Gość Andrzej G Opublikowano 24 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 W dniu 13.12.2020 o 15:49, Kobi napisał: chciałbym zamontować swiatla do jazdy dziennej ale nie umiem wyłączyć swiatla mijania. Po przekreceniu stacyjki i zaczyna chodzić silnik swiatla mijania same się włączają. Po uruchomieniu s-ka włączają się tylko mijania z przodu, czy z tyłu też świecą lampy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobi Opublikowano 24 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 Włączają się z tylu i przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobi Opublikowano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Czy mogą być te światła połączone z komputerem i on powoduje włączenie tych świateł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zauważyłem u ciebie na fotce pod manetką z lewej strony jakiś dodatkowy przycisk. Możesz zrobić zdjęcie włączników po lewej stronie kierowcy. Tam powinien być tylko regulator wysokości świateł oraz regulator lusterek jeśli masz elektryczne i włącznik ESP jeśli na wyposażeniu. Mój notek jest z roku 2008. Światła mam takie jak opisałem. Może twój jest robiony na inny rynek i ma właśnie fabrycznie zainstalowane tzw. światła do jazdy dziennej. Jeśli jest krajowy to światła powinny być takie jak w każdym modelu i jak opisaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobi Opublikowano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 To jest włącznik lub wyłącznik gazu mam instalację LPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 14 minut temu, Kobi napisał: To jest włącznik lub wyłącznik gazu mam instalację LPG Ok. rozumiem. W takim przypadku nie wiem co poradzić. Jeżeli nikt nie ingerował to znaczy że fabryczna konstrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Pewnie wersja skandynawska , sprawdz w skrzynce bezpieczników czy nie masz podłączone te swiatła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobi Opublikowano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Janio dziękuję za pomoc będę dalej kombinowal z tymi światłami. Stuff1000 ale jak ja mam to sprawdzić? Wyjąć bezpiecznik od świateł mijania? Który bezpiecznik to będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 (edytowane) W kabinie nie ma bezpieczników od świateł. Raczej szukaj w komorze silnika. Trudny dostęp ale można otworzyć. Zdaje mi się biała skrzynka po prawej stronie. Podaje namiar bo dawno nie zaglądałem. Jak wypniesz będziesz wiedział czy to te światła. https://bezpieczniki.net/nissan-note-2004-2013-bezpieczniki-schemat/ Edytowane 28 Grudnia 2020 przez janio dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobi Opublikowano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Dziękuję za opis bezpiecznikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 3 godziny temu, stuff1000 napisał: Pewnie wersja skandynawska , sprawdz w skrzynce bezpieczników czy nie masz podłączone te swiatła . W wersji skandynawskiej zapalają się po uruchomieniu silnika tylko przednie światła mijania, tylne nie. Więc nie jest to wersja skandynawska bo zapala się całość, przód i tył. Poszukaj jeszcze takiej kostki przy samych lampach bo można się wpiąć w instalację zaraz za wtyczkami lamp. W każdym razie nie jest to fabryczna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobi Opublikowano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Ok będę dalej poszukiwał tej kostki i dobrze wiedzieć że to nie fabryczne. A czy można te światła zaprogramować w ustawieniach komputera w notku? Pytałem się kiedyś w serwisie nissana i że to trzeba coś w ustawieniach komputera też pozmieniac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 (edytowane) Nawet w Note Tekna E11 nic nie zaprogramujesz, a Twoja to chyba Acenta (trochę lepszy golas). To podstawowy komputer...przebieg, ilość paliwa (z dużym przymrużeniem oka), czas dzialania komputera (niby czas jazdy :D) Edytowane 28 Grudnia 2020 przez M@reS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 1 hour ago, M@reS said: W wersji skandynawskiej zapalają się po uruchomieniu silnika tylko przednie światła mijania, tylne nie. Więc nie jest to wersja skandynawska bo zapala się całość, przód i tył. Poszukaj jeszcze takiej kostki przy samych lampach bo można się wpiąć w instalację zaraz za wtyczkami lamp. W każdym razie nie jest to fabryczna robota. U mnie zapalał się przód i tył Fakt że był to opel Vectra. Wyjąłem bezpiecznik i tam wpiąłem światła led do jazdy dziennej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 (edytowane) Kolega pyta o Nissana Note E11, nie o Opla W Fordach też zapala się tylko przód, w Outlanderze od Mitsubishi zapala się przód i tył, ale nie zegary.......więc co fabryka to inne rozwiązanie. W GB produkowali Notka E11 i tutaj dużo ich jeździ, dobre miejskie autka. Bardzo cenione. I co drugi jest fabrycznie wyposażony w oświetlenie "skandynawskie" do jazdy dziennej ;). Edytowane 28 Grudnia 2020 przez M@reS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobi Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Przeszukalem wszystkie miejsce w poszukiwaniu tego włącznika świateł ale nie udało mi się go odszukać. Zrobiłem parę zdjęć, może ktoś, coś zauważy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobi Opublikowano 23 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 W dniu 5.01.2021 o 18:02, Kobi napisał: Przeszukalem wszystkie miejsce w poszukiwaniu tego włącznika świateł ale nie udało mi się go odszukać. Zrobiłem parę zdjęć, może ktoś, coś zauważy. Automatyczne włączanie świateł udało się wyłączyć. Wszystkie ustawienia były w komputerze pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi