Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Chcesz kupić, sprzedać Terrano - najpierw go poznaj !!!

Gość picia277
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam, czy jest na forum ktoś z okolic Kędzierzyna- Koźla i ewentualnie mógłby podjechać  i ocenić to auto :

http://otomoto.pl/nissan-terrano-3-0-v6-klima-webasto-zamiana-C30283659.html

cena i opis niby zachęcają do chociażby oględzin, ale będę miał czas dopiero za tydzień, a jechać 200 km żeby zdrapać lepik z ramy to żadna gratka ...chodzi o pobierzne sprawdzenie ramy, papierów i test napędów , oczywiście sam sprawdzę to jeszcze w sobotę jeżeli warto będzie jechać

auto nie jest dla mnie a dla czerwonowłosej koleżanki, która po powrocie z "integracji" w górach zafascynowała się 4x4 

Gość NiesmialyRomek

Ile im zaproponowales za tego nissana 

??

Zaproponowałem im Dyszkę :) To realna cena za ten pojazd. Pełno takich zawsze w okolicach 10 bitych. TU nie obyloby się od wstawienia pojazdu na rame i wyprostowania go. A za ciutke wiecej są całe jezdzace.

witam, czy jest na forum ktoś z okolic Kędzierzyna- Koźla i ewentualnie mógłby podjechać  i ocenić to auto :

http://otomoto.pl/nissan-terrano-3-0-v6-klima-webasto-zamiana-C30283659.html

cena i opis niby zachęcają do chociażby oględzin, ale będę miał czas dopiero za tydzień, a jechać 200 km żeby zdrapać lepik z ramy to żadna gratka ...chodzi o pobierzne sprawdzenie ramy, papierów i test napędów , oczywiście sam sprawdzę to jeszcze w sobotę jeżeli warto będzie jechać

auto nie jest dla mnie a dla czerwonowłosej koleżanki, która po powrocie z "integracji" w górach zafascynowała się 4x4 

nieaktualne, poszedł od ręki ...szukamy dalej

Czesc, szukam od pewnego czasu Terrano 1 5d, z jakim silnikiem najlepiej wybrac samochod ? nigdzie nie znalazlem na forum i tez wujek google nie pomogł w tym temacie.

Czy 3.0 V6 z gazem to dobry wybór ?

co do tego Terrano z Kedzierzyna Kozla, ponoć nie jezdzony w terenie a chlodnica zamurowana do 2/3 wysokosci, a reszta w glonach. Samochod działał, ale nie wiadomo jak dlugo. 

Uuu czyżby kolejny T1 pojawi się na EZG.... :)

oby T1 ... wczoraj mało co nie kupiła grand cherokee 5,2 l

Czesc, szukam od pewnego czasu Terrano 1 5d, z jakim silnikiem najlepiej wybrac samochod ? nigdzie nie znalazlem na forum i tez wujek google nie pomogł w tym temacie.

Czy 3.0 V6 z gazem to dobry wybór ?

co do tego Terrano z Kedzierzyna Kozla, ponoć nie jezdzony w terenie a chlodnica zamurowana do 2/3 wysokosci, a reszta w glonach. Samochod działał, ale nie wiadomo jak dlugo. 

zależy , czy chcesz go topić czy nie ...benzynowe źle znoszą nurkowanie ...2,7 D pono nie do zajechania sa ...y benz. polecam 3 litry ...a najlepiej automat 

No raczej nie do topienia, 80% czarne, 20 % szutry, łąki. W necie nie doszukalem sie jakiegos zestawienia silnikow, ktore nalezy pomijac a ktore sa najlepsze. W Jeepach to wiem ze 2,5 Diesel nalezy mijac szerokim lukiem ;)

Gość NiesmialyRomek

To prawda. W jeepach nalezy uważać by Was nie oszukano i nie sprzedano przypadkiem samochodu z silnikiem diesla  :jump: 2.5 diesel tzw VM wloskiej produkcji to najbardziej awaryjny diesel w historii diesli. Nie wiem po co w ogole ktos wpadl by takie cos wsadzac tam. Najlepszy wybór natomiast to duża benzyna. Bardzo wytrzymałe mocne silniki benzynowe. Rzedowe 4.0, lub obowiązkowo wrecz v8, czyli 5.2 lub 5.9 (rodzynek) miałem polecam  :punk:

Kolejne pytanie mam, bo wujek google nie umie mi odpowiedziec. Czy Terrano 1 w wersji 3d jest krotszy od 5d? czy przypadkiem nie maja tych samych rozstawow osi ? Nidzie nie umie znalezc wymiarow 5d.

długość to nie jedyna zdaje się różnica:

5a5fb4527beacf72.jpg

6bcbe65b2698e33e.jpg

zdjęcie górne - T1 4d - mój ......poniżej T2 4d - Toledo

myślałem, że mam ramę od 2-ki, ale teraz to już sam nie wiem

dwójka ma inaczej mocowaną budę...

tzn że jeśli masz ramę z dwójki a budę z jedynki to coś tam musi być porzeźbione...

Był tu przecież jakiś czas temu kolega co mu sąsiad przerzucił ramę, ustalając ją wg mocowań budy i kiszka z tego była.

ale jeśli to jest konkurs na spostrzegawczość to:

- Toledo ma w zapasie więcej regulacji na drążkach

- Toledo ma kawałek wydechu z ferozy

- Lemmy ma solidne progi

- Lemmy ma osłonę reduktora

- Lemy jeździ więcej w błocie

- T1 i T2 mają różne tylne wahacze

- i widzę jeszcze jakiś przewód idąćy bo belce drążków którego nie ma Toledo

- no i dodatkowa poprzeczka :)

co wygrałem? 

Edytowane przez Thespian