Author53 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Odbyłem podóż do Chorwacji,miałem ze sobą Hołka,ale jechałem na NC2 i powiem Wam,że prowadziła bez problemu.Nawet jazda po wsiach HR odbywała się bez problemu. Od kilku lat jeżdżę na Bałkany. Do Chorwacji też i nigdy nawigacja NC mnie nie zawiodła, a AutoMapa tak. Ustawiłem NC i AM na podobne parametry i AM zgłupiała. Prowadziła mnie przez takie dziury, że gdyby nie to, że byłem pewien, że nie leciałem na Księżyc powiedziałbym "Houston, mamy problem ....". Jechałem przez czynne kamieniołomy, jakieś mokradła ....... W kraju też kilka razy AM prowadziła mnie w ulice ze znakiem zakazu wjazdu. Tak było wczoraj w Opolu a mapę mam najnowszą wersja 1.7.1 (0492). Europa 1404. Być może w kraju NC się nie sprawdza, ale znajomość głównych miast w swoim kraju nie jest chyba wstydem a o resztę można dopytać. Do każdej navi trzeba podchodzić zdroworozsądkowo. To tylko gadżet, choć jak patrzę na to co się dzieje to dochodzę do wniosku że rośnie nam społeczeństwo jednokomórkowców, a dotyczy to przede wszystkim kobiet. Wchodza na pasy z wózkiem, bezposrednio pod nadjżdżajacy samochód bo czym sa zajęte? Tak!!! Komórka w ręce i SMS'ki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciu Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 To dobre wieści Jacko29. Też planuje wyjazd do Chorwacji i miałem obawy czy NC2 da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 (edytowane) Ostatnio tez babkę policja szukała na środku poligonu jak sie wybrała na wakacje bo zaufala navi i wjechała w polna drogę. Tak sie zastanawiam czy czasem to nie był connect bo ona lubi takie wypady nam serwować. Pozatym to jedyny plus ze za granica działają komunikaty drogowe i to jest największy plus tego systemu bo w PL po prostu nie ma co temu systemowi ufać Edytowane 24 Czerwca 2014 przez Dareq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rulid Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Czy w NC2 działają komunikaty TMC ? (oczywiście w Polsce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Tmc w Polsce jest dostępne w niektórych obszarach i tylko przez fale fm jeśli sie nie mylę wiec nc nie obsługuje. Lexus ma taka opcje w swoich navi ale Nissan nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rulid Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Tmc w Polsce jest dostępne w niektórych obszarach i tylko przez fale fm jeśli sie nie mylę wiec nc nie obsługuje. Lexus ma taka opcje w swoich navi ale Nissan nie Dzięki za odpowiedź, o Lexie wiem ustawiasz dostawcę na RMF i działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arky69 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Witam Od niedawna użytkuję NC- mam Qashqai-a z 2010 roku. Jestem załamany tą mapą- byłem w Poznaniu- to nie mogłem na tym czymś ustawić ulicy-bo jej nie było. Trochę mnie to załamuje, a najbardziej, że nikt (tak bynajmniej opisujecie) nie potrafi tego ruszyć. Najgorsze jest że Nissan zdziera za aktualizację i podobno stan jest sprzed ponad roku Czekam z niecierpliwością na sygnały na forum. Jak ktoś ma aktualną bazę fotoradarów i POI to proszę o plik- nie za bardzo orientuję się w tych rzeczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusDE Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 (edytowane) Na Polskę to nawet TomTom kuleje (porównaj wielkość pliku polski i Niemiec ) a Ty chciałbyś żeby jakaś dedykowana firmowa mapa działała jak AM. Ani w Audi za 150 tys ani w BMW za 250tys te mapy nie będą chodzić tak jakbys sobie tego życzył. Za granicą to co innego, mapy są w miarę możliwości dokładne. Nie pozostaje nic jak telefon na szybę i AM polska Edytowane 28 Czerwca 2014 przez kajusDE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arky69 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 No niestety tak to właśnie jest, a wynika to z faktu, że producemci samochodów traktuja Polskę po macoszemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pejta Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Najgorsze jest że Nissan zdziera za aktualizację i podobno stan jest sprzed ponad roku. Stan jest sprzed prawie 2 lat (III kw. 2012), a zdziera naprawdę słono. Skoro Nissan tyle "wziął" od Renault to dlaczego nie skorzystał z ich nowego systemu R-Link, który został uznany (przez SBD) za najlepszy w Europie system multimedialny. Najlepsze to, że tam mapy kosztują niecałe 300 zł, a nie jak w NC 900 zł. Chyba najgorsze jest dla posiadaczy NC, że Here wydał "nowe" mapy dla NC2 (totalnie mieszając w oznaczeniach - jest ich kilka), natomiast dla NC chyba nie zamierza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Polecam artykuł w nowym auto świat o nawigacjach. Nc2 jednak noe jest najgorsza na rynku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziemek Opublikowano 7 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Rano wróciłem z Chorwacji, wracałem zwiedzając Austrię i Bawarię. Bez problemów. Pod Monachium jak auta stanęły w 17km korku, sprawdziłem co pokaże komórka. Trasa i czasy przejazdu różnią się 1 minutę! Jest dobrze, prowadzi jak po sznurku- nawet bez problemu znalazł ,,Hangar nr. 7" w Salzburgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciu Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Ziemek, to dobre wieści. Sam jestem przed podróżą do Chorwacji i zastanawiam się czy samo NC2 wystarczy, czy też zabezpieczyć się jeszcze inną nawigacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seta21 Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 NC 1.0 była faktycznie duuuzo gorsza. Mapa w NC 2 jest o wiele bardziej szczegółowa i dokładna. testowałem ostatnio na trasie z pipidówki pod Toruniem do pipidówki pod Lublinem. Kontrolnie miałem Yanosika (you know what I mean) - nie widzę różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miralon Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Mówisz o zawartości map czy o algorytmach wyznaczania tras? Bo mapy są pewnie o rok lepsze od tych które mam u siebie w NC1. Bardziej niż zawartość map doskwiera mi słabość stosowanych algorytmów wyznaczania tras, które są często nie tylko nioptymalne ale wręcz pozbawione sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Koledzy zakupiłem w czerwcu auto z wersją mapy na rok 2013 jest szansa abym otrzymał aktualizacje 2014 za darmo ? Co Wy na to ? Pisać do Nissana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Spróbować zawsze mozna ale szanse marne. Lepiej bylo przy odbiorze przycisnac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukent Opublikowano 17 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Witam, Od kilku dni jestem posiadczem QQ z 2010 roku. Pierwsze co sprawdziłem to nawigacja - mam niestety wgrane mapy z roku produkcji auta czyli 2010... zacząłem więc przeczesywać internet i na zagranicznych portalach aukcyjnych znalazłem sprzedawane karty SD równiez z aktualnymi wersjami map (2013/2014). W związku z tym, że ich ceny sa atrakcyjne i oscylują w granicach 100-120$, a jak rozumiem update w ASO to koszt około 800-900 PLN mam pytanie - czy ktoś kupował moze taką kartę za granicą i robił update swojej navi? Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusDE Opublikowano 18 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 A dlaczego akurat za granicą? Mieszkasz tam i jest ci wygodniej tak? Na alledrogo napewno tez znajdziesz i zapewne taniej jak te 100$. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukent Opublikowano 18 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Na naszym rodzimym portalu na ten moment są, ale takie jak i ja mam (2010 rok), na ibaju są dostępne mapy w wersji 2013/2014 r. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pejta Opublikowano 18 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Nie wiem jak,ale upewnij się, że karta 2013/2014 będzie pasować do Twojego NC. Auto z 2010 r. ma LCN1 i tu pojawia się problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusDE Opublikowano 18 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 (edytowane) A to nie to? http://allegro.pl/nissan-connect-1-sd-karta-map-nawigacja-2012-2013-i4412250839.html Albo to http://allegro.pl/nissan-connect-2-karta-sd-2013-mapa-polska-europa-i4420933376.html w oznaczeniach się słabo orientuje i nie wiem która jest do twojego a poza tym to pytanie czy w ogóle wyszła mapa na 14 rok? A ta z zagranicy będzie działać. Edytowane 18 Lipca 2014 przez kajusDE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pejta Opublikowano 18 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Pierwszy link jest dobry tylko z mapami 2012/2013, a @Lukent chce 2013/2014 (i tu jest problem). Drugi link jest dla NC2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 18 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Pierwszy link jest dobry tylko z mapami 2012/2013, a @Lukent chce 2013/2014 (i tu jest problem). Drugi link jest dla NC2. Wiadomość z wczorajszego dnia jak byłem na przeglądzie. Pokazały się mapy u dilerów 2013/2014 do NC ale po kilku dniach zostały wycofane ze sprzedaży. Miały błąd. Nie pokazywały położenia samochodu w czasie rzeczywistym. Po przejechaniu 30 km mapa pokazywała pozycję samochodu z przed 30 km. Takie tam 30 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukent Opublikowano 19 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Dzięki za wieści Zatem pozostaje poczekać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi