Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Turbo, N/A, FWD, RWD, AWD, Drag, ... i inne, nie tylko Nismo

xtomek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość EnDrIu WAWA
Przykladowo celica z 92r silnik 1,6 z lekka noga 15l :)
To chyba Toyota produkowala najmniej ekologiczny silnik o tej pojemnosci albo ta Celica ma cos uszkodzone.

A propo Celici znalazlem dosyc ciekawy film przedstawiajacy jak sie zbiera Gt4...szkoda, ze w PL tak rzadko spotykany jest to samochod. Link: http://www.youtube.com/watch?v=uj8-fBC6XHk...feature=related

propo Celici znalazlem dosyc ciekawy film przedstawiajacy jak sie zbiera Gt4...szkoda

piękna fura ale 15 lat dla japońskiej budy to absolutny koniec

może zbyt generalizuję ale w 90% przypadków tak jest

dlatego Audi kupiłeś.. :D

No na napewno jest gorzej w japońcach niż np. u Audi, ale wsio zależy jak kto dba o tą budę i podwozie. Trzeba o nie bardziej zabiegać niż "na zachodzie" ;)

ps.klega ma 80-tkę z roku 89' 1.8byna i do dziś przyglądam się z każdej mańki i nie ma tam grama rdzy. To w sumie o czymś świadczy :) Fakt że dba bardzo o auto, bo wyglada góra na 10 lat anie na 20.

Sam się przymierzałem/am do Audi i raczej do diesla (A3 5drzwi lub A6 ale 1.9 130km) bo benzyniaki (szczególnie małe) żarły wachę gorzej niż Subaru.

pozdrawiam

Gość maacieq

sprzedajcie wszyscy nissany cholere bo są już stare i zrobimy sobie tu forum o spalaniu waszych diesli zamist całego nkp :kosci: a na zlotach będziemy grać w brydża

Gorąco... :P , ale nie wszyscy sprzedadzą Nissany ;)

zrobimy sobie tu forum o spalaniu waszych diesli zamist całego nkp :kosci:

Nie o to biega, to tylko jeden temat o charakterze Hyde... dla wszystkich powermaniaków :one:

Gość uchmanek
propo Celici znalazlem dosyc ciekawy film przedstawiajacy jak sie zbiera Gt4...szkoda

Mój były 17 letni N14 nie miał śladu (!) rdzy, mimo że nigdy nie był garażowany i wymagał pewnych poprawek.

Gość EnDrIu WAWA

Moj SX z 91r. nie ma rdzy, mamy w domu dupowoz: Almere `99 kupiona jako nowka z salonu, po 10 latach ma pordzewiale progi. Takze ciezko generalizowac.

Moj SX z 91r. nie ma rdzy, mamy w domu dupowoz: Almere `99 kupiona jako nowka z salonu, po 10 latach ma pordzewiale progi. Takze ciezko generalizowac.

tzn. rodzyn jak ch..j ... moja primera przez 9 lat zimy nie widziała bo jeżdziła tylko latem - też rdzy nie było

ale czy wszyscy userzy NKP mogą tak napisac? > chyba nie :(

co do mojego diesla to nie kupiłem go ze wzgl.. na spalanie... chociaż moze i tak bo kupiłem dla auta, marki, komfortu ogolnie... a nie dla diesla.... stać mnie na spalanie do 15l ropy po mieście ale na 30l. benzyny jak w przypadku RS6 już nie ... tylko dlatego diesel... pozatym przy jego 370nm jest szybszy niż moja primera od 80-200 km/h :evilbat:

Gość Misiek_nx

tzn. rodzyn jak ch..j ... moja primera przez 9 lat zimy nie widziała bo jeżdziła tylko latem - też rdzy nie było

ale czy wszyscy userzy NKP mogą tak napisac? > chyba nie :(

co do mojego diesla to nie kupiłem go ze wzgl.. na spalanie... chociaż moze i tak bo kupiłem dla auta, marki, komfortu ogolnie... a nie dla diesla.... stać mnie na spalanie do 15l ropy po mieście ale na 30l. benzyny jak w przypadku RS6 już nie ... tylko dlatego diesel... pozatym przy jego 370nm jest szybszy niż moja primera od 80-200 km/h :evilbat:

a ja myślałem że nie ma szybszego samochodu od primery :rofl:

Audi jest naprawde fajnym wozem, ale do pochłaniania tras a nie do pałowania po mieście- takie moje zdanie.

No to może zrobimy listę wozów, które można czasami extremalnie pałować i również jeździć z rodzinką. :D Moim zdaniem Primki się nadają, zwłaszcza, że kilka P11.144 zaczyna deptać czewonej po piętach. Chrupka Coobciowego, do tej grupy nie zaliczam ;)

No to może zrobimy listę wozów, które można czasami extremalnie pałować i również jeździć z rodzinką.

Ja bym tu zaliczył najnowsze M3 sedan:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7814738

A jak za drogie to takie trochę starsze E36 sedan ;) :

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6895458

Gość EnDrIu WAWA
No to może zrobimy listę wozów, które można czasami extremalnie pałować i również jeździć z rodzinką. :D Moim zdaniem Primki się nadają, zwłaszcza, że kilka P11.144 zaczyna deptać czewonej po piętach. Chrupka Coobciowego, do tej grupy nie zaliczam ;)
Raczej lepszym kryterium bylaby kasa nizeli szukanie szybkiego sedana, bo jest ich mnostwo, a krolem wg mnie jest Lancer Evo, M5

Evo i Sti odpada gdyż priorytetem w tym rankingu jest jazda z rodziną i upalanie czasem nie na odwrót... w Evo i Sti komfort i koszty eksploatacji stawiają te auta na ostatnim miejscu

Gość EnDrIu WAWA
Evo i Sti odpada gdyż priorytetem w tym rankingu jest jazda z rodziną i upalanie czasem nie na odwrót... w Evo i Sti komfort i koszty eksploatacji stawiają te auta na ostatnim miejscu
a co rozumiesz w pojeciu auto to upalania? Upalac to i pewnie Tico sie da.

Miałem na myśli tzw street class. Można wyjąć fotele, koło,... i startować w lapach, albo na ćwiarę z przyzwoitymi wynikami.

Cały czas czekam na Primę Kevina :D KJS-y nie wchodzą w rachubę, bo zabijają... :diabel2: Lotniska i tory- TAK :one:

PMW

na ulicę tylko turbo niszczy system

180km/370nm + Tip i grawitacji brak

Wiem, że nie lubisz prostych, ale raz, możesz sie w Rykach pojawić, żeby te 370 Nm grawitacyjnie sprawdzić :one:

Wiem, że nie lubisz prostych, ale raz, możesz sie w Rykach pojawić, żeby te 370 Nm grawitacyjnie sprawdzić

po co? jestem już w takim wieku że nie muszę sobie już niczego udowadniać, a jeszcze nie muszę komuś :D :one: :P;)

• 3 tygodnie później...

podbijając temat...

Nie dawno miałem okazję pojechać ze świateł za Prelude 6gen (ta ostatnia) zeswapowaną na H22A7 czyli silnik z Accorda Type R 2.2 212KM i musiałem odpuszczać gazu, żeby nie wjechać w jej bagażnik :one: Rywalem Preludy była bliźniaczka, która szła ciut lepiej ale i ja bym wciągnął.

a oto zawodnik:

http://www.mikimoto.pl/index.php?option=co...d=35:wolnossace :)

• 2 tygodnie później...
PMW pewnie niebawem zapodasz chiptuning i zacznie to jakoś się zbierać?

nie nie :) ja zawsze mody zaczynam od hamulców/zawieszenia/kół/układu kierowniczego

moc na samym końcu... samym programem można zrobić ze 180Km/370Nm bezpieczne, ekonomiczne i nie dymiące na czarno 220Km/430Nm i wszystko to na seryjnym wydechu i dolocie :D... po wydechu, dolocie z FMIC 260km/520nm ale wtedy będzie dymić :diabel2:

popieram rozpoczynanie modów od hamulców i lepszego zawiasu :one:

może i ja w tym tygodniu bedę miał mooocne hebelki

A tam lepsze hamulce w serii mają męski zapas...

U Ojca w Skodzie 1,9 TDI podniosłem moc z 90KM i 240Nm na 135KM i 330Nm chipem z allegro i wtrsykami z 110konnego ASV lata do dziś na heble nie narzeka a wóz zmienił się nie do poznania :)

To nie nissan gdzie do 200konnego sportowego turbo wozu pakują coś co mniej więcej ma sprawność tego układu ze Skodowego 90 konnego mółka traktorka :D