Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Użytkownicy Juke na forum - luźne dyskusje

^^ehhh^^
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

BartoszN - dzwoniłem do serwisu , dowiadywałem sie - owszem w Q-u istnieją nakładki na pedały i tak jak piszesz dla wrsji I-Way , sa wyposazeniem fabrycznym , ALE - nie istniją w sprzdazy "luznej" , nie ma mozliwosci dokupienia jako oddzielnego produktu , nawet nie istnieja w katalogu na stronie Nissana . Dlatego szukałem innego rozwiązania i prosiłem o pomoc , sprawdziłem sam w Juke , którego kierowca (zupełnie obcy człowiek) był w stanie sciągnąc mi nawet gumowe (zwykłe) nakładki , aby wymiar był jak najbardzuej prawidłowo wziety . Miałem nadzieje ze forum Nissana bedzie najłatwiejszym miejscem do pozyskania takiego info . , myliłem sie . Mam nadzieje ze powoli zblizycie (zblizymy) sie do pozimu forum A3-club - zwycięzcy w zeszłorocznym konkursie na najlepszy samochodowy klub Polski , gdzie byłem moderatorm i praktycznie od poczatku istnienia celem była pomoc , nawet w tak prostych sprawach .

BartoszN - Tobie bardzo dziekuje za zainteresowanie i okazana pomoc , xxyy777e - zle trafiłes - nie nabijesz sobie ilosci postów , takie odzywki ignoruje .

Edytowane przez mucka38

mucka38

Muszę przyznać CI racje:(

Nie popisało się niestety nasze forum :thumbsdown:

może taka sytuacja już się nie powtórzy?

Spokojnie :) nic strasznego sie nie stało :) Forum i jego społecznosc jest stosunkowo młoda , jak i auto które posiadacie , trzeba troche czasu aby pewne rzeczy przyswoic .

Ja tez zbyt krytycznie oceniłem forum , zbyt szybko - przepraszam .

Sprawa zamknieta , nakładki sa za małe :(

to może lepiej zamówić oryginalne nakładki od QQ z 2011 roku :

nakładka na pedał gazu 57 zł

nakładka na pedał sprzęgła/hamulca (takie same ) po 22 zł

jak będzie potrzeba nr katalogowych daj znać

pozdrawiam,

Napisałem p.w. do ciebie BartoszN - podeslij mi te numery katalogowe , ja zapytam w serwisie czy moga sprowadzic ewentualnie .

Dziekuje panowie :)

Czy do mycia "ręcznego" autka, gąbką i wodą jakiś szampon polecacie?

Może być z woskiem ?

:)

Napisałem p.w. do ciebie BartoszN - podeslij mi te numery katalogowe , ja zapytam w serwisie czy moga sprowadzic ewentualnie .

Dziekuje panowie :)

wysłałem Tobie wiadomość priv

pozdr

Gość Dominika_white_Juke

Czy do mycia "ręcznego" autka, gąbką i wodą jakiś szampon polecacie?

Może być z woskiem ?

hej zoja61 !

Zapytalam moja druga polowke jakiego szamponu uzywa do swojego no i mojego autka:) - Meguiar's NXT Generation Car Wash - mi to nic kompletnie nie mowi ale fakt, po kazdym myciu oba auta wygladaja jak nowe.

Pozdrawiam,

Dominika

hej zoja61 !

Zapytalam moja druga polowke jakiego szamponu uzywa do swojego no i mojego autka:) - Meguiar's NXT Generation Car Wash - mi to nic kompletnie nie mowi ale fakt, po kazdym myciu oba auta wygladaja jak nowe.

Pozdrawiam,

Dominika

Dzięki bardzo :):)

Wczoraj moje autko było w myjni ręcznej.

Myśle,ze właśnie z takiej będę korzystała,

sama raczej myć nie będę.

Żuczek pięknie się błyszczy a to za sprawą nałożenia na koniec cieniutkiej warstwy

wosku.

• 2 tygodnie później...

JUKE Shiro już w salonach (nie wiem czy u wszystkich dealerów) i jak ktoś się zastanawia to proponuję podjechać i go zobaczyć na żywo - białe perłowe wykończenie konsoli i białe szwy na kierownicy i siedzeniach, na biało podświetlane nakładki progowe , inne felgi itd - wygląda bajecznie :)

2 tygodnie temu:D:D

O..a ja na zimowych jeszcze śmigam :)

muszę się umówić w tym tygodniu na wymianę:)

Mam pewne spostrzeżenie jeżdżąc po Wawie, mianowicie ludzie kupujący Żuczki są pozytywnie zakręceni :dribble: mijając ich na ulicach czy stojąc w korkach uśmiechają się i wymieniają gesty pozdrowienia, co jest miłym akcentem w pędzie codziennego życia.

Pozdrowienia dla wszystkich zakręconych właścicieli Żuczków :wave:, a w szczególności dla ciemnowłosej nieznajomej z mijanego dziś białego żuczka :devil:

Witam wszystkich forumowiczów. Jest to mój pierwszy post na forum więc odrazu się witam ;) . Pozdrawiam i do zobaczenia na ulicach.

Dawaj zdjecia :D Chwal sie chwal bo masz czym :))

• 2 tygodnie później...

Wszystkim użytkownikom odlotowego autka :D

WESOŁYCH ŚWIĄT

i bezpiecznych powrotów:)

Dołączam się do życzeń świątecznych - wszystkiego dobrego na co dzień i od święta, dużo słońca, wiosny w sercu i dużo uśmiechów dookoła Was - także dzięki naszym Juke'om!!!

• 4 tygodnie później...
Gość Juke-R

Ostatnio zatrzymała mnie policja, Pan władza przyczepił się że nie miałem zapalonych świateł w moim żuczku, u góry się paliły, lecz Pan władza się przyczepił że żarówki są za słabe jak na światła do jazdy dziennej. Pomarudził trochę i mnie puścił, mieliście taki przypadek gdy macie włączone tylko u góry. Często się zdarza że mrugają mi nadjeżdżający z przeciwka , że nie mam świateł zapalonych. :nissan2:

Nie wiecie jakiej firmy jest nalany fabryczny olej di Żuczka ? , gdzieś przeczytałem że podobno Texaco.

Te górne to są postojowe, dlatego się przyczepił.

Dlatego też CI migają , bo one są słabo widoczne w dzień.

Ja jeżdżę na jednych i drugich.

:wave:

Edytowane przez zoja61