Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nowy model Qashqai

Gość edda12
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio był temat o Nissan connect gratis i postanowiłem to zgłębić, zadzwoniłem do dealera i zostałem poinformowany że należy sie gratis, owszem ale tylko dla klientów którzy są zarejestrowani w nissanie i wylosowani oraz że powinienem dostać maila w tej sprawie. Niestety ani zarejestrowany ani wylosowany nie byłem więc się zarejestrowałem na http://www.cimlista-online.hu/nissan/NIS_NewQQ_LandingPage_PL.html i własnie dzisiaj dostałem telefon od pani z ASO że ona dostała wiadomość że przyznali mi Connecta GRATIS!!!

Ja się zarejestrowałem i jeszcze tego samego dnia oddzwoniono do mnie z salonu z propozycją zakupu auta. Oczywiście wszystkie aktualne rabaty są uwzględniane + dodatkowo wlaśnie NC. Ponieważ ja zastanawiałem się na wersją ACENTA to NC zostałby zamontowany w cenie samochodu.

Zastanawialem sie mocno nad bialym - z oszklonym czarnym dachem wyglada rewelacyjnie (przynajmniej pierwsza wersja wersja), podczas urlopu stal taki pod hotelem. Jednak zdecydowalem sie ostatecznie tez na czarny.

Ja zamówiłem właśnie QQ+2 w kolorze białym. Widziałem białego QQ i wyglądał super... Czarny czy czarna śliwka są kolorami strasznie oklepanymi jeżeli chodzi o ten model. Wydaje mi się, że biały wygląda o niebo atrakcyjniej, przynajmniej jeżeli o mnie chodzi. Całe życie jeździłem srebrnymi, kawowymi, itp. samochodami i przyznaję - kolory mega praktyczne, można nawet całą zimę nie myć...

Tym razem doszedłem jednak do wniosku, że czas to zmienić. A jedno czarne auto w domu i tak już jest...

Ja się zarejestrowałem i jeszcze tego samego dnia oddzwoniono do mnie z salonu z propozycją zakupu auta. Oczywiście wszystkie aktualne rabaty są uwzględniane + dodatkowo wlaśnie NC. Ponieważ ja zastanawiałem się na wersją ACENTA to NC zostałby zamontowany w cenie samochodu.

Ja zamówiłem właśnie QQ+2 w kolorze białym. Widziałem białego QQ i wyglądał super... Czarny czy czarna śliwka są kolorami strasznie oklepanymi jeżeli chodzi o ten model. Wydaje mi się, że biały wygląda o niebo atrakcyjniej, przynajmniej jeżeli o mnie chodzi. Całe życie jeździłem srebrnymi, kawowymi, itp. samochodami i przyznaję - kolory mega praktyczne, można nawet całą zimę nie myć...

Tym razem doszedłem jednak do wniosku, że czas to zmienić. A jedno czarne auto w domu i tak już jest...

Bravo za odwage wyboru :) Nowej wersji niestety w necie nie znalazlem

2692205504_a54e976241.jpg

Gość trebor1d

Biale bardzo ladnie wygladaja (dopoki sa czyste) do tego nie ma ich wiele na ulicach. Jednak ze wzgledow praktycznych (podobnie jak czarnych czy sliwkowych = night shade) nie polecam. Oczywiscie kazdy ma swoje preferencje. Pozdrawiam wlascicieli bialych QQ (i innych kolorow rowniez)

kiedy na poczatku stycznia wybieralem swojego QQ na salonie stal wlasnie QQ bialy wersja I Way...przyznam ze wygladal kozacko...kolor + 18cali(zwlaszcza te kolka)alu + dodatkowe plastiki poszerzajace nadkola dawaly niesamowity efekt. Byl nawet moment ze przez chwilke sie zastanawialem czy go nie kupic. Wybralem jednak nightshade i o ile utrzymac go w czystosci to sztuka o tyle nadal uwazam ze nightshade wymiata. Bialy...OK ale w polaczeniu z 18stkami, relingami etc...czyli wersja I WAY...zwykla wersja widziana na miescie tez w kolorze bialym nie zrobila na mnie namjniejszego wrazenia...of kors nie pisze tego " w mysl zasady chwalic swoje"

Pozdrawiam,

Lukasz

Edytowane przez ahdov

kiedy na poczatku stycznia wybieralem swojego QQ na salonie stal wlasnie QQ bialy wersja I Way...przyznam ze wygladal kozacko...kolor + 18cali(zwlaszcza te kolka)alu + dodatkowe plastiki poszerzajace nadkola dawaly niesamowity efekt. Byl nawet moment ze przez chwilke sie zastanawialem czy go nie kupic. Wybralem jednak nightshade i o ile utrzymac go w czystosci to sztuka o tyle nadal uwazam ze nightshade wymiata. Bialy...OK ale w polaczeniu z 18stkami, relingami etc...czyli wersja I WAY...zwykla wersja widziana na miescie tez w kolorze bialym nie zrobila na mnie namjniejszego wrazenia...of kors nie pisze tego " w mysl zasady chwalic swoje"

Pozdrawiam,

Lukasz

Ja wybrałem wersje ACENTA ale wszystkie QQ+2 mają szklany dach, ciemne tylne szyby i relingi... Tylko w takim zestawieniu biały wygląda atrakcyjnie. Fakt, felgi standard ale to akurat zawsze mozna zmienić :)

Gość trebor1d

Tez zastanawialem sie nad kolorem night shade, z daleko niby czarny ale z bliska (i w sloncu) widac, ze duzo ladniejszy. Wybralem jednak opcje nie najciekawsza ale dla mnie najpraktyczniejsza, niestety nie jestem czlowiekiem, ktory spedza czas na myjniach. Moj poprzedni byl koloru czarnego wiec zdecydowalem, ze nigdy wiecej nobliwych kolorow. Jaki kolor wnetrza wybrales?

Czy na pewno jest tak z tym rabatem? Rozumiem, że jest oferta rabatowa ale czy zamawiając wersję I-way, dostajesz rabat 5700 (czy też 4000) i dodatkowo dostaniesz jeszcze kolejny rabat na 3200 na NC?

Potwierdzam taki rabat. Ja odebrałem właśnie I-Waya /wczoraj, ale jeszcze przed odebraniem zdążyłem się zalogować na podany wyżej link. /Dzięki dla osób, które go podały/. W związku z tym iż w standardzie jest NC odliczyli mi ten rabat 3200 zł od kwoty do zapłaty. Muszę jeszcze zwrócić uwagę dla kupujących, że jest jeszcze rabat dla niektórych grup zawodowych ale tego nie mówią i trzeba sie pytać. Mogę tylko powiedzieć, że wszystkie razem rabaty jakie dostałe wyniosły ponad 10 000 zł.

- co prawda na filmie ale to zawsze coś :)

Potwierdzam taki rabat. Ja odebrałem właśnie I-Waya /wczoraj, ale jeszcze przed odebraniem zdążyłem się zalogować na podany wyżej link. /Dzięki dla osób, które go podały/. W związku z tym iż w standardzie jest NC odliczyli mi ten rabat 3200 zł od kwoty do zapłaty. Muszę jeszcze zwrócić uwagę dla kupujących, że jest jeszcze rabat dla niektórych grup zawodowych ale tego nie mówią i trzeba sie pytać. Mogę tylko powiedzieć, że wszystkie razem rabaty jakie dostałe wyniosły ponad 10 000 zł.

Czesc mozesz na priva napisac jakie rabaty i za co udalo Ci sie zalatwic?

Mnie udalo sie 6% na grupe zawodowa plus autoalarm ,dywany+felgi do I-way....

jawrob11@wp.pl

Dzieki!

Robert

Witam ! Jestem właśnie w okresie oczekiwania na new QQ w takiej samej wersji i kolorze. Podbno auto jest już na statku i płynie do Polski. Ciekawe ile będzie to trwało.

Bardzo proszę o info jak wyglądał proces odbioru autka i jak się sprawuje :-)

Zgodnie z obietnicą informuję, że właśnie wczoraj odebrałem swoją kaszkę I-Way. Powiem krótko, nie mam żadnych zastrzeżeń co do obsługi. Załatwienie formalności bardzo sprawnie. Po tym pracownik pokazał i omówił jak co działa. Nie było problemu z odpowiedziami na moje dodatkowe pytania. Wyprowadził wóz na zewnątrz salonu i koniec kupowania. Już wyżej pisałem, że całość moich rabatów wyniosła ponad 10 000 zł. Proponuje zgłosić swój udział w promocji pod adresem

http://www.cimlista-...ingPage_PL.html .

Na pewno opłaca najwyżej nic się nie zyska.

Należy również pytać o rabat dla niektórych grup zawodowych bo też taki jest.

Jak samochód się sprawuje - na razie po jednym dniu bomba jestem zadowolony. Nie jest to mój pierwszy samochód tak więc mam porównanie.

Życzę udanego zakupu.

To jeszcze ja mam prośbę - prosiłbym o krótką relację na temat komputera pokładowego - jakie informacje podaje i czy pokazuje na ekranie duże graficzne ostrzeżenia o kończącym się paliwie, kończącym się płynie do spryskiwacza, poza tym o co chodzi z ogranicznikiem prędkości w tempomacie? W salonie jakoś nie sposób doprosić się o kluczyki, nie mówiąc już o bardzo niskim poziomie wiedzy sprzedawców na takie tematy ... Będę wdzięczny za odp!

Witam.

Po odbiorze swojego I-Waya mogę powiedzieć, że komputer pokazuje dane uważam dość dużymi znakami graficznymi. Po włączeniu jest duży rysunek samochodu wskazujący które drzwi są otwarte, temperaturę na zewnątrz pojazdu, stan kilometrów całego i dziennego, ilość kilometrów do następnego tankowania. Można ponadto wyświetlić średnie zużycie paliwa jak i w danej chwili, jak jest ustawiona prędkość /jak wcześniej ustawiliśmy/ tempomatu. Piszę to z głowy i wszystkiego dokładnie jeszcze nie pamiętam. Nie widziałem aby było wskazanie ilości płynu do spryskiwacza. Tempomatu jeszcze nie używałem ale w salonie powiedział, że ogranicznik działa w ten sposób - ustawiamy prędkość graniczną np. 50 km/h. Możemy normalnie jechać szybciej ale po przekroczeniu 50 ma włączyć się sygnał dźwiękowy i będzieże cały czas brzęczał aż zjedziemy z prędkością poniżej 50. Muszę to sprawdzić, bo wcześniej słyszałem, że jak nasawi się np. 50 to pomimo wciśnięcia gazu nie pojedziemy prędzej. Zobacze jak sam ustawię.

Gość trebor1d

GRATULACJE!!! Miales juz moze okazje sprawdzic czy wady QQ (glosnosc, szyby niedomykajace, szum powyzej pewnej predkosci) wystepujace w modelach przed fl i omawiane w innych tematach forum wystepuja w Twoim aucie czy tez jeszcze za wczesnie na podzielenie sie wrazeniami? Milej jazdy.

GRATULACJE!!! Miales juz moze okazje sprawdzic czy wady QQ (glosnosc, szyby niedomykajace, szum powyzej pewnej predkosci) wystepujace w modelach przed fl i omawiane w innych tematach forum wystepuja w Twoim aucie czy tez jeszcze za wczesnie na podzielenie sie wrazeniami? Milej jazdy.

Na razie nie stwierdziłem wad takich jak wcześniej były omawiane. Co do szumów przy większej prędkości to nie mogę powiedzieć, bo na razie nie przekraczałem setki. W salonie swierdził, że te nowego egzemplarze są poprawione jeżeli chodzi o głośność silnika i stuki z tyłu samochodu. Na razie mogę powiedzieć tyle.

Witam.

Po odbiorze swojego I-Waya mogę powiedzieć, że komputer pokazuje dane uważam dość dużymi znakami graficznymi. Po włączeniu jest duży rysunek samochodu wskazujący które drzwi są otwarte, temperaturę na zewnątrz pojazdu, stan kilometrów całego i dziennego, ilość kilometrów do następnego tankowania. Można ponadto wyświetlić średnie zużycie paliwa jak i w danej chwili, jak jest ustawiona prędkość /jak wcześniej ustawiliśmy/ tempomatu. Piszę to z głowy i wszystkiego dokładnie jeszcze nie pamiętam. Nie widziałem aby było wskazanie ilości płynu do spryskiwacza. Tempomatu jeszcze nie używałem ale w salonie powiedział, że ogranicznik działa w ten sposób - ustawiamy prędkość graniczną np. 50 km/h. Możemy normalnie jechać szybciej ale po przekroczeniu 50 ma włączyć się sygnał dźwiękowy i będzieże cały czas brzęczał aż zjedziemy z prędkością poniżej 50. Muszę to sprawdzić, bo wcześniej słyszałem, że jak nasawi się np. 50 to pomimo wciśnięcia gazu nie pojedziemy prędzej. Zobacze jak sam ustawię.

Dzięki za odpowiedź. Na you tube znalazłem filmik, w którym ktoś pokazuje niektóre funkcje komputera - może kogoś jeszcze to zaciekawi.

Tez zastanawialem sie nad kolorem night shade, z daleko niby czarny ale z bliska (i w sloncu) widac, ze duzo ladniejszy. Wybralem jednak opcje nie najciekawsza ale dla mnie najpraktyczniejsza, niestety nie jestem czlowiekiem, ktory spedza czas na myjniach. Moj poprzedni byl koloru czarnego wiec zdecydowalem, ze nigdy wiecej nobliwych kolorow. Jaki kolor wnetrza wybrales?

kolor wnetrza tradycyjny...czarny. Zastanawialem sie nad skora (eko-skora) ale na koniec zrezygnowalem...sam sprzedawca doradzil mi ze "Panie Lukaszu...to eko-skora, po kilku latach moze wygladac jak moje krzeslo"..niestety krzeslo bylo zdrowo dojechane.Co do samego koloru auta...wedlug mnie to jeden z najladniejszych z palety Nissana...1szy raz zauwazylem go Micrze, pozniej QQ+2 i decyzja podjeta. Samo mycie...raz na 2 tygodnie, jezdze na myjke samoobslugowa, pistolet..dwa programy i wash & go!. Calosc 25min/10zl...mysle ze to niewiele a satysfakcja z posiadanego koloru & mina przechodniow jak pomyka po ulicach...bezcenne.. :D <joke>

Pozdrawiam,

Lukasz

Aaaa...gdybym dzisiaj raz jeszcze mial podjac decyzje odnosnie koloru to na 100% bylby to nightshade...zaden inny.

Czy w nowym modelu znajdzie się miejsce na światła dzienne, tak by odległość od światła do bocznej krawędzi pojazdu była nie większa niż 40 cm?

Aha, tak w kwestii finansowania auta... Oprócz kredytu realne 0% pojawiła się również dosyć ciekawa propozycja leasingu w RCI. Porównując z propozycjami jakie otrzymałem wcześniej w salonach Nissana (wszystkie oferty na 3 lata, 30% wpłaty) wychodzi całościowo jakieś 4,5% taniej...

Gość trebor1d

kolor wnetrza tradycyjny...czarny. Zastanawialem sie nad skora (eko-skora) ale na koniec zrezygnowalem...sam sprzedawca doradzil mi ze "Panie Lukaszu...to eko-skora, po kilku latach moze wygladac jak moje krzeslo"..niestety krzeslo bylo zdrowo dojechane.Co do samego koloru auta...wedlug mnie to jeden z najladniejszych z palety Nissana...1szy raz zauwazylem go Micrze, pozniej QQ+2 i decyzja podjeta. Samo mycie...raz na 2 tygodnie, jezdze na myjke samoobslugowa, pistolet..dwa programy i wash & go!. Calosc 25min/10zl...mysle ze to niewiele a satysfakcja z posiadanego koloru & mina przechodniow jak pomyka po ulicach...bezcenne.. :D <joke>

Pozdrawiam,

Lukasz

Aaaa...gdybym dzisiaj raz jeszcze mial podjac decyzje odnosnie koloru to na 100% bylby to nightshade...zaden inny.

Ladnie wyglada n.s. z jasnym wnetrzem ale tez niepraktyczne :) Wlasnie w takim zestawieniu go ogladalem. Dziwne, ze w PL mowi o eco-skorze a dilerzy w Niemczech i Belgii zapewniaja, ze to skora a nie jakas namiastka. Czyzby inne wykonczenie ze wzgledu na kraj? Raczej nie sadze...

Co 2 tygodnie na myjnie? Moj po 2-3 dniach byl brudny (zadne nakladanie wosku nie pomagalo) wiec teraz, tak jak pisalem, nic ciemnego na zewnatrz. Jak odbiore auto i pojezdze przez kilka dni bede wiedzial czy dobrze zrobilem. Duzo radosci z jazdy.

Dzięki za odpowiedź. Na you tube znalazłem filmik, w którym ktoś pokazuje niektóre funkcje komputera - może kogoś jeszcze to zaciekawi.

Dzieki za link

Gość Kielce44

Witam,

Zgodnie z informacją z folderu nowego Qashqai dostępna jest opcja tapicerki skórzanej w stalowym kolorze. Proszę o info czy ktoś z Was użytkuje/widział nową tapicerkę skórzaną w czarnym lub stalowym kolorze, czy to skóra naturalna, czy tzw. ekologiczna (sztuczna). Dopłata 3,5 kpln za skórzane, podgrzewane fotele wskazywałaby na sztuczną, jednak ani na stronie nissana, ani w innych materiałach marketingowych o tym nie wspominają. Opis z cennika "Skórzane siedzenia (lub połączenie skóry z innymi materiałami tam gdzie wymagają tego względy techniczne)".

Pzdrawiam,

Decanus

Skóra czarna - naturalna połączona z materiałem skóropodobnym tu gdzie jest podgrzewanie siedzeń czyli tu gdzie pupą siadamy.Użytkuje się dobrze i bezproblemowo czarna wygląda fajnie jest przeszywana białą niciąa szklany dach powoduje świetne doświetlenie wnętrza więc nie jest jak w trumnie.

Gość A_Suchocki

Owszem nowy model technicznie jest ulepszony, ale obecny wygląd bardziej mi się podoba - nowy zamiast 'bardziej drapieżnego' stracił wg mnie charakter. Ale to oczywiście kwestia gustu.

Jestem tego samego zdania... :rolleyes:

Rozumiem, jednak czy ta promocja nie dotyczy aut zamówionych w okresie 1 do 31 marca? Taką uzyskałem wstępną informację z centrali :(

Czy w nowym modelu znajdzie się miejsce na światła dzienne, tak by odległość od światła do bocznej krawędzi pojazdu była nie większa niż 40 cm?

Właśnie, ciekawe jak nissan to rozwiąże w nowym modelu? Jak niedawno czytałem w jednej z gazet motoryzacyjnych od lutego 2011 zgodnie z doktryną UE każdy nowo sprzedawany model będzie musiał posiadać światła do jazdy dziennej.

Niektóre marki już w obecnie oferowanych modelach i to wcale nie z wyższej półki, je wprowadzają. Tymczasem Qashqai 2010 mimo nowych świateł zespolonych ich nie posiada. Także patrząc na zderzak nie bardzo widać miejsce gdzie można by je zamontować. To co, pojawi się za rok model z nowymi lampami?

Jestem tego samego zdania... :rolleyes:

a juz myslalem ze jedynie mnie sie tak wydaje. Juz ponad m-c auto "stoi u mnie w garazu" i z dnia na dzien jestem coraz bardziej nim zachwycony....co wiecej..zastanawiam sie nad 2szt ale w automacie, nightshade w wersji I WAY...oczywiscie model przed liftem.

pzdr 4 all..!

Lukasz

..................sporo nas juz jezdzi po Polscie...fajnie byloby zobaczyc chociaz kilkanascie autek w jednym m-cu... :rolleyes: ..wiosna idzie.. :rolleyes:

a juz myslalem ze jedynie mnie sie tak wydaje. Juz ponad m-c auto "stoi u mnie w garazu" i z dnia na dzien jestem coraz bardziej nim zachwycony....co wiecej..zastanawiam sie nad 2szt ale w automacie, nightshade w wersji I WAY...oczywiscie model przed liftem.

pzdr 4 all..!

Lukasz

Kazdy bardziej kocha to co ma :)

Kazdy bardziej kocha to co ma :)

nic inaczej...i powiem Tobie ze jesli kupisz QQ po lificie to bedzie to bardzo bardzo udany zakup.Auto wymiata...!

pozdro dla wlascicieli QQ przed jak i po lifcie!.

Lukasz

Dzisiaj właśnie do mnie dzwonili i też przy zakupie nowego QQ odliczą mi NC. Oczywiście wcześniej się zarejestrowałem. Zamawiam wersję I-WAY 2.0 benzyna. Mam tylko jeszcze dylemat co do skrzyni - automat, czy manual.