Gość tomi-ei Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 No to jest poprostu "cena szok" jak na salon. Jutro zadzwonie do Nissan Polody Poznań i spytam o ich promocje. Dla 100 zł roznicy nie oplaca sie zamawiac wszystkiego osobno na allegro, pakowac do bagażnika i szukac warsztatu gdzie gdzie to założą. Czy to cena razem z założeniem, wyważeniem itp.? celowałbym raczej w opcję za same: felgi/opony/kołpaki + montaż z wyważeniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innovate Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 INFO: Byłem w piątek w Nissan Zaborowski na Puławskiej w Warszawie i mają ofertę na koła zimowe do QQ: 16' stalówki z o ile się nie mylę oponami Uniroyal MS66 - 215/65 R16 + kołpaki za niecałe 2000 PLN komplet. Cena wydaje się bardzo dobra. Mi mój (strzeż mnie Panie Boże) "sprzedawca" z Zaborowskiego proponował w promocyjnej cenie komplet na zimę (stalówki + opony) za jedyne 3200zł. Co prawda było to 2-3 miesiące temu, ale cóż: kolejny kamyczek do ogródka p. Dariusza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undefine Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 No to jest poprostu "cena szok" jak na salon. Jutro zadzwonie do Nissan Polody Poznań i spytam o ich promocje. Dla 100 zł roznicy nie oplaca sie zamawiac wszystkiego osobno na allegro, pakowac do bagażnika i szukac warsztatu gdzie gdzie to założą. Czy to cena razem z założeniem, wyważeniem itp.? Jak dadzą jakąś fajną ofertę - podziel się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekp Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Jak dadzą jakąś fajną ofertę - podziel się Info dla Poznania i okolic. Cena za felgi stalowe 16" + opony Kleiber w Nissan Polody (Piątkowo), bez kołpaków ale można kupić na Allegro za stówkę - 2499,00 brutto Mam nadzieję, że uda mi się "wynegocjować" montaż za darmo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smukly Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Witam Mam pytanko czy ktoś z Użytkowników spotkał się z 17" felgami stalowymi Alcar KFZ 7840 bo z parametrów wynika, że pasują do Kaśki a są to chyba jedyne stalówki do modelu +2. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Info dla Poznania i okolic. Cena za felgi stalowe 16" + opony Kleiber w Nissan Polody (Piątkowo), bez kołpaków ale można kupić na Allegro za stówkę - 2499,00 brutto Mam nadzieję, że uda mi się "wynegocjować" montaż za darmo... w Krakowie mówili że cene kompletu(felgi alu + opony) podają ze wszystkim łącznie z nowymi śrubami tzn. dodatkowy komplet do tych co już jest Ja zamówiłem w salonie komplet na zimę: opony firmy Nokian WRG2 i felgi Dezent RE 17" jak odbiorę autko to zmieszczę zdjęcia Dzisiaj dzwoniłem się upewnić dla świętego spokoju więc cena 3700zl za Dezent RE 17" i oponki Nokian WRG2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghart Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 A czy ktoś miał już okazję jazdy na Nokian-ach WR G2 i może je polecić do QQ+2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cosmo Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Hej, moje felgi letnie to oryginalne nissanowskie więc sprawa zakładania i ściągania jest w sumie prosta. Moja zimowe felgi niestety oryginalne nie są (ANZIO WAVE 16”). Oprócz kompletu nakrętek otrzymałem plastikowe odbojniki - czy jak to nazwać. Czy ktoś wie jak się zakłada te plastikowe elementy -> tak (1) http://www.lynx.website.pl/car/PICT0174.JPG czy tak (2) http://www.lynx.website.pl/car/PICT0175.JPG (zakładam że w ten drugi (2) sposó Cały zestaw -> http://www.lynx.website.pl/car/PICT0173.JPG Jakieś wskazówki przy do montażu jeszcze takich elementów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavomir Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 To pierścienie centrujące. Pierścienie centrujące dopasowują otwór centralny w feldze do piasty samochodu. Serwis będzie wiedział jak je założyć (wpina się je na felgę od strony wewnętrznej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 A czy ktoś miał już okazję jazdy na Nokian-ach WR G2 i może je polecić do QQ+2? Miałem takie do Vectry 215/55R16. Dosyć ciche, niezłe na śniegu i błocie relatywnie słabiej na mokrym asfalcie. Raczej mogę polecić, chociaż mam wrażenie że poprzednia wersja WR była lepsza - jeździłem kilka razy na Passacie kolegi. Prawdę mówiąc, też się do takich przymierzam, chyba że diler powali mnie ofertą na jakieś inne przed odbiorem auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cosmo Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 To pierścienie centrujące. Pierścienie centrujące dopasowują otwór centralny w feldze do piasty samochodu. Serwis będzie wiedział jak je założyć (wpina się je na felgę od strony wewnętrznej). zamierzam sam założyć te pierścienie centrujące mam nadzieje, że to nie jest wiedza tajemna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Miałem takie do Vectry 215/55R16. Dosyć ciche, niezłe na śniegu i błocie relatywnie słabiej na mokrym asfalcie. Raczej mogę polecić, chociaż mam wrażenie że poprzednia wersja WR była lepsza - jeździłem kilka razy na Passacie kolegi. Prawdę mówiąc, też się do takich przymierzam, chyba że diler powali mnie ofertą na jakieś inne przed odbiorem auta. Hmm powiem tak salony proponują zazwyczaj firmę Barum/Matador(czyli Continental tylko pod inna nazwą i inną klasą - nazwa podobno zależna od tego gdzie ja produkują czy słowacja czy czechy z ta nazwa mogłem się mylić) - 16" na alufelgach chcieli 3000zł a na nokianach też chciali 3000 lub 3200zl w zależności od felgi. Dobrą cenę możesz spróbować wynegocjować przez przyniesienie swojej oferty - u mnie tak bylo i wycisnąlem ile się da z ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Reasumując, czy do mojej Kaśki QQ+2 będa pasowały wszystkie felgi stalowe i opony, zgodnie : 16x6.5JJ stalowe 215/65 R 16 ? arlandia- soory że odbiegam od tematu, zdjęcie czarnego na Twoim profilu to twojego ? Podoba mi się ta nakładka przedniego zderzaka. Kupowałeś w Serwisie - czy gdzieś indziej. Znalazłęm takie na Allegro ale do modelu z przed lifting-u i przednia na pewno nie bedzie pasować.Ale cena za przód + tył- tyle co w serwisie za jedną. Pozdrawiam castoro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubik77 Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 ... Felgi są raczej błyszczące To fajnie że są błyszczące, bo takie mi się właśnie podobają. Zresztą jutro zobaczę swój komplecik ... taki jak i Twój Dla szukających w nissanie wystawione były poniższe wzory. Dostałem dziś również maila od Pana Mateusza w sprawie opon UNIROYAL 215/65R16 MS PLUS 66 że już ich nie ma i nie będzie. Zainteresowanym mogą zaproponować inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dambam Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 (edytowane) To fajnie że są błyszczące, bo takie mi się właśnie podobają. Zresztą jutro zobaczę swój komplecik ... taki jak i Twój Dla szukających w nissanie wystawione były poniższe wzory. Dostałem dziś również maila od Pana Mateusza w sprawie opon UNIROYAL 215/65R16 MS PLUS 66 że już ich nie ma i nie będzie. Zainteresowanym mogą zaproponować inne. Jako, że mam ból głowy przy wyborze felg na zimę, dostępne modele 16" znam niemal na pamięć Proponowane przez Nissana to odpowiednio modele Dezent RB , Dezent V i AEZ Tacana - ciekawi mnie jakie ceny proponują salony Nissana. Sam myślę nad Dezent F: ok.360pln lub Dezent RB tyle, że z czarnym wnętrzem ok 400pln Edytowane 21 Października 2010 przez danbam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubik77 Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 BB77 powiedz proszę czy do zimowych felg ATS kupowałeś nakrętke zabezpieczającą ? Jezeli tak to powiedz proszę gdzie i jaką. Oczywiście jak ktoś inny ma te felgi i zestaw zabezpieczajacy to tez poproszę o info. Te które miałem przy orginalnych 18' nie pasują do tych felg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
listek9 Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 witam ja trochę w innej kwestii dotyczącej opon a mianowicie czym się różni opona 4x4 od pozostałych; kiedy zakłada się te a kiedy te; od wulkanizatora słyszałem iż jak auto m a napęd na 4x4 to muszą być takie opony co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arlandia Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 arlandia- soory że odbiegam od tematu, zdjęcie czarnego na Twoim profilu to twojego ? Podoba mi się ta nakładka przedniego zderzaka. Kupowałeś w Serwisie - czy gdzieś indziej. Znalazłęm takie na Allegro ale do modelu z przed lifting-u i przednia na pewno nie bedzie pasować.Ale cena za przód + tył- tyle co w serwisie za jedną. Pozdrawiam castoro Tak, ta czarna z profilu to moja QQ. Kupowałem cały zestaw:nakładki przód i tył, listwy, bagażnik, mate itd, wówczas cena jednostkowa wyszła nawet bardzo korzystnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bacikb Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 BB77 powiedz proszę czy do zimowych felg ATS kupowałeś nakrętke zabezpieczającą ? Jezeli tak to powiedz proszę gdzie i jaką. Oczywiście jak ktoś inny ma te felgi i zestaw zabezpieczajacy to tez poproszę o info. Te które miałem przy orginalnych 18' nie pasują do tych felg. Tak, kupilem takie: http://allegro.pl/nakretki-zabezpieczajace-nissan-qashqai-i1248739969.html Pasują zarówno do oryginalnych 18", jak i do 16" ATS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubik77 Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Tak, kupilem takie: http://allegro.pl/nakretki-zabezpieczajace-nissan-qashqai-i1248739969.html Pasują zarówno do oryginalnych 18", jak i do 16" ATS. Kurde mam takie same od tego samego allegrowicza i gość z serwisu nissana powiedział że nie pasują. Widzę że musze sam odkręcić jedną nakrętkę i przymieżyć tę zabezpieczjącą. Można bez podnoszenia auta na lewarku odkręcić jedną nakrętkę ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waszka Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Kurde mam takie same od tego samego allegrowicza i gość z serwisu nissana powiedział że nie pasują. Widzę że musze sam odkręcić jedną nakrętkę i przymieżyć tę zabezpieczjącą. Można bez podnoszenia auta na lewarku odkręcić jedną nakrętkę ??? Pasują wczoraj zmienialem na zimowe opony 16". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^^ehhh^^ Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Można bez podnoszenia auta na lewarku odkręcić jedną nakrętkę ??? możesz śmiało odkręcać nic się nie stanie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enak Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Ja podzielę się swoimi zimówkami 17" - opony Michelin LATITUDE ALPIN 4x4 215/60R17 96 T, alufelgi ATT740C. Dodaje fotki i linki. http://www.oponymax.pl/produkt.php?id=21184 http://www.autotiptop.com.pl/index_pl.php?site=rozmiar&size=7,5x17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowal510 Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Ja podzielę się swoimi zimówkami 17" - opony Michelin LATITUDE ALPIN 4x4 215/60R17 96 T, alufelgi ATT740C. Dodaje fotki i linki. http://www.oponymax.pl/produkt.php?id=21184 http://www.autotiptop.com.pl/index_pl.php?site=rozmiar&size=7,5x17 Fajne ale nie możesz przekraczać na niemieckich autostradach 190km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enak Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Fajne ale nie możesz przekraczać na niemieckich autostradach 190km/h Poniżej 200km/h nie schodze od lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi