kody Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Spox. Daje radę ma długie nogi. Problem w tym ze wstydzi sie traktorem jeździć. A Lazurowe plaże mamy tekie w Ystad. Juz ciągnie na kite'a tylko woda zimna trochę jeszcze. Za miesiąc Mam nadzieje początek sezonu. Kiteowoz gotowy w każdym razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiki Opublikowano 12 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Witam, hmmm...ciekawe, na moich 35" przy 100 na szafie, gps także pokazuje 90...na zdrowy rozum w Twojej Kody powinno zawyżać jeszcze bardziej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kody Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 (edytowane) Miedzy 35 a 37" niewielka różnica , jeżeli masz automata to mogą sie różnic przełożeniem lub błąd na obrotomierzu. U mnie w każdym razie 90 wg GPS I 2000 obr. I 100 na budziku. Edytowane 13 Marca 2015 przez kody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulryk Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Kody, interesują mnie felgi, które masz założone. Moja Navara w najbiższych dniach dostanie zawieszenie Calmini + poszerzenia Arctic Trucks i stoję przed problemem wyboru felg, tyle że nie chcę żadnych dystansów. Z tego co zmierzyłem bedę potrzebował felgi z ET -80. Jakie ET mają Twoje felgi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kody Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Ja kupiłem felgi John Red z 0 ET i poszerzylem o 10cm. A skoro umiesz zamówić poszerzenia od Arctic Truck'sa to oni maja dedykowane felgi. Tylko koszt zabójczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulryk Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Zastanawiałem się nad zamówieniem poszerzeń bezpośrednio z Islandii, ale w międzyczasie pojawił się dealer w Polsce - cena wyszła podobnie. Co do felg Arctic Trucks, to niestety ich cena jest chora. Poszerzałeś na dystansach 10cm na stronę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kody Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Wspawany pasek blachy w felge po zewnetrznej stronie. Wygoogluj "poszerzanie felg" i znajdz zaklad co to robi w twojej okolicy. Zapodaj namiary na dilera dla potomnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulryk Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 (edytowane) Wspawany pasek blachy w felge po zewnetrznej stronie. Wygoogluj "poszerzanie felg" i znajdz zaklad co to robi w twojej okolicy. Zapodaj namiary na dilera dla potomnych. Kurcze... wolę oryginały. Znam przypadek w którym rzekomo profesjonalnie poszerzona felga dosłownie rozleciała się na kawałki. Co do dealera, to poszerzenia Arctic Trucks sprzedaje sklep Patrolnieci. Na stronie mają tylko do Patrola, ale dzwoniłem i mają też do Navary, zarówno double cab'a jak i king cab'a. I jeszcze pytanie odnośnie Twojej przeróbki: Wyczytałem że robiłeś korektę przełożeń - dobrze zrozumiałem? Możesz napisać coś więcej? Edytowane 24 Marca 2015 przez Ulryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kody Opublikowano 25 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Znam przypadek ze spadl samolot , ale latam czasami bo taniej:). Przelozenia 4.56 do 37" kol , do 33 nie potrzebujesz zmiany najwyzej podnies troche moc silnika. Pytaj na priv jezeli interesuje cie cos konkretnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymion620 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) Teraz mam coś takiego Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez dymion620 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kody Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 no i zajefajnie , wkrotce u mnie mam nadzieje , jak tylko uskubie zaskurniakow w tajemnicy bo chwilowo budzet powozowy przekroczony o 500% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekangur Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Co tu taka cisza? Wakacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymion620 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 A chyba wakacje albo zmienili marki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kody Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Dziś spotkalem pod sklepem właściciela wózka konkurencyjnej marki profesjonalnie przebudowanego w Actic Trucks, powodów do wstydu raczej brak. Umówiliśmy sie na harce w śniegu w zimie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waciak1981 Opublikowano 18 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 (edytowane) Witam ! Jestem nowy na forum i z tego co u was czytałem macie duże doświadczenie...mianowicie taka sprawa.pewnie nie jeden się z tym borykał.. Zapodałem lift 2" zawieszenia tzn. dłuższe uchwyty resorów i wstawkę do przodu 5 cm nad amortyzator...i tu problem - ktoś już coś wspominał ale rozwiązania nie znalazłem ... Chodzi o to ze gdy koło przednie wpada w dziurę lub samochód wyskakuje w górę wahacze (górne) stukają w ramę (w mocowanie amorka od góry). wiem ze są zastępcze np.calmini za oceanem , https://www.calmini.com/detail.php?b=1&m=39&t=2&p=646&n=51 ale to koszta. lub gdyby końcówka drążka nie była wybijana tylko przykręcana można by zastosować tez dystans nad końcówkę http://www.hcd-customdevices.pl/index.php/motoryzacja/nissan-pickup/72-podkladki-do-liftu-przedniego-zawieszenia-50mm-2bo takie tez są ale nie dla navary czy ktoś przerabiał jakoś te górne wahacze aby miały większe pole działania góra-dół ? czy pasują może od jakiegoś innego modelu? czy jest jakieś inne rozwiązanie? Proszę o odpowiedź. lub na mail adamwasienko@wp.pl Edytowane 18 Maja 2016 przez Waciak1981 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 18 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 ... hcd to ja na ebay możesz kupić przedłużane sworznie ale nie wiem jak z ceną i sensownością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waciak1981 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 (edytowane) Witam ponownie ! Mam zamiar zakupić tylne resory do navary te wzmocnione z 6 piór niby lift 2" wiec pytanie czy będę musiał tez wymienić tylne amortyzatory na wyższe? bo te resory oryginalne co mam teraz to stoją w poziomie dosłownie - chyba juz wykończone są czy tak mam być? albo mi się wydaje ... po lifcie zawieszenia 2" zastosowanie dłuższych uchwytów niewiele dało . wiec zabieram się za resory aby tył był trochę wyżej niż przód tu są aktualne foty wozu http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/29489-zdj%C4%99cia-naszych-teren%C3%B3wek/page-9?do=findComment&comment=1119087 Edytowane 1 Czerwca 2016 przez Waciak1981 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymion620 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Resory będziesz musiał wymienić lub uchwyty przedłużyć. Ja kupiłem resory 7 piu rami i stała tak też na płasko poszły do kowala do klepania te nowe o wtedy było różnica 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waciak1981 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 rozumiem. uchwyty już mam dłuższe, czyli zostają resory do wymiany. a jeżeli je wyminie to amorki nie trzeba będzie zmieniać na dłuższe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNAKE4X4 Opublikowano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 jeżeli pan od resorów wie co robi i nie przesadzi, to standardowy amortyzator da sie zamontować, ale pewnie szybciej się z zużyje, bo będzie nieco za krótki jeżeli masz amortyzatory w dobrej kondycji, to je zostaw, jak się skończą, to założysz dłuższe do liftu i po kłopocie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waciak1981 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 ok dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi