Author53 Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 i zachęcam wszystkich użytkownikow nawigacji którym przeszkadza brak polskiego menu do przyłączenia sie do "walki" Obawiam sie, że sprawa jest przegrana. Co, do np. instrukcji obsługi w obcym języku to regulują ten problem odpowiednie przepisy, a obowiązek ten wynika z art. 3 ust. 6 w związku z art. 3 ust. 5 ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz zmianie kodeksu cywilnego. Natomiast, co do urządzeń to nic mi do głowy nie przychodzi, ale jeśli jest szczegółowa instrukcja w języku polskim do urządzenia to uważam, że mogą być problemy z dochodzeniem roszczeń. Oczywiście problem należy eskalować, ale od dobrej woli producenta zależy czy wprowadzi, PL do menu. Można jeszcze próbować podczepić sie pod brak wyszczególnienia w ofercie sprzedaży języków obsługiwanych przez navi, ale to cienka linia. Ogólnie wiadomo (net, prasa) że navi w QQ nie ma polskiego menu. Jeśli sie mylę to może ktoś tu mnie "wyprostuje". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertz68 Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Odebrałem mojego QQ z salonu Fiałkowskiego w zeszłym miesiącu. Mi nic nie obiecywano i wiedziałem że nie będzie języka polskiego tak więc jak na razie nie mam NIC przeciwko salonowi ale chętnie dołączę się do pozwu zbiorowego przeciwko firmie Nissan bo nie dość że jest to skandal to chyba nawet łamią prawo? Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lutenet Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 czyli np. do Chorwacji do której jadę 9 lipca nie dojadę z connectem musze kupić mapę książkową i zaplanować trasę He He. no tak to się może gdzieś na trasie będziemy widzieć bo ja gdzieś koło tego dnia będę wracał z Chorwacji. Ale na NC wcale nie mam zamiaru polegać bo mam Automapę oraz mapy z neta. Ale co racja to racja. W dobie takiej elektroniki, gdzie konkurencja uaktualnia mapy samochodowe praktycznie co kwartał albo i szybciej, tak Nissan ma z tym wielkie problemy. Widocznie nie zależy im na tym jak i na innych rzeczach i duperelach (typu tapicerka na fotelach czy też inne brakujące schowki). Po prostu wnioski użytkowników mają gdzieś. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajot04 Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 (edytowane) .... Dalszymi krokami będzie opisanie tej sytuacji do wszystkich gazet motoryzacyjnych wydawanych w Polsce, oczywiście tych najbardziej poczytnych oraz zgłoszenie tej sprawy do TVN Turbo- już jestem po wstępnej rozmowie z panem prowadzącym program, także jest duża szansa na ruszenie tego tematu, także miły pan kierownik z salonu zostanie dodatkowo zareklamowany. Na pewno się ucieszy z wizyty kamer telewizyjnych. Także czekam na wasza odpowiedź w sprawie zareklamowania samochodu, może ktoś jeszcze ma podobny problem. Ludzie nie po to wydawaliśmy przeszło 70.000 zł, że by dopłacać za nawigację i menu obsługi w obcym języku. Pozdrawiam wszystkich serdecznie. byli tacy co wydali 110 i też nie mają PL. Nie sadzę, aby TVN Turbo spędziła sen z powiek Nissanowi, gdzie na QQ czeka się i trzy miesiące. Powszechnie wiadomo, że ŻADNA fabryczna nawigacja nie ma szans na polskim rynku z nawigacjami oferowanymi na tym rynku w wolnej sprzedaży - inne samochody/marki mają jeszcze gorzej. Walczyć można, ale chyba przy odbiorze samochodu coś się podpisuje...? że się wie co się bierze ? no to raczej te 100 wygranej nie jest takie stuprocentowe. Słowo kierownika nie ma tu absolutnie żadnego znaczenia, bo jest wyłącznie "wirtualne". Co do map - oczywistym jest, że to nie Nissan je robi tylko są to dedykowane produkty znanych marek - nie wiem jak w NC, model QQ z navi "u góry" ma system NAVTEQ - Xanavi - wystarczy sprawdzić na stronie producenta czy są nowe mapy i ile kosztują - i samemu wyciągnąć wnioski - że to niestety kosztuje w całej Europie i nie ma powodu dla którego w Polsce miałoby być darmo - Xanavi - Nissan No i najważniejsze chyba -podstawą dobrej nawigacji są dobre czytelne komunikaty w polskim języku - a na to to już bym nie liczył, po prostu fabryczne nawigacje należy w Polsce traktować z przymrużeniem oka, to nie Nissana wina, że taki bidny kraj nie stanowiący żadnego większego rynku zbytu, więc większość producentów ma nas w d... Edytowane 6 Maja 2011 przez kajot04 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ireneusz66 Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 ...a mam pytanie ...czy kupując QQ powiecmy Tekna mam mozliwosc kupienia bez NC? bo jeżeli tak jest ze moge z niej zrezygnowac to OK ale jezeli producent "wciska"mi ja?... i to jeszcze w obcym języku?...i kaze sobie za te przyjemnosc słono płacic??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość janek38 Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 (edytowane) Witam w pakiecie Tekna NC poprostu jest to tak jakbys chcial zrezygnowac z klimy automat a zamowil manual do tej wersji.Raczej nie do przejscia ale zapytaj u swojego dostawcy:)pozdrawiam.P.s to tak jak ja chcialem i-way doposazyc w BOSE niestety nie do przejscia na poziomie serwisu nissan Edytowane 7 Maja 2011 przez janek38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ireneusz66 Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 czy ktoś ma zamonotwane w QQ zamiast NC dedykowane Navi-Media ? http://www.navi-media.com/ jp [/quot odświeże temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 ...a mam pytanie ...czy kupując QQ powiecmy Tekna mam mozliwosc kupienia bez NC? bo jeżeli tak jest ze moge z niej zrezygnowac to OK ale jezeli producent "wciska"mi ja?... i to jeszcze w obcym języku?...i kaze sobie za te przyjemnosc słono płacic??? Nie ma takiej opcji. Nikt nie będzie przestawiał linii montazowej na takie jednostkowe zamówienia. Jesli masz niższą wersje i chcesz doposazyć, a jest to do kupienia w detalu to możesz sam lub w serwisie ale odwrotnie jest to nie do przeskoczenia. Co to by sie działo. Panie by zamawiały prawe siedzenie w kolorze różowym a lewe w czerwieni. Prawe szyby przyciemniane a lewe nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marycha Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 witam, zamiast oryginału i późniejszych problemów z aktualizacjami map polecam: http://www.witson.com/en/displayproduct.html?proID=100440083 Jest to stacja multimedialna wielkości 2 DIN, dedykowana do poniższych modeli Nissan-a: NISSAN QASHQAI(2007-2010) NISSAN X-TRAIL(2001-2010) NISSAN Tida(2004-2010) NISSAN PATHFINDER(2005-2010) NISSAN PATROL(2004-2010) NISSAN JUKE Radio posiada następujące funkcje: • Ekran o szerokości 6.2" i rodzielczości 800x480 - doskonała jakość oglądanych filmów • Dotykowy ciekłokrystaliczny panel - w intuicyjny sposób pozwala na przełączenie muzyki czy filmu, bądź zmianę ustawień • Obsługa w języku: Polskim, Angielskim • Ustawianie obrazu - koloru, kontrastu, nasycenia • Wejście USB - umożliwia czytanie dowolnych plików CD,VCD, DVD,DviX, AVI,PCM,WMA,ASF,WMV,MP3,MP4,JPEG • Możliowść podłączenia a także obsługa iPoda poprzez ekran odtwarzacza • Dwa wejścia na karty SD jeden do GPS drugi dla dowolnej zawartości. • CAN-BUS - sterowanie radia przyciskami z kierownicy • DVD - Czyta wszelkiego rodzaju płyty CD, DVD, CD-RW, DVD-RW, VCD, DVD+R • Odtwarzacz filmów DVD kompatybilny z plikami Video - ASF/AVI/WMV/DivX oraz formatem graficznym JPEG • Tuner radiowy AM/FM z pamięcią oraz funkcją RDS • Bluetooth - odbieranie/wybieranie rozmów telefonicznych za pomocą radia na panelu TFT • Możliwość podłączenia kamery cofania • funkcja Dual z**e - możliwość użytkowania dwóch stref z menu: słuchanie muzyki z karty oraz korzystanie z GPS • GPS - wbudowany moduł nawigacji z platformą WINCE 5.0 • GPS obsługuje praktycznie wszystkie mapy dostępne na rynku tj. Tom-Tom, Route66, iGo, Garmin. Również mapy 3D • MP3 - odtwarzacz plików muzycznych • Mikrofon - wbudowany z przodu cena 1550 PLN z kosztami wysyłki Dla pierwszych 5 osób dedykowana kamera cofania montowana w miejsce oświetlenia tablicy w cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurt Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 chętnie wezme wraz z montażem(Warszawa,Ząbki) - jestem pierwszy więc zapraszam w celu omówienia do prywatnej dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszN Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Również jestem chętny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakis Opublikowano 11 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 (edytowane) Jak ktos chciałby sie pobawić w kopiowanie swoje karty z mapą to programem MagicISO można zrobić obraz karty Edytowane 11 Maja 2011 przez kakis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajot04 Opublikowano 11 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Jak ktos chciałby sie pobawić w kopiowanie swoje karty z mapą to programem MagicISO można zrobić obraz karty obraz karty to nie problem - ale czy ta karta chodzi w innej navi ? Jednak nawigacja z dvd - Xanavi Navteq jest łatwiejsza do zupgreadowania... tzn, może nie tyle łatwiejsza, co więcej szans na nieco tańszy soft niż 1500 zł, choć może nie do końca zgodnie z litera prawa autorskiego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sceptyk Opublikowano 11 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 (edytowane) obraz karty to nie problem - ale czy ta karta chodzi w innej navi ? Niech chodzi jako duplikat oryginału to będę zadowolony. Po odebraniu auta zglosiłem problem zrobienia duplikatu dla bezpieczenstwa danych w centrali w Budapeszcie. A jest to legalne. Nic z tego, zgubisz- płać, utracisz dane (słońce, woda)- płać i płacz. Edytowane 11 Maja 2011 przez sceptyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tosiekk Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Koledzy jaka jest w tej chwili najnowsza wersja karty do NC ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sstrzala Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Witam, może jest ktoś zainteresowany oryginalna karta sd 25920BH00C, cena 140 zł. S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huling Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 A jaka jest na niej wersja mapy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sstrzala Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Karta z najnowszym softem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierki2 Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Z najnowszym tzn.? Ost. aktualizacja 2010? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sstrzala Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Tak-2010, to ostatnia wersja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszek Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 sd2-NISSAN-CONNECT_2010_EUR v7 Worm: sd2-NISSAN-CONNECT_2010_EUR v7 DT-Title: Europe 2009.3 Project-Bez: Nissan EUR LCN1 2010 Project-Info: DS-Info: Nissan EUR LCN1 2010 F2 NAV-Server: DI_SWNAVI7.5 C4P17 Boot-Reg.: Default-Sprache: --- Sprachen: english dutch french german italian portuguese russian spanish turkish OB-Voice: - keine - Nav-Data (knit): Link_N12I10M8T8/nav2-NT_EUR_2009.3_LG12/v5 Map-Data (knit): Link_N12I10M8T8/map2-NT_EUR_2009.3_MK8/v3 WorldMap (knit): Link_N12I10M8T8/map2-NT_EUR_2009.3_MK8/v3 Nav-Data (unknit): - keine - RF-Data: - keine - SDB-Data: - keine - SDN-Data: - keine - TMC (CCP): 409ff-5.7 a01ff-2.1 601ff-2.2 817ff-jul-06 225ff-2.41 d01ff-8.0 f30ff-8.0 c10ff-5.1 301ff-0 e17ff-2.0 501ff-2.2 617ff-1.42 909ff-9.0 e33ff-2.1 f49ff-1 C-Date: 26.03.10 (12) I-Date: Comp: SCCS-Vers 4.37.1.9 02-09-10 Img: ortsb-Voice: --keine-- mam ta wersje i moge podac link ....lub w szczecinie przesle za dar...... pozdrawiam Ianuszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ziolklu Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Jak sie okazuje problem wyszukiwania ulic wystepuje nie tylko dla map Polski. Mieszkam w Portugalii i przykladowo ulica na ktorej mieszkam nie istnieje wg wyszukiwarki. Dziwnym trafem podjezdzajac pod dom na mapie jest naniesiona. Wg mnie ogromy BUG w systemie. Czy komus z Was udalo sie cos wywalczyc po walkach z dealerem/centrala w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechia Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 W dniu dzisiejszym na wyświetlaczu nc zobaczyłem wiadomość: http://imageshack.us/photo/my-images/709/nissanconectnawigacja.jpg/ Ciekawy jestem czy ta aktualizacja jest z językiem polskim? Trzeba będzie to sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sceptyk Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 W dniu dzisiejszym na wyświetlaczu nc zobaczyłem wiadomość: http://imageshack.us/photo/my-images/709/nissanconectnawigacja.jpg/ Ciekawy jestem czy ta aktualizacja jest z językiem polskim? Trzeba będzie to sprawdzić. A w jaki sposób ta wiadomość została dostrczona do NC? Sygnałem GPS, RDS? Przed 2 mies. serwis twierdził, że nie ma i nie będzie nic nowszego w najbliższym czasie od wersji z 2010. Nad j.polskim nie pracują :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechia Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 A w jaki sposób ta wiadomość została dostrczona do NC? Sygnałem GPS, RDS? Przed 2 mies. serwis twierdził, że nie ma i nie będzie nic nowszego w najbliższym czasie od wersji z 2010. Nad j.polskim nie pracują :-( Też nie mam pojęcia -chyba że wprowadzono podczas przeglądu po 1 roku eksploatacji mojego QQ który został zrobiony 21.05.11. Nie twierdzę że to będzie wersja z językiem polskim ,tylko wcześniej były wzmianki nawet chyba na forum o takiej wersji w okresie letnim. Jeszcze nie miałem czsu skontaktować się z serwisem ale sprawdzę to w następnym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi