lemmy69 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 (edytowane) to była próba ... liczyłem, ile znaków się zmieści ... edytor jest węższy od gotowego tekstu, a chciałem coś w rodzaju tabeli zrobić na edytorze mieści się 129 znaków w wierszu ... policzyłem Edytowane 14 Kwietnia 2014 przez lemmy69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 (edytowane) Wniosek - masz do odwiedzenia gazownika żeby poustawiał jak należy. Edytowane 14 Kwietnia 2014 przez Dżem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 jest jeszcze jeden plus "automatu" .... można trzymać rękę na wajsze ( ) od biegów ... ale po co ? a najlepszy numer był jak podłożyłem sobie lewą stopę pod pedał hamulca i musiałem przyhamować .... pojawił się dylemat ... stłuczka czy cała stopa no i w nieśmiganych trampkach byłem ... jakoś się udało Wniosek - masz do odwiedzenia gazownika żeby poustawiał jak należy. a po co ? ma być moc... rockandroll ... a nie pitu, pitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Nie powiedziane że mocy nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 sporo daje stożek chyba, bezpośrednio przed przepływką i zasysa calą powierzchnią a nie przez puchę i fi 60 ... ale zakładam teraz standardowy dolot powietrza to będę miał porównanie no i w końcu snorka podłączę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Ty lepiej pasek wymień na początek :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 no sie rozumie, wiskozę założyłem wczoraj żeby zobaczyć jak to to działa i pasuje ( lift budy) , teraz muszę znowu wszystko zdjąć ... uszczelniacze na głowicach też wymienię, ale na wale odpuszczam bo musiałbym chyba pompę oleju odkręcać ... chore to trochę, no i standardową puchę z filtrem zamiast stożka jeszcze montuję to od razu snorka podłączę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 (edytowane) wydech w 4 miejscach perforowany ... podkładu lepszego nie znajdę Edytowane 14 Kwietnia 2014 przez lemmy69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qubuś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 (edytowane) dobra sprawdzałem u siebie i przy 100km/h opona BFG AT 30'' autko paliło 8l ON co moim zdaniem jest zaje.... wynikiem. Na poligonie drawskim przy przejechanym dystansie 150km (50 dojazdówka) przy obstawie rajdu Baja Drawsko spalałem 13l ON na 100km, dużo piachu i but z 2. Całkiem spoko Edytowane 14 Kwietnia 2014 przez Qubuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 A ja się bałem ciężkiego ateka BFG. Mnie tyle na szosówkach spala w podobnym teście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 stresujesz mnie tylko .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Potrafi zepsuć humor przed świętami. Fura oszczędna, zawijaj z nami na majówkę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 myśle intensywnie ale to pół pensji pójdzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 dario88 namawiam. Ale Ciebie też bym Hubert chętnie zapoznał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek997 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 problem z terranem 2.4 b+g założony nowy parownik do gazi i wszystkie filtry samochód po mieście pali 22/100 w terenie z blokadami okolo 40co może być tego przyczyną gaz ustawiany i wszystko sprawdzonena benzynie znowu straszny muł i auto nie chce nic a nic jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Radek napisz dokładnie, czy mam rozumieć że na gazie przy spalaniu 22l idzie jak przeciąg a na benynie nie jedzie, a może i na gazie i na benynie nie jedzie. Jak długo masz to auto, może powinieneś się przyzwyczaić do terrano. Ja po miesiącu zrozumiałem że terrano to nie osobówka, że czasami podskoczy, że czasami się buja, czasem i opona zapiszczy, coś zatrzeszczy. Nie myśl że na ciebie naskakuje, poprostu znam to z autopsji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek997 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 właśnie że przy spalaniu tych 22 to jest straszny muł a na benzynie to pod wiekszą górke trzeba do 1 zejsc bo jest taki słabyi ja wiem że to będzie nie zbyt szybkie i mocne auto ale na to trochę koni myślę że powinno trochę lepiej jechać a tym bardziej mnie palićw zimie przy ciągłej jeździe na napędach dochodziło do 32l/100teraz sprzęgiełka wyłączone i spalanie nadal według mnie za duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 a jakie masz kapcie? bo gazożerny jest jak mój, tyle że ja na AT-kach 31x10,5 no i "czy zero" stronę wcześniej porównanie wstawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek997 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 koła mam 32x11.50przez koła też napewno pali wiecej i strasznie gazem śmierdzi z tłumnika czyli jest tak jakby nie przepalał może być wina gaźnika lub jakaś nieszczelność w dolocie powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 po pierwsze ... całkiem odłącz gaz, tak jakbyś go nie miał... doprowadź go do normalności na benzynie i dopiero lpg dostosuj do benzyny a kapcie, no cóż ... dla 2,4 to chyba 235/75R15 nominał a tutaj na samej szerokości przekroczyłeś o 6 cm, wysokość to już w ogóle kosmos... to to nie ma siły najzwyczajniej... no ale jak kto lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek997 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 (edytowane) na takich kołach kupiłem i tak jeżdżę zawieszenie też ma założone jakieś inne wyższea z tym to pewnie bede szukał przyczyny tak jak mówisz pierwsze benzyna potem lpga jest w tym aucie jakieś wyjsćie pod komputer?z zapachem gazu może faktycznie ale z innego auta mi tak nie czućtankowane juz było w różnych miejscach a co do tras to ostatnio miał kilka dłuższych Edytowane 26 Kwietnia 2014 przez radek997 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 (edytowane) najlepiej, żebyś sobie mniejsze kapcie na próbę założył, byłoby porównanie jaką to różnicę daje ... sam parownik co do mocy może też być źle dobrany ... po prostu kupiłeś auto dedykowane do terenu, jeśli ktoś upalał na benie to założył lpg i był happy ... płacił o połowę mniej, modyfikował więc dalej ... kapcie, zawias problem w tym że pierwsze na co zwracamy uwagę to "22" a przecież to 11 litrów wachy wychodzi po przeliczeniu czyli coś koło nominalnego zużycia ... może tak trzeba na to patrzeć Edytowane 26 Kwietnia 2014 przez lemmy69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek997 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 bede narazie jeszcze doprowadzał go do stanu żeby jechał na benzynie i musze felgi poszukac bo opony już mam zwykłe letnie bo na zimówkach nie będę jeździł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 To normalne, im większe opory toczenia tym większe spalanie. Opony MT to nie energy saver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek997 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 co do parownika to ostatnio był wymieniany na nowy i jest własnie do 125kma auto jest od znajomeego i dawniej auto jeździło w terenie teraz przez ostatnie kilka lat wozil dzieci do przedszkola i czasem po drzewo do lasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi