniża o jakieś 12-13km, wczoraj na autostradzie A2 jechałem z prędkością 150km/h (zgodnie ze wskazaniem licznika) i nie odczuwałem większych niedogodności, nawet opony nie hałasowały zbytnio. Co się tyczy przełożenia, to odczuwa się spadek mocy, auto rozpędza się wolniej, ale nie na tyle by było to uciążliwe, bądź powodowało brak komfortu przy wyprzedzaniu. Ogólnie rzecz ujmując jestem zadowolony i na chwilę obecną większych zmian nie planuję chociaż jak sami wiecie, ta choroba nigdy nie ma końca Niestety muszę sprzedać moją Navarę, gdyż trafiła mi się tokarka CNC w dobrej cenie.Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem 504922863. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kody Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Nie szkoda ci troche. Nie nacieszyles sie chyba jeszcze przerobkami. Wez kredyt na tokarke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiki Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Trochę szkoda ale decyzja już podjęta. Co się tyczy kredytów, to mam do nich chroniczną awersję nigdy nie brałem i brać ich nie chcę, a tokarka w rok zarobi na nową Navarę Kody, a jak Twoja maszynka? gotowa już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kody Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Gotowa, ale czeka w Lublinie a ja na północy. Po 18.02 zabieram i zrobię jakaś sesje foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
21martin Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Hej Kody,ja swoją NAVKĘ wstawiłem na usunięcie rdzy i konserwacje spodu,bo w nocy spac nie mogłem bo ruda tak szalała gorzej niż myszy hihi po raz kolejny muszę dach malować pod relingami,raz już był malowany w serwisie na gwarancji,po roku czasu,dobrze i tak że tyle wytrzymała,więc nie wiem czy się wyrobie do twojego przyjazdu,no ale zobaczymy.mam nadzieje,że się uda i wreszcie gdzieś śmigniemy w teren,ile czasu bedziesz w Polsce ? Ja też wkrótce wyruszam za wielkie morze więc mozna by było na ten nordkap wreszcie śmignąć, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymion620 Opublikowano 6 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Też chętny w teren☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kody Opublikowano 6 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Nordkapp w lecie bardziej. Teraz zimno i ciemno. Dymion łapiesz sie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymion620 Opublikowano 6 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Oczywiście mi 2 razy nie trzeba mówić Więcej filmików ma yutubie pod nazwą dymion s dla ciekawych zakładam blokady ARB za 2 tyg zaliczka juz dana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kody Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Na obie osie? Idziesz po bandzie. U mnie na przod zawita niebawem mam nadzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymion620 Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Na dwie osie wkurzyłem się jak byliśmy na zlocie Jastrzębiu Zdrój i pod górkę nie mogłem podjechać widać tam na filmiku Ja wtym momencie żadnych nie mam blokad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kody Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 (edytowane) Filmiki obejrzalem, kanal zasubskrybowany, nie oszczedzasz wozka. Pod takie podjazdy to wieksze kola, ostry bieznik i wyciagarka w ostatecznosci. Dawaj blokady Edytowane 7 Lutego 2015 przez kody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymion620 Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 To tylko auto zrobi się .Ale już na górce prawie się wylazł.Gdyby woda nie porobiło koryt to bym nie odpuścił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiki Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Witam kolega Dymion potrafi się bawić jak widzę wreszcie ktoś komu tak jak i mi "nie jest szkoda" przepraszam ale zawsze słyszałem to pytanie Pozdrawiam i życzę dalszej dobrej zabawy P.S. Szkoda że nie ma dalszej części filmu z przeprawy wodnej ciekawym jak się zakończyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymion620 Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Też te słowa słyszę jak kto nowy mnie widzi na zlocie .A tak to tylko auto wymaluje się naprawi. A z wodą nie miał kto kręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kody Opublikowano 6 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Jezdzic nie zalowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiki Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 No nareszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymion620 Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Po to przerabiamy żeby jeździły nie stały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kody Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 (edytowane) Taki tam Navara Monster Jako ze moj kolega fotograf robi fotki w Nepalu, sam sie pochwale samopstrykami z mobila. Wreszcie auto ze mna. Informuje szanowne grono ze Navara na 37" kapciu daje rade. 2000 obrotow mam przy 90km/h , przy 100 jakies 2200obr./min.(zapoda ktos jak jest na fabrycznym kapciu i predkosci z GPS tak dla ciekawosci zaspokojenia - jezeli ktos tu posiada fabryczny rozmiar ogumienia), rusza delikatnie i po puszczeniu gazu toczy sie powolutku, jedynka znow zrobila sie krotka. (na 33" i oryginalnych przelozeniach na pierwszym biegu i jezdzie bez gazu byl za szybki w ruchu miejskim np.) Kilka rzeczy trzeba poprawic , kilka dorobic cos tam przekonstruowac, ogolna mocna podstawa jest i jak bylo w zalozeniach powszechnie zwraca uwage gawiedzi. Przy okazji kto wie jak mozna skalibrowac licznik ktory ciagnie z ABS-u i pokazuje teraz predkosc 10 km nizsza niz jade rzeczywiscie , a trase 860km - wielokrotnie robiona przejechalem ostatnio w jakies 720, o zuzyciu paliwa nie wspomne bo nawet nie mam pojecia jak zmierzyc gdy wszystkie dane sfafszowane, jedynie zegarek pokazuje cokolwiek poprawnie. Postaram sie puscic fotke przy samochodzie bez przerobek, wtedy bedzie widac ze moj wydoroslal i nabral lepszych proporcji. Niestety parkingi podziemne zegnajcie:( Edytowane 9 Marca 2015 przez kody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Automat czy Manual. Patek na nadbiegu ("6") 100km/h (95km/h - gps) przy 2000rpm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kody Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Manual. A wiec dobrze dobralem przelozenie.Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
21martin Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Hej Kody,no nie powiem super wygląda twoja navka,a gdzie ty takie lazurowe morze znalazłeś?bo w sztokholmie to tylko skały.mam nadzieje że wreszcie bedzie nam dane się spotkać i jakieś taplanie w błocie, i browarek.tyle że dużo szans z twoim potworem to raczej nie będe miał . A jak żona drabinkę do wsiadania ma już na pace ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi