Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Ile czekacie na nowego QQ ?

Gość chris_voyager
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja zamawialem tez w wawie, ale u innego dealera.

Dzieki, ale skoro zamawiales tego samego dnia to tez pewnie miales upust 11% od ceny cennikowej?

Czy zalapales sie na jakas inna lepsza promocje?

Pozdr

zakup na firmę i rabat tzw. branżowy dokładnie 11,5% od ceny auta z lakierem metalic ( JMW )

ale akcesoria ( dywaniki, alarm, chlapacze ) zakupione bez rabatu, czyli wszystko się wyrównało ;)

tak naprawdę to cudów nie ma, ale jak macie czas to warto sprawdzić ofertę u kilku dealerów, i przed uzyskaniem każdej kolejnej oferty pokazać sprzedawcy co uzyskaliście u poprzedniego dealera...

Podobno w miejszych miejscowościach np w Płocku czy Białej Podlaskiej można uzyskać lepsze rabaty ( sam tego nie sprawdzałem z braku czasu ),ale tak jak pisałem na cuda bym nie liczył i trzeba dodać dodatkowe koszty dojazdu, aczkolwiek w poprzednim tygodniu widziałem nowego QQ+2 na warszawskich rejestracjach zakupionego właśnie w Płocku ( miał ramki pod rejestrację dealera z Płocka ), czyli coś w tym jest... na forum też już ktoś o tym pisał...

na moim przykładzie wygląda to tak ( termin odbioru 17 wrzesień )

- zamówienie 10 czerwiec

- in factory 15 sierpień

- na placu przy salonie 2 wrzesień

- aktualnie jest 10 wrzesień i auto czeka przygotowane do wydania ale brakuje jeszcze dokumentów akcyzowych

- czyli odbiór w nastepnym tygodniu

UPDATE:

- 10 czerwiec - złożone zamówienie

- 15 sierpień - status in factory

- 2 wrzesień - QQ stoi już na placu przy salonie( czeka na zapłatę akcyzy i dokumenty homologacyjne )

- 6 wrzesień - zapłata akcyzy przez centalę nissana do UC ( wg dokumentacji )

- 10 wrzesień - auto czeka u dealera przygotowane do wydania z zamontowanymi dodatkami itp

- 13 wrzesień - potwierdzenie zapłaty akcyzy wystawione przez UC( wg dokumentacji )

- 16 września - telefon od sprzedawcy w sprawie odbioru dokumentów do rejestracji

- 17 września - rejestracja i odbiór

podsumowanie: termin odbioru ustalony przy zamówieniu na 17 września i tak dokładnie odbieram...

------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE:

odebrany :rolleyes: jak narazie super, żona zauroczona swoim nowym pojazdem ;) , a ja mam w końcu po 3 miesiącach spokój od pytań typu "kiedy będzie", dlaczego tak długo", "zadzwoń może już jest" itp... :D

Edytowane przez tomi-ei

W ubiegłym tygodniu zacząłem szukać i dzwonić(po sprzedaży poprzedniego autka). Szukałem wersji 1.6 benzyna, I-way, z homologacją ciężarową, najlepiej na 17".

Po obdzwonieniu większości salonów w polsce - znalazł się z terminem odbioru na połowę października, w zielonej górze.

Zamówiony i czekam :)

Kurcze szybko jakoś, a na 17" mieli? Jak tak to jeszcze wersja euro4.

I za pewne-bo produkcja E5 od września i Iway wtedy na 18"

Kurcze szybko jakoś, a na 17" mieli? Jak tak to jeszcze wersja euro4.

Coz.. wyszedlem z zalozenia ze kolor moze byc dowolny, byleby nie bialy ;) (wiec jest night shade). Maja jeszcze tydzien pozniej do odbioru kolor "tytanowy". Euro4 - mi tam nie przeszkadza. Duzej roznicy nie widze :) A wolalem z wiadomych wzgledow 17", wiec.. tym lepiej.

Pozostale salony w polsce maja jeszcze qq (takie jak chcialem ;)) ale w terminach na listopad/grudzien. Zazwyczaj w kolorze nightshade (tak cieńsko schodzi?)

Myślę że w prost przeciwnie. Dealerzy zamawiają "na półkę" to co schodzi najlepiej.

Ja szukałem +2 Tekny 2.0dci 4WD w ten sposób że rozesłałem maile do wszystkich punktów w Polsce. Taką wersję zamawiają tylko pod konkretnego klienta a ze względu na kratkę nie mogłem czekać do lutego. Na szczęście po kilku dniach dostałem dwie informację o klientach którzy zrezygnowali. Jeden na śląsku a drugi w Gdańsku ale po wymarzone autko warto jechać.

Zapytania wysłałem 21 sierpnia a samochód mógłbym odebrać już pod koniec września. Tak więc warto próbować.

tadam, odebrane!!!! Wygląda cudnie!!

Trasa 300 km zrobiona zaraz po odbiorze z salonu, spisuje się super. Muzyki słucha się rewelacyjnie i w ogóle jest wygodny, chociaż przesiadałam się z samochodu wyższej klasy i większego. Trochę mam problem z przodem, bo w poprzednim aucie jest dłuższy ale powoli się oswajam. No i kamera cofania jeszcze nie robi mi nic, i tak patrzę do tyłu.

Ale wielkie lusterka to super sprawa.

No i jak wygląda cudnie w tym kolorze;)

tadam, odebrane!!!! Wygląda cudnie!!

Trasa 300 km zrobiona zaraz po odbiorze z salonu, spisuje się super. Muzyki słucha się rewelacyjnie i w ogóle jest wygodny, chociaż przesiadałam się z samochodu wyższej klasy i większego. Trochę mam problem z przodem, bo w poprzednim aucie jest dłuższy ale powoli się oswajam. No i kamera cofania jeszcze nie robi mi nic, i tak patrzę do tyłu.

Ale wielkie lusterka to super sprawa.

No i jak wygląda cudnie w tym kolorze;)

No a fotki to gdzie?

Właśnie!!!

Ale ale... :) Nie róbmy bałaganu, jakby co to fotki umieszczajmy tu. :whistle:

Edytowane przez Synkro

Ale ale... Nie róbmy bałaganu, jakby co to fotki umieszczajmy tu.

Sorki, myślałem że post meridiona zabrzmiał wyłącznie propozycją wyłożenia zdjęć w odpowiednim temacie.

Witam wszystkich !!!

Mój pierwszy post. :rolleyes2:

Ja mojego QQ zamówiłem pod koniec sierpnia. Auto ma dotrzeć do salonu na przełomie listopada i grudnia.

I-way 2.0 benzyna,4x4, kolor biały, tapicerka czarna.

Pozdrawiam

Łukasz

Zamówiony początek kwietnia (coś koło 8)

Stoi w salonie od 2 tygodni, czeka na papiery akcyzowe

Najdłuższe 2 tygodnie mojego życia :devil:

pozdrawiam

rulid

Edytowane przez rulid

Przepraszam, przepraszam poprawię się. Ale uwielbiam oglądać QQ zwłaszcza te białe i zmuszam domowników do oglądania też :0 Jeszcze 1,5 miesiąca jak ten czas oczekiwania się dłuży.

Umowa z Nissaem niestety tak skonstruowana, że można czekać w nieskończoność. W każdym razie w moim przypadku dostałem QQ idealnie w wyznaczonym terminie 15 marca zamówione - 11 maja dostarczone.

Hm..

W mojej umowie mam zapis:

"Sprzedawca zobowiązuje się do wystawienia ostatecznej faktury vat i dostawy pojazdu będącego przedmiotem umowy sprzedaży wymienionego w paragrafie 1 umowy do 17 październik 2010 za cenę modelu płatną w złotych polskich...".

I niezbyt rozumiem dlaczego mógłby odwlekać w nieskończoność. Jak na mój mały rozumek (z prawnikiem nie rozmawiałem jeszcze na ten temat) - jak sprzedawca nie zrealizuje tego paragrafu to umowa staje się niezrealizowana z winy sprzedawcy.

jak sprzedawca nie zrealizuje tego paragrafu to umowa staje się niezrealizowana z winy sprzedawcy.

i co wtedy?? jak masz wpisane zaliczka to oddają ci ją bez żalu bo klienta znajdą na auto od ręki, chyba że masz wpisane że dałeś zadatek to wtedy muszą ci oddać 2-krotność kwoty jaką wpłaciłeś, jak znam ich umowy przy obecnym popycie na QQ to masz zaliczka.

i co wtedy?? jak masz wpisane zaliczka to oddają ci ją bez żalu bo klienta znajdą na auto od ręki, chyba że masz wpisane że dałeś zadatek to wtedy muszą ci oddać 2-krotność kwoty jaką wpłaciłeś, jak znam ich umowy przy obecnym popycie na QQ to masz zaliczka.

zaliczka z procentami. Chociaż np w polodym w poznaniu była mowa o zadatku(aczkolwiek w końcu w zielonej wyszło nieco korzystniej).

Jak nie będzie - trudno, kupię jakieś inne wozidło ;) Jeszcze zostaną 2 miesiące na znalezienie czegoś innego.

Zamówiłem w dniu dzisiejszym QASHQAI w wersji TEKNA 2.0 CDI 4x4. Auto wyprodukowane zostanie w przyszłym roku. Planowany odbiór marzec/kwiecień 2011. Mam nadzieję że to dobry wybór i warto poczekać.

Witam

Auto zamówione w dniu dzisiejszym w wersji Tekna 2.0 DCI 150KM 4x4. Odbiór zgdonie umową zamówienia marzec/kwiecień 2011. Mam nadzieje że to dobry wybór i warto poczekać.

Powiem, że nie tylko w Polsce takie terminy. Na codzień mieszkam w Portugalii. Tutaj czas oczekiwania to 8 miesięcy na umowie. Może być w niektórych przypadkach szybciej(6 lub 7). Swoją drogą przy takim zainteresowaniu powinien się Nissan bardziej przykładać, szczególnie jeżeli chodzi o usługi serwisowe po sprzedaży i kontakt z klientem.

Witam

Auto zamówione w dniu dzisiejszym w wersji Tekna 2.0 DCI 150KM 4x4. Odbiór zgdonie umową zamówienia marzec/kwiecień 2011. Mam nadzieje że to dobry wybór i warto poczekać.

Powiem, że nie tylko w Polsce takie terminy. Na codzień mieszkam w Portugalii. Tutaj czas oczekiwania to 8 miesięcy na umowie. Może być w niektórych przypadkach szybciej(6 lub 7). Swoją drogą przy takim zainteresowaniu powinien się Nissan bardziej przykładać, szczególnie jeżeli chodzi o usługi serwisowe po sprzedaży i kontakt z klientem.

Chyba pobijesz rekord w czekaniu na QQ na tym forum - około pół roku - trochę długo

- średni czas oczekiwania w PL jak do tej pory to około 3-4 miesięcy...

Edytowane przez tomi-ei

Chyba pobijesz rekord w czekaniu na QQ na tym forum - około pół roku - trochę długo

- średni czas oczekiwania w PL jak do tej pory to około 3-4 miesięcy...

Możliwe, ale zapomniałem nadmienić, że zależało mi na aucie wyprodukowanym po 1 stycznia. Może to też jest przyczyną.

Początkowo też miałem czekać do marca czy kwietnia chcąc model z data produkcji po 1 stycznia, sprzedawcy mówili mi że i tak chcąc Qashqai'a z 2.0 dci to i tak na ten rok nie będzie dostępny, okazało się że ta sama firma tylko w drugiej siedzibie może mi sprzedać 1 takie auto tylko już z zablokowanym lakierem i wnętrzem skórzanym z odbiorem w październiku.

Długo zwlekałem z zamówieniem bo od maja. Zamówiłem we wrześniu jakoś 23/24 a odbiór początkowo miał być na grudzień ale okazało się że jest przewidziany przyjazd 5 listopada w transporcie czyli ok 20 podobno będzie można go odebrać zarejestrowanego z zamontowanymi przez salon światłami do jazdy dziennej i alarmem możliwe ze jeszcze dołożę czujniki parkowania przód i tył bo kamerce nie za bardzo ufam.

Ciekaw jestem ile czasu fabryka montuje takie auto a ile czasu potrzebują na jego przywiezienie do Krakowa? Czy może być tak że zjedzie z linii produkcyjnej i odrazu go zapakuja na lore i do polski ?

Zacząłem czytać forum dopiero po zamówieniu i powiem wam szczerze, że miałem z 2 noce nie przespane i walczyłem z myślą czy nie zrezygnować z zakupu.

A odbierać będę Qashqai'a; silnik 2.0 dci; napęd 2WD; wersja TEKNA; kolor Tytanium; Felgi 18" na lato a na zimę możliwe że 17" Momo albo 16"(w zależności od funduszy)

A dlaczego chciałeś zrezygnować ?

- tyle się naczytałem na forum negatywów, że aż mnie głowa rozbolała (co prawda po to jest forum żeby rozwiązywać problemy ale też po to żeby się dzielić pozytywnymi aspektami co się podoba - bo z jakiegoś powodu ktoś to auto wybrał)

- dowiedziałem się też przez forum że nissan co chwile wprowadza jakieś zmiany i o przypuszczeniach takich - np. że od 2011 roku mają coś przemodelować i wstawiać fabrycznie światła do jazdy dziennej czy wstawiać biksenony po mimo tego że zrobili już lifting.

Obecnie już czekam na zamówione autko i jak faktycznie wprowadza zmiany na początku 2011r o jakich mowa w którymś tam temacie to trudno. Zaczynam mieć wrażenie że z samochodem jak z komputerem co 3 miesiące wychodzi nowszy model.