jarussz Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Jak najbardziej, pasują. Felgi stalowe wymiarowe, typowe dla notka. Opony też. Jak byś założył 185/65R15 też byłoby ok. 16" ma niższy profil. Jeśli zauważyłeś to prawdopodobnie na letnich masz 185/55R16. Na temat opon, felg i ich doboru na forum w tym temacie można wszystkiego się dowiedzieć. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Dziękuję Nie ma sprawy. Poczytaj sobie to forum od początku. Od postu 230 jeszcze bardziej sobie rozjaśnisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bullterrierMJ Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Witam. Mam takie pytanko. Mój notes oryginalnie z salonu jest na felgach 16", Czy opony zimowe mogę do niego dokupić na 15" http://www.oponeo.pl/dane-opony/dayton-dw510-175-65-r15-84-t#35478099 takie opony i takie felgi http://www.oponeo.pl/felga-stalowa/alcar-kfz-6775. Jeżeli dubluję temat to przepraszam. Szukałem w wyszukiwarce podobnych ale nie znalazłem. Witaj. Poczytaj sobie moje posty nr: 310 i 314. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarussz Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Dzięki za pomoc. W czwartek jadę po nowe felgi wraz z oponami. Opony polecono mi takie: Falken HS 449 185/65 R15 88 TCo myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 (edytowane) "będzie Pan zadowolony" http://www.falkenopony.pl/artykul/falken-hs-449-w-tescie-zimowych-opon-auto-swiatu Edytowane 14 Października 2013 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Diablo Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 "będzie Pan zadowolony" http://www.falkenopony.pl/artykul/falken-hs-449-w-tescie-zimowych-opon-auto-swiatu No jakby mnie takie Panie w serwisie powitały też bym był zadowolony :devil: :devil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Brałbyś co by Ci wcisnęli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 myślałem że to on by wciskał,a nie jemu :devil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Diablo Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 myślałem że to on by wciskał,a nie jemu :devil: :devil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarussz Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 No i kupione 1400zł za komplet na nowych stalowych felgach. Jak na zimowe są bardzo ciche ( moje pierwsze odczucie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 gdzie kupiłeś,bo jakoś tanio Cię kosztował komplet opony + fele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarussz Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Witkiewicza www.rsopony.pl, dostałem ubezpieczenie gum w gratisie - dożywotnio oraz wulkanizacja gratis. No i azot w gumach w cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
notek-a Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Najnowszy test ADAC opon zbliżonych rozmiarem do naszych: http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2013_winterreifen_Test_185_60_R15.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 No to super,moje Alpine A4 mają plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 (edytowane) Zobacz miejsce polskich kormoranów A tak na marginesie,zobaczcie co potrafi zimą , chiński całoroczny TYFOON nawet klasyczna zimówka nie dała mu rady! http://www.auto-swiat.pl/1-test-opon-calorocznych-rozmiarze-17565-r14-czy-sa-gotowe-wszystko Edytowane 19 Października 2013 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 http://www.youtube.com/watch?v=UvCw5yPe-8A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Test piękny... Ja już zmieniłem trzewiki i muszę powiedzieć że są cholernie ciche!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Motor nr 43/2014 - test opon zimowych 2014/15 - 195/65/15 - to co najbardziej istotne czyli podsumowanie - może ktoś myśli nad zimówkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 W internetowej wersji AutoŚwiat z 10 paź. można przeczytać test opon całorocznych .Można dojść do ciekawych wniosków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Nie ma i nie będzie opony idealnej spełniającej wszelkie warunki na każdej nawierzchni o każdej porze roku Dlatego wraz z zakupem opon należy dokupić, o ile oczywiście ktoś z małą wyobraźnią nie posiada tego bo nie dodają tego także w gratisie, choć odrobinę zdrowego rozsądku z możliwością przewidywania, które zadziałają w momencie np. hamowania w podłych warunkach drogowych tudzież innych sytuacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 (edytowane) Stary! Ale szyfrem walnąłeś , od momentu "dlatego" :) Edytowane 21 Października 2014 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 wady? - opona wielosezonowa jest zauważalnie droższa niż dobra opona letnia lub zimowa. Szybciej się zużywa latem niż letnia, więc na okres eksploatacji kompletu zimowo-letniego przypadnie co najmniej 2 komplety wielosezonówek. Zimą jeździ gorzej niż zimowa a latem gorzej niż letnia. W warunkach ekstremalnej zimy (co kilka lat takie okresy się zdarzają) radzi sobie zupełnie słabo Opony wielosezonowe mają jednak też kilka istotnych zalet: - nie trzeba kupować drugiego zestawu felg (problem z przechowaniem) lub co roku ściągać i wyważać opon (znowu problem z przechowaniem), w warunkach dużego miasta (dobrze i na czas odśnieżonego) takie opony mają spory sens - szczególnie w aucie miejskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 http://m.auto-swiat.pl/porady,t023h Dar przeczytaj test, np.4 w teście Unirojal (do kupienia 200zł sztuka )okazuje się często lepszy zimą od zimowej referencyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 (edytowane) Dziś mokro i już wypadków kupa w mym mieście, wszystkie samochody które widziałem miały już założone opony zimowe. Nikomu nie mówią wielcy śpece i najmudrzejsi wulkanizatorzy że opona zimowa to tylko jak śnieg jest na ulicy a tak to się niszczy i samochody rozbija!!! Dokładnie nawet teraz widzę na samochodach coraz więcej opon całorocznych aura się zmieniła a opona zimowa to tylko w śnieg!!! Mam całoroczne i trzymają parametry nie starły się nawet po autostradach w plus 30 stopni z średnią 150. Opony całoroczne są dla rozsądnych nie rozrzutnych ludzi Edytowane 21 Października 2014 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 (edytowane) Opony całoroczne są dla rozsądnych nie rozrzutnych ludzi cóż poradzić?widocznie żyjemy w kraju rozrzutnych ludzi a tak bardziej serio - każdemu wedle potrzeb - Nie sądzę, też aby dzisiejsza statystyka wypadkowości w stolicy była skutkiem ilości założonego zimowego ogumienia. Nie zgadzam się z tezą,że opona zimowa - cyt. "to tylko na śnieg", choć moim zdaniem jeszcze za wcześnie (i nieco za ciepło) na ich eksploatację. Przy temperaturze poniżej lub nawet w okolicy zera niezależnie od tego czy nawierzchnia jest sucha czy mokra, zimówki poradzą sobie co najmniej równie dobrze. Edytowane 21 Października 2014 przez Dar1962 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi