ulek Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 To ja proponuje żebyście sami tytuł tego forum i stówrzcie bo prawda jest taka że to wy częściej będziecie sie udzielać na nim niż ja. Taka jest prawda.To wy grzebiecie przy autach kupujecie i takie tam a ja tylko od czasu do czasu jak coś mi do głowy strzeli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Kurde puszczaj kobietę przodem a ona się na obcasie wykręca Strzeliło jej do głowy a boi się założyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.a.polak Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 lepiej niech nic nie zakłada :rofl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulek Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 No wiecie ja się raczej rzadko czegoś boję . Tylko chciałam ustalić wspólnie tytuł żeby dla wszystkich był jasny i czytelny. Opcjii jest wiele np "Buble -ostrzeżenia przed zakupem części, akcesoriów do naszych Notesów". Obcas obcasem ale nie każda kobieta umie na nich chodzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Temat założony, prośba o przyklejenie tematu wysłana . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M13 Opublikowano 4 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Temat trochę dawny ale może się przyda . Witam ja do swojego notka zrobiłem tak : zakupiłem cztery chlapacze, nawet nie wiem od czego,zwykłe gumy z jakimś przetłoczeniem ok. 9,oo zł. za sztukę następnie przyciąłem je do obrysu przednich i tylnych nadkoli i przykręciłem do plastykowych nadkoli wkrętami . Dwa lata tak eksploatowany samochód i bez problemu.Niskie koszty, nie urywają się przy krawężnikach a swoją rolę spełniają zawodowo .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.a.polak Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 (edytowane) a ja wczoraj zakupiłem i dzisiaj zalożyłem chlapacze na przód znanej i lubianej polskiej firmy z REZAW-PLAST z mazowsza wydałem na to porażającą kwotę 21,98 PLN i jestem zadowolony dosyć elastyczna guma, bezproblemowy montaż (no dobra, była 21:00 jak sie za to zabrałem i przyświecałem latarką, ale jutro rano mam wyjazd i chciałem już mieć ) montaż do 2 istniejących wkrętów nadkola + 2 dodatkowe na dole prosto, szybko i bezproblemowo. Edytowane 19 Sierpnia 2011 przez g.a.polak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Firma OK, ale powiedz mi które z tych uniwersalnych dopasowałeś do Notka? Bo widzę, że z Nissanem u nich kiepsko. Najważniejsze by dobrze dolegały...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_lub Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Znalazłem właśnie na allegro coś takiego "nakładki listwa nadkola" podobno do naszego notka. Wrzucam link bo cena dużo niższa niż salonowe więc może ktoś się skusi. http://allegro.pl/nissan-note-nakladki-listwa-nadkola-zestaw-4szt-i1833817502.html Mi by się przydały bo w tyle odchodzi mi na długości 2 cm nadkole od błotnika - tak jakby się rozwarstwiło i przed zimą muszę to zakleić - pewnie takie nakładki by pomogły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 (edytowane) Znalazłem właśnie na allegro coś takiego "nakładki listwa nadkola" podobno do naszego notka. z praktyki wiem, że pod czymś takim często gromadzą się zanieczyszczenia a zimą solanka i istnieje niebezpieczeństwo,że błotniki będą szybciej korodować Edytowane 22 Września 2011 przez Dar1962 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Może to i jakiś tuning,ale ja bym tego nie założył,tak jak pisze Dar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Nissan oferuje podobne akcesorium do Note. Niestety koszt tych "ozdób" w Nissanie to prawie 1000 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Oryginał to OK np w Sedici, ale "rzemiosło"...no nie wiem! Woda będzie się gromadzić i zacznie korodować błotnik. Nie ma szans by to należycie przylegało do błotnika na spinkach...Ja bym się w taką inwestycję nie pakował. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_lub Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 No to mnie zbiliście z tropu. a już się po pierwszym przymierzałem do zakupu. No ale jak ma być gorzej to poszukam jakiegoś innego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnrambo Opublikowano 7 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 (edytowane) No i kupiłem do przodu za 110zł -pasują idealnie. Ale cena powinna być o 50zł mniejsza. W tej okazyjnej cenie otrzymujemy : pudełko z napisem Nissan, instrukcja, worek i 2 chlapacze Edytowane 11 Lipca 2012 przez johnrambo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dysten Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Witam Odnośnie chlapaczy. Mam oryginalne Nissana zamontowane przy zamówieniu u dealera. Po niecałym roku użytkowania mam pewne wątpliwości co do ich dalszego istnienia. Nie jestem pewien czy przez przypadek nie będą powodem przyspieszonej korozji w miejscu gdzie są zamontowane (przód bo tył jest na zderzaku). Nie wiem co gorsze rdza od chlapacza czy rdza w tym samym miejscu od kamieni lecących spod kół? Najgorsze są deszczowe dni, samochód już dawno wysechł, a w miejscu chlapaczy wilgotno. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 W którym miejscu zbiera Ci się wilgoć? Oryginalne chlapacze mają w dolnych krawędziach otwory, którymi ma wypływać woda. Masz takie otwory? Nie są zatkane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dysten Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 W którym miejscu zbiera Ci się wilgoć? Oryginalne chlapacze mają w dolnych krawędziach otwory, którymi ma wypływać woda. Masz takie otwory? Nie są zatkane? Witam Co jest w dolnej części nie mam pojęcia, jutro sprawdzę, wilgoć wystepuje na łączeniu chlapacza i nadwozia, szczególnie na krawędzi gdzie nie jest idealnie spasowany, mikro szczeliny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 odkręć i zabezpiecz czymś tłustym albo jakąś folią zabezpieczającą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Witam, mam oryginalne i jest sucho Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Też mam oryginalne ale nigdy tam nie zajrzałem po zamontowaniu więc się nie wypowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dysten Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Witam Jutro wrzucę zdjęcia, może mam nieoryginalne z ASO? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Wyznacznikiem na pewno są te otwory o których wspomniałem. W nie oryginalnych ich nie widziałem. Są prostokątne - dość spore, da się włożyć do nich mały palec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnrambo Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Nie ma to jak wosk ręcznie nakładany z puszki na całe auto. Też pomyślałem o tym, że może za kilka lat być tym miejscu otarcie lakieru od chlapacza- puki co blacha jak w Renault- prawie nierdzewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dysten Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Wyznacznikiem na pewno są te otwory o których wspomniałem. W nie oryginalnych ich nie widziałem. Są prostokątne - dość spore, da się włożyć do nich mały palec. Witam Oto zdjęcia moich chlapaczy oraz dwa zdjęcia oryginałów z sieci. Osobiście widzę drobne różnice ale może tylko mi się wydaje. Prostokątnych otworów u siebie nie potrafię zlokalizować? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi