regwit Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Istotnie , błąd, nic mnie nie usprawiedliwia... krótkiego ...a wracając do snorkela...??? Czy opcja F Rangera to dobry pomysł? Thespian - czy ty czasem nie ma takowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Ezno od rangera założył ... ale w "jedynce" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regwit Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 No właśnie... A do 2 -czki?. Doradźcie proszę, bo w ciemno... może być rozczarowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qubuś Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=6&t=89370&hilit=snorkel+terrano pasuje lepiej niz do 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 to nigdy nie będzie doskonałe ... ja mam od frotki diesla i bardzo mi odpowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qubuś Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 i tak thespian ma takowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 a nie od mazdy bt50 czy jakoś tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qubuś Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 to ten sam model ranger/mazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 do tego rangera/mazdy jest ich kilka w zależności od rocznika i wersji silnikowej... ja mam ss65 nigdy nie pamiętam tego symbolu, zawsze szukam na rajdach jak wymieniałem argumenty z Zibim który sprzedawał podróby ss70 i twierdził że ss70 prasuje do r20 a ss65 nie ostatecznie i ss65 i ss70 pasują i uważam że są dużo lepszym rozwiązaniem niż chińczyki... widziałem dwa razy auta po rolkach z snorkami safari którym nic nie było... kominki pękały bo to inne tworzywo, snorki jak nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qubuś Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 to jest SS970HF za 430zl mega okazja numer dalem wyzej jakby ktos szukal i jest 6 sztuk. Rozmawialem z gosciem mowi ze takich cen juz nie bedzie, bo dostawa nowych z australi to majatek. Po prostu wietrza magazyn i jada po kosztach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regwit Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Podziękował wszystkim. Snorkel zamówiony.SS970HF Qubuś - dzięki podwójne Witas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qubuś Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 nie ma problemu zostalo jeszcze 5 jakby ktos szukal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miles125 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 z narzędziami jest jak z zabawkami nigdy za dużo a poza tym czy zakup nowego snorkela, gdy stary działa jest ekonomiczne? możesz zapodać fotki jak wyszło po montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regwit Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 (edytowane) Witajcie Zabrałem się za montaż. Trzeba porzeźbic trochę, bo dostarczone części do niczego się nie przydadzą. Panowie jak sądzicie. Próbować zrobić jedno połączenie bezpośrednio od wyjścia snorkela do wlotu do puszki? Będzie ciężko znaleźć "coś" o średnicy wew. 90 z jednej strony a owalem 35 x 100 z drugiej. Zapewne trzeba będzie redukować. Ten wlot do puszki to za solidny nie jest, Wycinać? Wstawiać coś? Może gdzieś widzieliście jakieś fotki. Wdzięczny będę za każda sugestię. Witas Edytowane 19 Grudnia 2013 przez regwit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qubuś Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 jest troszke zabawy ja juz tez przymiarki robilem. Zrobie 2 dziury w blotniku i w scianie wewnetrznej i zrobie bezposrednie poloczenie do puszki. Zeby bylo jak najmniej zawijasow. W puszczce wymodeluje szyjke lub dospawam z safarii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regwit Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 (edytowane) Poszły konie po betonie. Emocje przy wierceniu otworów w błotniku - bezcenne. Snork jest wykonany pierwszorzędnie. Otwory trzeba zaznaczyć "odręcznie". Szablon przekłamuje Pomysł jest taki, że w puszkę wspawam kolanko o średnicy 90 (jeśli się da), Wtedy tylko bezpośrednio rura do snorka i gotowe. W przelocie przez nadkole muszę wykombinować zabezpieczenie. Wariant B - to prosty króciec i rura - kolanko. Plus 10 do lansu jak nic :-) W Edytowane 19 Grudnia 2013 przez regwit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 w TD jest łatwiej, wystarczy puchę filtra obrócić o ok 20 stopni i jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regwit Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Thespian a czy mógłbyś fotkę zrobić jak zamocowałeś blache, mocowania komina do słupka. czytałem twoja relację na r4x4, ale fotka by pomogła. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 nie bardzo, bo wstydzę się estetyki wykonania a tak serio to spróbuje w weekend, teraz jak jadę do roboty jest ciemno... wracam jest ciemno... blaszkę trzeba przeklepać a i tak ciężko idzie, moja trzyma się budy na 2 nitach zamiast 3 ale trzyma się... konkret gałęzie przyhaczało i nic nie puścicło ani się nie wyrwało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 jakby komuś zawadzała blacha do której jest mocowana stojąca puszka filtra w 27 to przygarnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 prostota kształtów... nie wyklepiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regwit Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 (edytowane) No to popełnilem blaszkę tak: będzie git Jakieś fotostory się robi, ale może komuś się przyda pozdrawiam W Robota zrobiona. Snorkel podłączony. Szczelny. Puszkę filtra zrobiłem tak, to chyba dobre rozwiązanie: przy okazji warto przyjrzeć się odpowietrzeniom. U mnie jedno było upitolone... Edytowane 27 Grudnia 2013 przez regwit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siara74 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 jak zamówię ten snorkel u gościa to mi przyślą ,czy podeślą do bliskiego intercarsu SS970HF czy jak podam ten numer to gość będzie wiedział o co chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regwit Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Ja odbierałem w intercarsie. Wybrałem w jakim. Podajesz symbol i pozamiatane. Gość jest bardzo fajny. Ja już po testach. Wrażenia z tonięcia w aucie bezcenne. Snorkel się sprawdził ale każda kałużę będę echosondą sprawdzał... Tapicerka wyjeta, fotele wyjęte. Osioł się suszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 kolejnym krokiem jest wywalenie wykładzinki z podłogi lub kompromisowo (ja tak zrobiłem) wygładzinka zostaje ale wywalamy wygłuszenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi