Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Zimowe opony i felgi

Gość jawrob
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

No to jest poprostu "cena szok" jak na salon. Jutro zadzwonie do Nissan Polody Poznań i spytam o ich promocje. Dla 100 zł roznicy nie oplaca sie zamawiac wszystkiego osobno na allegro, pakowac do bagażnika i szukac warsztatu gdzie gdzie to założą. Czy to cena razem z założeniem, wyważeniem itp.?

celowałbym raczej w opcję za same: felgi/opony/kołpaki + montaż z wyważeniem...

INFO:

Byłem w piątek w Nissan Zaborowski na Puławskiej w Warszawie i mają ofertę na koła zimowe do QQ:

16' stalówki z o ile się nie mylę oponami Uniroyal MS66 - 215/65 R16 + kołpaki za niecałe 2000 PLN komplet.

Cena wydaje się bardzo dobra. Mi mój (strzeż mnie Panie Boże) "sprzedawca" z Zaborowskiego proponował w promocyjnej cenie komplet na zimę (stalówki + opony) za jedyne 3200zł. Co prawda było to 2-3 miesiące temu, ale cóż: kolejny kamyczek do ogródka p. Dariusza...

No to jest poprostu "cena szok" jak na salon. Jutro zadzwonie do Nissan Polody Poznań i spytam o ich promocje. Dla 100 zł roznicy nie oplaca sie zamawiac wszystkiego osobno na allegro, pakowac do bagażnika i szukac warsztatu gdzie gdzie to założą. Czy to cena razem z założeniem, wyważeniem itp.?

Jak dadzą jakąś fajną ofertę - podziel się :)

Jak dadzą jakąś fajną ofertę - podziel się :)

Info dla Poznania i okolic. Cena za felgi stalowe 16" + opony Kleiber w Nissan Polody (Piątkowo), bez kołpaków ale można kupić na Allegro za stówkę - 2499,00 brutto

Mam nadzieję, że uda mi się "wynegocjować" montaż za darmo...

Witam

Mam pytanko czy ktoś z Użytkowników spotkał się z 17" felgami stalowymi Alcar KFZ 7840 bo z parametrów wynika, że pasują do Kaśki a są to chyba jedyne stalówki do modelu +2. Pozdrawiam wszystkich

Info dla Poznania i okolic. Cena za felgi stalowe 16" + opony Kleiber w Nissan Polody (Piątkowo), bez kołpaków ale można kupić na Allegro za stówkę - 2499,00 brutto

Mam nadzieję, że uda mi się "wynegocjować" montaż za darmo...

w Krakowie mówili że cene kompletu(felgi alu + opony) podają ze wszystkim łącznie z nowymi śrubami tzn. dodatkowy komplet do tych co już jest

Ja zamówiłem w salonie komplet na zimę: opony firmy Nokian WRG2 i felgi Dezent RE 17" jak odbiorę autko to zmieszczę zdjęcia

Dzisiaj dzwoniłem się upewnić dla świętego spokoju więc cena 3700zl za Dezent RE 17" i oponki Nokian WRG2

Hej, moje felgi letnie to oryginalne nissanowskie więc sprawa zakładania i ściągania jest w sumie prosta. Moja zimowe felgi niestety oryginalne nie są (ANZIO WAVE 16”). Oprócz kompletu nakrętek otrzymałem plastikowe odbojniki - czy jak to nazwać. Czy ktoś wie jak się zakłada te plastikowe elementy -> tak (1) http://www.lynx.website.pl/car/PICT0174.JPG czy tak (2) http://www.lynx.website.pl/car/PICT0175.JPG (zakładam że w ten drugi (2) sposóB)

Cały zestaw -> http://www.lynx.website.pl/car/PICT0173.JPG

Jakieś wskazówki przy do montażu jeszcze takich elementów?

To pierścienie centrujące. Pierścienie centrujące dopasowują otwór centralny w feldze do piasty samochodu.

Serwis będzie wiedział jak je założyć (wpina się je na felgę od strony wewnętrznej).

A czy ktoś miał już okazję jazdy na Nokian-ach WR G2 i może je polecić do QQ+2?

Miałem takie do Vectry 215/55R16. Dosyć ciche, niezłe na śniegu i błocie relatywnie słabiej na mokrym asfalcie. Raczej mogę polecić, chociaż mam wrażenie że poprzednia wersja WR była lepsza - jeździłem kilka razy na Passacie kolegi.

Prawdę mówiąc, też się do takich przymierzam, chyba że diler powali mnie ofertą na jakieś inne przed odbiorem auta.

To pierścienie centrujące. Pierścienie centrujące dopasowują otwór centralny w feldze do piasty samochodu.

Serwis będzie wiedział jak je założyć (wpina się je na felgę od strony wewnętrznej).

zamierzam sam założyć te pierścienie centrujące :) mam nadzieje, że to nie jest wiedza tajemna :)

Miałem takie do Vectry 215/55R16. Dosyć ciche, niezłe na śniegu i błocie relatywnie słabiej na mokrym asfalcie. Raczej mogę polecić, chociaż mam wrażenie że poprzednia wersja WR była lepsza - jeździłem kilka razy na Passacie kolegi.

Prawdę mówiąc, też się do takich przymierzam, chyba że diler powali mnie ofertą na jakieś inne przed odbiorem auta.

Hmm powiem tak salony proponują zazwyczaj firmę Barum/Matador(czyli Continental tylko pod inna nazwą i inną klasą - nazwa podobno zależna od tego gdzie ja produkują czy słowacja czy czechy z ta nazwa mogłem się mylić) - 16" na alufelgach chcieli 3000zł a na nokianach też chciali 3000 lub 3200zl w zależności od felgi. Dobrą cenę możesz spróbować wynegocjować przez przyniesienie swojej oferty - u mnie tak bylo i wycisnąlem ile się da z ceny

Reasumując, czy do mojej Kaśki QQ+2 będa pasowały wszystkie felgi stalowe i opony, zgodnie : 16x6.5JJ stalowe 215/65 R 16 ?

arlandia- soory że odbiegam od tematu, zdjęcie czarnego na Twoim profilu to twojego ? Podoba mi się ta nakładka przedniego zderzaka. Kupowałeś w Serwisie - czy gdzieś indziej. Znalazłęm takie na Allegro ale do modelu z przed lifting-u i przednia na pewno nie bedzie pasować.Ale cena za przód + tył- tyle co w serwisie za jedną.

Pozdrawiam castoro

... Felgi są raczej błyszczące

To fajnie że są błyszczące, bo takie mi się właśnie podobają. Zresztą jutro zobaczę swój komplecik ... taki jak i Twój ;) Dla szukających w nissanie wystawione były poniższe wzory.

post-32905-026599000 1287667566_thumb.jpg

Dostałem dziś również maila od Pana Mateusza w sprawie opon UNIROYAL 215/65R16 MS PLUS 66 że już ich nie ma i nie będzie. Zainteresowanym mogą zaproponować inne.

To fajnie że są błyszczące, bo takie mi się właśnie podobają. Zresztą jutro zobaczę swój komplecik ... taki jak i Twój ;) Dla szukających w nissanie wystawione były poniższe wzory.

post-32905-026599000 1287667566_thumb.jpg

Dostałem dziś również maila od Pana Mateusza w sprawie opon UNIROYAL 215/65R16 MS PLUS 66 że już ich nie ma i nie będzie. Zainteresowanym mogą zaproponować inne.

Jako, że mam ból głowy przy wyborze felg na zimę, dostępne modele 16" znam niemal na pamięć :)

Proponowane przez Nissana to odpowiednio modele Dezent RB , Dezent V i AEZ Tacana - ciekawi mnie jakie ceny proponują salony Nissana.

Sam myślę nad Dezent F:

TF.jpg ok.360pln

lub Dezent RB

TRBBL.jpg tyle, że z czarnym wnętrzem ok 400pln

Edytowane przez danbam

BB77 powiedz proszę czy do zimowych felg ATS kupowałeś nakrętke zabezpieczającą ? Jezeli tak to powiedz proszę gdzie i jaką. Oczywiście jak ktoś inny ma te felgi i zestaw zabezpieczajacy to tez poproszę o info.

Te które miałem przy orginalnych 18' nie pasują do tych felg.

witam ja trochę w innej kwestii dotyczącej opon a mianowicie czym się różni opona 4x4 od pozostałych; kiedy zakłada się te a kiedy te; od wulkanizatora słyszałem iż jak auto m a napęd na 4x4 to muszą być takie opony co o tym myślicie?

arlandia- soory że odbiegam od tematu, zdjęcie czarnego na Twoim profilu to twojego ? Podoba mi się ta nakładka przedniego zderzaka. Kupowałeś w Serwisie - czy gdzieś indziej. Znalazłęm takie na Allegro ale do modelu z przed lifting-u i przednia na pewno nie bedzie pasować.Ale cena za przód + tył- tyle co w serwisie za jedną.

Pozdrawiam castoro

Tak, ta czarna z profilu to moja QQ. Kupowałem cały zestaw:nakładki przód i tył, listwy, bagażnik, mate itd, wówczas cena jednostkowa wyszła nawet bardzo korzystnie.

BB77 powiedz proszę czy do zimowych felg ATS kupowałeś nakrętke zabezpieczającą ? Jezeli tak to powiedz proszę gdzie i jaką. Oczywiście jak ktoś inny ma te felgi i zestaw zabezpieczajacy to tez poproszę o info.

Te które miałem przy orginalnych 18' nie pasują do tych felg.

Tak, kupilem takie:

http://allegro.pl/nakretki-zabezpieczajace-nissan-qashqai-i1248739969.html

Pasują zarówno do oryginalnych 18", jak i do 16" ATS.

Tak, kupilem takie:

http://allegro.pl/nakretki-zabezpieczajace-nissan-qashqai-i1248739969.html

Pasują zarówno do oryginalnych 18", jak i do 16" ATS.

Kurde mam takie same od tego samego allegrowicza i gość z serwisu nissana powiedział że nie pasują. Widzę że musze sam odkręcić jedną nakrętkę i przymieżyć tę zabezpieczjącą.

Można bez podnoszenia auta na lewarku odkręcić jedną nakrętkę ???

Kurde mam takie same od tego samego allegrowicza i gość z serwisu nissana powiedział że nie pasują. Widzę że musze sam odkręcić jedną nakrętkę i przymieżyć tę zabezpieczjącą.

Można bez podnoszenia auta na lewarku odkręcić jedną nakrętkę ???

Pasują wczoraj zmienialem na zimowe opony 16".

Ja podzielę się swoimi zimówkami 17" - opony Michelin LATITUDE ALPIN 4x4 215/60R17 96 T, alufelgi ATT740C. Dodaje fotki i linki. http://www.oponymax.pl/produkt.php?id=21184

http://www.autotiptop.com.pl/index_pl.php?site=rozmiar&size=7,5x17

post-34546-012280100 1287930535_thumb.jpg

post-34546-027029600 1287930550_thumb.jpg

post-34546-027662700 1287930565_thumb.jpg

Ja podzielę się swoimi zimówkami 17" - opony Michelin LATITUDE ALPIN 4x4 215/60R17 96 T, alufelgi ATT740C. Dodaje fotki i linki. http://www.oponymax.pl/produkt.php?id=21184

http://www.autotiptop.com.pl/index_pl.php?site=rozmiar&size=7,5x17

Fajne ale nie możesz przekraczać na niemieckich autostradach 190km/h :D