xtomek Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Warto przenieśc kilka OT tutaj, zeby podyskutowac merytorycznie. Zapraszam zwłaszcza kolegów z tematu Bodka, w tym siebie samego Hyde Park dla maniaków mocy i momentu. Co by zaognić dyskusję: Ammaimon, PMW - kto z Was mierzył osiągi na fotokomórkach? Jakoś nie widać Was na oficjalnych imprezach. Fotokomóry z atestem oczywiście G-tech - proszę zapomnieć. Czary, mary i bęc 5,0 do 100 !! Lekki bandit jest tylko o 0,4 szybszy na 1/4 od czerwonej - 300 kilosów mniej i tylko 8KM mniej. Przynajmniej to jest fakt. Można nie lubić VE, ale mogę zaprosić na przejażdżkę :diabel2: Pozdro Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 No całkiem dobry temat ale mi nie przeszkadza, że ktoś robi delikatny OT w moim temacie. Byle by nie rozmawiali o pogodzie czy motylkach :one: [ Dodano: Czw 07 Maj, 2009 20:07 ] Ja jeździłem VE z Yarkiem i miałem okazję przestawiać czerwoną. Powiem, że wolę gdy krzywa momentu pnie się do góry. Wtedy subiektywnie czuć, że im wyżej tym lepiej i że auto podaje. Płaski moment, jak w VE nie daje już takich odczuć. Podobnie jest w Ibizie Cuprze czy nawet Astrze GSI. Szybkie auta ale nie czuć przyspieszenia tak jak w Japończykach. Wskazówka się pnie ale nie czuć tego na plecach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Wskazówka się pnie ale nie czuć tego na plecach. to trza zbierać na ciurbo ;-) też muszę sobie "spamnąć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtomek Opublikowano 7 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Normalne, od 1800 do 4300 masz płasko 180 Nm i nie czujesz wzrostu przyspieszenia. Jest prawie constans. A potem skok na 215 Nm i znowu constans do 7600. A autko jedzie I to jak Na 1/4 nawet nie czujesz przyspieszenia, to są sekundy i adrenalina. Niech wreszcie Kevin zrobi ćwiarę. Pewnie będzie szybszy, ale... niedużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ammaimon Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 xtomek, no racja g-tech g-techem, jakies objechane na ulicy samochody to inna historia, bo nigdy nie wiadomo czy druga osoba auto ogarnia, ale 14 na cwiartke za czasow Samiego nie podwazysz auto mialo wtedy raptem 183KM i slaba kompresje na 2 cylindrach jak sie potem okazalo.. to, ze teraz mam z nim problemy nie oznacza, ze nie jezdzi, poza tym mnie bardziej interesuje szybki samochod rowniez w zakretach, a nie tylko na prostej i nie jest wcale wybebeszony ( brak kanapy zeby pasy ladnie przymocowac ). a porownujac nie z prima, ale z banditem coobcia to mial 10KM mniej i lepszy czas o 0,4s a oba auta raczej byly/sa dosc wybebeszone czyz nie ? nie mowie tez, ze VE jest zle tylko, ze ta moc wychodzi duza tak jak w chądach, a jakos w osiagach tego nie widac.. nie wiem tylko ile Yarko mial swoim sunniaczem na 1/4 o ile to sprawdzal Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezeer Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 tak z ciekawosci ile wam pala sr20de a ile VE przy ciaglym butowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Adama Sunny VE (były wóz Rossiego) robi 13,7 gdzieś czytałem. Nie wiem jak z masą auta. [ Dodano: Czw 07 Maj, 2009 20:34 ] tak z ciekawosci ile wam pala sr20de a ile VE przy ciaglym butowaniu? mój przy bucie to z 15-17l może nawet więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezeer Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Adama Sunny VE (były wóz Rossiego) robi 13,7 gdzieś czytałem. Nie wiem jak z masą auta. [ Dodano: Czw 07 Maj, 2009 20:34 ] tak z ciekawosci ile wam pala sr20de a ile VE przy ciaglym butowaniu? mój przy bucie to z 15-17l może nawet więcej masakra :zdziw: ja to 9l nie moge przekroczyc :zdziw: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 mój przy bucie to z 15-17l może nawet więcej eeee, Twój to jakiś taki chlejus jest ;-) btw. ile Yarkowy robił do paki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtomek Opublikowano 7 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Fakty: W porównaniu z Banditem, czerwona była 300 kg cięższa pomimo wybebeszenia. Było mokro i to bardzo, plus stare opony w czerwonej i było 14,8 Ja jestem 40 kg cięższy od Coobcia. Różnica 0,4 Yarkoo nie mierzył na fotokomórach. Zapraszam do Ryk na 2-gą edycję WST Nie objeżdżam samochodów na ulicy, bo po co? 14-kę podważę z całym szacunkiem dla Samiego :one: Trakcja jest/Toyo/ tylko sorzęgła brakło, xkarol zrobił pod silny wiatr 14,9 Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ammaimon Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 frezeer, moj przy pelnym ogniu np. podczas strojenia na obwodnicy lyka i po 2x/100 takze nie ma co gadac ale wiadomo wtedy jest katorga do odciny i to konkretna.. na codzien ciezko takie spalanie zrobic Adama Sunny VE (były wóz Rossiego) robi 13,7 gdzieś czytałem. Nie wiem jak z masą auta. a moc jaka? mysle, ze przy 200+ KM czas calkiem realny ponizej 14 :one: Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezeer Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 frezeer, moj przy pelnym ogniu np. podczas strojenia na obwodnicy lyka i po 2x/100 takze nie ma co gadac ale wiadomo wtedy jest katorga do odciny i to konkretna.. na codzien ciezko takie spalanie zrobic Adama Sunny VE (były wóz Rossiego) robi 13,7 gdzieś czytałem. Nie wiem jak z masą auta. a moc jaka? mysle, ze przy 200+ KM czas calkiem realny ponizej 14 :one: Pozdr Dlatego wole mocnego diesela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ammaimon Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 xtomek, Było mokro i to bardzo, plus stare opony w czerwonej warunki idealne dla czerwonej beda tylko w zadaniu z fizyki chyba, gdzie pomija sie wszystkie niewygodne sily i inne czynniki 14-kę podważę z całym szacunkiem dla Samiego czemu? fotokomorki byly bez atestu ? poza tym tu nie chodzi o porownanie mojego auta z Twoim bo roznice w masie sa zbyt duze zeby mowic o sciganiu, tylko o charakterystyce VE i DE. ciekawe jakby wygladal pojedynek sunniacz Kiviego z sunniaczem Yarka.. a bandit Coobcia nie jest ani VE ani DE, bo jest hybryda, a wynik z hamowni Kreatora Mocy ponoc byl lekko zawyzony z tego co kiedys Coobcio wspominal Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtomek Opublikowano 7 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Jak masz kasę to proszę bardzo: Audi A3 CompSport ET 14.367, ET+RT 14.683 Najszybszy mocny Diesel :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Jak masz kasę to proszę bardzo:Audi A3 CompSport ET 14.367, ET+RT 14.683 Najszybszy mocny Diesel był jeszcze golf aw też grubo zmodzony w poprzednim sezonie - nie mam pojęcia jakie czasy kręcił ale też kapuchy włożył w niego :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezeer Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 nie chcial bym zmieniac marki Milosc do nissana sila wyzsza bede walczyl z tym moim 2,2Di po zmianie sterownika w pompie jezeli dobije do 170KM to mi wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtomek Opublikowano 7 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Nie wystarczy Ta zabawa wciąga, i to jak :one: Pewnie mój wykres w Promotorze też był zawyżony, ale przed modami było 191KM na Mineralnej. Po wałkach z SR16VE zrobimy porównanie w nowej hamowni i może jednak jeszcze raz na Mineralnej. A jeżeli chodzi o 13-kę to mnie źle zrozumiałeś. To jest cel dla czerwonej , a nie podważanie osiagniętego przez Twoją bryke wyniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 a moc jaka? mysle, ze przy 200+ KM czas calkiem realny ponizej 14 :one: 208KM/~210Nm chyba bede walczyl z tym moim 2,2Di po zmianie sterownika w pompie jezeli dobije do 170KM to mi wystarczy jeżeli dobijesz to pełen szacun. Jeździłem 2,2 Di i to była straszna porażka... Obecnie ile ma Twoja Almera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezeer Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 117KM 250NM i srednio 8s do setki z tym ze ona jest lekka bo nie ma klimy i ine pierdoly wywalilem.Nie byla jeszcze chipowana i narazie nie bedzie ,teraz odkladam na wtryski i turbo GT17 ewentualnie GT18 z 2,2dCi o ile da sie wystorwac kierownice. Zalezy na jaki egzemplarz trafisz,moja byla szybka od poczatku. Ktos musi wkoncu powalczyc z tym dieslem ,wam jest latwiej bo Coobcio z benzyniakami cuda robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 117KM 250NM i srednio 8s do setki Nie wierzę. Nagraj jakiś filmik :027: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezeer Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 w przyszlym tygodniu cos wrzuce o ile znajde czas [ Dodano: Czw 07 Maj, 2009 22:05 ] oczywiscie nie jest to czas gtechowy tylko kolega ze stoperem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtomek Opublikowano 7 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 A co masz na przodzie, żeby te Niutki przenieść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezeer Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 lysa serie 185/65/15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Jak masz kasę to proszę bardzo:Audi A3 CompSport ET 14.367, ET+RT 14.683 Najszybszy mocny Diesel :diabel2: oj nie najszybszy znam niebieską Octavie TDI po mocnych modach na chwile obecną 307KM/ 532Nm czas ET teraz 13.684s ale myśle że na zawodach jeszcze poprawi ten czas :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtomek Opublikowano 7 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 No to na 1/4 jakbyś łyżwy założył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi