Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nowy model Qashqai

Gość edda12
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość pablohudini

troche dziwne, ze rezygnuja z przydatnej opcji jaka jest lusterko samosciemniajace a instaluja subwofer (przynajmniej w mojej wersji). no ale kryzys finansowy wplywa roznie :)

Auta w tzw. europie zachodniej wyposażone są w tzw. samościemniające się lusterka - Europa środkowo-wschodnia to kraina "gorszych" klientów, których można naciągać na mniej za... więcej :(

Jeszcze nie tak dawno zderzaki w kolorze nadwozia w PL były opcją dostępną za dopłatą. Pewnie jeszcze kilka lat minie zanim takie elementy jak samościemniające się lusterko (koszt wirtualnie wyższy, bo pewnie w praktyce jest to kilka euro...) będzie standardem. Żeby bardziej Was zdenerwować dodam, że np. na Wyspach auto wyposażone jest również w... pendrive SanDisk. Co kraj, to obyczaj.

Witam wszystkich, jestem właścicielem qaszaka z 2007 roku 1,5 dci, którego wczoraj udało mi się zamienić na wersje po liftingu, auto zamówiłem w salonie we Wrocławiu, wybór padł na wersje 2.0 dci 4x4 z automatem. Na autko dostałem upust 6% i finalna cena to 11160 zł. Na autko nie muszę długo czekać bo okazało się że akurat taki model jak chce był akurat w drodze Wrocławia, więc autko mam odebrać zaraz po świętach. :) Czy komuś z was udało się wynegocjować coś więcej niż 6%??

Gość QQ_I-WAY

Witam wszystkich, jestem właścicielem qaszaka z 2007 roku 1,5 dci, którego wczoraj udało mi się zamienić na wersje po liftingu, auto zamówiłem w salonie we Wrocławiu, wybór padł na wersje 2.0 dci 4x4 z automatem. Na autko dostałem upust 6% i finalna cena to 11160 zł. Na autko nie muszę długo czekać bo okazało się że akurat taki model jak chce był akurat w drodze Wrocławia, więc autko mam odebrać zaraz po świętach. :) Czy komuś z was udało się wynegocjować coś więcej niż 6%??

A jak wrażenia z jazdy? Zakładam że jeździłeś nową wersją. Możesz napisać pare zdań porównania ??

pozdrawiam

HEj jeśli chodzi o cenę to oczywiście zjadłem jedno zero :) a co do wrażeń z jazdy to szczerze powiem że nowym nie jeździłem, to był impuls, skończył mi się leasing na starego qaszaka a potrzebowałem koszty by uciec przed podatkiem wiec wstąpiłem do salonu zapytać sie o nowy model. Pani mi oznajmiła że w tej chwili czas oczekiwania na nowy model to czerwiec - lipiec ale że jest jeden w tej wersji o której wczoraj pisałem, więc zamówiłem go wpłaciłem zaliczke i teraz czekam :) jak tylko go dostane to opisze wrażenia z jazdy :)

skończył mi się leasing na starego qaszaka

Czyli używałeś stary przez 3 lata, nie narzekasz, bierzesz drugiego. Ile km przejechałeś starym i jakie usterki były przez te 3 lata?

Pewnie że nie narzekam :) auto jest bardzo komfortowe i zawsze mam wielką przyjemność z jazdy nim. Co do awarii to miałem jedną poważną, mianowicie pół roku po kupnie będąc w Holandii na autostradzie auto nagle straciło moc i zaczęło chodzić jak traktor, okazało się że zapchał sie katalizator :) Naprawy gwarancyjnej dokonano w jednym z ASO w Amsterdamie. Próbowano mi wmawiać że to przez złą jakość paliwa ale ja tankuje autko tylko na shellu i to zawsze v-power. Poza tym incydentem miałem jeszcze jedną przygodę ale to raczej przez partaczy odemnie z salonu, mianowicie jadąc autostradą na drugi dzień po przeglądzie przy prędkości ja wiem ze 150 nagle odpadły mi wszystkie osłony podwozia :) jakie było zdziwienie jadących za mną :) Oczywiscie naprawili mi tą awarie..... reasumując pomimo tych dwóch przpadkó i niechęci jaką darze IMPWAR kupuje kolejnego qaszaka :) a nad serwisem zastanawiam sie czy nie jezdzic do innego miasta :)

Czy komuś z was udało się wynegocjować coś więcej niż 6%??

Bylo troche w temacie juz , ja dostalem stanadrdowe 4000pln + lakier + alarm przy acencie 1,6.

Ciekawi mnie jaka oferta bedzie na kwiecien...majac na uwadze ze euro ustabilizowalo sie w okolicach 3,90 nie spodziewac sie mozna raczej zadnych zmian poza sama nazwa promocji...

Czy promocja dla zarejestrowanych i wylosowanych dotyczy tylko wersji Visia i Accenta do których NC dodają za darmo, czy też I-Way i Tekna również i w tych wersjach obniżają cenę zakupu o wartość NC? Czy ktoś uzyskał taki rabat?

Pzodrawiam,

Decanus

hej,

zamowilem nowego QQ po lifcie (Acenta 1,6) pod koniec lutego. niestety dopiero niedawno dowiedzialem sie o promocji dotyczacej gratisowego NC i zarejestrowalem sie 1 kwietnia (to nie prima aprilis;)), czy jest jeszcze mozliwosc skorzystania z tego gratisowego NC? czy ktos ma podobna sytuacje?

pozdr

Witam z uwagi ze jestem nowy, chcialem sie z Wami wszytkimi przywitać i z checią dołąączyć do tego forum

Zdecydowałem sie na nowego QQ po lifcie wersja tekna 4x4 metalik długo się zastanawiałem co ciekawego kupić w końcu padło na QQ

zamówiłem go pod koniec marca upust dostałem jak dla grup zawodowych 6% ,alarm ,chlapacze, dywaniki i osłony progów

umowe podpisałem i niby wszystko załatwione a tu po paru dniach doczytałem sie na forum o NC i zarejstrowałem się na tej stronie cały czas w czasie trwania promocji następnego dnia z samego rana telefon z salonu w którym podpisałem umowę poinformowano mnie że w związku że się zarejstrowałem należy mi sie NC gratis a że mam to w standardzie obniżają mi cenę samochodu o tą wartość czyli nie ma znaczenia czy podpisałeś umowę czy nie i tak mi obniżyli cenę autka to była naprawdę miła niespodzianka pozdrawiam wszystkich włascicieli QQ życze wesołych Świąt i czekam na swojego QQ w maju

Witam z uwagi ze jestem nowy, chcialem sie z Wami wszytkimi przywitać i z checią dołąączyć do tego forum

Zdecydowałem sie na nowego QQ po lifcie wersja tekna 4x4 metalik długo się zastanawiałem co ciekawego kupić w końcu padło na QQ

zamówiłem go pod koniec marca upust dostałem jak dla grup zawodowych 6% ,alarm ,chlapacze, dywaniki i osłony progów

umowe podpisałem i niby wszystko załatwione a tu po paru dniach doczytałem sie na forum o NC i zarejstrowałem się na tej stronie cały czas w czasie trwania promocji następnego dnia z samego rana telefon z salonu w którym podpisałem umowę poinformowano mnie że w związku że się zarejstrowałem należy mi sie NC gratis a że mam to w standardzie obniżają mi cenę samochodu o tą wartość czyli nie ma znaczenia czy podpisałeś umowę czy nie i tak mi obniżyli cenę autka to była naprawdę miła niespodzianka pozdrawiam wszystkich włascicieli QQ życze wesołych Świąt i czekam na swojego QQ w maju

witam,

kiedy dokladnie zarejestrowales sie na tej stronie dotyczacej darmowego NC?

pozdr

witam,

kiedy dokladnie zarejestrowales sie na tej stronie dotyczacej darmowego NC?

pozdr

zarejestrowałem się 28 marca a juz nastepnego dnia z rana mialem w tej sprawie telefon

zarejestrowałem się 28 marca a juz nastepnego dnia z rana mialem w tej sprawie telefon

Własnie wszystko jest w porządku bo zamówiłeś auto, (podpisałeś umowę) w okresie obowiązywania promocji...więc jak najbardziej należy się upust :)

Witam.A to wszystko ciekawe ,decyzja o przyznaniu albo nie nissan connect jest zapewne uzależniona od dealer .Ja przez to w forum zarejestrowałem się do upustu na connecta(było to 2 tyg temu) mimo że wcześniej zamówiłem auto.W sobotę następnego dnia zadzwonił do mnie Pan z salonu i zapytał mnie w czym może pomóc a ja mu mówię o upuscie na connecta ale że mam już zamówione auto to on na to " aaaa to nie, dotyczy to tylko nowych klientów którzy zamówią auto po rejestracji" i odpusciłem.Także jak to jest powinien być jakiś regulamin tej promocji,muszę się udać chyba do salonu i to na miejscu rozwikłać.

witam ponownie,

w którym salonie dostałeś tego Connecta. Ja zamówiłem auto w salonie w Lodzi i sprzedawca twierdził, ze NC gratis otrzymują tylko klienci, którzy już jeżdżą QQ i decydują się na nowy model (co wydaje się totalna bzdura).

pozdr

witam ponownie,

w którym salonie dostałeś tego Connecta. Ja zamówiłem auto w salonie w Lodzi i sprzedawca twierdził, ze NC gratis otrzymują tylko klienci, którzy już jeżdżą QQ i decydują się na nowy model (co wydaje się totalna bzdura).

pozdr

To był salon w Gdyni

hej,

zamowilem nowego QQ po lifcie (Acenta 1,6) pod koniec lutego. niestety dopiero niedawno dowiedzialem sie o promocji dotyczacej gratisowego NC i zarejestrowalem sie 1 kwietnia (to nie prima aprilis;)), czy jest jeszcze mozliwosc skorzystania z tego gratisowego NC? czy ktos ma podobna sytuacje?

pozdr

Nic nie załatwisz, ja rejestrowałem się w połowie marca. Akcja była wybiórcza i jak do ciebie sami nie zadzwonili albo nie wysłali @maila do d..pa ! Jedyne co wywalczyłem to rozwiązanie starej umowy z lutego 75 500 i zamówienie w nowej promocji za 71 000 ! Granda - róznica 4 500 zł i czekam 3 miesiące !

Gość pablohudini

Pierwsza opinie o QQ w nowej budzie na autocnetum:

http://www.autocentrum.pl/awc/dzienniki-pokladowe/nissan-qashqai/pierwsze-wrazenia-4835/

Odniesc mozna wrazenie ze Fabia lepsza :)

Haha! Dobre :) Rozumiem, że ten "test" jest żartem, bo porównania, zestawienia i np. dane dotyczące spalania są absurdalne. Ja dodałbym dla tego porównania jeszcze syrenę bosto (lepsza, bo ma pakę) i daewoo matiz (lepszy, bo mniej pali i jest tańszy). Że ludzie wstydu nie mają... ;)

Dla szukajacych dobrej cany znalazlem na allegro dealera-posrednika:

http://lkpartners.otomoto.pl/index.php?sect=offer&sub=&page=17&sortby=make&order=desc

Z Vatem (o ile jest 22%) wychodzi na start z lakierem w cenie i dostepny od razu przynajmniej to co maja na liscie

Haha! Dobre :) Rozumiem, że ten "test" jest żartem, bo porównania, zestawienia i np. dane dotyczące spalania są absurdalne. Ja dodałbym dla tego porównania jeszcze syrenę bosto (lepsza, bo ma pakę) i daewoo matiz (lepszy, bo mniej pali i jest tańszy). Że ludzie wstydu nie mają... ;)

Witam. Jestem nowy na tym forum i chciałbym sie przywitać. Tak się składa, że ten tekst ja napisałem i były to pierwsze wrażenia po przyjechaniu z salonu do domu. Chyba każdy, kto kupi nowe auto porównuje je z poprzednim i dlatego właśnie porównianie ze Fabią. Rozumiem, że Ty jeździłes tylko Qashqaiem i nie możesz go porównać z innymi autami. Porównanie niestety nie jest żartem, ale nie twierdzę, że QQ jest gorszy. Fabia, którą jeździłem była najbardziej wyposażonym modelem (Elegance 1,9 TDI), kosztowała w 2002 r. 60 tys. zł. i znacznie się różniła od podstawowych modeli. I właśnie dlatego, że QQ też mam najlepiej wyposażonego (Tekna) denerwują mnie takie, drobne w zasadzie niedoróbki. Ja nie jestem zaślepiony Qashqaiem i nie wstydzę sie powiedzieć, co mi się w nim nie podoba.

Pozdrawiam

Dla szukajacych dobrej cany znalazlem na allegro dealera-posrednika:

http://lkpartners.otomoto.pl/index.php?sect=offer&sub=&page=17&sortby=make&order=desc

Z Vatem (o ile jest 22%) wychodzi na start z lakierem w cenie i dostepny od razu przynajmniej to co maja na liscie

Prawdopodobnie prezentowane ceny samochodów dotyczą modelu 2009 wyprodukowanego do dnia 25/01/2010 , a więc z rocznikiem produkcji 2010 ale w starym nadwoziu.

Gość pablohudini

Witam. Jestem nowy na tym forum i chciałbym sie przywitać. Tak się składa, że ten tekst ja napisałem i były to pierwsze wrażenia po przyjechaniu z salonu do domu. Chyba każdy, kto kupi nowe auto porównuje je z poprzednim i dlatego właśnie porównianie ze Fabią. Rozumiem, że Ty jeździłes tylko Qashqaiem i nie możesz go porównać z innymi autami. Porównanie niestety nie jest żartem, ale nie twierdzę, że QQ jest gorszy. Fabia, którą jeździłem była najbardziej wyposażonym modelem (Elegance 1,9 TDI), kosztowała w 2002 r. 60 tys. zł. i znacznie się różniła od podstawowych modeli. I właśnie dlatego, że QQ też mam najlepiej wyposażonego (Tekna) denerwują mnie takie, drobne w zasadzie niedoróbki. Ja nie jestem zaślepiony Qashqaiem i nie wstydzę sie powiedzieć, co mi się w nim nie podoba.

Pozdrawiam

Chyba się nie zrozumieliśmy - bynajmniej nie jestem zaślepiony QQ, nie jestem również bezkrytyczny wobec jego wykonania, miałem też w życiu przyjemność jazdy wieloma autami z różnych segmentów i wariantów wyposażenia. Mój nie ukrywany sarkazm z poprzedniej wypowiedzi dotyczył przyjętej przez Ciebie metodologii dotyczącej aut wybranych do porównania. I bez znaczenia jest tutaj wersja wyposażenia (Bentley w najwyższym wariancie też wg Ciebie należy wziąć do porównania?). Chodzi mi o odrobinę profesjonalizmu technicznego, bo ludzie czytają takie opinie i dobrze byłoby, żeby wnioski które wysuwasz (abstrahuję od tego, jak one są, bo każdy ma do nich prawo) były wynikiem rzetelnego porównania, np. z Hyundai ix35, Ford Kuga, Skoda Yeti, Suzuki SX4, Toyota RAV4 II, itp. Twój "wzornik" ma się nijak do porównania, bo naturalną rzeczą jest, że różnica segmentów determinuje cenę wariantów bazowych (kosztów bezwzględnych, technologicznych, itp.), tym samym extrasy które do tych aut dołożysz są również inaczej wycenione (czytaj wykonane) i skonfigurowane. Mam nadzieję, że moją wypowiedź nie potraktujesz jako personalny atak, a raczej wypowiedź kolegi, który dzieli się z Tobą swoim zdaniem. Pozdrawiam serdecznie!

Mój nie ukrywany sarkazm z poprzedniej wypowiedzi dotyczył przyjętej przez Ciebie metodologii dotyczącej aut wybranych do porównania.

Widzę, że się nie rozumiemy. Ten mój tekst ma tytuł "Pierwsze wrażenia" i nie jest żadnym testem, tylko pierwszymi wrażeniami po przejechaniu się moim nowym autem. I dlatego właśnie porównanie z Fabią, którą wtedy jeszcze miałem. Nie jestem profesjonalistą w tej dziedzinie i nie mam zamiaru porównywać QQ z innymi autami wymienionymi przez ciebie, bo ich nie miałem.

Twój "wzornik" ma się nijak do porównania, bo naturalną rzeczą jest, że różnica segmentów determinuje cenę wariantów bazowych (kosztów bezwzględnych, technologicznych, itp.), tym samym extrasy które do tych aut dołożysz są również inaczej wycenione (czytaj wykonane) i skonfigurowane.

Nie bardzo rozumiem, o co Ci chodzi. Jeśli piszesz, że nie ma co porównywać QQ do Fabii, bo w droższym aucie z wyższego segmentu wszystko jest lepsze, to okazuje się, że nie wszystko. Tylko jeden chłodzony schowek w zasadzie wystarczy, bardziej mi brakuje uchwytów w bagażniku. Teczka z pracy, czy reklamówki z zakupami spokojnie sobie wisiały w Fabii w czasie jazdy, a tutaj wszystko lata po całym bagażniku. Do tłukącego się żwiru po nadkolach można się przyzwyczaić, tylko po co, skoro w aucie z wyższego segmentu również powinno to być wytłumione. Teraz jeszcze okazało się, że nie zawsze domyka się szyba kierowcy po zamknięciu auta, a serwis (na razie tylko telefonicznie) stwierdził, że w QQ to jest normalne, że szyby niekiedy się nie zamykają. W Fabii też miałem automatyczne zanykanie szyb i przez 8 lat nigdy się nie zacięło, a na dodatek miały więcej funkcji: można też było zamknąć auto z otwartymi szybami (bardzo przydatne jak stała w słońcu) oraz otworzyć wszystkie okna kluczykiem bez wchodzenia do auta. Do tego podświetlane były wszystkie włączniki szyb, a nie tylko kierowcy. Zauważyłem też, że maska jest źle spasowana i wystaje pół centymetra do przodu.

Mam nadzieję, że moją wypowiedź nie potraktujesz jako personalny atak, a raczej wypowiedź kolegi, który dzieli się z Tobą swoim zdaniem. Pozdrawiam serdecznie!

Każdy ma prawo do swojego zdania - mamy demokrację :)

Widzę, że masz wersję Tekna jak ja. Czy masz zaślepkę w klamce na dziurce od kluczyka? Bo ja nie miałem, a czytałem w teście (chyba Autoświat), że im wypadała jakaś zaślepka.

Pozdrawiam