toruńczyk Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 No to ja zaryzykuję i "przesłodzę" ... i dodam dwa plusy za motto tej "edukacji" ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Kurna!Trza było dać ostrzezenie na maila,a nie tak z nienacka!Cały lapcok mi się klei 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Jak słodzić to tylko herbatę góralską Góralskiej się nie słodzi ;-) , ino speretusem doprawio B-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Z cukrem czy bez , wzmocnionej się zawsze chętnie napiję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Raz z góralem piłem , było ok do momentu gdy po góralsku z jednego szkła zaczęliśmy pić ! Świadomości nie straciłem , ale końcówka wieczoru mi umknęła i na kaca drzwi pasażera z zewnątrz miałem do mycia , taka "%słodka%" była góralska herbata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Ja to taką z gór polubiłem . "Łącką" ją zwią i bez różnicy czy z filiżanki czy ze szkła się pije . Ostatnio nawet taką na nizinach z góralem "smakowałem". Nie potrzebne były .... Światła w QQ taki byłem "oświecony" ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Panowie światła Was tak oświeciły w Qqłkach??? Chyba hidy Wam wyładowują się pod czerepem? A z góralami trza umieć pić Trza się nauczyć popijać gorzałkę mlekiem i żaden góral nie straszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Facet wspaniały jest jako kolega , ale pić z jednego kieliszka to ja już z nim nie będę Nawet jakby mlekiem częstował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Często bywa tak ,że ten "nieśmiertelny" pada momentalnie po dwóch trzech kieliszkach. Jak chodziliśmy z pracy na "betonowy stół"(tak nazywaliśmy pozostałe bunkry po II WŚ)To zorientowaliśmy się zaraz kto jadem zatruwa i nosił zawsze swój kieliszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 E tam, po tym jak widziałem picie z... skorupek po jajkach , już nic mnie nie zdziwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 A ze świeżego ogórka piliście ? nie dość że wypijesz to zakąszasz od razu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 No ale ze światłami to ma niewiele wspólnego , chyba że oświecenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 (edytowane) E tam, po tym jak widziałem picie z... skorupek po jajkach , już nic mnie nie zdziwi Eeee tam,z żarówki chyba nikt z Was nie pił Edytowane 2 Grudnia 2014 przez JACKO29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Dżizass z kim ja tu się zaprzyjaźniłem , alkoholizm i degeneracja !!! Chlają jakieś samogony , kradną żarówki po komórkach potem piją gdzieś w bunkrach , żeby matka wiedziała to by mnie wygoniła z Waszej piaskownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Raczej nikt żarówki z komórki nie ukradł,ale się wzięło od zaprzyjaźnionego elektryka ze stacji pomp,bo nie nyło kieliszków,a w czymś trzeba było Kurde,zaraz tu miotła wpadnie i zrobi porządek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Ale mi smaka narobiliście. Jakiś zlot może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 No ja! Zanim dojechałbym do Słubic to już by mi ochota minęła,a jęzor musiałbym sobie na niteczce uwiazać ,co by mi się nie plątał z ochoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 No tak. Trzeba w takim razie pomyśleć o jakimś ogólnopolskim zlocie w jakimś uroczym miejscu, gdzie wszyscy będą mieli podobną odległość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 (edytowane) Zrobiłem rundkę teraz (nocą) i muszę powiedzieć, że nie potrafię wyjść z podziwu jakości oświetlenia LED. Jest mega SUPER. I porównuję je do fabrycznych świateł ksenonowych, które dwa lata temu miały regenerowane odbłyśniki (napylane srebrem), a w lato wymieniałem palniki) - to LEDy w Qashqaiu święcą z dwa, rzy razy lepiej (mocniej) niż ksenony w Scenicu. Automatyczne drogowe - na tyle na ile teraz pojeździłem - jakieś 30km - działają bezbłędnie (choć wiem z opisu kolegów, że nie zawsze tak jest). System był na tyle czujny, iż jak ktoś jechał z naprzeciwka za zakrętem gdy ja widziałem już lekką poświatę jego świateł i na tej podstawie wiedziałem, że coś jedzie... system też to zauważył, bo przełączył zanim ukazał się samochód. Fajne... na prawdę. Edytowane 4 Grudnia 2014 przez Karminadel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Mi też podoba się ten system automatycznych świateł. Mam wprawdzie zwykłe żarówki, ale nie zmienia to faktu, że automat działa bezbłędnie. Musimy chyba jednak wziąć pod uwagę jeden fakt - obecnie mamy dobre warunki pogodowe (a przynajmniej ja mam) więc system działa dobrze. Podejrzewam, że przy mniej sprzyjającej pogodzie (deszcz, śnieg) automat może zacząć się gubić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 W instrukcji też tak piszą - że opady obniżają jego skuteczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 ja ostatnio mialem osobliwa przyjemnosc sprawdzic je w bardzo extremalnych warunkach mgly (jak mleko), i system sprawdzil sie b. dobrze tym bardziej ze samochod nie byl myty od ponad 2 m-cy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3Rni Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 ja ostatnio mialem osobliwa przyjemnosc sprawdzic je w bardzo extremalnych warunkach mgly (jak mleko), i system sprawdzil sie b. dobrze tym bardziej ze samochod nie byl myty od ponad 2 m-cy. mgła jak mleko i na długich .....ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 mgła jak mleko i na długich .....ciekawie a co w tym takiego dziwnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi