martinezx Opublikowano 27 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 ja tankuje na orlenie ale malo jezdze wiec nie odczuwam po kieszeni roznic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CMQ Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Trochę się nie odzywałem To moje nowe auto: A to moje nowe spalanie w cyklu miejskim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devi Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Trochę się nie odzywałem To moje nowe auto: A to moje nowe spalanie w cyklu miejskim: testowałem to auto jakiś czas temu. całkiem żwawe jak na 1.5 jeździsz w trybie eco ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CMQ Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Strider, auto to Honda CR-Z GT, zamieniłem więc Decepticona na Autobota Devi, tak - na codzień Normal z domieszką Econ, wieczorem Sport Świetne są te tryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanPlut Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 CMQ fajna bryczka do codziennej jazdy, moja żona już zachorowała . Jak BMW odejdzie w nie pamięć, albo Zetka sromotnie zawiedzie mnie w zimie to przemyślę zakup a na razie gratuluję. Słuchajcie co by się stało jakbym do Zetki zaczął lać Pb95? Z ostatniej dyskusji okazało się, że niektórzy z Was mają na wlewie 95 a inni tak jak ja 98. Na razie nie podjąłem ryzyka bo w sumie to ok. 30 gr na litrze ale przy całym zbiorniku to będzie ponad 20 zł i jeżeli to nie było by ze szkodą dla silnika to czemu nie. Jakie jest wasze zdanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devi Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 (edytowane) Słuchajcie co by się stało jakbym do Zetki zaczął lać Pb95? Z ostatniej dyskusji okazało się, że niektórzy z Was mają na wlewie 95 a inni tak jak ja 98. Na razie nie podjąłem ryzyka bo w sumie to ok. 30 gr na litrze ale przy całym zbiorniku to będzie ponad 20 zł i jeżeli to nie było by ze szkodą dla silnika to czemu nie. Jakie jest wasze zdanie? lej to co masz napisane na wlewie. Edytowane 6 Sierpnia 2011 przez devi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanPlut Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Ok. Dzięki za rozwianie wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirtrojan Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 jak śmigasz po mieście i nie depczesz to lej 95. Sam czasem przeskakuje z 95 na 98 w zależności od planów a ostatnio nawet na 89 (zatankowałem awaryjnie na stacji Auchan - jechał jak na wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
worm#21 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 nie polecam 95 osobiscie skonczyło sie w serwisie wiec moze zaszkodzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirtrojan Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 a co się stało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
promo Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 CMQ, a sprzedajesz swoją Zetkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
worm#21 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Podłączam się pod pytanie, co się stało? Może to nie jest kwestia PB95 tylko ogólnie paliwo było kiepskie? pojawił sie objaw spalania stukowego (chciałem zaoszczedzić bo miałem długą trase wiec poszły 2 pełne baki 95 ) ale moze tak jak mówicie było trefne paliwo co prawda na 2 roznych stacjach w różnych miastach :/ i nigdy wiecej... Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devi Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Jakie to byly objawy? spalanie stukowe jak sama nazwa wskazuje oznacza stukanie. coś podobnego jakby drobnymi kamyczkami w podwozie ktoś uderzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utaszo Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 no to ja tak nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
worm#21 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 spalanie stukowe jak sama nazwa wskazuje oznacza stukanie. coś podobnego jakby drobnymi kamyczkami w podwozie ktoś uderzał w moim przypadku dokładnie w komorze było ewidentnie słychac za każdym gwałtowniejszym dodaniem gazu po dokładnym sprawdzeniu co tez nie było chwilą:/ okazała sie za mała liczba oktanowa paliwa, i od tamtej pory unikam jak ognia 95 (kiedys wczesniej zdarzało mi sie dolewac 95 ale zawsze poprzednio było cos mocniejszego w tym przypadku natomiast spaliłem jeden bak zalałem kolejny cały czas 95 + autostrada ) po spuszczeniu paliwa w serwisie zalaniu zalecanego jak ręką odjął dosłownie Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirtrojan Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 miałem spalanie stukowe w maluchu więc slyszałem jak to się objawia ale w swoim aucie nie doświadczyłem. Obstawiam jednak Pb mizernej jakości. Swoją drogą po to jest czujnik spalania stukowego zeby do tego nie dopuscić! Może ten czujnik ci zdechł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
worm#21 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 miałem spalanie stukowe w maluchu więc slyszałem jak to się objawia ale w swoim aucie nie doświadczyłem. Obstawiam jednak Pb mizernej jakości. Swoją drogą po to jest czujnik spalania stukowego zeby do tego nie dopuscić! Może ten czujnik ci zdechł? wtedy ogólnie zawiniło paliwo, dobre dwa lata temu to było wiec juz jakis czas leje 98 /98+ i nic ,ktos tam sie pytał wec pomyslalem ze sie podziele natomiast nie którzy smigaja i na mniej oktanowym i tez nic:P wyjatek potwierdza regułę ;)hehe PZdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CMQ Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 CMQ, a sprzedajesz swoją Zetkę? Sprzedałem miesiąc temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanPlut Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Przeczytajcie artykuł odnośnie różnic paliwa 95 vs 98 http://www.scigacz.pl/Benzyna,a,osiagi,lepsza,E95,czy,E98,16094.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirtrojan Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 czytałem ten artykul 2 tygodnie temu. w sumie nie pomyślałem zeby sie podzielić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanPlut Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 czytałem ten artykul 2 tygodnie temu. w sumie nie pomyślałem zeby sie podzielić No właśnie ja też zapomniałem, ale żona mi przypomniała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WooX Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 pamiętajcie, że testowali to na motocyklach. Silniki samochodowe są bardziej skomplikowane przez co może mieć to znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanPlut Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Na pewno różnica będzie, ale trochę prawdy w tym jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devi Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 ale jaki z tego wniosek? wniosek taki że artykuł jest bez sensu bo nie mówi o tym, że silnik sam z siebie mapy zapłonu nie przestawi tak żeby wykorzystać paliwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Spalanie w Poznaniu, jazda raczej eko. Dziennie 2x odcinki po ~8km. Spalanie na PB98 14.5l/100km. Średnia prędkość 23km/h. Za 100zł pokazuje mi DTE ok 135km lejąc 18.0-18.5 litrów PB98 Neste A24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi