Michalmiko Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 1,2,3 mam u siebie zamontowane. 4. Koledze chodzi o follow me home po zamknięciu auta, a u nas działa to jak "migniemy" długimi po wyjęciu kluczyka. W captivie jest taki bajer i chyba nawet przy otwieraniu auta po zmierzchu. 5. Doświetlanie zakrętów halogenami to taki trochę bajer, co innego skrętne światła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Moduły domykania szyb są dostępne i nie są nawet drogie. Ja chciałem dokupić do swojego listwy chrom,na drzwi,bajer ale przy ciemnym lakierze fajosko wygląda....powaliła mnie cena lekko ponad 1000zł za 4 cienkie listewki szok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubik77 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Czy był gdzieś, kiedyś temat dotyczący siatki odgradzajacej bagażnik od przestrzeni pasażerskiej? Chodzi fakt aby pies z bagażnika nie przeskakiwal na tylne siedzenia. Ma ktoś jakiś pomysł, plan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ensanawbur Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 (edytowane) Czy był gdzieś, kiedyś temat dotyczący siatki odgradzajacej bagażnik od przestrzeni pasażerskiej? Chodzi fakt aby pies z bagażnika nie przeskakiwal na tylne siedzenia. Ma ktoś jakiś pomysł, plan? Może coś takiego http://allegro.pl/siatka-krata-przegroda-do-bagaznika-kratownica-i4035953471.html Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez Ensanawbur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Czy był gdzieś, kiedyś temat dotyczący siatki odgradzajacej bagażnik od przestrzeni pasażerskiej? Chodzi fakt aby pies z bagażnika nie przeskakiwal na tylne siedzenia. Ma ktoś jakiś pomysł, plan? w ofercie Nissana nie ma siatki jest krata (metalowa) do odzielenia bagażnika od części pasażerskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lister Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Jest może jakiś sklep internetowy z oryginalnymi akcesoriami do nissana (QQ) po lepszych cenach niż w nissanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Sprawiłem sobie nowy gadżet do QQ Yanosik GT. Nie lubię montażu do szyby, więc początkowo uchwyt (około 10zł na allegro) miał być zamontowany do nawiewu, ale niestety wypadał. Do zestawu z uchwytem był dołączony plastikowy "dysk" z taśmą dwustronną, który przykleja się do deski rozdzielczej (bez niego przyssawka odpadała), a następnie uchwyt na przyssawce. Miejsce montażu wybrałem po obejrzeniu w telewizji konkurencyjnego urządzenia (Coyote) w reklamie - było zamontowane w QQ. Jest na tyle nisko, że nie wchodzi w pole widzenia kierowcy i uważam, że jest znacznie lepsze niż montaż na szybie. Samo urządzenie wykonane jest dość solidnie, przyciski pod ekranem wykonane są w technologii sensorycznej. Szkoda, że reszta przycisków jest tradycyjna (w moim przypadku trzeba dodatkowo przytrzymać urządzenie, bo uchwyt pod niewielkim naciskiem się przestawia). Na razie terminal robi pozytywne wrażenie. Jedyne co mnie trochę zaskoczyło, to moduł gps. Za pierwszym razem sygnał złapał bardzo szybko (na postoju). Przy wieczornych próbach chyba trwało to z 15 minut. Dopiero jak się przejechałem po osiedlu, to złapał sygnał. Jak się uda, to kabel zasilający zostanie przeciągnięty pod deską rozdzielczą i wypuszczony przez nawiew Kilka fotek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zasilanie "Janosika" masz poprzez USB normalne czy micro ? mnie denerwował kabel zasilający z gniazda zapalniczki i postanowiłem ukryć go za kokpitem a na górze zamontować gniazdo 0.7mm jak do komputera i pasującą wtyczkę . Przeciąłem kabel w miejscu 20cm od USB , reszta podłączona do przewodów zapalniczki za panelem , w kokpicie zamocowałem gniazdo 0.5mm jak w zasilaniu komputera ,na kablu połączeniowym wlutowałem kompatybilną z gniazdem wtyczkę i skończyły się pajęczyny . w USB zasilanie realizowane jest na zewnętrznych stykach , trzeba jedynie znaleźć + i - . Jedyna wada to żeby urządzenie przenieść do innego auta musimy mieć drugi kabel . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 W zestawie jest kabel usb > micro usb (do urządzenia) oraz zasilacz - wtyk do zapalniczki z wyjściem usb. Ja mam do przewodów gniazda 12v w desce rozdzielczej podłączone już gniazdo zapalniczki, przeciągnięte pod schowkiem pasażera przy słupku - do zasiania kamery. Kupiłem kabel z wtykiem i dwoma gniazdami (jedno na 20cm (podepnę kamerę, a drugie 1m (taki jakby rozdzielacz), czyli idealnie schowam gdzieś za gniazdem w desce rozdzielczej, gdzie podepnę Yanka Kabel będzie widać tyle, co wyjdzie z kratki nawiewu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Tak rozglądam się po Twoim aucie i widzę że trochę tego napodłączałeś U mnie na szczęście nie "suszą" tak intensywnie to i Yanosików nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Tak rozglądam się po Twoim aucie i widzę że trochę tego napodłączałeś U mnie na szczęście nie "suszą" tak intensywnie to i Yanosików nie ma No trochę gadżetów jest, choć nie wszystkie widać Wszystkie są przydatne i nie wyobrażam sobie, jak wcześniej mogłem ich nie mieć Przezorny zawsze ubezpieczony, jak to mówią No i zrobione. Czas około pół godziny, bo musiałem zdemontować trochę więcej elementów, ale od dłuższego czasu cenię sobie solidność i wolę poświęcić więcej czasu na zrobienie danej pracy, niż później się denerwować, czy jest ok (czasami jak się człowiek przyłoży to skończy wcześniej niż zakłada, niż jak by miał robić na odczepne) Wtyk micro usb idealnie przechodzi przez kratkę nawiewu. Nie trzeba przecinać kabla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Ten górny środkowy panel (radio,nawiewy i awaryjne) żeby zdemontować to trzeba szarpnąć "do siebie" ? Nie na boki,do góry tylko do siebie ? Dużą siłę trzeba przyłożyć ,żeby wyszarpnąć z zaczepów? Jest w miarę elastyczny , czy bardziej kruchy od innych części paneli Qq ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 (edytowane) Najpierw musisz popuścić panel gdzie masz sterowanie klimatyzacji, bo one są ze sobą zazębione. Wystarczy delikatnie płaskim śrubokrętem podważyć po bokach (są 4 zaczepy), a on odskoczy. Później już możesz palcami podważyć górny panel przez powstałą szczelinę między panelami (tak jakby od dołu radia). One są na takie same zaczepy.Ciągniesz do siebie, czyli od szyby w kierunku podłokietnika Nie trzeba dużej siły, ale lepiej to robić w miarę energicznie, ale bez przesady, żeby nie połamać. Te plastiki są w miarę elastyczne. Na pewno bardziej niż te po bokach deski rozdzielczej (mam na myśli ten, gdzie jest wyłącznik poduszki powietrznej - trzeba go popuścić, żeby wyjąć schowek). Ten jest lichy. Ułamałem kiedyś jeden zaczep, ale było wtedy zimno. Edytowane 18 Kwietnia 2014 przez Michalmiko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Michalmiko wielkie dzięki , muszę się wreszcie zmierzyć z demontażem i zbieram info żeby zrobić to sprawnie i bezpiecznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Też miałem obawy jak miałem wymienić radio i zdjąć te elementy pierwszy raz, ale już kolejne demontaże to rutyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 (edytowane) Ze względu ze nie mam miejsca na telefon w schowku na desce i tego ze używam telefonu jako nawi a nie chce mieć uchwytu przyklejonego do szyby mam takie pytanie czy ktoś w qq przerabial takie matki z Allegro co "przyklejają" telefon do deski. Mam pytanie czy to rzeczywiście działa, czy telefon na wybojach nie odpada od tego urządzonka. Chodzi mi o umiejscowienie z prawej strony kierownicy. Pozdrawiam Edytowane 5 Czerwca 2014 przez Dareq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red1980 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Używam od niedawna w innym aucie i nawet sporej wielkości smartfon ani razu mi nie odpadł. Teściu od kilku lat używa u siebie i nie słyszałem żeby się skarżył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Są maty wielkości smartfona (silikonowe) w różnych kolorach z ciekawości kupiłem za 2€ od Chińczyka 5szt w pakiecie i jak ty nie wierzyłem przykleiłem to do szyby ,czyli pod skosem w dół i dołożyłem telefon , gdy chciałem go zdjąć o mało nie wyrwałem szyby z uszczelki tak trzyma Na kokpicie w Qq trochę kulawo leży bo obły jest ,ale na środkowym panelu pomiędzy nawiewami nie ma prawa odpaść nawet w terenie . Mówię o takich tackach http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-10pcs-lot-Wholesale-Magic-Non-slip-sticky-pad-anti-slip-mat-Car-Anti-slip/1097658462.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez75 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zapytam grzecznie,czy ktos wie gdzie znajde 2 pokrowce koszulki na przednie siedzenia?Allegro tylko cale pokrowce wystepuja.Co polecacie zwlaszcza na tyl siedzenia gdy Synek siedzacy w foteliku brudzi bucikami tył fotela,dziekuje z góry za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Nic specjalnego , zwłaszcza za taką cenę , ale pisze tam sprzedawca że tylko dwie części więc to na przednie siedzenia jeśli dobrze Cię zrozumiałem ? http://www.aliexpress.com/item/CAR-SEAT-COVER-INTERIOR-ACCESSORIES-CAR-STYLING-3D-MESH-FABRIC-UNIVERSAL-SIZE-LOW-BACK-2-FRONTS/1557381966.html http://www.ebay.ie/itm/Car-Auto-Front-Seat-Cover-2pcs-Set-Black-Gray-Blue-Red-Beige-/271509634903?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item3f373c3f57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Są takie organizery na siedzenie. Ja mam taki na fotelu pasażera. Chroni fotel i do tego córka trzyma tam jakies zabawki i książeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez75 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Gdzie kupowales owaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Gdzie kupowales owaki? coś takiego http://www.mamaija.pl/ochraniacz-organizer-disney-princess,d3628.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Ja brałem z Allegro. Od grona jest. Pare złotych i juz dwa lata zdaje egzamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Sluchajcie takie szybkie pytanko, czy jest mozliwosc wylaczenia tego pikania nie zapietych pasow? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi