Author53 Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Tak wersja od dilera Mógłbyś zrobić mi zrzut z kompa plików, które się znajdują na karcie? Adres E-mail podaje na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kules Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Czyżbyś podejrzewał, że twoja karta E z innego źródła różnił się od wersji "dilerskiej"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 (edytowane) Czyżbyś podejrzewał, że twoja karta E z innego źródła różnił się od wersji "dilerskiej"? Nie. Zrobiłem, z pożyczonej na chwile karty, obraz 1;1 i chyba cos namieszałem przy dalszej obróbce. Niestety dostęp do karty :matki: będę miał dopiero za tydzień Dziękuję kolegom Jasonos i Karas 007 za .......... obiecaną pomoc . Dobrze jak można na kogoś liczyć. Stare przysłowie mówi ......... "jak umiesz liczyć .........". Dałem sobie juz rade z problemem. Szerokości panowie. Edytowane 23 Września 2012 przez Author53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas007 Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Nie. Zrobiłem, z pożyczonej na chwile karty, obraz 1;1 i chyba cos namieszałem przy dalszej obróbce. Niestety dostęp do karty :matki: będę miał dopiero za tydzień Dziękuję kolegom Jasonos i Karas 007 za .......... obiecaną pomoc . Dobrze jak można na kogoś liczyć. Stare przysłowie mówi ......... "jak umiesz liczyć .........". Szerokości panowie. Widzę ,że jesteś strasznie niecierpliwy, pisałem ,że w piątek lub sobotę siądę do tego. Jeśli jeszcze nie podesłałem to najpierw wypadało by napisać maila z pytaniem na jakim etapie jestem ,a nie od razu wylewać żale na forum. Jak w taki sposób kolega podchodzi do tematu to faktycznie .... szerokości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcome Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Ja mam do zbycia Kartę D jak ktoś reflektuje to na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chesteros Opublikowano 7 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 (edytowane) Ja z samochodem kupionym z końcem pażdziernika mam wersję E. Mam pytanie do zaznajomionych z NC. Czy można zapisać pozycję HOME jako pozycję, w której aktualnie się znajduję, a nie poprzez wyszukiwanie miejscowości itd.? I jeszcz jedna rzecz - czy za każdym razem po włączeniu NC muszę na ekranie zaakceptować jakis komunikat? można to jakoś wyłączyć? Edytowane 8 Listopada 2012 przez chesteros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pi.otr Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Niestety nie. Też próbowałem ale mi nie wyszło. Jak masz nową mapę mógłbyś sprawdzić czy w W-wie jest już uwzględnony - most północny i S8 do A2? Jak rozmawiałem z moim sprzedawcą to powiedział że na razie nie warto zmienić mapy z D na E. Dużo zmian w na mapie Europie niewiele w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny-kat Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Witam czy waszych nowych nawigacjach jest meni polskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubik77 Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Witam czy waszych nowych nawigacjach jest meni polskie Nie ma języka polskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Sluchajcie mam pytanko , jestem swiezym posiadaczem Qashqaia 1.6 benzynka z konca 2011 roku samochod nie ma fabrycznie nawigacji ale chcialbym ja zalozyc widzialem ze sa do kupienia na allegro pytanie tylko czy polega to tylko na wyjeciu tego radia co mam i zamontowaniu tego z duzym wyswietlacze z nawigacja czy trzeba cos wiecej kombinowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcome Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 kolego zastanów się nad zamienikiem blaupunkta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
likosar Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 ja kupiłem 15 grudnia 2012 Qashqaia 1.6 benzyna y-way, ale nawigacja nadal sprzedawana jest bez języka polskiego a zatem poczciwa nawigacja MIO C-725 jest o niebo lepsza od tego złomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dino55 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 (edytowane) Nawet nazwa modelu bywa zbyt trudna... Edytowane 22 Grudnia 2012 przez dino55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chesteros Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Nawet nazwa modelu bywa zbyt trudna... he he. przecież pisze nad Jego awatarem "nie bić jestem nowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pi.otr Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Nawigacja jaka jest taka jest. Niektórzy i takiej nie mają. Ja osobiście używam wyłącznie jako użądzenie do ostrzegania. Po wgraniu punktów POI gdy zbliżam się do fotoradarów, niebiezpiecznych miejsc mam ostrzeżenie na wyświetlaczu. A POI aktualizuje co najmniej raz w miesiącu bo w W-wie to co krok nowy stały fotoradar. W nissanie aktualizacja map wyłącznie raz w roku, a kiedy wyjdzie to już jest nie aktualna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lekimai Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 W Radomiu u dealera jest nowa karta za jedyne 900zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chesteros Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 W Radomiu u dealera jest nowa karta za jedyne 900zł. Nowa. tzn.? Jaką literą oznaczone mapy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcome Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 W Radomiu u dealera jest nowa karta za jedyne 900zł. na allegro za 300 kupisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Na Allegro jest najnowsza mapa za 300 PLN ale to nie jest oryginał Ktoś robi wycinkowy zrzut z mapy wydawanej na płytach CD przez RENAULT i opanował wgrywanie ukrytych sektorów na SD. Porównywałem obie mapy i ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 ...... Mógłbyś rozwinąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finchy Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Mógłbyś rozwinąć? Dokładnie Author53, mogłbyś rozwinąć? Czy porównywałeś np wersje E z alledrogo i tą oryginalną? Skoro ktoś rozgryzł zabezpieczenia oryginału to nie widzę sensu, żeby ten ktoś wrzucał tam jakieś śmieci. Ja się skłaniam bardziej do tego, że zabezpieczeń jednak nikt nie rozgryzł (bo na sieci już dawno by było gotowe rozwiązanie), a są to oryginalne karty niekoniecznie z "prawego" źródła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 (edytowane) Nie wiem co tu rozwijać? Tak jak napisałem wcześniej porównywałem obie mapy. Wielkość i ilość plików na obu mapach (oryginał - kupiona z Allegro) różni się. Nic nie napisałem o złamaniu zabezpieczeń. W ukrytych sektorach jest prawdzopodobnie "COŚ" co pozawala ta mape czytać przez NC. Zabezpieczeń przed kopiowaniem karty nie ma. Nie mozna natomias skopiowac prawidłowo sektorów ukrytych bo po kopiowaniu ich liczba nie zgadza sie z oryginałem Edytowane 12 Stycznia 2013 przez Author53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubik77 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Koledzy, chciałem dodać sobie do nawigacji punkty POI a dokładnie fotoradary. Z tego co wyczytałem w instrukcji "nissan maual poi" mamy dwa foldery punktów POI. Jeden to Warning POI i tutaj dodawane są pliki z rozszeżeniem "ntq" Drugi to My POI i dodawane pliki "csv" Ze stronu ump.waw pobrałem pliki csv dla POILoader i dodałem do Downolad My POIs Now, jednak po tej operacji nie widzę na ekranie wczesniejszej "zakładki" POI Warning. Coś chyba namieszałem ale nie wiem co. Zawsze na ekranie nawigacji przed jej włączeniem było to pouczenie że obsługujesz ją na własna odpowiedzialność itp i trzeb było wcisnąć przycisk akcept. Teraz po włączeniu silnika odrazu staruje navi bez tego komunikatu. Czy ktoś może mi pomoc i powiedzieć co poszło nie tak i jak przywrócić tą zakładkę POI Warning na ekranie nawigacji. I przy okazji czy może krok po kroku napisac jak i gdzie wszystko zgrać i wgrać POI fotoradarów do nissan conect. Zdjęcie na którym brak zakłądki POI WARNING Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek2912 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 witam czy ma już ktoś wersje F mapy, ja z nowym autem odebranym 25 czerwca dostałem wersje E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pejta Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 witam czy ma już ktoś wersje F mapy, ja z nowym autem odebranym 25 czerwca dostałem wersje E Trudno mieć coś co jeszcze nie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi