lemmy69 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 witam, czy jest na forum ktoś z okolic Kędzierzyna- Koźla i ewentualnie mógłby podjechać i ocenić to auto : http://otomoto.pl/nissan-terrano-3-0-v6-klima-webasto-zamiana-C30283659.html cena i opis niby zachęcają do chociażby oględzin, ale będę miał czas dopiero za tydzień, a jechać 200 km żeby zdrapać lepik z ramy to żadna gratka ...chodzi o pobierzne sprawdzenie ramy, papierów i test napędów , oczywiście sam sprawdzę to jeszcze w sobotę jeżeli warto będzie jechać auto nie jest dla mnie a dla czerwonowłosej koleżanki, która po powrocie z "integracji" w górach zafascynowała się 4x4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToleDo Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 A buty 4x4 w komplecie ??? Bo nie widzę w ogłoszeniu :-) Sorki za off top :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 no fakt , powinna zacząć od butów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NiesmialyRomek Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Ile im zaproponowales za tego nissana ?? Zaproponowałem im Dyszkę To realna cena za ten pojazd. Pełno takich zawsze w okolicach 10 bitych. TU nie obyloby się od wstawienia pojazdu na rame i wyprostowania go. A za ciutke wiecej są całe jezdzace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 witam, czy jest na forum ktoś z okolic Kędzierzyna- Koźla i ewentualnie mógłby podjechać i ocenić to auto : http://otomoto.pl/nissan-terrano-3-0-v6-klima-webasto-zamiana-C30283659.html cena i opis niby zachęcają do chociażby oględzin, ale będę miał czas dopiero za tydzień, a jechać 200 km żeby zdrapać lepik z ramy to żadna gratka ...chodzi o pobierzne sprawdzenie ramy, papierów i test napędów , oczywiście sam sprawdzę to jeszcze w sobotę jeżeli warto będzie jechać auto nie jest dla mnie a dla czerwonowłosej koleżanki, która po powrocie z "integracji" w górach zafascynowała się 4x4 nieaktualne, poszedł od ręki ...szukamy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielZ Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Uuu czyżby kolejny T1 pojawi się na EZG.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chochol Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Czesc, szukam od pewnego czasu Terrano 1 5d, z jakim silnikiem najlepiej wybrac samochod ? nigdzie nie znalazlem na forum i tez wujek google nie pomogł w tym temacie. Czy 3.0 V6 z gazem to dobry wybór ? co do tego Terrano z Kedzierzyna Kozla, ponoć nie jezdzony w terenie a chlodnica zamurowana do 2/3 wysokosci, a reszta w glonach. Samochod działał, ale nie wiadomo jak dlugo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Uuu czyżby kolejny T1 pojawi się na EZG.... oby T1 ... wczoraj mało co nie kupiła grand cherokee 5,2 l Czesc, szukam od pewnego czasu Terrano 1 5d, z jakim silnikiem najlepiej wybrac samochod ? nigdzie nie znalazlem na forum i tez wujek google nie pomogł w tym temacie. Czy 3.0 V6 z gazem to dobry wybór ? co do tego Terrano z Kedzierzyna Kozla, ponoć nie jezdzony w terenie a chlodnica zamurowana do 2/3 wysokosci, a reszta w glonach. Samochod działał, ale nie wiadomo jak dlugo. zależy , czy chcesz go topić czy nie ...benzynowe źle znoszą nurkowanie ...2,7 D pono nie do zajechania sa ...y benz. polecam 3 litry ...a najlepiej automat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chochol Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 No raczej nie do topienia, 80% czarne, 20 % szutry, łąki. W necie nie doszukalem sie jakiegos zestawienia silnikow, ktore nalezy pomijac a ktore sa najlepsze. W Jeepach to wiem ze 2,5 Diesel nalezy mijac szerokim lukiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NiesmialyRomek Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 To prawda. W jeepach nalezy uważać by Was nie oszukano i nie sprzedano przypadkiem samochodu z silnikiem diesla 2.5 diesel tzw VM wloskiej produkcji to najbardziej awaryjny diesel w historii diesli. Nie wiem po co w ogole ktos wpadl by takie cos wsadzac tam. Najlepszy wybór natomiast to duża benzyna. Bardzo wytrzymałe mocne silniki benzynowe. Rzedowe 4.0, lub obowiązkowo wrecz v8, czyli 5.2 lub 5.9 (rodzynek) miałem polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 to zdaje się że razem z moją znajomą szukacie tego samego .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chochol Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Co to jest za wersja Terrano, bardziej Hiluxa przypomina http://tablica.pl/oferta/nissan-terrano-2-angol-CID5-ID3o8wL.html#d5e54d8cbd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiszaAT Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 To pathfinder... nadwozie samonośne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 To pathfinder... nadwozie samonośne Jesteś pewien że nie ma ramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 r50 jest samonośny... taka tylko mini ramka jest z tyłu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Jesteś pewien że nie ma ramy? O, jednak masz rację po '96 r. samonośna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielZ Opublikowano 1 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 (edytowane) Wydaje mi się że to wersja Regulus niedostępna z kierownicą po lewej , http://worldcarslist.com/page/nissan-terrano-regulus/default.html Edytowane 1 Września 2013 przez DanielZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chochol Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Kolejne pytanie mam, bo wujek google nie umie mi odpowiedziec. Czy Terrano 1 w wersji 3d jest krotszy od 5d? czy przypadkiem nie maja tych samych rozstawow osi ? Nidzie nie umie znalezc wymiarow 5d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylo_k2 Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 3D i 5D są takie same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 (edytowane) Coś słabo szukałeś, według tego co tu pisze są inne http://terrano4x4.republika.pl/index2.html , http://www.motofakty.pl/artykul/nissan-terrano-ii-1993-2003.html Edytowane 4 Września 2013 przez fikolek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chochol Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Czy Terrano 1 ..... Szukałem dobrze, kolega nie podał linków dotyczących pojazdu o który pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 WD21 są takie same, pierwsza krótka rama była w R20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Sory mój błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 długość to nie jedyna zdaje się różnica: zdjęcie górne - T1 4d - mój ......poniżej T2 4d - Toledo myślałem, że mam ramę od 2-ki, ale teraz to już sam nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 (edytowane) dwójka ma inaczej mocowaną budę... tzn że jeśli masz ramę z dwójki a budę z jedynki to coś tam musi być porzeźbione... Był tu przecież jakiś czas temu kolega co mu sąsiad przerzucił ramę, ustalając ją wg mocowań budy i kiszka z tego była. ale jeśli to jest konkurs na spostrzegawczość to: - Toledo ma w zapasie więcej regulacji na drążkach - Toledo ma kawałek wydechu z ferozy - Lemmy ma solidne progi - Lemmy ma osłonę reduktora - Lemy jeździ więcej w błocie - T1 i T2 mają różne tylne wahacze - i widzę jeszcze jakiś przewód idąćy bo belce drążków którego nie ma Toledo - no i dodatkowa poprzeczka co wygrałem? Edytowane 5 Września 2013 przez Thespian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi